Sydsvenskan > Opinion

Friday, 22 February, 19:22

Liknande nyheter

Taggar: Skånsk, byggbranschvill , vädraut , unken, jargong
Skånskan - 25 feb 16 kl. 04:00

För­svara mänsk­liga rät­tig­heter

Opinion Am­ne­stys års­rap­port pub­li­cerades sam­ma dag som ut­ri­kes­mi­nis­ter Mar­got Wallström lä­ste upp rege­ringens ut­ri­kes­de­kla­ra­tion i riks­dagen. Att hon näs­tan helt gled för­bi de ota­liga brotten mot mänsk­liga rät­tig­heter blev där­för ex­tra tyd­ligt.
Am­ne­sty är en or­ga­ni­sa­tion som har ut­vecklats från att främst ägna sig åt att för­söka få po­li­tiska fångar fri­givna och mot­ar­beta döds­straffet till att ha en bred be­vakning av de mänsk­liga rät­tig­heterna.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Byggnads bör dra tillbaka strejkvarslet

Sveriges Byggindustrier och Byggnads har samma uppfattning om arbetsmiljön men olika lösningar. Vi tror på utbildning, insikt och samverkan medan Byggnads vill ha mer regler och ett tjockare kollektivavtal. Samma sak gäller kampen mot kriminalitet och brottslighet där vi anser att man ska följa de regler och lagar som finns.

Sydsvenskan - 09 sep 13 kl. 06:30

Kampanj ska föryngra Skånes byggbransch

Tiotusentals pensionsavgångar väntar byggföretagen de närmsta åren. Det betyder att branschen måste nyanställa. Under två veckor ska Sveriges byggindustriers södra avdelning försöka locka framtidens medarbetare..

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 13:51

Helskånsk final i Gothia Cup

Det går bra för de skånska lagen i Flickor -99 i Gothia Cup.Kvällens final är helskånsk eftersom LB07 möter BK Höllviken och i semifinalerna fanns ytterligare ett skånskt lag, Södra Sandby.Höllviken vann mot Tyresö i sin semifinal med 2–1 vid lunchtid på fredagen medan LB07 tog sig till final genom att slå Södra Sandby med 4–1.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 17:27

Det blir en säsong utan skånsk bandy

MALMÖ På grund av spelarbrist har IFK Malmö bandy valt att dra sig ur årets seriespel. Därmed står Skåne för första gången på många år utan ett lag i den idrotten.– Tyvärr har vi svårt att få ihop folk.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 16:58

Skånsk höghastighetsbana föreslås byggas

Foto: TT
Stambanan.com, presenterade på torsdagen en rapport kring hur Södra stambanan kan utvecklas. Planen är att satsa på en ny tvåspårig höghastighetsbana på sträckan Hässleholm-Lund.

YA - 09 okt 13 kl. 04:01

Trubbel för skånsk tillväxt

Skånska företags omsättning och lönsamhet halkar efter. Hoppet ställs till ? Danmark.

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 19:21

Samarbete receptetför skånsk vård

För några dagar sedan fick Helsingborgs lasarett ställa in canceroperationer på grund av bristen på vårdplatser. Det är ovanligt, men regelbundet förekommer såväl på Helsingborgs lasarett som på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund att operationer som anses ha lägre prioritet ställs in, ofta i sista ögonblicket. För de patienter som råkar ut för det gång på gång, vilket händer, innebär det ett stort lidande.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 21:04

LB07 vann helskånsk final i Gothia Cup

Det blev skånsk succé i flickor 16 i Gothia Cup. Av fyra semifinallag kom tre från sydvästra Skåne. LB07 tog sig till finale genom att slå Södra Sandby och BK Höllviken tog sig till final genom att slå Tyreså med 2–1Finalen stod 0–0 efter full tid och avgjordes på straffar där LB07 drog längsta strået.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 10:46

Premiär i Brasilien för skånsk sci-fi-film

Kultur och Nöje I slutet av maj är det världspremiär i Brasilien för Skåneregissörerna Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut, science fiction-thrillern Bieffekterna. I dagarna lanseras den också på filmmarknaden Marché du Film på den pågående filmfestivalen i Cannes
– Det ska bli jättespännande att visa vad vi hållit på med för både nära och kära och resten av världen, säger André HedetoftBieffekterna är en science fiction-thriller om biohacking och kärlek. Idén fick André Hedetoft och Andreas Climent från en artikel i Vetenskapens värld.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Bakterier i vårservetter inte hälsofarliga

Vårservetter av märket Libero Touch Wet Wipes återkallades tidigare i veckan efter misstanke om förhöjd bakteriehalt. Nu visar provsvaren att risken för någon negativ hälsoeffekt är låg. Enligt tillverkaren Essity är de bakterier som hittats normalt set.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Uppgifter: Svenskar del i stjärnövergång

Columbus värvar Ottawas stjärna Matt Duchene i en stor affär i NHL. Två svenskar är del i dealen – bland annat Djurgårdens landslagsforward Jonathan Davidsson vars rättigheter nu hamnar hos Ottawa. Den förre Frölundaspelaren Duchene är en av de stora st.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

IAEA: Iran följer fortfarande kärnavtalet

Detta trots att USA för snart ett år sedan ensidigt drog sig ur avtalet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Vellingekonditor kan bli årets bagare

Paul Florian Ficard på Björns konditori är finalist i prestigefylld tävling..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kvinna hölls fången – tre begärs häktade

Två kvinnor och en man begärs häktade efter att ha hållit en kvinna fången i en lägenhet i Surahammar. De två kvinnorna begärs häktade på sannolika skäl misstänka för grov misshandel, olaga frihetsrövande och olaga tvång, enligt häktningsframställan. Ma.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ingen gripen för dubbelmordet i Bro

Ingen är frihetsberövad efter dubbelmordet i Bro, mellan Stockholm och Enköping, natten till torsdagen. En man som greps och anhölls skäligen misstänkt för mord har släppts. Det kvarstår inga misstankar mot mannen, förklarar åklagaren Jenny Karlsson.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rånare fast – förde dagbok över sina brott

En 20-årig man, som knivbeväpnad och iklädd maskering rånat flera närbutiker i Malmö på senare tid, har åkt fast på ett oväntat sätt. När polisen kom gärningsmannen på spåren visade det sig att han fört dagbok över sina rån på mobilen, rapporterar Sydsv.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Shiffrin missar fler världscuptävlingar

Alpinstjärnan Mikaela Shiffrin är sliten efter VM-succén i Åre och missar fler världscuptävlingar. Shiffrin har tidigare meddelat att hon står över helgens tävlingar i Crans-Montana. Nu skriver AP att amerikanskan inte heller planerar att åka till Sotji.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Topplistorna: Ariana Grande kvar i topp

Ariana Grande behåller topplaceringen på den svenska albumlistan med "Thank u, next". Men på singellistan dalar hennes låtar. Där är det Einár som ligger etta med "Katten i trakten" medan rapparen ZE är veckans högsta nykomling med "Ungefär", på fjärdep.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

IFK Norrköping värvar Kevin Álvarez

IFK Norrköping fortsätter att rusta inför den allsvenska starten. Under fredagen presenterade östgötarna ett nyförvärv från Honduras i form av Kevin Álvarez, 22. – En spelare som vi följt jättelänge som det oftast är när vi väljer att rekrytera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.