DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 13:57

DI - 14 feb 18 kl. 15:47

Agilitet avgörande för små och medelstora företags överlevnad – enligt hälften av företagarna kommer de annars inte att existera 2023Ricoh Europe, London, 14:e februari 2018 – Att utveckla sin agilitet är högsta prioritet för de SMB-företagare i Europa som vill dra nytta av en digital arbetsplats. Enligt en ny undersökning framtagen av Ricoh Europe, säger en majoritet (86 %) av de 1 608 SMB-företagare som deltog i undersökningen, att de aktivt fokuserar på att förbättra sitt företags agilitet under 2018. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europe, SMB, Europa, Ricoh Europe

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agilitet, avgörandeför , småoch , medelstora, företags, överlevnadenligt , hälften av företagarna kommer de annars inte att existera 2023
DI - 12 sep 18 kl. 13:30

Tre av fyra små och medelstora företag använder 3D-teknik under mitten av 2020-talet

Ricoh Europe, London, 12:e september 2018 – Europas små och medelstora företag (SMB:er) anser att 3D-teknik är avgörande i jakten på reducerade kostnader och att förbättra sin agilitet. Enligt ny forskning utförd av Ricoh Europe, säger 44 % av de 2 370 tillfrågade SMB-ledarna i 23 länder att de redan har investerat i 3D-teknik..

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 16:44

Så här kan medelstora företag lyckas med sin digitalisering

Medelstora företag har liknande digitala utmaningar som större företag trots att de inte har samma resurser. De måste snabbt se över sina verksamheter, produkter och tjänster – och samtidigt vara öppna för helt nya affärsmodeller. Det framkommer i en ny global studie av Oxford Economics.

YLE - 10 sep 13 kl. 08:33

Småföretag vill behålla personalen

De små och medelstora företagen i Finland håller fast vid sin personal trots de dåliga tiderna, visar en barometer som besvarades av fler än 5 000 små och medelstora företag. Barometern genomfördes av Företagarna i Finland, statsägda finansieringsinstitutet Finnvera och Arbets- och näringsministeriet. - I ett litet företag har vars och ens arbetsinsats en avgörande betydelse.

YLE - 17 jan 14 kl. 09:13

Nya direktiv för upphandling av mat

I dag spelar priset en avgörande roll när kommunerna gör sina upphandlingar för till exempel skolmaten. I framtiden kan kvaliteten, miljöfrågor och sociala frågor komma att få en viktigare roll. Europaparlamentet har godkänt ett uppdaterat direktiv som tillåter att också andra kriterier än priset får en avgörande roll.

YLE - 06 dec 15 kl. 09:23

Hippi Hovi: Företagen måste digitalisera nu

Vart leder den allt högre graden av digitalisering i världen? Hur påverkar digitaliseringen våra affärer? Hur kan vi mäta digitaliseringsgraden i vårt företag?

SmålandsPosten - 22 sep 13 kl. 21:46

En minianalys av en tidig minikris

Det var aftonen då spökena skulle fördrivas ut ur Vida Arena genom en avgörande seger mot Brynäs.
Det blev en kväll då publiken buade, då hemmaspelet svek och där Växjö Lakers förlorade med 0?3 i vidskepelsens tecken.

YLE - 16 jan 14 kl. 11:58

Lättare upphandla ekologiskt i framtiden

I framtiden kan kommuner beakta miljöfrågor och sociala frågor i sin upphandling bättre än de gör nu. Europaparlamentet har godkänt uppdatering av ett direktiv som styr offentlig upphandling i EU. - Nu spelar priset en avgörande roll i upphandlingen.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 08:56

Språkkunskaper förbättrar ungdomarnas chanser

Språkkunskaper öppnar upp till en internationell arbetsmarknad. Det vet även Utbildningsutskottet, som menar att kunskaper i moderna språk är avgörande för att ett litet land som Sverige ska kunna delta i europeiskt och globalt samarbete (Sveriges Riksdag 2012-03-29). Trots det tillgodoser svenskt utbildningssystem inte de behov av språkkompetens som efterfrågas av svenska företag, vilket är ett allvarligt problem inom sektorn för utlandshandel och i förlängningen för svensk ekonomi.

HBL - 10 sep 13 kl. 07:57

Småföretag håller kvar personalen

De finländska små och medelstora företagen har hållit kvar sin personal trots dåliga tider. Det visar en färsk barometer från Företagarna i Finland. De företag som framöver planerar öka sin personal är fler än de som tänker skära ner.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 15 kl. 15:36

Inbetalningen gör det tufft för oss krögare

Helsingborg har länge haft ambitionen att skapa ett gott företagsklimat. Ett gott företagsklimat är en förutsättning för en god jobbtillväxt. Något som Helsingborg är i stort behov av.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 15 minuter sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 1 timme sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 2 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 2 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 2 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

DI - 2 timmar sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

DI - 4 timmar sedan

Flera gripna i penningtvätthärva i Finland

Tre personer har hittills gripits i Åbotrakten i en jätterazzia som Centralkriminalpolisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen genomför i sydvästra Finland. Ett bolag med påstådda rysskopplingar misstänks för grova ekonomiska brott..

DI - 4 timmar sedan

Skånsk modekedja ansöker om rekonstruktion

Den skånska modekedjan Camilla Malmströms ansöker om rekonstruktion. Det rapporterar Habit. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.