DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 19:52

DI - 14 feb 18 kl. 15:47

Agilitet avgörande för små och medelstora företags överlevnad – enligt hälften av företagarna kommer de annars inte att existera 2023Ricoh Europe, London, 14:e februari 2018 – Att utveckla sin agilitet är högsta prioritet för de SMB-företagare i Europa som vill dra nytta av en digital arbetsplats. Enligt en ny undersökning framtagen av Ricoh Europe, säger en majoritet (86 %) av de 1 608 SMB-företagare som deltog i undersökningen, att de aktivt fokuserar på att förbättra sitt företags agilitet under 2018. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europe, SMB, Europa, Ricoh Europe

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agilitet, avgörandeför , småoch , medelstora, företags, överlevnadenligt , hälften av företagarna kommer de annars inte att existera 2023
DI - 12 sep 18 kl. 13:30

Tre av fyra små och medelstora företag använder 3D-teknik under mitten av 2020-talet

Ricoh Europe, London, 12:e september 2018 – Europas små och medelstora företag (SMB:er) anser att 3D-teknik är avgörande i jakten på reducerade kostnader och att förbättra sin agilitet. Enligt ny forskning utförd av Ricoh Europe, säger 44 % av de 2 370 tillfrågade SMB-ledarna i 23 länder att de redan har investerat i 3D-teknik..

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 16:44

Så här kan medelstora företag lyckas med sin digitalisering

Medelstora företag har liknande digitala utmaningar som större företag trots att de inte har samma resurser. De måste snabbt se över sina verksamheter, produkter och tjänster – och samtidigt vara öppna för helt nya affärsmodeller. Det framkommer i en ny global studie av Oxford Economics.

YLE - 10 sep 13 kl. 08:33

Småföretag vill behålla personalen

De små och medelstora företagen i Finland håller fast vid sin personal trots de dåliga tiderna, visar en barometer som besvarades av fler än 5 000 små och medelstora företag. Barometern genomfördes av Företagarna i Finland, statsägda finansieringsinstitutet Finnvera och Arbets- och näringsministeriet. - I ett litet företag har vars och ens arbetsinsats en avgörande betydelse.

YLE - 06 dec 15 kl. 09:23

Hippi Hovi: Företagen måste digitalisera nu

Vart leder den allt högre graden av digitalisering i världen? Hur påverkar digitaliseringen våra affärer? Hur kan vi mäta digitaliseringsgraden i vårt företag?

YLE - 17 jan 14 kl. 09:13

Nya direktiv för upphandling av mat

I dag spelar priset en avgörande roll när kommunerna gör sina upphandlingar för till exempel skolmaten. I framtiden kan kvaliteten, miljöfrågor och sociala frågor komma att få en viktigare roll. Europaparlamentet har godkänt ett uppdaterat direktiv som tillåter att också andra kriterier än priset får en avgörande roll.

YLE - 16 jan 14 kl. 11:58

Lättare upphandla ekologiskt i framtiden

I framtiden kan kommuner beakta miljöfrågor och sociala frågor i sin upphandling bättre än de gör nu. Europaparlamentet har godkänt uppdatering av ett direktiv som styr offentlig upphandling i EU. - Nu spelar priset en avgörande roll i upphandlingen.

SmålandsPosten - 22 sep 13 kl. 21:46

En minianalys av en tidig minikris

Det var aftonen då spökena skulle fördrivas ut ur Vida Arena genom en avgörande seger mot Brynäs.
Det blev en kväll då publiken buade, då hemmaspelet svek och där Växjö Lakers förlorade med 0?3 i vidskepelsens tecken.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 08:56

Språkkunskaper förbättrar ungdomarnas chanser

Språkkunskaper öppnar upp till en internationell arbetsmarknad. Det vet även Utbildningsutskottet, som menar att kunskaper i moderna språk är avgörande för att ett litet land som Sverige ska kunna delta i europeiskt och globalt samarbete (Sveriges Riksdag 2012-03-29). Trots det tillgodoser svenskt utbildningssystem inte de behov av språkkompetens som efterfrågas av svenska företag, vilket är ett allvarligt problem inom sektorn för utlandshandel och i förlängningen för svensk ekonomi.

HBL - 10 sep 13 kl. 07:57

Småföretag håller kvar personalen

De finländska små och medelstora företagen har hållit kvar sin personal trots dåliga tider. Det visar en färsk barometer från Företagarna i Finland. De företag som framöver planerar öka sin personal är fler än de som tänker skära ner.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 15 kl. 15:36

Inbetalningen gör det tufft för oss krögare

Helsingborg har länge haft ambitionen att skapa ett gott företagsklimat. Ett gott företagsklimat är en förutsättning för en god jobbtillväxt. Något som Helsingborg är i stort behov av.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Labour kräver misstroendeomröstning om May

Labourledaren Jeremy Corbyn säger under debatten i underhuset att han kommer att kräva en misstroendeomröstning på grund av att Theresa May skjutit upp omröstningen om brexitavtalet..

DI - 30 minuter sedan

JO inleder granskning av FI:s hantering av utlämnande av uppgifter

Justitieombudsmannen (JO) har beslutat att inleda en granskning av Finansinspektionens agerande i samband med att Svenska Dagbladet begärde ut vissa uppgifter för en tid sedan..

DI - 15 minuter sedan

Centern är inget mittenparti

DEBATT. Centern, med partiledaren Annie Lööf, är berett att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister för att minska SD:s politiska inflytande. Att i alla frågor, stora som små, utestänga ett parti i riksdagen från inflytande är ingen bra idé i en demokrati, skriver DN:s före detta politiska chefredaktör Svante Nycander..

DI - 15 minuter sedan

Dagens liberaler låter som högern för 100 år sedan

Den svenska demokratin fyllde 100 år på måndagen. Den 17 december 1918, bara veckor efter att första världskriget klingat ut och mitt under skriande livsmedelsbrist, bröt tvåkammarriksdagen med den gamla ordningen och röstade ja till allmän och lika rösträtt för kvinnor och män. Följande vår gick svenskarna för första gången och röstade på lika villkor i val till kommun och landsting..

DI - 45 minuter sedan

TC Techs företrädesemission övertecknad

First North-bolaget TC Techs företrädesemission övertecknades till 223,4 procent. Totalt har bolaget tillförts 40 miljoner kronor före emissionskostnader och kvittning om 10,7 Mkr. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Hybricons företrädesemission tecknad till 82 procent

Elbussbolaget Hybricons företrädesemission av units tecknades till 82 procent och bolaget tillförs 20,8 miljoner kronor före emissionskostnader om cirka 1,8 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

S&P upprepar ABB:s kreditbetyg efter Power Grids-affären

Kreditvärderingsinstitutet S&P upprepar kreditbetyget A för industrikoncernen ABB efter Power Grids-affären med japanska Hitachi. Utsikterna anges till stabila. .

DI - 1 timme sedan

Återhämtning i New York men fortfarande minus för tunga index

New York-börsen repar sig något från den svaga öppningen. Strax innan klockan 19 svensk tid är storbolagsindex S&P 500 ned 0,8 procent efter att ha tappat så mycket som 1,2 procent..

DI - 1 timme sedan

Pestlistan – aktierna du ska undvika 2019

Den motiga börsen blir ännu svårare att hantera nästa år, varnar Kepler Cheuvreux. Då gäller det att styra undan för högt värderade tillväxtaktier. Här är analyshusets lista med aktier som märks med varningstriangel inför 2019..

DI - 1 timme sedan

Ryssland skickar stridsflyg till Krim

Ryssland skickar fler än tio stridsflygplan till Krimhalvön, meddelar landets försvarsdepartement. Detta eftersom Ukraina, enligt Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, förbereder en "provokation" före årsskiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.