Nyteknik > Teknik

Sunday, 23 September, 13:58

Nyteknik - 16 feb 18 kl. 07:43

Glaciärhotellet ska ge mer energi än det förbrukarDet norska hotellet, som är ett plusenergihus, ska ha ett årligt energibehov som är långt under ett vanligt hotell..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

105 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glaciärhotelletska ge , mer, energi, ändet , förbrukar
BT - 23 maj 14 kl. 08:42

Rösta för Antarktis glaciärer

Nyligen har det rapporterats att glaciärerna i det känsliga västra Antarktis redan börjat smälta och att processen troligen inte kan stoppas. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för havsnivån det här århundradet. Miljön och klimatet är de frågor som svenskar oroar sig över mest, och de hör hemma i EU-valrörelsen.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen.Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.
Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

BT - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen. Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

DalaDemokraten - 14 maj 14 kl. 11:14

Glaciärer på en annan nyhetsplanet

De egentligen viktigaste nyheterna tvingas kämpa för att tränga igenom bruset och när de presenteras kan de mer kännas som udda inslag, till för att sätta domedagsfärg på nyhetsflödet. Jag tänker på de sex glaciärer i Antarktis som forskarna nu säger är på väg att smälta i rekordfart – några hundra år, istället för tusentals..

SR - 01 okt 15 kl. 06:00

Varma glaciärer formar landskapet mest

Hur varmt det är vid en glaciär påverkar erosionen mer än isens tjocklek och rörelsehastighet, visar en ny studie från södra halvklotet..

Västerbottens Folkblad - 20 aug 16 kl. 20:18

Glaciärerna smälter bort allt fortare

Nu kommer klimatförändringarna att gå fort. Den tjocka isen i Arktis är borta, som har varit som en bromsande buffert. Nu bildas endast ny vinteris.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 11:26

Annelie Pompe: Tillbringa mer tid i naturen

Annelie Pompe är en svensk äventyrare och världsrekordhållare inom fridykning, en fantastiskt glad och inspirerande fläkt som Supermiljöbloggen fick chansen att träffa precis innan hon klev in i Musikhjälpens bur i Linköping i mitten av december.  Man kan lugnt säga att Annelie är en mångsysslare. Hon är både äventyrare, fridykare, bergsklättrare, författare, fotograf, instruktör inom ett flertal sporter och guide för att nämna några.

Supermiljöbloggen - 01 sep 15 kl. 15:05

Obama om klimatet: Vi måste göra mer

Under sitt tal i Alaska klargjorde presidenten resans syfte, nämligen att driva klimatfrågan framåt.  Ingenstans syns effekten av klimatförändringarna så tydligt som i Arktis, menar Barack Obama. I talet jämförde han klimathotet med en krissituation: Om ett annat land hotade att förgöra en amerikansk stad så skulle vi göra allt som står i vår makt för att försvara oss.

DN - 03 nov 15 kl. 21:12

Studie från Nasa: Antarktis tillförs mer is än kontinenten förlorar

En ny studie, framtagen av amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa, visar att den ackumulering av snö i Antarktis som inleddes för 10.000 år sedan, alltjämt tillför tillräckligt med is till kontinenten för att uppväga den förlust dess smältande glaciärer förorsakar..

Skånskan - 01 jul 16 kl. 06:00

Trots oro – tillåts att ta upp mer vatten

Sjöbo Nyttan för det allmänna överväger kostnader och olägenheter. Det konstaterar Mark- och miljödomstolen som nu tillåter kommunen att öka upptaget rejält från en undre grundvattentäckt i Sjöbo tätort.Det handlar om den rättsprocess som förmodligen berört flest sakägare i hela kommunen genom tiderna.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Han ger pensionerade ingenjörer chansen att fortsätta jobba

Många äldre ingenjörer vill jobba men har svårt att hitta ett jobb som inte handlar om trädgårdsskötsel eller vaktmästeri. Det vill företaget Jiro Pro ändra på. Här får pensionerade ingenjörer chansen att tjäna extra pengar och fortsätta att använda sina kunskaper och erfarenheter..

Nyteknik - Igår: 06:00

Svenska äventyraren ska fånga K2 på 360-film

Nästa sommar gör Fredrik Sträng sitt fjärde försök att bestiga K2. Den här gången ska han dessutom fånga bergets farliga skönhet så att den kan upplevas i ett VR-headset..

Nyteknik - Igår: 16:50

Världsledande inom vägburen lasthantering

Hiab, pionjärer inom vägburen lasthantering, har utvecklat ett antal högteknologiska, unika innovationer. Företaget satsar stort på forskning och samarbeten för att utveckla innovativa idéer för framtidens teknologi..

Nyteknik - Igår: 16:30

”Det bidde en tumme – Sveriges tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann, vd på Fores..

Nyteknik - I förrgår: 13:45

FBI: Svenska forskare har hackats

Amerikanska federala polisen FBI efterlyser nio individer som ska ha hackat forskare från 300 universitet, rapporterar Universitetsläraren. Svenska forskare ska ha drabbats..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Sjukvård igång efter teknikhaveri

All planerad sjukvårdsverksamhet ställdes in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet..

Nyteknik - I förrgår: 13:28

Volkswagens prischock ska knocka konkurrenterna

Glöm Tesla, Mercedes och Audi – Volkswagen ska leverera den första folk-elbilen. I Dresden presenterades nya teknikplattformen MEB, och en utlovad elbilsprislapp på runt 250 000 kr. "VI ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer, säger Thomas Ulbrich på företaget"..

Nyteknik - I förrgår: 12:21

Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Huawei delade ut batterier till Iphone-köpare med hälsningen ”du kommer att behöva det”..

Nyteknik - I förrgår: 12:30

Svensk iot-lösning i Göteborg ska mäta luftföroreningar i Sydamerika

Sedan i fjol mäter uppkopplade sensorer olika föroreningar i Göteborg. Nu åker representanter för projektet lov-iot (Luft och vatten med internet of things) till Santiago i Chile, där systemet ska testas i stor skala..

Nyteknik - I förrgår: 11:51

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.