Sydsvenskan > Sport

Monday, 28 May, 03:34

Liknande nyheter

Taggar: blev , Henrikoch , Margretheett , par
BT - 14 feb 18 kl. 08:40

Svahnström: Vad händer med dansk monarki efter kung Henrik?

Kung Henrik är död. Ja, det var i alla fall så han ville kallas. Drottning Margrethe (som suttit på tronen sedan 1972) sa alltid, enligt protokollet, "prinsgemålen".

Expressen - 18 jul 15 kl. 18:05

Drottning Margrethe besöker Grönland

Första besöket skedde 1960. Sedan dess har Drottning Margrethe besökt den enorma ön, Grönland, vid ett flertal tillfällen, något som nu blivit ett årligt inslag. Mellan 8-22 juli besöker Drottning Margrethe och prins Henrik flera grönländska städer.

Expressen - 31 dec 17 kl. 16:57

Kungliga hunden Nelly - en kärleksgåva till Margrethe

Danska drottning Margrethe har fått en ny liten skyddsling att ta hand om.Den fyrbenta vännen lystrar till namnet Nelly och är en alldeles äkta tax - skänkt av maken, prins Henrik, som kärleksgåva.Drottning Margrethe presenterar nu Nelly genom att lägga ut en bild på kungahusets officiella Instagram-konto..

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 16 kl. 01:00

"Helt blir danskarna dock inte av med Henrik."

Särskilt saknad lär han inte bli på de kungliga tillställningarna, prins Henrik.I sitt traditionella nyårstal meddelade ju dronning Margrethe oväntat att hennes make nu skulle göra något så okungligt – i alla fall hittills i Danmark – som att gå i pension.Det beskedet levererades mitt i talet när den vanligtvis så coola drottningen tappade bort sig i sina manuspapper, i direktsändning till hela danska folket som stod redo med champagne och kransekage för att starta nyårsfirandet.

Expressen - 15 jan 12 kl. 09:01

Dejligt när drottning Margrethe firade 40

Hon har kallats världens bäst klädda pensionär. I går firade Margrethe 40 år på tronen och möttes samtidigt av folktes jubel på Rådhusplatsen i Köpenhamn. Tusentalas människor viftade med Dannebrogen när hon åkte i gyllene karet med maken prins Henrik från Amalienborg genom Ströget fram till Rådhuset..

Expressen - 19 jun 16 kl. 17:30

Nu slår Margrethe tillbaka mot ryktena

Nästa år firar drottning Margrethe och prins Henrik guldbröllop – men något storslaget officiellt firande blir det inte. När nyheten blev känd tog skilsmässoryktena fart på nytt – nu ryter drottningen själv ifrån. – Nej, bevara mig väl, säger hon under en pressträff på Färöarna som citeras at bt.

Expressen - 16 apr 17 kl. 09:42

I dag fyller drottning Margrethe 77 år

Prick klockan tolv på söndagen kommer drottning Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid av Danmark ut på verandan till Marselisborgs slott i Århus.Där och då tar hon emot folkets hyllning på sin 77-årsdag.Att prins Henrik, 82, också är med betraktas som en viktig signal om att makarna är sams..

Expressen - 07 jun 17 kl. 15:13

Prinsens kärleksgåva till Dronning Margrethe

Här är det danska kungaparets kärleksgåva till varandra inför det förestående guldbröllopet den 10 juni.Inför enbart familjemedlemmarna och hovets egen personal drog både prins Henrik och drottning Margrethe i banden som avtäckte det stora konstverket.Händelsen borde tysta tvivlarna som länge befarat att det kungliga äktenskapet varit nära uppbrottet..

Expressen - 08 jun 17 kl. 21:12

Margrethe och Henriks planer inför guldbröllopet

På tu man hand på havets vågor och helt utan officiella plikter.Så ska drottning Margrethe och prins Henrik fira sitt guldbröllop på lördag.De seglar i väg med det kungliga lyxskeppet Dannebrogen till en hemlig destination och resan har redan börjat - med ett strandhugg i Sydsverige..

Expressen - 11 jun 17 kl. 13:09

Margrethe och Henrik firade bröllopsdagen i Sverige

När en kärlek håller i 50 år så är den speciell. Drottning Margrethe och hennes Henriks kärlek är en sådan. – Min man har varit hela min värld sedan jag träffade honom, berättade hon nyligen i dansk tv.

Expressen - 19 aug 17 kl. 21:00

Drottning Margrethe har ännu inte besökt maken på sjukhuset

Prins Henrik vårdas fortfarande på Rikshospitalet efter smärtor i benet. Men drottning Margrethe har ännu inte besökt sin make på sjukhuset.Hon fortsätter i stället semestern på Château de Cayx i Frankrike, skriver danska BT..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Anne-Marie Pålsson: ”Istället kan S och M fortsätta spelet om skatter och välfärd.”

Väljarna har lämnats med en känsla av vanmakt. Av att inte bli hörda..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nytt museum om kvinnohistoria

Nya Stockholms Kvinnohistoriska – ett museum om "halva mänsklighetens historia" – är ett nytt tillskott i svenskt kulturliv. Till skillnad från ett traditionellt museum har Nya Stockholms Kvinnohistoriska inget eget utrymme. Det verkar i stället digital.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kvinna omkom i omkörningsolycka

En kvinna i 70-årsåldern omkom i en trafikolycka på länsväg 172 utanför Årjäng på söndagseftermiddagen, skriver Aftonbladet. Efter en omkörning hamnade en bil med två personer i utanför vägbanan. – Där bilen gick ner i diket fanns mindre anslutande väg.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Bilist smet efter att ha kört in i byggnad i Höör

Vid 20-tiden kolliderade en personbil med ett flerfamiljshus på Storgatan..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Lars Lerin går in i mörkret

Bilden av akvarellmästaren fördjupas på Liljevalchs, skriver Jonas Ellerström..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Boende i brandhuset tog kampen mot det kommunal bostadsbolaget – får ersättning

"De säger att man värnar om sina hyresgäster. Det är ju bara ett dåligt skämt.".

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Experterna lider med Karius

Real Madrid tog i går hem sin tredje raka Champions League-titel, men efterhandssnacket har mest handlat om Liverpools målvakt Loris Karius. "Jag har aldrig sett en ensammare människa", skriver Aftonbladets Simon Bank. Real Madrid hade två raka CL-titla.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Då kommer Gorillaz nya skiva

Gorillaz nya album får titeln "The now now". Damon Albarn avslöjar själv nyheten på sitt officiella Twitterkonto, där han även skriver att skivan släpps den 29 juni. Det brittiska musikprojektet Gorillaz bildades av Albarn och Jamie Hewlett 1998 och bes.

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Man misstänkt för mord i Kinna

På lördagsförmiddagen hittades en kvinna död utomhus i Kinna i Marks kommun. I natt hämtades en man in till förhör och han anhölls senare misstänkt för mord, rapporterar Aftonbladet. – Jouråklagare har fattat beslut om att anhålla personen, en man, skäl.

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Sex MFF-målvakter i spel på hög nivå: "Det är väl lite unikt"

Men TFF kan stoppa MFF om man vill sälja Marko Johansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.