DI > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 07:02

DI - 14 feb 18 kl. 12:42

Hans Bolander: Boprisfallet bromsar inBoprisfallet har tillfälligt bromsat in enligt dagens statistikskörd. Hur det går framöver avgörs framför allt av konjunkturen, boränteutvecklingen och styrförmågan hos politiker och Finansinspektionen, FI..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bolander, Finansinspektionen

Dela artikeln

66 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans Bolander, Boprisfallet, bromsarin
Dagens PS - 05 jan 18 kl. 08:11

Danske Bank: Tillväxten i Sverige bromsar in

Bakgrunden till scenariot i prognosen är prisfallet på bostäder. I år kommer den svenska tillväxten att bromsa in med lägre bostadsbyggande och en svagare privatkonsumtion till följd av boprisfallet. Det skriver Danske Bank i sin Nordic Outlook, som presenteras i dag, fredag, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 16 maj 18 kl. 11:43

Hans Bolander: Så utnyttjar du oron på bomarknaden

April präglades av marginella prisrörelser på bostadsmarknaden. Den optimistiska tolkningen är att boprisfallet har kommit till vägs ände, men risken för ytterligare nedgångar längre fram ska inte räknas bort..

DI - 18 dec 17 kl. 05:54

Johanna Jeansson: Boprisfallet hotar handeln

Håller hushållen hårdare i slantarna när bostadsmarknaden nu bromsar in? Det är den stora frågan när vi sista veckan innan jul får en räcka hushållsnära siffror i form av klädbolagsrapporter, konsumentförtroende och detaljhandelsstatistik..

SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 06:44

Bolander avsäger sig politiska uppdrag

Efter Smålandspostens artikel i går avsäger sig Sverigedemokraten David Bolander sina politiska uppdrag. Smålandsposten kunde igår avslöja att sverigedemokraten David Bolander, Moheda, är dömd för flera brott och väntar på en ny rättegång i nästa vecka för ett misshandelsåtal. Han stod som förste ersättare att gå in som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige efter att Fredrik Briggler begärt entledigande från sin plats.

DI - 13 nov 17 kl. 16:58

Hans Bolander: Mycket pekar på att regeringen passar amorteringskravet

Blir det Fi som släcker ljuset med sitt nya tuffa amorteringskrav? Nej, starten på en rejäl avmattning har vi nog redan sett. Men regeringen måste gå försiktigt fram.

SmålandsPosten - 05 nov 14 kl. 06:15

Bolander ersätter Briggler i fullmäktige

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i förra veckan beviljades Fredrik Briggler att bli entledigad från sin plats som ledamot för Sverige­demokraterna. - När kommunfullmäktige har beviljat begäran är det Länsstyrelsen som ska räkna röster och meddela vem som ersätter honom, säger Bertil Olsson (S), kommunfullmäktiges ordförande.
- Samma sak är det med moderaten Suzanne Karlsson som valdes till revisor och därför fick begära om entledigande från uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige.

DI - 25 jan 18 kl. 10:17

Banker: Värsta över i boprisfallet

Boprisfallet fortsätter lite till, men det värsta är över. Så summeras bedömningarna från Nordea, Swedbanks och Erik Pensers bankekonomer..

DI - 07 feb 18 kl. 10:04

SEB: Sverige står starkt – boprisfallet stannar vid 10 procent

Svensk ekonomi har visat motståndskraft mot ökad osäkerhet på bostadsmarknaden. Svagare bostadsbyggande kompenseras av en stark internationell konjunktur och en svag krona som ger stöd för export och industriinvesteringar. Utvecklingen på bostadsmarknaden i början av året står heller inte i strid med SEB:s prognos om att boprisfallet kan stanna vid omkring 10 procent..

DI - 05 apr 18 kl. 11:13

Här är storstadsdelarna som klarat boprisfallet bäst

Kristineberg, Övre Östermalm och Tullgården tillhör de stadsdelar i Stockholm som tappat mest i boprisfallet, medan Aspudden, delar av Kungsholmen och Hammarby Sjöstad klarat sig bäst..

Dagens Media - 14 nov 13 kl. 13:42

Bolander gör comeback på Mediacom

Efter drygt ett år på reklambyrån Gyro går Jimmy Bolander tillbaka till mediebyråsidan..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Braincool handlas exklusive rätt till aktier i Poolarcool

Medicinteknikbolaget Braincool handlas idag onsdagen den 26 september exklusive rätt till aktier i Poolarcool. En aktie i Braincool ger en aktie i Poolarcool..

DI - 15 minuter sedan

Skaffa dig morgonkoll: Börserna och nattens nyheter

Asienbörserna steg på onsdagen efter att Wall Street darrat kring nollan på tisdagens kväll. Handelsoro och oljeglädje drar marknaden år olika håll..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: USA-räntorna i sidled

USA-räntorna går sidledes inför Fed-beskedet på onsdagen, med den tioåriga statsobligationen på 3,09 procent. Dollarn har tappat något mot yenen och euron. Asienbörserna är överlag svagt upp.

DI - 45 minuter sedan

Svenskarna ratar storstadspuls vid bostadsjakt

Krogliv, nöjen och storstadspuls är inte av vikt när svenskarna letar ny bostad. I stället vill vi ha närhet till natur och grönområden – en reaktion som kan ses spegla ett allt mer stressigt och uppkopplat liv, och som står sig sedan ett par år tillbaka..

DI - 1 timme sedan

Lista: Utbildningarna som imponerar mest på arbetsgivare

På listan över vilka högskolor som har högst anseende i världen hos arbetsgivare hamnar KTH högst upp av alla skolor i Norden, enligt QS nya undersökning. .

DI - 1 timme sedan

IMF: Nära målsnöret för Argentina

Argentina lamslogs på tisdagen av en generalstrejk. Samtidigt avgick landets centralbankschef mitt under pågående förhandlingar med Internationella valutafonden (IMF)..

DI - 1 timme sedan

Dunkin' dumpar Donuts

Det amerikanska munkföretaget Dunkin' Donuts byter namn. Den som vill ha sin flottyrmunk får i framtiden leta upp en ”Dunkin'”..

DI - 2 timmar sedan

Vänstersväng för Brasilien när Haddad väntas besegra högerextremist

Brasiliens näste president blir sannolikt en vänsterpolitiker.  Arbetarpartiet PT:s kandidat Fernando Haddad väntas besegra den högerextrema kandidaten Jair Bolsonaro..

DI - 1 timme sedan

Hongkongbörsen öppnar starkt

Tokyobörsen öppnade något nedåt på onsdagen efter positiva resultat åtta dagar i rad..

DI - 2 timmar sedan

Detta händer onsdagen 26 september

 .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.