Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 24 May, 04:34

Sydsvenskan - 14 feb 18 kl. 06:50

Skånsk byggbransch vill vädra ut unken jargongBeslutsfattare ska träffas och diskutera likabehandling..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånsk, byggbranschvill , vädraut , unken, jargong
Skånskan - 25 feb 16 kl. 04:00

För­svara mänsk­liga rät­tig­heter

Opinion Am­ne­stys års­rap­port pub­li­cerades sam­ma dag som ut­ri­kes­mi­nis­ter Mar­got Wallström lä­ste upp rege­ringens ut­ri­kes­de­kla­ra­tion i riks­dagen. Att hon näs­tan helt gled för­bi de ota­liga brotten mot mänsk­liga rät­tig­heter blev där­för ex­tra tyd­ligt.
Am­ne­sty är en or­ga­ni­sa­tion som har ut­vecklats från att främst ägna sig åt att för­söka få po­li­tiska fångar fri­givna och mot­ar­beta döds­straffet till att ha en bred be­vakning av de mänsk­liga rät­tig­heterna.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Byggnads bör dra tillbaka strejkvarslet

Sveriges Byggindustrier och Byggnads har samma uppfattning om arbetsmiljön men olika lösningar. Vi tror på utbildning, insikt och samverkan medan Byggnads vill ha mer regler och ett tjockare kollektivavtal. Samma sak gäller kampen mot kriminalitet och brottslighet där vi anser att man ska följa de regler och lagar som finns.

Sydsvenskan - 09 sep 13 kl. 06:30

Kampanj ska föryngra Skånes byggbransch

Tiotusentals pensionsavgångar väntar byggföretagen de närmsta åren. Det betyder att branschen måste nyanställa. Under två veckor ska Sveriges byggindustriers södra avdelning försöka locka framtidens medarbetare..

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 13:51

Helskånsk final i Gothia Cup

Det går bra för de skånska lagen i Flickor -99 i Gothia Cup.Kvällens final är helskånsk eftersom LB07 möter BK Höllviken och i semifinalerna fanns ytterligare ett skånskt lag, Södra Sandby.Höllviken vann mot Tyresö i sin semifinal med 2–1 vid lunchtid på fredagen medan LB07 tog sig till final genom att slå Södra Sandby med 4–1.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 17:27

Det blir en säsong utan skånsk bandy

MALMÖ På grund av spelarbrist har IFK Malmö bandy valt att dra sig ur årets seriespel. Därmed står Skåne för första gången på många år utan ett lag i den idrotten.– Tyvärr har vi svårt att få ihop folk.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 16:58

Skånsk höghastighetsbana föreslås byggas

Foto: TT
Stambanan.com, presenterade på torsdagen en rapport kring hur Södra stambanan kan utvecklas. Planen är att satsa på en ny tvåspårig höghastighetsbana på sträckan Hässleholm-Lund.

YA - 09 okt 13 kl. 04:01

Trubbel för skånsk tillväxt

Skånska företags omsättning och lönsamhet halkar efter. Hoppet ställs till ? Danmark.

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 19:21

Samarbete receptetför skånsk vård

För några dagar sedan fick Helsingborgs lasarett ställa in canceroperationer på grund av bristen på vårdplatser. Det är ovanligt, men regelbundet förekommer såväl på Helsingborgs lasarett som på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund att operationer som anses ha lägre prioritet ställs in, ofta i sista ögonblicket. För de patienter som råkar ut för det gång på gång, vilket händer, innebär det ett stort lidande.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 21:04

LB07 vann helskånsk final i Gothia Cup

Det blev skånsk succé i flickor 16 i Gothia Cup. Av fyra semifinallag kom tre från sydvästra Skåne. LB07 tog sig till finale genom att slå Södra Sandby och BK Höllviken tog sig till final genom att slå Tyreså med 2–1Finalen stod 0–0 efter full tid och avgjordes på straffar där LB07 drog längsta strået.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 10:46

Premiär i Brasilien för skånsk sci-fi-film

Kultur och Nöje I slutet av maj är det världspremiär i Brasilien för Skåneregissörerna Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut, science fiction-thrillern Bieffekterna. I dagarna lanseras den också på filmmarknaden Marché du Film på den pågående filmfestivalen i Cannes
– Det ska bli jättespännande att visa vad vi hållit på med för både nära och kära och resten av världen, säger André HedetoftBieffekterna är en science fiction-thriller om biohacking och kärlek. Idén fick André Hedetoft och Andreas Climent från en artikel i Vetenskapens värld.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Svagt nedåt i Asien

Fortsatt oro kring relationerna mellan Kina, Nordkorea och USA tynger asiatiska börser. I Tokyo föll Nikkei 225-index och Topix-index i den inledande handeln med 0,2 respektive 0,3 procent. I Kina öppnar börserna med obetydliga nedgångar..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Nordkorea: Korkat av Pence

USA:s signaler är "okunniga och korkade", och Nordkorea kommer inte att låta sig hotas till förhandlingsbordet. Det meddelar Pyongyang inför det tänkta toppmötet mellan Trump och Kim. "Jag kan inte dölja hur paff jag blir av sådana okunniga och korkade.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Beslut om jakt för rullstolsburna

I dag väntas regeringen ta beslut om att förenkla för rullstolsburna att jaga med hjälp av motorfordon, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Landets länsstyrelser har tidigare gjort olika bedömningar för att bevilja dispens för sådan jakt, bland annat när d.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trump förbereder biltullar

Den stora importen av bilar från Europa, Mexiko och Japan hotar USA:s nationella säkerhet. Det menar president Donald Trump, som nu får handelsdepartementet att utreda tullar av samma typ som de nyligen införda på aluminium och stål. "Det finns tecken p.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Rapport: Soldater våldtar kvinnor i Nigeria

Svältande kvinnor som klarat sig undan terrorrörelsen Boko Haram våldtas av militär och milis som säger sig hjälpa dem, enligt en ny rapport från Amnesty International som släpps på torsdagen. Den nigerianska militären och milisgruppen CJTF (Civilian jo.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trump signalerar att biltullar närmar sig

Knappt har Kina sagt att fordonstullarna ska kapas, förrän USA signalerar att man ska införa höga importavgifter. Donald Trump funderar på att använda samma lag om nationell säkerhet som åberopats för de kontroversiella nya aluminium- och ståltullarna f.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Specialistläkaren finns i Ängelholm – men skånska bäckenpatienter skickas till Stockholm

Christina Johansson är en av patienterna som protesterar efter uppsagt avtal med Aleris..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Han blir ny kyrkoherde i Malmö – över ett år efter konflikter, avgångskrav och utköp

”Gud finns med i detta”, säger Per Svensson, snart kyrkoherde i Sveriges största pastorat Malmö..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Skegrie kan få Skånes miljövänligaste krog

I Skegrie vill paret Stenmark servera pizza och burgare inuti växthus..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Krogplanerna gör Skegrie till en splittrad by

"Blir det som på Vellingeblomman får vi trafikkaos här.".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.