DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 07:47

DI - 15 feb 18 kl. 19:29

Debatt: Nya stambanor kräver alternativ finansieringDEBATT. Sveriges framtidsutmaningar kräver både höghastighetståg och upprustning av den befintliga järnvägen. Därför behövs en alternativ finansiering av nya stambanor, vid sidan av infrastrukturanslaget, skriver SJ-chefen Crister Fritzson i ett upprop tillsammans med åtta järnvägs- och näringslivsföreträdare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, SJ, Crister Fritzson

Dela artikeln

436 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattNya , stambanor, kräver, alternativ, finansiering
SVT Debatt - 20 dec 13 kl. 12:12

Ett torrlagt debattklimat kräver alternativ

AVPIXLAT När traditionella medier stänger kommentarsfält och utmålar kritiska röster som direkta fiendestämmor, betyder de att de använder murar och taggtråd i stället för att söka dialog. Många internetanvändare har därför, i god tro, betraktat internet som en sista utpost att föra känsliga diskussioner anonymt och samtidigt nå ut till en stor skara människor. För dessa grupper kommer Expressens Avpixlat-scoop inte tolkas som annat än ytterligare en krigsförklaring mot deras rätt att uttrycka sig, skriver André Iskra Jönsson.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

VA - 16 nov 16 kl. 16:17

Debatt: Sverige behöver storbolagen – men de måste bli mer innovativa

Vi lever delvis på fornstora dagar. Därför krävs det ändrade synsätt för att förnya Sveriges konkurrenskraft, skriver dagens debattör Ulf Arnetz. .

DN - 14 feb 17 kl. 21:00

Myndighetschefer på DN Debatt: Sverige behöver datalagringen

EU-domstolens krav på minskad svensk datalagring har urholkat myndigheternas förmåga att bekämpa brott, och man riskerar nu att tappa ytterligare mark i förhållande till kriminaliteten. Det skriver fem myndighetschefer på DN Debatt..

DI - 27 sep 18 kl. 19:30

Debatt: Sverige behöver M+S-regering

DEBATT. Även om det politiska läget är låst står Sverige inför en rad utmaningar som måste bemötas. För att komma till rätta med problemen krävs det bästa av vad både högern och vänstern har att erbjuda, skriver ekonomen Sony Kapoor..

DalaDemokraten - 01 mar 17 kl. 12:57

Debatt: Vi kräver amnesti för alla unga som varit här över ett år

Vi kräver amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit mer än ett år i Sverige!
Amnesti betyder i sin renaste form nåd. Vi ber nu regering och riksdag att visa nåd mot våra ensamkommande barn och unga.

DalaDemokraten - 09 apr 17 kl. 08:00

Debatt: Staten behöver ta över ansvaret för skolan

"Lärare och rektorer måste få stor frihet att utforma undervisning och pedagogiskt ledarskap utifrån det statliga uppdraget. Sverige behöver renodla ansvarsfördelningen och befria kommunpolitikerna och kommunhustjänstemännen från skolan", skriver Hanna Meijer Holmqvist
, Distriktsordförande Lärarnas Riksförbund Dalarna
..

Världen Idag - 30 nov 17 kl. 17:09

Debattörer kräver att barn får porrfri barndom

Porrfri barndom – det är namnet på den kampanj vars initiativtagare kräver att skolan ska skydda barn från pornografi. ”Vi är många som ser att arbete för att förebygga sexuella övergrepp behöver inkludera porren”, skriver föräldrar, kriminologer och författare i en debattartikel..

Kristianstadsbladet - 18 maj 18 kl. 05:00

Debatt: ”Flyget behöver bara start- och landningsbana”

När flygets negativa miljöpåverkan ventileras tror jag att man omedvetet bortser från en viktig faktor. Både tåg och biltrafik kräver dyra investeringar i spår och vägar. Flyget behöver bara startbana och landningsbana.

GT - 13 aug 14 kl. 08:02

Debatt: Studenterna behöver bostäder

Under kommande mandatperioder vill alliansregeringen göra historiska satsningar för förbättrade möjligheter att bo och jobba i hela landet: Sverigebygget. Fram till 2035 vill vi bygga 100 000 nya bostäder och investera över 400 miljarder kronor på infrastruktur och kollektivtrafik. Detta skapar förutsättningar för ett bättre Sverige där fler företag och jobb kan växa till..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

ÅF lägger bud på finska Pöyry

Teknikkonsulten ÅF går ihop med finska Pöyry och lägger ett bud på 10,2 euro per aktie vilket värderar bolaget till totalt 611 miljoner euro, motsvarande 6,3 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

Miljardregn: Här är världens bäst betalda artister

Varför uppfinna hjulet två gånger? Det lönar sig ju att damma av ett 31 år gammalt album, ge sig ut på vägarna och spela det live på nytt. Fråga bara Bono och de andra i U2..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Italiens premiärminister vill sänka budgetunderskottet

Enligt tidningen Il Messaggero söker Italiens premiärminister Giuseppe Conte en överenskommelse om ett budgetunderskott på 2 procent, rapporterar Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

IPC:s och Blackpearls fusion godkänd av ägarna

Oljebolaget IPC och Blackpearl har erhållit fusionsgodkännande från båda bolagens aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Vd köper aktier i Scandic Hotels 720.000 kronor

Even Frydenberg har den 7 december köpt 9 000 stycken aktier i Scandic Hotels Group där han är vd. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 30 minuter sedan

Miljardrullning i julhandeln – men tillväxten är måttlig

I år kommer vi att lägga ungefär 23 miljarder kronor på julklappar, enligt Svensk handels prognos. Men trots att julhandeln väntas slå rekord är tillväxten måttlig i relation till hushållens inkomster, säger chefsekonomen Johan Davidson..

DI - 30 minuter sedan

Europeisk investerare ökar i Minesto

Innoenergy, en europeisk investerare inom ren energi, utökar sitt engagemang i det svenska miljöteknikbolaget Minesto genom en investering på 1 miljon euro i kommersialiseringen av Minestos teknologi för marin energi..

DI - 45 minuter sedan

Nissan och Ghosn åtalade i Japan

Både fordonstillverkaren Nissan och den tidigare styrelseordföranden Carlos Ghosn har åtalats enligt uppgifter i japanska medier. .

DI - 45 minuter sedan

Undersökning: Nordea fortsatt i botten med kundnöjdhet – här är de bästa bankerna

Handelsbanken är den enda storbanken som har mer nöjda kunder än branschsnittet vad gäller lån och sparande. Nordea är samtidigt kvar på sistaplatsen i alla kategorier. Det visar SKI:s senaste undersökning..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Exportbesvikelse sänker Asienbörser

Svag handelsdata från Kina tynger de asiatiska börserna i måndagshandeln. Japanska Nikkei backar 2,2 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.