DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 20:45

DI - 15 feb 18 kl. 19:29

Debatt: Nya stambanor kräver alternativ finansieringDEBATT. Sveriges framtidsutmaningar kräver både höghastighetståg och upprustning av den befintliga järnvägen. Därför behövs en alternativ finansiering av nya stambanor, vid sidan av infrastrukturanslaget, skriver SJ-chefen Crister Fritzson i ett upprop tillsammans med åtta järnvägs- och näringslivsföreträdare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, SJ, Crister Fritzson

Dela artikeln

436 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattNya , stambanor, kräver, alternativ, finansiering
SVT Debatt - 20 dec 13 kl. 12:12

Ett torrlagt debattklimat kräver alternativ

AVPIXLAT När traditionella medier stänger kommentarsfält och utmålar kritiska röster som direkta fiendestämmor, betyder de att de använder murar och taggtråd i stället för att söka dialog. Många internetanvändare har därför, i god tro, betraktat internet som en sista utpost att föra känsliga diskussioner anonymt och samtidigt nå ut till en stor skara människor. För dessa grupper kommer Expressens Avpixlat-scoop inte tolkas som annat än ytterligare en krigsförklaring mot deras rätt att uttrycka sig, skriver André Iskra Jönsson.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

VA - 16 nov 16 kl. 16:17

Debatt: Sverige behöver storbolagen – men de måste bli mer innovativa

Vi lever delvis på fornstora dagar. Därför krävs det ändrade synsätt för att förnya Sveriges konkurrenskraft, skriver dagens debattör Ulf Arnetz. .

DN - 14 feb 17 kl. 21:00

Myndighetschefer på DN Debatt: Sverige behöver datalagringen

EU-domstolens krav på minskad svensk datalagring har urholkat myndigheternas förmåga att bekämpa brott, och man riskerar nu att tappa ytterligare mark i förhållande till kriminaliteten. Det skriver fem myndighetschefer på DN Debatt..

DalaDemokraten - 01 mar 17 kl. 12:57

Debatt: Vi kräver amnesti för alla unga som varit här över ett år

Vi kräver amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit mer än ett år i Sverige!
Amnesti betyder i sin renaste form nåd. Vi ber nu regering och riksdag att visa nåd mot våra ensamkommande barn och unga.

DalaDemokraten - 09 apr 17 kl. 08:00

Debatt: Staten behöver ta över ansvaret för skolan

"Lärare och rektorer måste få stor frihet att utforma undervisning och pedagogiskt ledarskap utifrån det statliga uppdraget. Sverige behöver renodla ansvarsfördelningen och befria kommunpolitikerna och kommunhustjänstemännen från skolan", skriver Hanna Meijer Holmqvist
, Distriktsordförande Lärarnas Riksförbund Dalarna
..

Världen Idag - 30 nov 17 kl. 17:09

Debattörer kräver att barn får porrfri barndom

Porrfri barndom – det är namnet på den kampanj vars initiativtagare kräver att skolan ska skydda barn från pornografi. ”Vi är många som ser att arbete för att förebygga sexuella övergrepp behöver inkludera porren”, skriver föräldrar, kriminologer och författare i en debattartikel..

Kristianstadsbladet - 18 maj 18 kl. 05:00

Debatt: ”Flyget behöver bara start- och landningsbana”

När flygets negativa miljöpåverkan ventileras tror jag att man omedvetet bortser från en viktig faktor. Både tåg och biltrafik kräver dyra investeringar i spår och vägar. Flyget behöver bara startbana och landningsbana.

GT - 13 aug 14 kl. 08:02

Debatt: Studenterna behöver bostäder

Under kommande mandatperioder vill alliansregeringen göra historiska satsningar för förbättrade möjligheter att bo och jobba i hela landet: Sverigebygget. Fram till 2035 vill vi bygga 100 000 nya bostäder och investera över 400 miljarder kronor på infrastruktur och kollektivtrafik. Detta skapar förutsättningar för ett bättre Sverige där fler företag och jobb kan växa till..

DI - 12 dec 14 kl. 05:00

Debatt: Vi behöver skyddsvallar

I går utsågs Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson till ekonomisk-politisk respektive arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna. Sverige behöver åter en politik som fokuserar på att bygga landet starkare, skriver de tillsammans med partiledarkandidaten Anna Kinberg Batra..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Carl Bildt storsågar affären: "Underligt att det inte är krav i Sverige"

Carl Bildt är öppet kritisk till Patriotaffären.  I en serie Twitterinlägg ifrågasätter han valet av det amerikanska luftvärnssystemet och dömer ut dess prestanda..

DI - 15 minuter sedan

Norge testar eldrivet passagerarflygplan

Ett litet, eldrivet passagerarflygplan har testats i Norge. Det är första steget mot regeringens målsättning att landet ska börja med eldriven linjeflygtrafik år 2025..

DI - 45 minuter sedan

Luftvärnsnotan saltas med miljarder

Valutaeffekter har på fyra månader fördyrat Sveriges inköp av nytt luftvärn från USA med miljardbelopp. Samtidigt kan Di avslöja att underhållet av Patriot kostar uppemot 300 miljoner kronor om året – motsvarande en tredjedel av arméns totala materielunderhåll i dag..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Africa Oil med och förhandlar i mångmiljardaffär

Africa Oil ingår i ett konsortium som leds av Vitol och som förhandlar med brasilianska oljejätten Petrobras om afrikanska tillgångar som omfattar två nigerianska tillgångar offshore.     .

DI - 1 timme sedan

Trump skapar amerikansk rymdstyrka

USA:s president Donald Trump vill att den amerikanska militären gör sig redo för rymden..

DI - 1 timme sedan

Låt Europa bygga egna globala jättar

Ledare. Det är ingen tillällighet att det är just franska och tyska politiker som nu sätter hård press på Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor. .

DI - 1 timme sedan

Debatt: Därför har Shekarabi fel

DEBATT. På lördagens Di Debatt svarade civilminister Ardalan Shekarabi (S) på författaren Åsa Mobergs debattartikel om vinst i välfärden. Socialdemokratins förhållande till företagande och entreprenörskap har historiskt sett varit kluvet, skriver näringslivsprofilen Michael Treschow..

DI - 1 timme sedan

Arvid Åhlund: Snabba på bilrevolutionen

LEDARE. I maj avbröt Uber sina testkörningar av förarlösa bilar i Arizona efter att en av dem kört ihjäl en kvinna vid ett övergångsställe. Olyckan uppmärksammades stort, särskilt i USA, trots att där dör över hundra människor i bilolyckor varje dag..

DI - 1 timme sedan

Henrik Mitelman: Sverige måste prioritera människor före grodor

Sverige har fantastiska möjligheter att bli bäst i ekonomiska test om vi enas om en företagarvänlig linje.  Dessutom måste vi hushålla med skattemedel. Men då bör vi prioritera människor före grodor..

DI - 2 timmar sedan

Hovrätten stöttar nämndemännen i Axismålet

Nämndemännen får upprättelse när Axismålet nått hovrätten. Den högre instansen delar tingsrättens syn, även om straffen i två fall mildras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.