Nyteknik > Teknik

Friday, 22 June, 05:03

Nyteknik - 16 feb 18 kl. 07:43

Glaciärhotellet ska ge mer energi än det förbrukarDet norska hotellet, som är ett plusenergihus, ska ha ett årligt energibehov som är långt under ett vanligt hotell..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

105 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glaciärhotelletska ge , mer, energi, ändet , förbrukar
BT - 23 maj 14 kl. 08:42

Rösta för Antarktis glaciärer

Nyligen har det rapporterats att glaciärerna i det känsliga västra Antarktis redan börjat smälta och att processen troligen inte kan stoppas. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för havsnivån det här århundradet. Miljön och klimatet är de frågor som svenskar oroar sig över mest, och de hör hemma i EU-valrörelsen.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen.Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.
Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

BT - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen. Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

DalaDemokraten - 14 maj 14 kl. 11:14

Glaciärer på en annan nyhetsplanet

De egentligen viktigaste nyheterna tvingas kämpa för att tränga igenom bruset och när de presenteras kan de mer kännas som udda inslag, till för att sätta domedagsfärg på nyhetsflödet. Jag tänker på de sex glaciärer i Antarktis som forskarna nu säger är på väg att smälta i rekordfart – några hundra år, istället för tusentals..

SR - 01 okt 15 kl. 06:00

Varma glaciärer formar landskapet mest

Hur varmt det är vid en glaciär påverkar erosionen mer än isens tjocklek och rörelsehastighet, visar en ny studie från södra halvklotet..

Västerbottens Folkblad - 20 aug 16 kl. 20:18

Glaciärerna smälter bort allt fortare

Nu kommer klimatförändringarna att gå fort. Den tjocka isen i Arktis är borta, som har varit som en bromsande buffert. Nu bildas endast ny vinteris.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 11:26

Annelie Pompe: Tillbringa mer tid i naturen

Annelie Pompe är en svensk äventyrare och världsrekordhållare inom fridykning, en fantastiskt glad och inspirerande fläkt som Supermiljöbloggen fick chansen att träffa precis innan hon klev in i Musikhjälpens bur i Linköping i mitten av december.  Man kan lugnt säga att Annelie är en mångsysslare. Hon är både äventyrare, fridykare, bergsklättrare, författare, fotograf, instruktör inom ett flertal sporter och guide för att nämna några.

Supermiljöbloggen - 01 sep 15 kl. 15:05

Obama om klimatet: Vi måste göra mer

Under sitt tal i Alaska klargjorde presidenten resans syfte, nämligen att driva klimatfrågan framåt.  Ingenstans syns effekten av klimatförändringarna så tydligt som i Arktis, menar Barack Obama. I talet jämförde han klimathotet med en krissituation: Om ett annat land hotade att förgöra en amerikansk stad så skulle vi göra allt som står i vår makt för att försvara oss.

DN - 03 nov 15 kl. 21:12

Studie från Nasa: Antarktis tillförs mer is än kontinenten förlorar

En ny studie, framtagen av amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa, visar att den ackumulering av snö i Antarktis som inleddes för 10.000 år sedan, alltjämt tillför tillräckligt med is till kontinenten för att uppväga den förlust dess smältande glaciärer förorsakar..

Skånskan - 01 jul 16 kl. 06:00

Trots oro – tillåts att ta upp mer vatten

Sjöbo Nyttan för det allmänna överväger kostnader och olägenheter. Det konstaterar Mark- och miljödomstolen som nu tillåter kommunen att öka upptaget rejält från en undre grundvattentäckt i Sjöbo tätort.Det handlar om den rättsprocess som förmodligen berört flest sakägare i hela kommunen genom tiderna.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..

Nyteknik - 14 timmar sedan

South Carolina är Volvos nya hem – nu öppnar fabriken i USA

Den första amerikanska anläggningen är en viktig pusselbit för rollen som global premiumtillverkare. ”Nu är Ridgevillfabriken officiellt öppen för business”, sa Volvochefen Håkan Samuelsson vid invigningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.