DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:13

DI - 15 feb 18 kl. 19:29

Debatt: Nya stambanor kräver alternativ finansieringDEBATT. Sveriges framtidsutmaningar kräver både höghastighetståg och upprustning av den befintliga järnvägen. Därför behövs en alternativ finansiering av nya stambanor, vid sidan av infrastrukturanslaget, skriver SJ-chefen Crister Fritzson i ett upprop tillsammans med åtta järnvägs- och näringslivsföreträdare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, SJ, Crister Fritzson

Dela artikeln

396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattNya , stambanor, kräver, alternativ, finansiering
SVT Debatt - 20 dec 13 kl. 12:12

Ett torrlagt debattklimat kräver alternativ

AVPIXLAT När traditionella medier stänger kommentarsfält och utmålar kritiska röster som direkta fiendestämmor, betyder de att de använder murar och taggtråd i stället för att söka dialog. Många internetanvändare har därför, i god tro, betraktat internet som en sista utpost att föra känsliga diskussioner anonymt och samtidigt nå ut till en stor skara människor. För dessa grupper kommer Expressens Avpixlat-scoop inte tolkas som annat än ytterligare en krigsförklaring mot deras rätt att uttrycka sig, skriver André Iskra Jönsson.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

VA - 16 nov 16 kl. 16:17

Debatt: Sverige behöver storbolagen – men de måste bli mer innovativa

Vi lever delvis på fornstora dagar. Därför krävs det ändrade synsätt för att förnya Sveriges konkurrenskraft, skriver dagens debattör Ulf Arnetz. .

DN - 14 feb 17 kl. 21:00

Myndighetschefer på DN Debatt: Sverige behöver datalagringen

EU-domstolens krav på minskad svensk datalagring har urholkat myndigheternas förmåga att bekämpa brott, och man riskerar nu att tappa ytterligare mark i förhållande till kriminaliteten. Det skriver fem myndighetschefer på DN Debatt..

DalaDemokraten - 01 mar 17 kl. 12:57

Debatt: Vi kräver amnesti för alla unga som varit här över ett år

Vi kräver amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit mer än ett år i Sverige!
Amnesti betyder i sin renaste form nåd. Vi ber nu regering och riksdag att visa nåd mot våra ensamkommande barn och unga.

DalaDemokraten - 09 apr 17 kl. 08:00

Debatt: Staten behöver ta över ansvaret för skolan

"Lärare och rektorer måste få stor frihet att utforma undervisning och pedagogiskt ledarskap utifrån det statliga uppdraget. Sverige behöver renodla ansvarsfördelningen och befria kommunpolitikerna och kommunhustjänstemännen från skolan", skriver Hanna Meijer Holmqvist
, Distriktsordförande Lärarnas Riksförbund Dalarna
..

Världen Idag - 30 nov 17 kl. 17:09

Debattörer kräver att barn får porrfri barndom

Porrfri barndom – det är namnet på den kampanj vars initiativtagare kräver att skolan ska skydda barn från pornografi. ”Vi är många som ser att arbete för att förebygga sexuella övergrepp behöver inkludera porren”, skriver föräldrar, kriminologer och författare i en debattartikel..

GT - 13 aug 14 kl. 08:02

Debatt: Studenterna behöver bostäder

Under kommande mandatperioder vill alliansregeringen göra historiska satsningar för förbättrade möjligheter att bo och jobba i hela landet: Sverigebygget. Fram till 2035 vill vi bygga 100 000 nya bostäder och investera över 400 miljarder kronor på infrastruktur och kollektivtrafik. Detta skapar förutsättningar för ett bättre Sverige där fler företag och jobb kan växa till..

DI - 12 dec 14 kl. 05:00

Debatt: Vi behöver skyddsvallar

I går utsågs Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson till ekonomisk-politisk respektive arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna. Sverige behöver åter en politik som fokuserar på att bygga landet starkare, skriver de tillsammans med partiledarkandidaten Anna Kinberg Batra..

Nerikes Allehanda - 03 maj 15 kl. 05:33

Debatt: Örebro behöver kreativa mötesplatser

Vart går du för att skapa? För många av oss finns ingen slöjdsal eller välutrustat garage där vi kan snickra, skapa eller lappa ihop gamla saker.Därför tycker Miljöpartiet att kommunen bör verka för att få till ett ”makerspace” i stan.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bankens oberoende står på spel

Slutar Oktogonen få vinstavsättningar från Handelsbanken tvingas stiftelsen att sälja aktier i banken. Det riskerar påverka bankens oberoende och bli en stor skattesmäll för Oktogonens andelsägare..

DI - 15 minuter sedan

Richard Bråse: Uppförsbacke när digitaliseringen tar fart

Efter H&M:s kurskollaps riskerar Handelsbanken att bli nästa börsjätte att hamna under hård strukturell press. Den kontorsfokuserade affärsmodellen kan vändas till en utmaning när banktjänster digitaliseras i allt högre utsträckning..

DI - 15 minuter sedan

Håkan Blomdahl fortsätter öka i Mertiva - har nu 54,5 procent

Mertivas majoritetsägare Håkan Blomdahl fortsätter att steg för steg öka sitt innehav i investeringsbolaget. .

DI - 15 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000

Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd..

DI - 15 minuter sedan

Missnöjd personal hot mot Handelsbanken

Vinstandelsstiftelsen Oktogonen, som har varit avgörande för Handelsbankens framgångar, riskerar att bli ett allvarligt problem för banken. Om Handelsbankens lönsamhet fortsätter att sjunka, jämfört med konkurrenterna, stoppar banken avsättningarna till stiftelsen..

DI - 45 minuter sedan

Kryphål i nya Postnord-lagen

Den första mars införde Postnord avgifter på varor från Kina. Det riskerar att sänka näthandeln på billiga produkter. Men lågprishandlare har hittat ett kryphål, rapporterar SVT.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankerna

När det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Hur blev Andersson en vänsterpopulist?

LEDARE. Erfaren, kompetent, skolad. De orden använde Di på ledarplats om Magdalena Andersson, dagen efter att hon för sex år sedan hade utsetts till Socialdemokraternas finansministerkandidat.

DI - 1 timme sedan

Sex and the city-stjärna vill bli guvernör

Cynthia Nixon, mest känd för sin roll i tv-serien Sex and the city, ställer upp i guvernörsvalet i New York, skriver amerikanska medier..

DI - 1 timme sedan

Ann Linde om avtalet: "Trodde inte det skulle komma så här snabbt"

”Idag är det vit rök i Bryssel. Avtalet är ett väldigt stort framsteg. Jag trodde inte att det skulle komma så här snabbt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.