Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 19 August, 09:32

Liknande nyheter

Taggar: Skånsk, byggbranschvill , vädraut , unken, jargong
Skånskan - 25 feb 16 kl. 04:00

För­svara mänsk­liga rät­tig­heter

Opinion Am­ne­stys års­rap­port pub­li­cerades sam­ma dag som ut­ri­kes­mi­nis­ter Mar­got Wallström lä­ste upp rege­ringens ut­ri­kes­de­kla­ra­tion i riks­dagen. Att hon näs­tan helt gled för­bi de ota­liga brotten mot mänsk­liga rät­tig­heter blev där­för ex­tra tyd­ligt.
Am­ne­sty är en or­ga­ni­sa­tion som har ut­vecklats från att främst ägna sig åt att för­söka få po­li­tiska fångar fri­givna och mot­ar­beta döds­straffet till att ha en bred be­vakning av de mänsk­liga rät­tig­heterna.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Byggnads bör dra tillbaka strejkvarslet

Sveriges Byggindustrier och Byggnads har samma uppfattning om arbetsmiljön men olika lösningar. Vi tror på utbildning, insikt och samverkan medan Byggnads vill ha mer regler och ett tjockare kollektivavtal. Samma sak gäller kampen mot kriminalitet och brottslighet där vi anser att man ska följa de regler och lagar som finns.

Sydsvenskan - 09 sep 13 kl. 06:30

Kampanj ska föryngra Skånes byggbransch

Tiotusentals pensionsavgångar väntar byggföretagen de närmsta åren. Det betyder att branschen måste nyanställa. Under två veckor ska Sveriges byggindustriers södra avdelning försöka locka framtidens medarbetare..

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 13:51

Helskånsk final i Gothia Cup

Det går bra för de skånska lagen i Flickor -99 i Gothia Cup.Kvällens final är helskånsk eftersom LB07 möter BK Höllviken och i semifinalerna fanns ytterligare ett skånskt lag, Södra Sandby.Höllviken vann mot Tyresö i sin semifinal med 2–1 vid lunchtid på fredagen medan LB07 tog sig till final genom att slå Södra Sandby med 4–1.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 17:27

Det blir en säsong utan skånsk bandy

MALMÖ På grund av spelarbrist har IFK Malmö bandy valt att dra sig ur årets seriespel. Därmed står Skåne för första gången på många år utan ett lag i den idrotten.– Tyvärr har vi svårt att få ihop folk.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 16:58

Skånsk höghastighetsbana föreslås byggas

Foto: TT
Stambanan.com, presenterade på torsdagen en rapport kring hur Södra stambanan kan utvecklas. Planen är att satsa på en ny tvåspårig höghastighetsbana på sträckan Hässleholm-Lund.

YA - 09 okt 13 kl. 04:01

Trubbel för skånsk tillväxt

Skånska företags omsättning och lönsamhet halkar efter. Hoppet ställs till ? Danmark.

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 19:21

Samarbete receptetför skånsk vård

För några dagar sedan fick Helsingborgs lasarett ställa in canceroperationer på grund av bristen på vårdplatser. Det är ovanligt, men regelbundet förekommer såväl på Helsingborgs lasarett som på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund att operationer som anses ha lägre prioritet ställs in, ofta i sista ögonblicket. För de patienter som råkar ut för det gång på gång, vilket händer, innebär det ett stort lidande.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 21:04

LB07 vann helskånsk final i Gothia Cup

Det blev skånsk succé i flickor 16 i Gothia Cup. Av fyra semifinallag kom tre från sydvästra Skåne. LB07 tog sig till finale genom att slå Södra Sandby och BK Höllviken tog sig till final genom att slå Tyreså med 2–1Finalen stod 0–0 efter full tid och avgjordes på straffar där LB07 drog längsta strået.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 10:46

Premiär i Brasilien för skånsk sci-fi-film

Kultur och Nöje I slutet av maj är det världspremiär i Brasilien för Skåneregissörerna Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut, science fiction-thrillern Bieffekterna. I dagarna lanseras den också på filmmarknaden Marché du Film på den pågående filmfestivalen i Cannes
– Det ska bli jättespännande att visa vad vi hållit på med för både nära och kära och resten av världen, säger André HedetoftBieffekterna är en science fiction-thriller om biohacking och kärlek. Idén fick André Hedetoft och Andreas Climent från en artikel i Vetenskapens värld.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Olsen kommer att synas noga i premiären

Robin Olsen kommer att granskas noga i Serie A-debuten mot Torino ikväll – inte minst av fansen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Slog glasflaska i huvudet på kvinna inne på nattklubb

Mannen togs omhand för berusning. Kvinnan behövde inte åka till sjukhus för vård..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Eva Röse: Det är väldigt mäktigt

Det är tio år sedan första säsongen av "Maria Wern" sändes – nu har nya avsnitt premiär. – Det känns otroligt coolt att det blev en sådan succé, säger Eva Röse. Eva Röse är tillbaka som kriminalinspektör Maria Wern när en ny säsong har premiär i TV4.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hopp om "smartare" hajj för muslimer i Mecka

Stora logistiska utmaningar väntar när omkring två miljoner muslimer reser till Mecka för hajj. Men i år har de saudiska myndigheterna tagit hjälp av appar för att pilgrimsfärden ska kunna genomföras lite smidigare. Hundratusentals vitklädda pilgrimer h.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Allt fler väljer att förtidsrösta

Parollen "Rösta på söndag" – en välmenande uppmaning med syfte att mota människor till valurnorna – blir allt mer inaktuell. En växande skara väljer nämligen att rösta före valdagen. Från om med på onsdag kan du förtidsrösta – något som allt fler väljer.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ny jordbävning skakar Lombok

En jordbävning med magnituden 6,3 har skakat den indonesiska ön Lombok, enligt USA:s geologiska institut USGS. Skalvet inträffar två veckor efter den kraftiga jordbävning som skördade fler än 460 dödsoffer på samma ö. Hundratusentals människor har tving.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Olesen jagar ledarduo i Nordea Masters

Ledarduon Paul Waring och Thomas Aiken går ut tre slag före dansken Thorbjörn Olesen när Europatourtävlingen utanför Göteborg avgörs i dag. Temat på allas läppar är vädret. I dag inleds den avslutande dagen av tävlingen, som för första gången på 22 år s.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

14 skadade när Backstreet Boys skulle spela

Minst 14 personer fick föras till sjukhus efter det att entrén till ett konsertområde blåst omkull i Oklahoma, rapporterar CNN. De amerikanska banden Backstreet Boys och 98 Degrees skulle uppträda på utomhusscenen. Konsertområdet evakuerades när ett ovä.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Klimatstämningar kan drabba Norge

I takt med klimatförändringar kan man vänta sig allt fler juridiska processer runt om i världen om vem som ska betala. Det kan bli dyrt för exempelvis oljelandet Norge. – Vi kommer att se en våldsam ökning av klimatstämningar, och rika länder med många.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Spänt efter rån vid Venezuelagräns

Ett rån mot en restaurangägare har skapat sådan osämja mellan brasilianare och venezuelaner vid gränsen i Roraima att militären nu råder venezuelaner att återvända till hemlandet. Fyra venezuelaner har pekats ut som ansvariga för rånet i Pacaraima i fre.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.