DI > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 19:37

DI - 14 feb 18 kl. 11:33

Göteborg bygger för flytande gasGöteborgs hamn får Sveriges första landbaserade bunkringsanläggning för flytande naturgas, LNG. Infrastrukturbolaget Swedegas ser det som ett startskott för storskalig användning av gas som fartygsbränsle och på sikt även för industrin och transportsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, LNG, Swedegas

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, byggerför , flytande, gas
YA - 07 mar 12 kl. 06:29

Vinsterna med flytande gas

Det verkar ologiskt, att ersätta ett fossilt bränsle med en annan fossil energikälla. Men det finns många miljöfördelar med naturgas som drivmedel framför olja, till exempel inga utsläpp av partiklar eller svavel.
På längre sikt finns det ytterligare en fördel, naturgas kan bana väg för biogas ?

DI - 27 okt 13 kl. 17:06

Googles bygger flytande kontor

Google har spenderat miljontals kronor på ett flytande kontor utanför San Francisco men bygget saknar tillstånd och riskerar att stoppas helt, rapporterar CBS..

DN - 27 mar 14 kl. 09:36

Flytande gas kan strypa Putins makt

Makthavarna i Moskva kan kosta på sig att håna de sanktioner som hittills drabbat dem efter Krimkrisen. Men EU och USA har ett vassare medel att ta fram på sikt – flytande naturgas..

SvD - 08 jan 15 kl. 12:03

Flytande gas det nya svarta guldet

Tycker du att en supertanker är stor? Då kan du ta en titt på den senaste generationens flytande LNG-anläggningar. De är lika långa som fyra fotbollsplaner efter varandra och fullpackade med utrustning.

GöteborgsPosten - 05 dec 16 kl. 18:44

Göteborg bygger ut mjölkgård - öppnas för besökare

För 17 miljoner bygger de rödgrönrosa partierna nu ut och om Göteborgs kommuns enda arrendegård som fortfarande har mjölkkor. Här i Lärjeåns dalgång ska allmänheten och skolklasser kunna möta djuren..

GöteborgsPosten - 06 apr 14 kl. 07:00

Göteborg bygger för dem med pengar

Fyra nybyggen toppar listan över områden med högst medianinkomst. Under 2000-talet har Göteborg byggt för folk med pengar..

Nerikes Allehanda - 19 jun 16 kl. 05:15

Norsk gas är trots allt bättre än rysk

Norska lobbyister har bråda dagar i Bryssel. En hög EU-tjänsteman berättar att han oftare möter personer från Norge än företrädare för vissa av medlemsländerna. Typ Sverige.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spansk gas till Argentina stryps

Det spanska oljebolaget Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa. Repsol har tidigare stämt argentinska staten för att den tagit kontroll över 51 procent av oljebolaget YPF där Repsol var majoritetsägare. Repsol kräver över 10 miljarder dollar i skadestånd.

SvD - 18 maj 12 kl. 21:27

Spansk gas till Argentina stryps

Spanska Repsol har stoppat sina leveranser av flytande gas till statliga argentinska Enarsa..

GöteborgsPosten - 27 aug 13 kl. 18:00

Bostadsbristen i Göteborg måste röstas bort

De rödgröna i Göteborg bygger för alla, säger Jahja Zeqiraj (S) andre vice ordförande i Göteborgs fastighetsnämnd. Sanningen är att de rödgröna knappt bygger alls, skriver Rickard Nordin (C)..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Tobias Wikström: Bolagsskatten måste anpassas till omvärlden

LEDARE. Finansminister Magdalena Andersson sänker bolagsskatten och avstår från den värsta varianten av ränteavdragsbegränsning. Hon har därmed lyssnat på remisskritiken, men visar samtidigt att regeringen inte riktigt vill se vad som pågår i omvärlden..

DI - 5 minuter sedan

Hamnfacken öppnar för samgående

Fackförbunden närmar sig varandra, men än är Transport och Hamnarbetarförbundet inte överens. Därmed kvarstår dödläget i Göteborgs hamn..

DI - 5 minuter sedan

Europa måste ha en ny strategi för Sidenvägen

DEBATT. Europa kan inte bara bemöta kinesisk geopolitik på hemmaplan. Kinas planer för den så kallade Sidenvägen, Belt and Road Initiative, påverkar EU på ett sätt som måste mötas, skriver Björn Fägersten, Utrikespolitiska institutet..

DI - 5 minuter sedan

Facebook måste värna användarna

Analysföretaget Cambridge Analytica har på falska premisser skaffat sig information om Facebook-användare och deras vänner. Den informationen kan ha använts i Trump-kampanjen i presidentvalet. .

DI - 30 minuter sedan

Tusk "försiktigt optimistisk" om tullundantag

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk är "försiktigt optimistisk" om att Europa ska kunna få undantag från de amerikanska stål- och aluminiumtullarna. Det sade han till journalister i Bryssel på onsdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Lövin: ”Vi kan inte vänta en enda dag till”

Flygets framtid, industrins omställning och hur hållbarhet kan förenas med lönsamhet. Det var några av många ämnen som diskuterades under konferensen Di Hållbarhet på onsdagen..

DI - 45 minuter sedan

Löfbergs-chefen: ”Kaffet är alldeles för billigt”

Sex frågor till Eva Eriksson, hållbarhetsdirektör på kafferosteriet Löfbergs..

DI - 45 minuter sedan

Följ Feds räntebesked live

Di och DiTV bevakar det amerikanska räntebeskedet live..

DI - 1 timme sedan

New York-börser: Facebook stiger igen

USA-börserna handlades uppåt på onsdagen med fortsatt fokus på dataskandalen på Facebook. Onsdagens höjdpunkt väntas klockan 19.00, då räntebesked från Federal Reserve publiceras..

DI - 1 timme sedan

Bankernas bolånefest är snart över

Storbankernas svällande vinstmarginaler på bolån har bäddat för ny konkurrens. En ny expertrapport räknar med att bolåneräntorna kan pressas med 0,2 till 0,4 procentenheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.