DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:02

DI - 16 feb 18 kl. 08:19

Postnord ändrar regler: Dyrare att beställa från KinaAtt köpa varor på internet från länder utanför EU, kommer nu bli dyrare. Redan från första mars ska de nya reglerna börja gälla..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, EU

Dela artikeln

722 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Postnord, ändrar, regler, Dyrareatt , beställafrån , Kina
DalaDemokraten - 06 okt 16 kl. 17:22

Postnord ändrar sig efter kritiken – Tommy Hinders får jobba kvar

Postnord drar tillbaka uppsägningen av brevbäraren Tommy Hinders från Mora. Det skriver fackförbundet SECO i ett pressmeddelande..

Dalarnas tidningar - 06 okt 16 kl. 17:22

Postnord ändrar sig efter kritiken – Tommy Hinders får jobba kvar

Postnord drar tillbaka uppsägningen av brevbäraren Tommy Hinders från Mora. Det skriver fackförbundet SECO i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 20 dec 17 kl. 05:00

Postnord ändrar rutiner efter hot och våld

Postnords personal har under det senaste året utsatts för rån, våld och hot på kvällarna i nordöstra Göteborg. Nu har företaget ändrat brevlådornas tömningstider för att komma undan problemet.
– Vi måste sätta vår personals säkerhet främst, säger Mats Stålgren, regionchef för Postnord i västra Sverige..

SR - 26 mar 15 kl. 20:30

Norwegian ändrar regler efter flygkraschen - SAS avvaktar

Två av Europas stora lågprisflygbolag ändrar nu sina regler och säger att det alltid ska vara två personer i planets cockpit. SAS väljer, precis som flera andra europeiska konkurrenter, att istället att avvakta och lita till de rutiner som bolaget har..

Västerbottens Folkblad - 22 feb 18 kl. 15:34

Umeå ändrar regler för förskolekön

Efter kritiken mot Umeå kommun som inte har klarat att hålla platsgarantin in förskolan. Nu ändrar kommunen på sina regler. Så sent som för drygt en månad sedan fick Umeå kommun kritik av Skolinspektionen för att de inte klarat av att ge barn i behov av förskola en plats inom fyra månader och därmed inte klarat platsgarantin.

Nerikes Allehanda - 28 sep 17 kl. 21:26

Kommunen ändrar regler för omstridd korsning – tillåter parkering

Turerna har länge gått fram och tillbaka kring Längbrotorg på Norr i Örebro och vad som gäller för parkering där Längbrotorg möter Rynningegatan. Kommunen håller fast vid att det är en korsning men ändrar nu reglerna för parkering..

Västerbottens Folkblad - 22 feb 18 kl. 15:34

[PLUS] Umeå ändrar regler för förskolekön

Efter kritiken mot Umeå kommun som inte har klarat att hålla platsgarantin in förskolan. Nu ändrar....

GöteborgsPosten - 28 feb 14 kl. 11:26

Radion ändrar regler efter Mellofifflet

Även programmet Svensktoppen nästa gör om sina regler efter röstfifflet i Melodifestivalen..

DI - 21 apr 16 kl. 12:41

Finansinspektionen ändrar regler kring insynspersoner

Finansinspektionen genomför flera ändringar av reglerna kring insynspersoner från den 3 juli 2016. Det innebär bland annat utökade regler om insiderförteckningar, att begreppet insynsperson ersätts med person i ledande ställning, att tidsperioden inom vilken förändringar ska rapporteras kortas till tre dagar och att fler instrument ska anmälas..

SR - 16 feb 18 kl. 09:59

Postnords nya regler gör varor från Kina dyrare

Från första mars blir varor från Kina och andra länder utanför EU dyrare. Det efter att Postnord ändrar reglerna och inför en ny administrationsavgift på 75 kronor..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..

DI - 45 minuter sedan

Experten om dieselförbudet: Beklagligt att vänta till 2022

Det är beklagligt att kommunerna måste vänta till 2022 innan de får rätt att stoppa äldre dieselbilar tycker IVL Svenska Miljöinstitutet som mäter kväveoxider från bilar. "För hälsan och luftkvaliténs skull behövs verktyget så snabbt som möjligt", säger Mats-Ola Larsson, mobilitetsexpert på IVL..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.