DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:05

DI - 14 feb 18 kl. 19:03

600.000 bilar riskerar körförbud med nya reglerTransportstyrelsen räknar med att 600.000 fordon riskerar körförbud när nya besiktningsregler träder i kraft den 20 maj..
Läs mer på DI

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 600.000, bilar, riskerar, körförbudmed nya , regler
Expressen - 22 jan 18 kl. 10:54

600 000 riskerar körförbud med nya besiktningsregler

Den 20 maj träder de nya besiktningskraven i kraft. I glappet mellan de nya och gamla reglerna riskerar 600 000 fordon att få körförbud.Nu uppmanar Transportstyrelsen bilägare att kontrollera sitt besiktningsdatum på nytt.

Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 15:26

Exportförbud kvar för snus

Arkivbild: Hasse Holmberg/SCANPIX
EU-kommissionen föreslår att smaksatt tobak förbjuds, däribland snus. "Tobak borde se ut som tobak och smaka som tobak", säger EU-kommissionär Tonio Borg. Exportförbudet mot snus blir som väntat kvar.

Magazin24 - 21 jun 12 kl. 13:44

Förbud mot farligt arbete på bowlinghall

PalaceBowl i Köping måste innan den 30 juni 2013 ha åtgärdat brister i arbetsmiljön. Magazin24 skrev i augusti 2011 om den tillsyn som Arbetsmiljöverket genomfört i bowlinghallar i Sverige.
De tittade på skydden kring maskinerna i hallen som hanterar käglor och kloten.

Barometern - 13 feb 18 kl. 13:14

Just nu: Nya besiktningsregler – risk för körförbud

Den 20 maj börjar nya regler gälla för besiktning. Enligt Transportstyrelsen riskerar 16 600 fordon körförbud när tiden till deras nästa besiktning kortas..

HBL - 30 apr 13 kl. 20:01

Fängelse för verkningslösa ringförbud

En affärsman i Tammerfors som sålt verkningslösa ringförbud dömdes på tisdagen till ovillkorligt fängelse i två och ett halvt år.Han hade drivit företaget Suomen Verkkoviestintäkeskus, som erbjöd småföretagare kontrakt som skulle hindra dem från att få reklamsamtal från diverse företag som erbjöd dem synlighet på internet. Bolaget lovade också häva eventuella avtal som kunder hade ingått med sådana företag.

BT - 15 aug 13 kl. 22:00

Över 600 döda i Egypten

Dödssiffrorna efter våldsamheterna i Egypten steg under kvällen. Minst 638 personer beräknas vara döda enligt landets hälsodepartement. Trots att klagoropen fortfarande hörs på gatorna i Kairo stiger ilskan bland Mursianhängare - som utlyst nya protester.

TA - 15 aug 13 kl. 21:58

Över 600 döda i Egypten

Dödssiffrorna efter våldsamheterna i Egypten steg under kvällen. Minst 638 personer beräknas vara döda enligt landets hälsodepartement.
Trots att klagoropen fortfarande hörs på gatorna i Kairo stiger ilskan bland Mursianhängare - som utlyst nya protester.

BT - 21 sep 14 kl. 18:46

Vill utöka utegångsförbud mot ebola

Det tre dagar långa utegångsförbudet i Sierra Leone börjar lida mot sitt slut. Nu diskuterar landets ledning en förlängning av den exceptionella åtgärden. Enligt myndigheterna var insatsen i samband med utegångsförbudet viktig för att utbilda bybor och bärga döda kroppar - över 90 ska ha påträffats.

Nerikes Allehanda - 18 mar 14 kl. 05:03

Visst har den enskilde ett ansvar

En majoritet av svenska folket vill förbjuda tiggeri, enligt en opinionsmätning gjord på uppdrag av SVT. I förra veckan besökte den rumänske premiärministerns rådgivare i romska frågor, Damian Draghici, Sverige. Det är ofta just romer från Rumänien som kommer hit och tigger.

YA - 30 dec 13 kl. 06:30

Hästhandlare sköntaxeras

En välkänd häst- och kreaturshandlare sköntaxeras nu av Skatteverket.
Skattefusket avslöjades när myndigheten granskade organiserad brottslighet. Närmare fem miljoner kronor har satts in på mannens bankkonto under 2012.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 7 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 7 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 7 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.