Nyteknik > Teknik

Tuesday, 11 December, 16:24

Liknande nyheter

Taggar: Glaciärhotelletska ge , mer, energi, ändet , förbrukar
BT - 23 maj 14 kl. 08:42

Rösta för Antarktis glaciärer

Nyligen har det rapporterats att glaciärerna i det känsliga västra Antarktis redan börjat smälta och att processen troligen inte kan stoppas. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för havsnivån det här århundradet. Miljön och klimatet är de frågor som svenskar oroar sig över mest, och de hör hemma i EU-valrörelsen.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen.Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.
Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

BT - 29 aug 14 kl. 09:08

Lavautbrott norr om glaciären

Den isländska meteorologiska myndigheten har utlyst högsta beredskap efter ett utbrott i natt i Bárdarbunga-vulkanen. Enligt en seismolog har vulkanen potential för ett större utbrott.Ingen vulkanaska har upptäckts efter utbrottet.

DalaDemokraten - 14 maj 14 kl. 11:14

Glaciärer på en annan nyhetsplanet

De egentligen viktigaste nyheterna tvingas kämpa för att tränga igenom bruset och när de presenteras kan de mer kännas som udda inslag, till för att sätta domedagsfärg på nyhetsflödet. Jag tänker på de sex glaciärer i Antarktis som forskarna nu säger är på väg att smälta i rekordfart – några hundra år, istället för tusentals..

SR - 01 okt 15 kl. 06:00

Varma glaciärer formar landskapet mest

Hur varmt det är vid en glaciär påverkar erosionen mer än isens tjocklek och rörelsehastighet, visar en ny studie från södra halvklotet..

BT - 26 okt 18 kl. 12:08

Henrikson: Ett duschmunstycke räddar inga glaciärer

Inför världscuppremiären har alpinlandslaget klivit fram och pratat miljömål. Men ett duschmunstycke räddar inga glaciärer. Det krävs mer än symbolhandlingar..

DN - 03 dec 18 kl. 11:01

Delar av svensk glaciär har kollapsat

Delar av glaciären i fjällområdet Sylarna i västra Jämtland har brutits sönder och kollapsat, meddelar Länsstyrelsen. Nytagna bilder från luften visar att isen spruckit mycket mer än vad man tidigare trott..

Västerbottens Folkblad - 20 aug 16 kl. 20:18

Glaciärerna smälter bort allt fortare

Nu kommer klimatförändringarna att gå fort. Den tjocka isen i Arktis är borta, som har varit som en bromsande buffert. Nu bildas endast ny vinteris.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 11:26

Annelie Pompe: Tillbringa mer tid i naturen

Annelie Pompe är en svensk äventyrare och världsrekordhållare inom fridykning, en fantastiskt glad och inspirerande fläkt som Supermiljöbloggen fick chansen att träffa precis innan hon klev in i Musikhjälpens bur i Linköping i mitten av december.  Man kan lugnt säga att Annelie är en mångsysslare. Hon är både äventyrare, fridykare, bergsklättrare, författare, fotograf, instruktör inom ett flertal sporter och guide för att nämna några.

Supermiljöbloggen - 01 sep 15 kl. 15:05

Obama om klimatet: Vi måste göra mer

Under sitt tal i Alaska klargjorde presidenten resans syfte, nämligen att driva klimatfrågan framåt.  Ingenstans syns effekten av klimatförändringarna så tydligt som i Arktis, menar Barack Obama. I talet jämförde han klimathotet med en krissituation: Om ett annat land hotade att förgöra en amerikansk stad så skulle vi göra allt som står i vår makt för att försvara oss.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Scania bygger sopbil driven av bränsleceller

Scania har fått en beställning på en lastbil som drivs av bränsleceller och vätgas. Den kan komma att rulla i Göteborg redan nästa vinter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Macchiarini-utredning tas upp igen – fler kan misstänkas

Kjell Asplund, ordförande för Statens medicin-etiska råd, är nöjd med beskedet att förundersökningen mot Paolo Macchiarini återupptas. Fler än den italienske kirurgen kan komma att delges misstanke om brott. Närmast till hands ligger de två verksamhetschefer som ansvarade för vårdens kvalitet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Microsoft köper mark i Norrland för 256 miljoner

Gävle och Sandviken har sålt 130 hektar mark till IT-jätten Microsoft. Men än så länge är det inte känt vad marken ska användas till..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Dagen efter domen – Apple trotsar säljförbud i Kina

Trots förbudsdomen – Apple fortsätter tills vidare att sälja Iphone-telefoner precis som vanligt i Kina..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nya pengar till svensk undervattensdrake – ska ge fler tidvattenkraftverk

Med tio nya miljoner i kassan kan svenska Minesto öka takten i ansträngningarna att sälja sin undervattensdrake inom EU. Nästa år ska två nya kraftverk installeras på Färöarna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

RAC: Hybriderna borde förbjudas vid offentliga laddstolpar

Laddhybrider tar mycket längre tid på sig för att fylla batteriet än rena elbilar. Därför anser brittiska intresseorganisationen RAC att hybriderna borde förbjudas att använda offentliga laddstolpar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Oneplus och McLaren släpper supersnabb 6T

Snabbare laddning och 10 gigabyte i RAM - kinesiska Oneplus och sportbilstillverkaren McLaren släpper en upphottad version av Oneplus 6T-modellen..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

Upptäck Bradys kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Här är vad som orsakade jordens värsta massdöd

Vi vet att det var klimatförändringar på grund av vulkanisk aktivitet som ledde till det som kallas historiens värsta massdöd. Nu har forskarna fått fram fler detaljer om det som nästan utraderade livet på jorden..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ericsson kan krävas på miljardskadestånd efter blundern i Storbritannien

En miss hos Ericsson ledde till att över 30 miljoner britter blev utan mobildata. Nu väntas operatörerna kräva stora skadestånd från det svenska telekombolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.