DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 17:17

DI - 14 feb 18 kl. 12:25

Så mycket mer tjänade maktelitenAldrig har inkomstskillnaden mellan den svenska makteliten och industriarbetarna varit så stor som i dag. Det visar en färsk LO-rapport. ”Toppen drar ifrån medan botten halkar efter”, säger Anna Almqvist, LO-ekonom. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Anna Almqvist

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , mer, tjänade, makteliten
LV - 08 jun 17 kl. 13:14

Kommunen vill täppa igen lönegapet – så mycket mer tjänade männen

Kommunanställda män tjänar i snitt 1 900 kronor mer än kvinnor i Västerviks kommun. Men 2016 var det kvinnorna som stod för den största löneökningen..

DI - 29 apr 14 kl. 09:42

Hushållen allt mer belånade

Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen var upp med 5,1 procent i mars jämfört med ett år tidigare. I februari var årstakten reviderade 5,1 procent..

BT - 17 feb 14 kl. 17:39

Tjänade 411 miljoner - på ett år

De 50 bäst betalda näringslivstopparna tjänar i snitt 46 gånger mer än en industriarbetare. Inkomstklyftorna har ökat snabbt i Sverige sedan 1980-talet, men de är fortfarande bland de minsta i världen. Det är LO som årligen granskar inkomsterna för vad man betecknar som makteliten i Sverige.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

BT - 29 feb 12 kl. 16:38

Toppchefer i näringslivet tjänar över 40 gånger mer än arbetare

Toppcheferna i näringslivet tjänar lika mycket på ett år som en arbetare gör under hela sitt yrkesliv. Sveriges bäst betalda har inkomster motsvarande 17 gånger mer än en industriarbetares lön, enligt LO. Efter en nedgång under finanskrisen växer nu toppchefernas löner åter snabbare än industriarbetarnas.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:25

Grankullaborna rikast i regionen - män förtjänade betydligt mera än kvinnor

Både den totala inkomsten och kapitalinkomstens andel var störst i Grankulla. Invånarna i Helsingfors och Esbo var rikare än Vandaborna. Invånarnas genomsnittliga skattepliktiga inkomst i Grankulla år 2015 var drygt 60 000 euro.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 25 feb 17 kl. 14:23

Karisbo i kyrkomötet: Vig samkönade par, men låt prästerna ha samvetsfrihet

Ett initiativ lämnas snart in till kyrkomötet om att kyrkan ska tillåta vigslar av samkönade par. En av undertecknarna är Karisbon Åsa A. Westerlund och hon säger att det är formulerat så att alla ska kunna godkänna det, trots olika syn på äktenskapet.

YLE - 02 sep 14 kl. 09:40

Het höst med kärnkraft, Nato och samkönade äktenskap

Riksdagen inleder hösten med statsminister Alexander Stubbs (Saml) upplysning om Ukraina. Den här månaden står också regeringens framtid i sin nuvarande form på spel. - Två kärnkraftsbeslut ska fattas inom september.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ben & Jerry's hyllar samkönade äktenskap – med sin glass

Kampen för kärleken och mänskliga rättigheter vann en viktigt seger igår när USA slog fast att samkönade par har laglig rätt att gift sig. Nu vill Ben & Jerry's vissa sitt stöd.LÄS MER: Äntligen!

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Need Invest nyttjar sina teckningsoptioner i Bublar Group

Bublar Group AB (publ), noterat på NGM Nordic MTF, har idag blivit informerade av Need Invest att de har nyttjat sina teckningsoptioner av serie BUBL TO1 genom en bindande teckningsanmälan. Peter Engdahl, VD i Need Invest, sitter i styrelsen i Bublar Group sedan 2017 och är därmed en insynsperson som rapporterar egna och närståendes transaktioner i Bublar Groups aktie..

DI - 15 minuter sedan

CVC räddar ansiktet i Ahlsell

När CVC köper tillbaka Ahlsell från börsen är den potentiella förlusten 860 miljoner kronor för det två år långa börsäventyret. För riskkapitalbolaget är det ett nödvändigt offer för att behålla ansiktet inför kommande försäljningar..

DI - 10 minuter sedan

Följ börsstängningen i Closing Bell

Gårdagens dystra siffror är nu ett minne blott. Under tisdagen var det rejält uppåt på Stockholmsbörsen – med flera storbolag i topp. Missa inte börsstängningen i Di TV:s Closing Bell.

DI - 45 minuter sedan

USA-räntor och dollarn stärks – Europaräntor backar

Europaräntorna var något ned på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre, samtidigt som börserna överlag stod på ett rejält plus. .

DI - 45 minuter sedan

Rekyl för fordonssektorn på stigande USA-börser

New York-börserna inledde positivt på tisdagen. Uppgifter om att Kinas vice premiärminister Liu He har talat med USA:s finansminister Steven Mnuchin om den fortsatta tidtabellen för handelssamtal gav stöd. .

DI - 30 minuter sedan

Välkommen återgång till alliansens arbetslinje

LEDARE. Den här onsdagen får Sverige en statsbudget. Eftersom C och L gett besked att de ska lägga ned sina röster i slutvoteringen kommer Moderaternas och Kristdemokraternas budgetalternativ att vinna.

DI - 45 minuter sedan

Audi A6 – lugnt, rent, funktionellt

Ingenting talar emot att nya Audi A6 Avant blir en populär tjänstebil. Bra har blivit bättre, igen, och förarmiljön är uppdaterad och rensad på onödiga knappar. Det är lugnt, rent och funktionellt.

DI - 45 minuter sedan

Wärtsilä tar mångmiljonsmäll efter dyrt kärnkraftsprojekt

Den finländska verkstadsgruppen Wärtsilä har beslutat att reservera cirka 70 miljoner euro, motsvarande cirka 720 miljoner kronor, relaterat till två kärnkraftsprojekt "för att täcka kostnadsöverskridningar och förseningar"..

DI - 1 timme sedan

Finansinspektionen bemöter kritik i media

Finansinspektionen kommenterar i ett pressmeddelande den kritik som Svenska Dagbladet i rad artiklar har framfört mot myndighetens tillsyn av penningtvätt. .

DI - 45 minuter sedan

Spotlight-bolaget CGIT får order

CGIT, vars aktie handlas på Spotlight, har tecknat ett nytt avtal med en befintlig kund som verkar inom mjukvarubranschen avseende lösningar för transportsektorn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.