DI > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 06:37

DI - 14 feb 18 kl. 11:33

Göteborg bygger för flytande gasGöteborgs hamn får Sveriges första landbaserade bunkringsanläggning för flytande naturgas, LNG. Infrastrukturbolaget Swedegas ser det som ett startskott för storskalig användning av gas som fartygsbränsle och på sikt även för industrin och transportsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, LNG, Swedegas

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, byggerför , flytande, gas
DI - 12 timmar sedan

Volvos nya trumfkort – flytande gas ska ersätta dieseln

Livsmedelskoncernen Axfood blir en av de första som nappar när Volvo startar leveranserna av ny serie lastbilar som drivs med flytande gas i stället för diesel. Storsatsningen på gaslastbilar är vid sidan av eldrift huvudteknologin när lastbilstillverkaren ska klara omställningen till klimatneutrala transporter. .

YA - 07 mar 12 kl. 06:29

Vinsterna med flytande gas

Det verkar ologiskt, att ersätta ett fossilt bränsle med en annan fossil energikälla. Men det finns många miljöfördelar med naturgas som drivmedel framför olja, till exempel inga utsläpp av partiklar eller svavel.
På längre sikt finns det ytterligare en fördel, naturgas kan bana väg för biogas ?

DN - 27 mar 14 kl. 09:36

Flytande gas kan strypa Putins makt

Makthavarna i Moskva kan kosta på sig att håna de sanktioner som hittills drabbat dem efter Krimkrisen. Men EU och USA har ett vassare medel att ta fram på sikt – flytande naturgas..

SvD - 08 jan 15 kl. 12:03

Flytande gas det nya svarta guldet

Tycker du att en supertanker är stor? Då kan du ta en titt på den senaste generationens flytande LNG-anläggningar. De är lika långa som fyra fotbollsplaner efter varandra och fullpackade med utrustning.

DI - 27 okt 13 kl. 17:06

Googles bygger flytande kontor

Google har spenderat miljontals kronor på ett flytande kontor utanför San Francisco men bygget saknar tillstånd och riskerar att stoppas helt, rapporterar CBS..

GöteborgsPosten - 05 dec 16 kl. 18:44

Göteborg bygger ut mjölkgård - öppnas för besökare

För 17 miljoner bygger de rödgrönrosa partierna nu ut och om Göteborgs kommuns enda arrendegård som fortfarande har mjölkkor. Här i Lärjeåns dalgång ska allmänheten och skolklasser kunna möta djuren..

GöteborgsPosten - 06 apr 14 kl. 07:00

Göteborg bygger för dem med pengar

Fyra nybyggen toppar listan över områden med högst medianinkomst. Under 2000-talet har Göteborg byggt för folk med pengar..

Nerikes Allehanda - 19 jun 16 kl. 05:15

Norsk gas är trots allt bättre än rysk

Norska lobbyister har bråda dagar i Bryssel. En hög EU-tjänsteman berättar att han oftare möter personer från Norge än företrädare för vissa av medlemsländerna. Typ Sverige.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spansk gas till Argentina stryps

Det spanska oljebolaget Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa. Repsol har tidigare stämt argentinska staten för att den tagit kontroll över 51 procent av oljebolaget YPF där Repsol var majoritetsägare. Repsol kräver över 10 miljarder dollar i skadestånd.

SvD - 18 maj 12 kl. 21:27

Spansk gas till Argentina stryps

Spanska Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: USA-räntorna i sidled

USA-räntorna går sidledes inför Fed-beskedet på onsdagen, med den tioåriga statsobligationen på 3,09 procent. Dollarn har tappat något mot yenen och euron. Asienbörserna är överlag svagt upp.

DI - 30 minuter sedan

Svenskarna ratar storstadspuls vid bostadsjakt

Krogliv, nöjen och storstadspuls är inte av vikt när svenskarna letar ny bostad. I stället vill vi ha närhet till natur och grönområden – en reaktion som kan ses spegla ett allt mer stressigt och uppkopplat liv, och som står sig sedan ett par år tillbaka..

DI - 45 minuter sedan

Lista: Utbildningarna som imponerar mest på arbetsgivare

På listan över vilka högskolor som har högst anseende i världen hos arbetsgivare hamnar KTH högst upp av alla skolor i Norden, enligt QS nya undersökning. .

DI - 1 timme sedan

IMF: Nära målsnöret för Argentina

Argentina lamslogs på tisdagen av en generalstrejk. Samtidigt avgick landets centralbankschef mitt under pågående förhandlingar med Internationella valutafonden (IMF)..

DI - 1 timme sedan

Dunkin' dumpar Donuts

Det amerikanska munkföretaget Dunkin' Donuts byter namn. Den som vill ha sin flottyrmunk får i framtiden leta upp en ”Dunkin'”..

DI - 1 timme sedan

Vänstersväng för Brasilien när Haddad väntas besegra högerextremist

Brasiliens näste president blir sannolikt en vänsterpolitiker.  Arbetarpartiet PT:s kandidat Fernando Haddad väntas besegra den högerextrema kandidaten Jair Bolsonaro..

DI - 1 timme sedan

Hongkongbörsen öppnar starkt

Tokyobörsen öppnade något nedåt på onsdagen efter positiva resultat åtta dagar i rad..

DI - 7 timmar sedan

Kryptoveteranen efter kraschen: "Jättebra läge att investera"

Kurskollaps, kritik från myndigheter och miljarder förlorade i hackerattacker. Det har stormat rejält kring kryptovalutorna, men de mest inbitna fantasterna vägrar ge upp.  "Vi är mitt i en kryptovinter, det är fjärde gången jag upplever en.

DI - 7 timmar sedan

Efter storstöten – så skyddar du dina kryptovalutor

Miljardbelopp har gått förlorat i stötar mot kryptobörser. Nu tipsar svenska bitcoin-experter om hur man skyddar sig mot cyber-tjuvar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.