Sydsvenskan > Opinion

Friday, 23 February, 07:22

Sydsvenskan - 14 feb 18 kl. 06:50

Skånsk byggbransch vill vädra ut unken jargongBeslutsfattare ska träffas och diskutera likabehandling..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

213 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånsk, byggbranschvill , vädraut , unken, jargong
Skånskan - 25 feb 16 kl. 04:00

För­svara mänsk­liga rät­tig­heter

Opinion Am­ne­stys års­rap­port pub­li­cerades sam­ma dag som ut­ri­kes­mi­nis­ter Mar­got Wallström lä­ste upp rege­ringens ut­ri­kes­de­kla­ra­tion i riks­dagen. Att hon näs­tan helt gled för­bi de ota­liga brotten mot mänsk­liga rät­tig­heter blev där­för ex­tra tyd­ligt.
Am­ne­sty är en or­ga­ni­sa­tion som har ut­vecklats från att främst ägna sig åt att för­söka få po­li­tiska fångar fri­givna och mot­ar­beta döds­straffet till att ha en bred be­vakning av de mänsk­liga rät­tig­heterna.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 13:51

Helskånsk final i Gothia Cup

Det går bra för de skånska lagen i Flickor -99 i Gothia Cup.Kvällens final är helskånsk eftersom LB07 möter BK Höllviken och i semifinalerna fanns ytterligare ett skånskt lag, Södra Sandby.Höllviken vann mot Tyresö i sin semifinal med 2–1 vid lunchtid på fredagen medan LB07 tog sig till final genom att slå Södra Sandby med 4–1.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 17:27

Det blir en säsong utan skånsk bandy

MALMÖ På grund av spelarbrist har IFK Malmö bandy valt att dra sig ur årets seriespel. Därmed står Skåne för första gången på många år utan ett lag i den idrotten.– Tyvärr har vi svårt att få ihop folk.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Byggnads bör dra tillbaka strejkvarslet

Sveriges Byggindustrier och Byggnads har samma uppfattning om arbetsmiljön men olika lösningar. Vi tror på utbildning, insikt och samverkan medan Byggnads vill ha mer regler och ett tjockare kollektivavtal. Samma sak gäller kampen mot kriminalitet och brottslighet där vi anser att man ska följa de regler och lagar som finns.

Sydsvenskan - 09 sep 13 kl. 06:30

Kampanj ska föryngra Skånes byggbransch

Tiotusentals pensionsavgångar väntar byggföretagen de närmsta åren. Det betyder att branschen måste nyanställa. Under två veckor ska Sveriges byggindustriers södra avdelning försöka locka framtidens medarbetare..

YA - 09 okt 13 kl. 04:01

Trubbel för skånsk tillväxt

Skånska företags omsättning och lönsamhet halkar efter. Hoppet ställs till ? Danmark.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 16:58

Skånsk höghastighetsbana föreslås byggas

Foto: TT
Stambanan.com, presenterade på torsdagen en rapport kring hur Södra stambanan kan utvecklas. Planen är att satsa på en ny tvåspårig höghastighetsbana på sträckan Hässleholm-Lund.

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 19:21

Samarbete receptetför skånsk vård

För några dagar sedan fick Helsingborgs lasarett ställa in canceroperationer på grund av bristen på vårdplatser. Det är ovanligt, men regelbundet förekommer såväl på Helsingborgs lasarett som på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund att operationer som anses ha lägre prioritet ställs in, ofta i sista ögonblicket. För de patienter som råkar ut för det gång på gång, vilket händer, innebär det ett stort lidande.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 21:04

LB07 vann helskånsk final i Gothia Cup

Det blev skånsk succé i flickor 16 i Gothia Cup. Av fyra semifinallag kom tre från sydvästra Skåne. LB07 tog sig till finale genom att slå Södra Sandby och BK Höllviken tog sig till final genom att slå Tyreså med 2–1Finalen stod 0–0 efter full tid och avgjordes på straffar där LB07 drog längsta strået.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 10:46

Premiär i Brasilien för skånsk sci-fi-film

Kultur och Nöje I slutet av maj är det världspremiär i Brasilien för Skåneregissörerna Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut, science fiction-thrillern Bieffekterna. I dagarna lanseras den också på filmmarknaden Marché du Film på den pågående filmfestivalen i Cannes
– Det ska bli jättespännande att visa vad vi hållit på med för både nära och kära och resten av världen, säger André HedetoftBieffekterna är en science fiction-thriller om biohacking och kärlek. Idén fick André Hedetoft och Andreas Climent från en artikel i Vetenskapens värld.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Centern vill satsa på gröna flygbränslen

Centern vill satsa 750 miljoner kronor under tre år på ett klimatvänligare flyg. Pengarna ska användas för att få fram ny teknik för lägre utsläpp. – Det här en satsning för grönare flyg och bättre klimat, säger partiledaren Annie Lööf.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Därför ökade Lunds kommuns befolkning rekordartat 2017

Syrien långt ner på listan – detta är de största nettoinvandringsländerna..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Andersson föll men nöjd sexa i OS-debuten

Lisa Andersson kraschade i semifinalen, reste sig och kom ned som sexa i OS-debuten. – Mitt sikte var pallen och medalj, men jag är rätt nöjd ändå, säger hon. 20-åringen från Gävle nådde semifinalen, men där tog det stopp.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polis slutar efter skolskjutningen

En beväpnad polis som befann sig vid gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High School under skolskjutningen har lämnat sin tjänst. Han gick inte in på skolan och konfronterade skytten utan stod kvar utanför, visar en intern utredning. Polisens ageran.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ännu ingen omröstning om vapenvila

Förhandlingarna om en 30 dagar lång vapenvila i Syrien har gått i stöpet. Sverige och Kuwait som har tagit fram resolutionen ville se en omröstning under torsdagen men eftersom Ryssland inte var nöjda med förslaget har omröstningen skjutits på framtiden.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Jättefynd av kokain på Rysslands ambassad

Rysk och argentinsk polis har sprängt en narkotikaliga. Nästan 400 kilo kokain har beslagtagits och flera personer har gripits. Härvan började nystas upp i Buenos Aires i december 2016.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Vildhästar finns inte mer

Alla världens egentliga vildhästar är utdöda..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Dagens skolsystem slår ut våra unga

Anne Ahlqvist: För en del barn kan skolan bli en alltför stor utmaning..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Nu döms mannen som smygfotograferade barn utanför Båstad - berättar med egna ord i förhör

Ertappades med en av de största barnporrsamlingar som svensk polis hittat..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Humorduon Dilan och Moa om tv-serien med Sissela Benn: ”Möllan är onekligen ett mecka för karaktärer – oss själva inkluderade””

Humorduon Dilan och Moa om sin nya tv-serie – som regisseras av Sissela Benn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.