Nyteknik > Teknik

Friday, 22 June, 05:12

Nyteknik - 14 feb 18 kl. 13:40

Kina skapar testzon för autonoma skeppVärldens största testområde för obemannade skepp – det är vad kina har börjat bygga enligt landets statsmedia. Syftet är att kunna utveckla autonoma system för militära och civila fartyg..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, skapar, testzonför , autonoma, skepp
Kristianstadsbladet - 23 nov 13 kl. 08:46

Kina skapar flygförsvarszon över öar


Kina meddelade på lördagen att man upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt. Zonen innefattar öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på, vilket kan underblåsa den bittra landdispyten länderna emellan.Kinas militär kommer att ingripa "som svar på flyg som inte samarbetar i identifiering eller som vägrar följa instruktioner", meddelade det kinesiska försvarsdepartementet i ett uttalande.

BT - 23 nov 13 kl. 08:48

Kina skapar flygförsvarszon över öar

Kina meddelade på lördagen att man upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt. Zonen innefattar öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på, vilket kan underblåsa den bittra landdispyten länderna emellan. Kinas militär kommer att ingripa "som svar på flyg som inte samarbetar i identifiering eller som vägrar följa instruktioner", meddelade det kinesiska försvarsdepartementet i ett uttalande.

UNT - 23 nov 13 kl. 08:46

Kina skapar flygförsvarszon över öar

Kina har upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt. Zonen innefattar öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på.(TT).

NT - 23 nov 13 kl. 08:46

Kina skapar flygförsvarszon över öar

Kina meddelade på lördagen att man upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt. Zonen innefattar öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på, vilket kan underblåsa den bittra landdispyten länderna emellan..

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 13 kl. 08:48

Kina skapar flygförsvarszon över öar

Kina meddelade på lördagen att man upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt. Zonen innefattar öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på, vilket kan underblåsa den bittra landdispyten länderna emellan..

DI - 19 aug 15 kl. 06:40

Räntor och valutor: Nytt ras i Kina skapar oro

Börserna i Kina faller återigen kraftigt på onsdagen, med 3 procent i skrivande stund, vilket sänder chockvågor över de asiatiska marknaderna, även om börserna i andra länder inte sjunker lika mycket som i Kina. Råvarupriserna fortsätter samtidigt ned. USA-börserna sjönk svagt på tisdagskvällen medan dollarn och USA-räntorna är ganska stabila..

E24 - 19 aug 15 kl. 06:57

Börsras i Kina skapar oro i Asien

Börserna i Kina faller återigen kraftigt på onsdagen, med 3 procent i skrivande stund, vilket sänder chockvågor över de asiatiska marknaderna, även om börserna i andra länder inte sjunker lika mycket som i Kina..

DI - 20 jul 17 kl. 10:30

Volvo tar nästa steg i Kina – skapar nytt bolag

Volvo Cars och ägarbolaget Zhejiang Geely Holdings skapar ett samarbetsbolag för teknisk utveckling..

DI - 23 nov 13 kl. 08:51

Kina skapar flygförsvarszon

Kina meddelade på lördagen att man upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt..

SvD - 23 nov 13 kl. 08:46

Kina skapar flygförsvarszon över öar

Kina har upprättat en zon i Östkinesiska havet där alla flyg bland annat förväntas identifiera sig och uppge planerad rutt..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..

Nyteknik - 15 timmar sedan

South Carolina är Volvos nya hem – nu öppnar fabriken i USA

Den första amerikanska anläggningen är en viktig pusselbit för rollen som global premiumtillverkare. ”Nu är Ridgevillfabriken officiellt öppen för business”, sa Volvochefen Håkan Samuelsson vid invigningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.