DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 14:33

DI - 14 feb 18 kl. 12:25

Så mycket mer tjänade maktelitenAldrig har inkomstskillnaden mellan den svenska makteliten och industriarbetarna varit så stor som i dag. Det visar en färsk LO-rapport. ”Toppen drar ifrån medan botten halkar efter”, säger Anna Almqvist, LO-ekonom. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Anna Almqvist

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , mer, tjänade, makteliten
LV - 08 jun 17 kl. 13:14

Kommunen vill täppa igen lönegapet – så mycket mer tjänade männen

Kommunanställda män tjänar i snitt 1 900 kronor mer än kvinnor i Västerviks kommun. Men 2016 var det kvinnorna som stod för den största löneökningen..

DI - 29 apr 14 kl. 09:42

Hushållen allt mer belånade

Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen var upp med 5,1 procent i mars jämfört med ett år tidigare. I februari var årstakten reviderade 5,1 procent..

BT - 17 feb 14 kl. 17:39

Tjänade 411 miljoner - på ett år

De 50 bäst betalda näringslivstopparna tjänar i snitt 46 gånger mer än en industriarbetare. Inkomstklyftorna har ökat snabbt i Sverige sedan 1980-talet, men de är fortfarande bland de minsta i världen. Det är LO som årligen granskar inkomsterna för vad man betecknar som makteliten i Sverige.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

BT - 29 feb 12 kl. 16:38

Toppchefer i näringslivet tjänar över 40 gånger mer än arbetare

Toppcheferna i näringslivet tjänar lika mycket på ett år som en arbetare gör under hela sitt yrkesliv. Sveriges bäst betalda har inkomster motsvarande 17 gånger mer än en industriarbetares lön, enligt LO. Efter en nedgång under finanskrisen växer nu toppchefernas löner åter snabbare än industriarbetarnas.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:25

Grankullaborna rikast i regionen - män förtjänade betydligt mera än kvinnor

Både den totala inkomsten och kapitalinkomstens andel var störst i Grankulla. Invånarna i Helsingfors och Esbo var rikare än Vandaborna. Invånarnas genomsnittliga skattepliktiga inkomst i Grankulla år 2015 var drygt 60 000 euro.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 25 feb 17 kl. 14:23

Karisbo i kyrkomötet: Vig samkönade par, men låt prästerna ha samvetsfrihet

Ett initiativ lämnas snart in till kyrkomötet om att kyrkan ska tillåta vigslar av samkönade par. En av undertecknarna är Karisbon Åsa A. Westerlund och hon säger att det är formulerat så att alla ska kunna godkänna det, trots olika syn på äktenskapet.

YLE - 02 sep 14 kl. 09:40

Het höst med kärnkraft, Nato och samkönade äktenskap

Riksdagen inleder hösten med statsminister Alexander Stubbs (Saml) upplysning om Ukraina. Den här månaden står också regeringens framtid i sin nuvarande form på spel. - Två kärnkraftsbeslut ska fattas inom september.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ben & Jerry's hyllar samkönade äktenskap – med sin glass

Kampen för kärleken och mänskliga rättigheter vann en viktigt seger igår när USA slog fast att samkönade par har laglig rätt att gift sig. Nu vill Ben & Jerry's vissa sitt stöd.LÄS MER: Äntligen!

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Margot Wallström: Sveriges anseende skadas med Björn Söder som talman

Utrikesminister Margot Wallström (S) anser att Sveriges anseende skadas med Björn Söder som andre vice talman. Det säger hon i en intervju med DN..

DI - 5 minuter sedan

Peter Malmqvist blir ny chef för Analysguiden på Aktiespararna

Peter Malmqvist blir ny chef för Analysguiden på Aktiespararna, verksamma inom uppdragsanalyser. Det rapporterar Realtid. .

DI - 1 timme sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 1 timme sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 1 timme sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 2 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 3 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 3 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

DI - 3 timmar sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.