Sydsvenskan > Sport

Friday, 15 February, 20:13

Liknande nyheter

Taggar: blev , Henrikoch , Margretheett , par
BT - 14 feb 18 kl. 08:40

Svahnström: Vad händer med dansk monarki efter kung Henrik?

Kung Henrik är död. Ja, det var i alla fall så han ville kallas. Drottning Margrethe (som suttit på tronen sedan 1972) sa alltid, enligt protokollet, "prinsgemålen".

Expressen - 18 jul 15 kl. 18:05

Drottning Margrethe besöker Grönland

Första besöket skedde 1960. Sedan dess har Drottning Margrethe besökt den enorma ön, Grönland, vid ett flertal tillfällen, något som nu blivit ett årligt inslag. Mellan 8-22 juli besöker Drottning Margrethe och prins Henrik flera grönländska städer.

Expressen - 31 dec 17 kl. 16:57

Kungliga hunden Nelly - en kärleksgåva till Margrethe

Danska drottning Margrethe har fått en ny liten skyddsling att ta hand om.Den fyrbenta vännen lystrar till namnet Nelly och är en alldeles äkta tax - skänkt av maken, prins Henrik, som kärleksgåva.Drottning Margrethe presenterar nu Nelly genom att lägga ut en bild på kungahusets officiella Instagram-konto..

Expressen - 16 aug 18 kl. 19:30

Margrethe berättar om sitt nya liv utan Henrik

Ett halvår efter prins Henriks bortgång berättar Danmarks drottning Margrethe, 78, för första gången hur det känns att ha blivit änka – och hur hennes liv ser ut i dag.– Jag får klara mig själv nu. Och det gör jag.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 16 kl. 01:00

"Helt blir danskarna dock inte av med Henrik."

Särskilt saknad lär han inte bli på de kungliga tillställningarna, prins Henrik.I sitt traditionella nyårstal meddelade ju dronning Margrethe oväntat att hennes make nu skulle göra något så okungligt – i alla fall hittills i Danmark – som att gå i pension.Det beskedet levererades mitt i talet när den vanligtvis så coola drottningen tappade bort sig i sina manuspapper, i direktsändning till hela danska folket som stod redo med champagne och kransekage för att starta nyårsfirandet.

Expressen - 15 jan 12 kl. 09:01

Dejligt när drottning Margrethe firade 40

Hon har kallats världens bäst klädda pensionär. I går firade Margrethe 40 år på tronen och möttes samtidigt av folktes jubel på Rådhusplatsen i Köpenhamn. Tusentalas människor viftade med Dannebrogen när hon åkte i gyllene karet med maken prins Henrik från Amalienborg genom Ströget fram till Rådhuset..

Expressen - 19 jun 16 kl. 17:30

Nu slår Margrethe tillbaka mot ryktena

Nästa år firar drottning Margrethe och prins Henrik guldbröllop – men något storslaget officiellt firande blir det inte. När nyheten blev känd tog skilsmässoryktena fart på nytt – nu ryter drottningen själv ifrån. – Nej, bevara mig väl, säger hon under en pressträff på Färöarna som citeras at bt.

Expressen - 16 apr 17 kl. 09:42

I dag fyller drottning Margrethe 77 år

Prick klockan tolv på söndagen kommer drottning Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid av Danmark ut på verandan till Marselisborgs slott i Århus.Där och då tar hon emot folkets hyllning på sin 77-årsdag.Att prins Henrik, 82, också är med betraktas som en viktig signal om att makarna är sams..

Expressen - 07 jun 17 kl. 15:13

Prinsens kärleksgåva till Dronning Margrethe

Här är det danska kungaparets kärleksgåva till varandra inför det förestående guldbröllopet den 10 juni.Inför enbart familjemedlemmarna och hovets egen personal drog både prins Henrik och drottning Margrethe i banden som avtäckte det stora konstverket.Händelsen borde tysta tvivlarna som länge befarat att det kungliga äktenskapet varit nära uppbrottet..

Expressen - 08 jun 17 kl. 21:12

Margrethe och Henriks planer inför guldbröllopet

På tu man hand på havets vågor och helt utan officiella plikter.Så ska drottning Margrethe och prins Henrik fira sitt guldbröllop på lördag.De seglar i väg med det kungliga lyxskeppet Dannebrogen till en hemlig destination och resan har redan börjat - med ett strandhugg i Sydsverige..

Expressen - 11 jun 17 kl. 13:09

Margrethe och Henrik firade bröllopsdagen i Sverige

När en kärlek håller i 50 år så är den speciell. Drottning Margrethe och hennes Henriks kärlek är en sådan. – Min man har varit hela min värld sedan jag träffade honom, berättade hon nyligen i dansk tv.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Man gripen för försök till mordbrand på skola

En man greps för försök till mordbrand i Lomma under fredagskvällen. Mannen greps efter att någon försökt sätta eld på Karstopskolan..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Hermansson tar S-striden till riksnivå

Tidigare i veckan avsattes Ann-Sofie Hermansson som gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg av fullmäktigegruppen, efter en intern konflik inom partiet. Nu väljer Hermansson att överklaga till partistyrelsen i Stockholm, rapporterar GT. I överklag.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Larm om brand på McDonalds

Räddningstjänsten larmades om en misstänkt brand på Södra Förstadsgatan under fredagskvällen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Quiz: Vad kan du om Björn Afzelius?

Tjugo år sedan folkkäre artisten dog. Hur mycket vet du om Afzelius och hans låtar?.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rebecka Karlsson vet vem hon är

Och hon tänker använda Melodifestivalens scen för att berätta mer om det..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

66 döda hittade i centrala Nigeria

66 döda kroppar har upptäckts av polis i centrala Nigeria. Kvarlevorna hittades i delstaten Kaduna, sydöst om delstatshuvudstaden med samma namn. Lokala myndighetsföreträdare säger att personerna dödats i attacker av kriminella, utan att utveckla saken.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lokalt politiskt ansvar är centralt.

Vi vet bäst själva, säger kommunpolitiker från Malmö och Vellinge..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Katy Perry förlovad med Orlando Bloom

Den amerikanska superstjärnan Katy Perry,34, har förlovat sig med den brittiska skådespelaren Orlando Bloom, 42, skriver Aftonbladet. Kändisparet lade upp en bild av sig själva på sina respektive Instagramkonton, där Katy Perry visar upp en ring i form.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Så många var på Vinterlund i år

Över 50 000 besökare kom till aktiviteter i centrala Lund från skyltsöndagen till alla hjärtans dag..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Författaren Andrea Levy är död

Den brittiska författaren Andrea Levy har avlidit efter en tids sjukdom. Den prisbelönta författaren av böcker som "Small island" och "The long song" blev 62 år gammal. Levys föräldrar kom till Storbritannien från Jamaica i slutet av 1940-talet och henn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.