DI > Ekonomi

Wednesday, 20 June, 00:05

DI - 14 feb 18 kl. 11:33

Göteborg bygger för flytande gasGöteborgs hamn får Sveriges första landbaserade bunkringsanläggning för flytande naturgas, LNG. Infrastrukturbolaget Swedegas ser det som ett startskott för storskalig användning av gas som fartygsbränsle och på sikt även för industrin och transportsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, LNG, Swedegas

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, byggerför , flytande, gas
YA - 07 mar 12 kl. 06:29

Vinsterna med flytande gas

Det verkar ologiskt, att ersätta ett fossilt bränsle med en annan fossil energikälla. Men det finns många miljöfördelar med naturgas som drivmedel framför olja, till exempel inga utsläpp av partiklar eller svavel.
På längre sikt finns det ytterligare en fördel, naturgas kan bana väg för biogas ?

DN - 27 mar 14 kl. 09:36

Flytande gas kan strypa Putins makt

Makthavarna i Moskva kan kosta på sig att håna de sanktioner som hittills drabbat dem efter Krimkrisen. Men EU och USA har ett vassare medel att ta fram på sikt – flytande naturgas..

SvD - 08 jan 15 kl. 12:03

Flytande gas det nya svarta guldet

Tycker du att en supertanker är stor? Då kan du ta en titt på den senaste generationens flytande LNG-anläggningar. De är lika långa som fyra fotbollsplaner efter varandra och fullpackade med utrustning.

DI - 27 okt 13 kl. 17:06

Googles bygger flytande kontor

Google har spenderat miljontals kronor på ett flytande kontor utanför San Francisco men bygget saknar tillstånd och riskerar att stoppas helt, rapporterar CBS..

GöteborgsPosten - 05 dec 16 kl. 18:44

Göteborg bygger ut mjölkgård - öppnas för besökare

För 17 miljoner bygger de rödgrönrosa partierna nu ut och om Göteborgs kommuns enda arrendegård som fortfarande har mjölkkor. Här i Lärjeåns dalgång ska allmänheten och skolklasser kunna möta djuren..

GöteborgsPosten - 06 apr 14 kl. 07:00

Göteborg bygger för dem med pengar

Fyra nybyggen toppar listan över områden med högst medianinkomst. Under 2000-talet har Göteborg byggt för folk med pengar..

Nerikes Allehanda - 19 jun 16 kl. 05:15

Norsk gas är trots allt bättre än rysk

Norska lobbyister har bråda dagar i Bryssel. En hög EU-tjänsteman berättar att han oftare möter personer från Norge än företrädare för vissa av medlemsländerna. Typ Sverige.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spansk gas till Argentina stryps

Det spanska oljebolaget Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa. Repsol har tidigare stämt argentinska staten för att den tagit kontroll över 51 procent av oljebolaget YPF där Repsol var majoritetsägare. Repsol kräver över 10 miljarder dollar i skadestånd.

SvD - 18 maj 12 kl. 21:27

Spansk gas till Argentina stryps

Spanska Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa..

DI - 03 okt 17 kl. 11:27

Volvos nya drag: flytande gas

Lastbilstillverkaren Volvo lanserar en miljövänligare motor som kan användas i tunga lastbilar. "Allt fler företag trycker på för mer miljövänliga transporter och då gäller det att ligga långt fram", säger vd Claes Nilsson..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ulf Petersson: Dags för after ski – säljläge efter kursrallyt

Gräset lyser grönt över Skistars backar i Åre, Trysil och Sälen och skidsäsongen är sedan länge över. Det gäller dock inte på börsen där det råder högtryck för Skistars aktie. Men följer den sin senaste säsongstrend råder säljläge.

DI - 1 timme sedan

Bättre än väntat för FedEx

FedEx redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. .

DI - 1 timme sedan

Starbucks tillväxt mattats – 150 kaféer stängs

Kaféjätten Starbucks spår en tillväxt på 1 procent i jämförbara kaféer  det tredje kvartalet och det är betydligt sämre än analytikerna som spått en tillväxt på 2,9 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Netflix på ny rekordnivå

USA-börserna sjönk på bred front i tisdagshandeln sedan handelsoron mellan USA och Kina tilltagit ytterligare en gång. Donald Trump har signalerat för nya importtullar och marknaden oroar sig nu för att ett fullskaligt handelskrig ska blossa upp. .

DI - 2 timmar sedan

Dramatisk boom för skottsäkert glas: "Har hänt något i samhället"

Hammerglass producerar glas som klarar av såväl dynamitexplosioner som pistolskott. Vd:n Bengt Nilsson ser på gott och ont en enorm efterfrågan just nu. ”Det har hänt något i samhället.

DI - 2 timmar sedan

Sista chansen att lösa in gamla sedlar – miljarder saknas

Har du några gamla 100- och 500-kronorssedlar kvar gömda i byrålådan? Då gäller det att skynda dig – snart är det för sent att lösa in dem på banken. 17 miljoner sedlar värda totalt 3,8 miljarder kronor saknas fortfarande.

DI - 2 timmar sedan

Majoritet för att tydligare skydda skog

Direktiven för den statliga skogsjätten Sveaskog bör ändras för att tydliggöra att områden med höga naturvärden inte får avverkas. Det anser en majoritet av riksdagspartierna enligt en enkät, kallad Skogskompassen, om skogspolitiken som Världsnaturfonden (WWF) genomfört bland partierna..

DI - 3 timmar sedan

Allt djupare spricka i M - även Odenberg vill stoppa nya luftvärnet

M-ledningen backar upp det omstridda köpet av luftvärn från USA, trots kritiken från Carl Bildt.  Men nu ger sig även den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg in i den infekterade debatten, och uppmanar Moderaterna och regeringen att dra i bromsen. .

DI - 3 timmar sedan

Chefsekonomen: Sätt stopp för kompetensutvisningarna

Det råder brist på arbetskraft i Sverige.  Antalet lediga jobb i den privata sektorn har ökat med 46 procent de senaste fyra åren. och störst ökning står Stockholm för.

DI - 3 timmar sedan

USA uppges lämna FN:s människorättsråd

USA kommer under tisdagen att meddela att landet lämnar FN:s människorättsråd, enligt tjänstemannakällor inom FN..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.