DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 17:40

Liknande nyheter

Taggar: 600.000, bilar, riskerar, körförbudmed nya , regler
Expressen - 22 jan 18 kl. 10:54

600 000 riskerar körförbud med nya besiktningsregler

Den 20 maj träder de nya besiktningskraven i kraft. I glappet mellan de nya och gamla reglerna riskerar 600 000 fordon att få körförbud.Nu uppmanar Transportstyrelsen bilägare att kontrollera sitt besiktningsdatum på nytt.

Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 15:26

Exportförbud kvar för snus

Arkivbild: Hasse Holmberg/SCANPIX
EU-kommissionen föreslår att smaksatt tobak förbjuds, däribland snus. "Tobak borde se ut som tobak och smaka som tobak", säger EU-kommissionär Tonio Borg. Exportförbudet mot snus blir som väntat kvar.

Magazin24 - 21 jun 12 kl. 13:44

Förbud mot farligt arbete på bowlinghall

PalaceBowl i Köping måste innan den 30 juni 2013 ha åtgärdat brister i arbetsmiljön. Magazin24 skrev i augusti 2011 om den tillsyn som Arbetsmiljöverket genomfört i bowlinghallar i Sverige.
De tittade på skydden kring maskinerna i hallen som hanterar käglor och kloten.

Barometern - 13 feb 18 kl. 13:14

Just nu: Nya besiktningsregler – risk för körförbud

Den 20 maj börjar nya regler gälla för besiktning. Enligt Transportstyrelsen riskerar 16 600 fordon körförbud när tiden till deras nästa besiktning kortas..

HBL - 30 apr 13 kl. 20:01

Fängelse för verkningslösa ringförbud

En affärsman i Tammerfors som sålt verkningslösa ringförbud dömdes på tisdagen till ovillkorligt fängelse i två och ett halvt år.Han hade drivit företaget Suomen Verkkoviestintäkeskus, som erbjöd småföretagare kontrakt som skulle hindra dem från att få reklamsamtal från diverse företag som erbjöd dem synlighet på internet. Bolaget lovade också häva eventuella avtal som kunder hade ingått med sådana företag.

BT - 15 aug 13 kl. 22:00

Över 600 döda i Egypten

Dödssiffrorna efter våldsamheterna i Egypten steg under kvällen. Minst 638 personer beräknas vara döda enligt landets hälsodepartement. Trots att klagoropen fortfarande hörs på gatorna i Kairo stiger ilskan bland Mursianhängare - som utlyst nya protester.

TA - 15 aug 13 kl. 21:58

Över 600 döda i Egypten

Dödssiffrorna efter våldsamheterna i Egypten steg under kvällen. Minst 638 personer beräknas vara döda enligt landets hälsodepartement.
Trots att klagoropen fortfarande hörs på gatorna i Kairo stiger ilskan bland Mursianhängare - som utlyst nya protester.

BT - 21 sep 14 kl. 18:46

Vill utöka utegångsförbud mot ebola

Det tre dagar långa utegångsförbudet i Sierra Leone börjar lida mot sitt slut. Nu diskuterar landets ledning en förlängning av den exceptionella åtgärden. Enligt myndigheterna var insatsen i samband med utegångsförbudet viktig för att utbilda bybor och bärga döda kroppar - över 90 ska ha påträffats.

Nerikes Allehanda - 18 mar 14 kl. 05:03

Visst har den enskilde ett ansvar

En majoritet av svenska folket vill förbjuda tiggeri, enligt en opinionsmätning gjord på uppdrag av SVT. I förra veckan besökte den rumänske premiärministerns rådgivare i romska frågor, Damian Draghici, Sverige. Det är ofta just romer från Rumänien som kommer hit och tigger.

YA - 30 dec 13 kl. 06:30

Hästhandlare sköntaxeras

En välkänd häst- och kreaturshandlare sköntaxeras nu av Skatteverket.
Skattefusket avslöjades när myndigheten granskade organiserad brottslighet. Närmare fem miljoner kronor har satts in på mannens bankkonto under 2012.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Need Invest nyttjar sina teckningsoptioner i Bublar Group

Bublar Group AB (publ), noterat på NGM Nordic MTF, har idag blivit informerade av Need Invest att de har nyttjat sina teckningsoptioner av serie BUBL TO1 genom en bindande teckningsanmälan. Peter Engdahl, VD i Need Invest, sitter i styrelsen i Bublar Group sedan 2017 och är därmed en insynsperson som rapporterar egna och närståendes transaktioner i Bublar Groups aktie..

DI - 45 minuter sedan

CVC räddar ansiktet i Ahlsell

När CVC köper tillbaka Ahlsell från börsen är den potentiella förlusten 860 miljoner kronor för det två år långa börsäventyret. För riskkapitalbolaget är det ett nödvändigt offer för att behålla ansiktet inför kommande försäljningar..

DI - 30 minuter sedan

Följ börsstängningen i Closing Bell

Gårdagens dystra siffror är nu ett minne blott. Under tisdagen var det rejält uppåt på Stockholmsbörsen – med flera storbolag i topp. Missa inte börsstängningen i Di TV:s Closing Bell.

DI - 1 timme sedan

USA-räntor och dollarn stärks – Europaräntor backar

Europaräntorna var något ned på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre, samtidigt som börserna överlag stod på ett rejält plus. .

DI - 1 timme sedan

Rekyl för fordonssektorn på stigande USA-börser

New York-börserna inledde positivt på tisdagen. Uppgifter om att Kinas vice premiärminister Liu He har talat med USA:s finansminister Steven Mnuchin om den fortsatta tidtabellen för handelssamtal gav stöd. .

DI - 45 minuter sedan

Välkommen återgång till alliansens arbetslinje

LEDARE. Den här onsdagen får Sverige en statsbudget. Eftersom C och L gett besked att de ska lägga ned sina röster i slutvoteringen kommer Moderaternas och Kristdemokraternas budgetalternativ att vinna.

DI - 1 timme sedan

Audi A6 – lugnt, rent, funktionellt

Ingenting talar emot att nya Audi A6 Avant blir en populär tjänstebil. Bra har blivit bättre, igen, och förarmiljön är uppdaterad och rensad på onödiga knappar. Det är lugnt, rent och funktionellt.

DI - 1 timme sedan

Wärtsilä tar mångmiljonsmäll efter dyrt kärnkraftsprojekt

Den finländska verkstadsgruppen Wärtsilä har beslutat att reservera cirka 70 miljoner euro, motsvarande cirka 720 miljoner kronor, relaterat till två kärnkraftsprojekt "för att täcka kostnadsöverskridningar och förseningar"..

DI - 1 timme sedan

Finansinspektionen bemöter kritik i media

Finansinspektionen kommenterar i ett pressmeddelande den kritik som Svenska Dagbladet i rad artiklar har framfört mot myndighetens tillsyn av penningtvätt. .

DI - 1 timme sedan

Spotlight-bolaget CGIT får order

CGIT, vars aktie handlas på Spotlight, har tecknat ett nytt avtal med en befintlig kund som verkar inom mjukvarubranschen avseende lösningar för transportsektorn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.