Nyteknik > Teknik

Friday, 23 March, 14:03

Liknande nyheter

Taggar: Glaciärhotelletska ge , mer, energi, ändet , förbrukar
BT - 23 maj 14 kl. 08:42

Rösta för Antarktis glaciärer

Nyligen har det rapporterats att glaciärerna i det känsliga västra Antarktis redan börjat smälta och att processen troligen inte kan stoppas. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för havsnivån det här århundradet. Miljön och klimatet är de frågor som svenskar oroar sig över mest, och de hör hemma i EU-valrörelsen.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen.Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.
Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

BT - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen. Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

DalaDemokraten - 14 maj 14 kl. 11:14

Glaciärer på en annan nyhetsplanet

De egentligen viktigaste nyheterna tvingas kämpa för att tränga igenom bruset och när de presenteras kan de mer kännas som udda inslag, till för att sätta domedagsfärg på nyhetsflödet. Jag tänker på de sex glaciärer i Antarktis som forskarna nu säger är på väg att smälta i rekordfart – några hundra år, istället för tusentals..

SR - 01 okt 15 kl. 06:00

Varma glaciärer formar landskapet mest

Hur varmt det är vid en glaciär påverkar erosionen mer än isens tjocklek och rörelsehastighet, visar en ny studie från södra halvklotet..

Västerbottens Folkblad - 20 aug 16 kl. 20:18

Glaciärerna smälter bort allt fortare

Nu kommer klimatförändringarna att gå fort. Den tjocka isen i Arktis är borta, som har varit som en bromsande buffert. Nu bildas endast ny vinteris.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 11:26

Annelie Pompe: Tillbringa mer tid i naturen

Annelie Pompe är en svensk äventyrare och världsrekordhållare inom fridykning, en fantastiskt glad och inspirerande fläkt som Supermiljöbloggen fick chansen att träffa precis innan hon klev in i Musikhjälpens bur i Linköping i mitten av december.  Man kan lugnt säga att Annelie är en mångsysslare. Hon är både äventyrare, fridykare, bergsklättrare, författare, fotograf, instruktör inom ett flertal sporter och guide för att nämna några.

Supermiljöbloggen - 01 sep 15 kl. 15:05

Obama om klimatet: Vi måste göra mer

Under sitt tal i Alaska klargjorde presidenten resans syfte, nämligen att driva klimatfrågan framåt.  Ingenstans syns effekten av klimatförändringarna så tydligt som i Arktis, menar Barack Obama. I talet jämförde han klimathotet med en krissituation: Om ett annat land hotade att förgöra en amerikansk stad så skulle vi göra allt som står i vår makt för att försvara oss.

DN - 03 nov 15 kl. 21:12

Studie från Nasa: Antarktis tillförs mer is än kontinenten förlorar

En ny studie, framtagen av amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa, visar att den ackumulering av snö i Antarktis som inleddes för 10.000 år sedan, alltjämt tillför tillräckligt med is till kontinenten för att uppväga den förlust dess smältande glaciärer förorsakar..

Skånskan - 01 jul 16 kl. 06:00

Trots oro – tillåts att ta upp mer vatten

Sjöbo Nyttan för det allmänna överväger kostnader och olägenheter. Det konstaterar Mark- och miljödomstolen som nu tillåter kommunen att öka upptaget rejält från en undre grundvattentäckt i Sjöbo tätort.Det handlar om den rättsprocess som förmodligen berört flest sakägare i hela kommunen genom tiderna.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

”Sista chansen infria vallöftet om egen el”

DEBATT. Med ett halvår kvar till valet saknas fortfarande besked om det löfte som (S) och (MP) gav redan 2014 – att ge alla rättvisa villkor för att producera sin egen solel, oavsett boendeform. Det skriver Jonas Spangenberg, BoKlok, Linda Burenius Magnusson, 100% förnybart och Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Forskarnas larm: Mer än 79.000 ton plast i Stilla havet

Mängden plast i det stora stillahavsområdet kan vara betydligt större än man tidigare har trott. Forskare beräknar nu att det kan röra sig om åtminstone 79.000 ton..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så liten var sannolikheten att Uberolyckan skulle inträffa

Sannolikheten att en autonom Uberbil skulle vara inblandad i en dödsolycka redan nu var bara 3,2 procent, enligt en beräkning..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Det finns på botten av jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom till genom en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer. Här är vad de hittade på botten..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Duell USA och Sovjet bakom jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom inte till i jakten på olja. I stället ligger en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer bakom rekordet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Duell mellan USA och Sovjet skapade jordens djupaste borrhål

Jordens djupaste borrhål kom inte till i jakten på olja. I stället ligger en vetenskaplig duell mellan amerikanska och sovjetiska ingenjörer bakom rekordet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

"R2D2" hindrar virus som vill radera hårddisken

Forskare har hittat en metod för att stoppa virus som vill skriva över alla filer på hårddisken - och den stavas R2D2..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Mer än 79.000 tusen ton plast i Stilla havet

Mängden plast i det stora stillahavssopområdet kan vara betydligt större än man tidigare har trott. Forskare beräknar nu att det kan röra sig om åtminstone 79.000 tusen ton..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kina: Vi kämpar till slutet i ett handelskrig

USA:s president Donald Trump föreslår tullar på kinesiska produkter för 50 miljarder dollar – det första steget av många åtgärder mot Peking enligt Trump. Kina hotar nu med att försvara sig med alla åtgärder som krävs om ett handelskrig bryter ut..

Nyteknik - 4 timmar sedan

EU undantas från USA:s ståltullar

EU omfattas inte när USA inför skyddstullar på stål- och aluminium i natt. Införandet av tullar pausas för EU och ytterligare sex länder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.