DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 01:44

DI - 14 feb 18 kl. 11:33

Göteborg bygger för flytande gasGöteborgs hamn får Sveriges första landbaserade bunkringsanläggning för flytande naturgas, LNG. Infrastrukturbolaget Swedegas ser det som ett startskott för storskalig användning av gas som fartygsbränsle och på sikt även för industrin och transportsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, LNG, Swedegas

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, byggerför , flytande, gas
DI - 25 sep 18 kl. 17:49

Volvos nya trumfkort – flytande gas ska ersätta dieseln

Livsmedelskoncernen Axfood blir en av de första som nappar när Volvo startar leveranserna av ny serie lastbilar som drivs med flytande gas i stället för diesel. Storsatsningen på gaslastbilar är vid sidan av eldrift huvudteknologin när lastbilstillverkaren ska klara omställningen till klimatneutrala transporter. .

YA - 07 mar 12 kl. 06:29

Vinsterna med flytande gas

Det verkar ologiskt, att ersätta ett fossilt bränsle med en annan fossil energikälla. Men det finns många miljöfördelar med naturgas som drivmedel framför olja, till exempel inga utsläpp av partiklar eller svavel.
På längre sikt finns det ytterligare en fördel, naturgas kan bana väg för biogas ?

DN - 27 mar 14 kl. 09:36

Flytande gas kan strypa Putins makt

Makthavarna i Moskva kan kosta på sig att håna de sanktioner som hittills drabbat dem efter Krimkrisen. Men EU och USA har ett vassare medel att ta fram på sikt – flytande naturgas..

SvD - 08 jan 15 kl. 12:03

Flytande gas det nya svarta guldet

Tycker du att en supertanker är stor? Då kan du ta en titt på den senaste generationens flytande LNG-anläggningar. De är lika långa som fyra fotbollsplaner efter varandra och fullpackade med utrustning.

GöteborgsPosten - 27 nov 18 kl. 16:31

Premiär för tankning med flytande gas i hamnen

På tisdagen öppnade den nya anläggningen där fartyg kan tanka flytande naturgas och biogas i Göteborgs hamn – den första i sitt slag i Sverige..

DI - 27 okt 13 kl. 17:06

Googles bygger flytande kontor

Google har spenderat miljontals kronor på ett flytande kontor utanför San Francisco men bygget saknar tillstånd och riskerar att stoppas helt, rapporterar CBS..

GöteborgsPosten - 05 dec 16 kl. 18:44

Göteborg bygger ut mjölkgård - öppnas för besökare

För 17 miljoner bygger de rödgrönrosa partierna nu ut och om Göteborgs kommuns enda arrendegård som fortfarande har mjölkkor. Här i Lärjeåns dalgång ska allmänheten och skolklasser kunna möta djuren..

GöteborgsPosten - 06 apr 14 kl. 07:00

Göteborg bygger för dem med pengar

Fyra nybyggen toppar listan över områden med högst medianinkomst. Under 2000-talet har Göteborg byggt för folk med pengar..

Nerikes Allehanda - 19 jun 16 kl. 05:15

Norsk gas är trots allt bättre än rysk

Norska lobbyister har bråda dagar i Bryssel. En hög EU-tjänsteman berättar att han oftare möter personer från Norge än företrädare för vissa av medlemsländerna. Typ Sverige.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spansk gas till Argentina stryps

Det spanska oljebolaget Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa. Repsol har tidigare stämt argentinska staten för att den tagit kontroll över 51 procent av oljebolaget YPF där Repsol var majoritetsägare. Repsol kräver över 10 miljarder dollar i skadestånd.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Akademikrogen tas över av ung stjärnkrögare

Den Gyldene Freden i Stockholm har fått ny krögare, den 21:a sedan 1720-talet. Den här gången sker en rejäl föryngring, Filip Fastén är 29 år, men redan välmeriterad. "Det betyder att jag har minst 40 år till att ge det här huset", säger han..

DI - 2 timmar sedan

Millicom har ansökt om USA-notering

Millicom meddelar på torsdagen att det lämnat in en ansökan till amerikanska SEC om en notering på Nasdaq-börsen i New York. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 3 timmar sedan

SD-topp bakom konto som spred kvinnohat

En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter står bakom ett konto på nätforumet Flashback som har publicerat kvinnoförnedrande inlägg, visar en granskning som DN har gjort. Partiet är dock nöjt med de förklaringar han har gett..

DI - 3 timmar sedan

Theresa May vill ha "förtydligande" från EU i brexitfrågan

Storbritannien ber EU om ett "juridiskt förtydligande" om reservlösningen för att kunna övertyga det brittiska parlamentet att rösta för brexitavtalet..

DI - 3 timmar sedan

SJ:s system hackat – 1,3 miljoner kunder tvingas byta lösenord

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DI - 3 timmar sedan

Blandad utveckling på Wall Street – GE vinnare på höjt råd

USA-börserna utvecklades blandat på torsdagen men stängde en bra bit från högstanivåerna i den tidiga handeln. Bland vinnarna syntes General Electric, efter en vändning i analytikerkåren. Stigande oljepriser gav samtidigt stöd till energisektorn..

DI - 4 timmar sedan

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till. "Minst en person är neutraliserad", uppgav källan..

DI - 3 timmar sedan

Stockholmsbyggarnas framtidstro nere på djupfrysta nivåer

Byggföretagens framtidstro i Stockholm sviktar på ett dramatiskt sätt, visar tidigare opublicerade data.  ”Läget i huvudstadsregionen är väldigt skakigt”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Frankrike letar efterträdare till Carlos Ghosn

Frankrikes regering uppges nu leta efter kandidater som kan ersätta Renaults styrelseordförande och vd Carlos Ghosn, enligt källor till Reuters..

DI - 4 timmar sedan

Kraftig återhämtning i oljepriserna under torsdagen

Oljepriserna fortsätter att stiga på torsdagen efter nyheten om att Saudiarabien ska kapa sina oljeexporter till USA under de kommande veckorna. Sedan bottennivåerna vid lunchtid, svensk tid, har Brentoljan stigit med 2 dollar per fat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.