DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:03

DI - 14 feb 18 kl. 12:25

Så mycket mer tjänade maktelitenAldrig har inkomstskillnaden mellan den svenska makteliten och industriarbetarna varit så stor som i dag. Det visar en färsk LO-rapport. ”Toppen drar ifrån medan botten halkar efter”, säger Anna Almqvist, LO-ekonom. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Anna Almqvist

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , mer, tjänade, makteliten
LV - 08 jun 17 kl. 13:14

Kommunen vill täppa igen lönegapet – så mycket mer tjänade männen

Kommunanställda män tjänar i snitt 1 900 kronor mer än kvinnor i Västerviks kommun. Men 2016 var det kvinnorna som stod för den största löneökningen..

DI - 29 apr 14 kl. 09:42

Hushållen allt mer belånade

Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen var upp med 5,1 procent i mars jämfört med ett år tidigare. I februari var årstakten reviderade 5,1 procent..

BT - 17 feb 14 kl. 17:39

Tjänade 411 miljoner - på ett år

De 50 bäst betalda näringslivstopparna tjänar i snitt 46 gånger mer än en industriarbetare. Inkomstklyftorna har ökat snabbt i Sverige sedan 1980-talet, men de är fortfarande bland de minsta i världen. Det är LO som årligen granskar inkomsterna för vad man betecknar som makteliten i Sverige.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

BT - 29 feb 12 kl. 16:38

Toppchefer i näringslivet tjänar över 40 gånger mer än arbetare

Toppcheferna i näringslivet tjänar lika mycket på ett år som en arbetare gör under hela sitt yrkesliv. Sveriges bäst betalda har inkomster motsvarande 17 gånger mer än en industriarbetares lön, enligt LO. Efter en nedgång under finanskrisen växer nu toppchefernas löner åter snabbare än industriarbetarnas.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:25

Grankullaborna rikast i regionen - män förtjänade betydligt mera än kvinnor

Både den totala inkomsten och kapitalinkomstens andel var störst i Grankulla. Invånarna i Helsingfors och Esbo var rikare än Vandaborna. Invånarnas genomsnittliga skattepliktiga inkomst i Grankulla år 2015 var drygt 60 000 euro.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 25 feb 17 kl. 14:23

Karisbo i kyrkomötet: Vig samkönade par, men låt prästerna ha samvetsfrihet

Ett initiativ lämnas snart in till kyrkomötet om att kyrkan ska tillåta vigslar av samkönade par. En av undertecknarna är Karisbon Åsa A. Westerlund och hon säger att det är formulerat så att alla ska kunna godkänna det, trots olika syn på äktenskapet.

YLE - 02 sep 14 kl. 09:40

Het höst med kärnkraft, Nato och samkönade äktenskap

Riksdagen inleder hösten med statsminister Alexander Stubbs (Saml) upplysning om Ukraina. Den här månaden står också regeringens framtid i sin nuvarande form på spel. - Två kärnkraftsbeslut ska fattas inom september.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ben & Jerry's hyllar samkönade äktenskap – med sin glass

Kampen för kärleken och mänskliga rättigheter vann en viktigt seger igår när USA slog fast att samkönade par har laglig rätt att gift sig. Nu vill Ben & Jerry's vissa sitt stöd.LÄS MER: Äntligen!

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..

DI - 45 minuter sedan

Experten om dieselförbudet: Beklagligt att vänta till 2022

Det är beklagligt att kommunerna måste vänta till 2022 innan de får rätt att stoppa äldre dieselbilar tycker IVL Svenska Miljöinstitutet som mäter kväveoxider från bilar. "För hälsan och luftkvaliténs skull behövs verktyget så snabbt som möjligt", säger Mats-Ola Larsson, mobilitetsexpert på IVL..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.