DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 14:43

Liknande nyheter

Taggar: Norge, Försäljningav nya , bostäder, sjönk, dramatiskt
Affärsvärlden - 25 feb 15 kl. 14:30

Stark försäljning av nya bostäder i Norge

Det har sålts drygt 90 procent fler nyproducerade bostäder i Norge under de senaste två månaderna jämfört med samma period för ett år sedan, rapporterar norska Dagens Näringsliv..

Cornucopia - 24 aug 16 kl. 09:26

"Bostadbristen" - över 35 497 bostäder tillgängliga - 7 675 lägenheter i Stockholm

Det finns ingen bostadsbrist i Sverige eller ens i Stockholm, där det just nu finns minst 7 675 lägenheter tillgängliga för den som vill flytta. Den enda boendeformen är nämligen inte ett centralt beläget förstahandskontrakt på en hyresreglerad lägenhet.En bostad kan inte definieras som ett hyresreglerat förstahandskontrakt i attraktivt läge.

DI - 04 sep 17 kl. 11:20

Dyrare att bygga bostäder i Sverige än i Norge

Kostnaden för att bygga bostäder i Sverige är nu högre än kostnaden för att bygga bostäder i Norge.   Det rapporterar Göteborgsposten..

DI - 20 dec 17 kl. 08:39

Prisfall på nya bostäder i Norge

Priset på nya bostäder i Norge sjönk 2,4 procent mellan det andra och tredje kvartalet, enligt statistik från Statistisk sentralbyrå, SSB. I årstakt steg priset på nya bostäder med 2,2 procent..

DI - 13 mar 18 kl. 10:10

Norge: Trendbrott – försäljningen av nya bostäder steg

Försäljningen av nya bostäder i Norge steg med 1 procent under februari, jämfört med motsvarande period i fjol. Detta efter att försäljningen minskat tio månader i rad. Det visar statistik från Boligprodusentenes Forening, enligt TDN.

DI - 22 aug 18 kl. 10:39

Fler nya bostäder säljs i Norge

Försäljningen av nya bostäder i Norge under sommarmånaderna var i år relativt god. Det visar rapporten Econ Nye Boliger, som publiceras av Samfunnsøkonomisk analyse och utkommer varannan månad, skriver Dagens Næringsliv..

DI - 07 aug 18 kl. 10:26

Norskt trendbrott: Försäljningen av nya bostäder lyfter

Försäljningen av nya bostäder i Norge ökade 2 procent i juni i år mot samma månad 2017. Det visar statistik från Boligprodusentenes Forening..

DI - 08 feb 18 kl. 07:29

Veidekke räknar med färre sålda bostäder

Den norska byggkoncernen Veidekke ser bostadsmarknaderna i Sverige och Norge som mer krävande. Bolaget bedömer att dess bostadsförsäljning och antal byggstarter blir lägre framöver. Det skriver vd:n Arne Giske i bokslutet för 2017..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 17 kl. 11:52

Norskt prisfall på bostäder

Efter en viss uppgång i oktober faller åter igen bostadspriserna i Norge visar ny statistik från Eiendom Norge. Prisfallet i november jämfört med föregående månad var 0,4 procent i säsongsjusterad takt. Utan justering var tillbakagången 1,1 procent.

Kristianstadsbladet - 05 dec 17 kl. 11:52

Norskt prisfall på bostäder

Efter en viss uppgång i oktober faller åter igen bostadspriserna i Norge visar ny statistik från Eiendom Norge. Prisfallet i november jämfört med föregående månad var 0,4 procent i säsongsjusterad takt. Utan justering var tillbakagången 1,1 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nu intar robotarna bygget – smart teknik kapar kostnaderna

Nu börjar robotarna göra entré i byggbranschen. De kan bidra till högre säkerhet och tidseffektivitet, men också skapa dilemman. ”Branschen går igenom ett paradigmskifte”, säger Christina Claeson-Jonsson, forsknings- och utvecklingschef på NCC..

DI - 15 minuter sedan

Margot Wallström: Sveriges anseende skadas med Björn Söder som talman

Utrikesminister Margot Wallström (S) anser att Sveriges anseende skadas med Björn Söder som andre vice talman. Det säger hon i en intervju med DN..

DI - 15 minuter sedan

Peter Malmqvist blir ny chef för Analysguiden på Aktiespararna

Peter Malmqvist blir ny chef för Analysguiden på Aktiespararna, verksamma inom uppdragsanalyser. Det rapporterar Realtid. .

DI - 1 timme sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 1 timme sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 1 timme sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 2 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 3 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 3 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.