Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 25 May, 07:03

Blekinge Läns tidning - 14 feb 18 kl. 06:43

I Blekinge räddas flest hjärtanLandstinget Blekinge har under två år i rad varit bäst på att rädda patienters liv med hjärt- och lungräddning (HLR)..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge, HLR

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Blekinge, räddas, flest, hjärtan
Blekinge Läns tidning - 14 feb 18 kl. 13:44

I Blekinge räddas flest hjärtan i landet

Alla hjärtans dag firas med ny topplacering för länets hjärtvård. Blekinge är bäst i landet på att rädda hjärtan..

Blekinge Läns tidning - 11 okt 16 kl. 13:21

Fler ska kunna få hjärtan att slå

Om fler vet hur en hjärtstartare används kan fler liv räddas i samband med plötsligt hjärtstopp. Svenska HLR-rådet jobbar hårt för att sprida den livräddande kunskapen. I Sverige är viljan att försöka hjälpa till när någon drabbas av hjärtstopp stor.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 15 kl. 04:00

Hjältar lever för evigt

Supporter. Ett ord som allt för ofta har använts på fel sätt inte minst av oss i media. Ordets rätta innebörd omfattar gemenskap, bistånd, vänskap och viljan att hjälpa varandra.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel i Svängsta och bilbrand i Olofström..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Svåra val och kval i omstritt robotspel

I en nära framtid kan mänskligheten luta sig tillbaka och låta människoliknande robotar sköta de flesta jobb i samhället. Men under ytan kokar de artificiella känslorna snart över. Ska robotarna resa sig i en blodig revolt - eller hitta en fredlig lösning?

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Brott: Man till sjukhus – misstänkt misshandlad

Sent på torsdagskvällen fördes en man i 60-årsåldern till Centralsjukhuset Kristianstad..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Valmyndigheten: Sårbart och dyrt valsystem

Vårt valsystem är sårbart, dyrt och dåligt för miljön, anser Valmyndigheten. - Det är mycket i systemet som inte är långsiktigt hållbart, säger kanslichef Anna Nyqvist. Myndigheten som har i uppgift att arrangera våra val har gång på gång framfört att valsystemet borde ses över.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Rohdén stolt och glad över VM-platsen

Marcus Rohdén fick den sista platsen på mittfältet i Janne Anderssons trupp till fotbolls-VM. Många ville i stället se Ken Sema där. Men Rohdén ber inte om ursäkt för att det är han som är på väg till Ryssland.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Många skadade i restaurangexplosion

Över tio personer har förts till sjukhus efter en explosion på en indisk restaurang i Mississauga söder om centrala Toronto, rapporterar kanadensiska medier. Enligt obekräftade uppgifter utlöstes smällen av en bomb.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Modehus vill sko sig på sneakerstrend

Vad sägs om ett par sneakers för motsvarande 90 000 kronor? Möjligheten finns när klassiska modehus som Gucci och Prada går in på en växande och lukrativ marknad för gymnastikskor.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Regn högt på önskelistan för biodlare

Det varma vädret och den kraftiga blomningen har gett honungsbina en rivstart. Men om det inte kommer regn snart kommer de att drabbas av brist på nektar - växterna slutar att producera nektar om det blir alltför torrt.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Här råder totalförbud mot abort

Varje år sätter tiotusentals kvinnor livet till i sviterna av osäkra aborter. De senaste åren har abortlagstiftningen skärpts i många länder. I ett tiotal länder råder totalförbud.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sjuvåningshus överklagas

När planerna angående byggandet av tre nya höghus på Hästö uppdagades protesterade boende i området. Synpunkterna handlade bland annat om att nybygget skulle medföra hög kriminalitet, narkotika och att Hästö skulle förvandlas till en gaskammare. Nu har Mark- och miljödomstolen tagit emot en överklagan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.