DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:11

DI - 14 feb 18 kl. 12:25

Så mycket mer tjänade maktelitenAldrig har inkomstskillnaden mellan den svenska makteliten och industriarbetarna varit så stor som i dag. Det visar en färsk LO-rapport. ”Toppen drar ifrån medan botten halkar efter”, säger Anna Almqvist, LO-ekonom. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Anna Almqvist

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , mer, tjänade, makteliten
LV - 08 jun 17 kl. 13:14

Kommunen vill täppa igen lönegapet – så mycket mer tjänade männen

Kommunanställda män tjänar i snitt 1 900 kronor mer än kvinnor i Västerviks kommun. Men 2016 var det kvinnorna som stod för den största löneökningen..

DI - 29 apr 14 kl. 09:42

Hushållen allt mer belånade

Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen var upp med 5,1 procent i mars jämfört med ett år tidigare. I februari var årstakten reviderade 5,1 procent..

BT - 17 feb 14 kl. 17:39

Tjänade 411 miljoner - på ett år

De 50 bäst betalda näringslivstopparna tjänar i snitt 46 gånger mer än en industriarbetare. Inkomstklyftorna har ökat snabbt i Sverige sedan 1980-talet, men de är fortfarande bland de minsta i världen. Det är LO som årligen granskar inkomsterna för vad man betecknar som makteliten i Sverige.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

BT - 29 feb 12 kl. 16:38

Toppchefer i näringslivet tjänar över 40 gånger mer än arbetare

Toppcheferna i näringslivet tjänar lika mycket på ett år som en arbetare gör under hela sitt yrkesliv. Sveriges bäst betalda har inkomster motsvarande 17 gånger mer än en industriarbetares lön, enligt LO. Efter en nedgång under finanskrisen växer nu toppchefernas löner åter snabbare än industriarbetarnas.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:25

Grankullaborna rikast i regionen - män förtjänade betydligt mera än kvinnor

Både den totala inkomsten och kapitalinkomstens andel var störst i Grankulla. Invånarna i Helsingfors och Esbo var rikare än Vandaborna. Invånarnas genomsnittliga skattepliktiga inkomst i Grankulla år 2015 var drygt 60 000 euro.

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

YLE - 25 feb 17 kl. 14:23

Karisbo i kyrkomötet: Vig samkönade par, men låt prästerna ha samvetsfrihet

Ett initiativ lämnas snart in till kyrkomötet om att kyrkan ska tillåta vigslar av samkönade par. En av undertecknarna är Karisbon Åsa A. Westerlund och hon säger att det är formulerat så att alla ska kunna godkänna det, trots olika syn på äktenskapet.

YLE - 02 sep 14 kl. 09:40

Het höst med kärnkraft, Nato och samkönade äktenskap

Riksdagen inleder hösten med statsminister Alexander Stubbs (Saml) upplysning om Ukraina. Den här månaden står också regeringens framtid i sin nuvarande form på spel. - Två kärnkraftsbeslut ska fattas inom september.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ben & Jerry's hyllar samkönade äktenskap – med sin glass

Kampen för kärleken och mänskliga rättigheter vann en viktigt seger igår när USA slog fast att samkönade par har laglig rätt att gift sig. Nu vill Ben & Jerry's vissa sitt stöd.LÄS MER: Äntligen!

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 7 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 7 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 7 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.