Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 17 November, 22:19

Liknande nyheter

Taggar: Skånsk, byggbranschvill , vädraut , unken, jargong
Skånskan - 25 feb 16 kl. 04:00

För­svara mänsk­liga rät­tig­heter

Opinion Am­ne­stys års­rap­port pub­li­cerades sam­ma dag som ut­ri­kes­mi­nis­ter Mar­got Wallström lä­ste upp rege­ringens ut­ri­kes­de­kla­ra­tion i riks­dagen. Att hon näs­tan helt gled för­bi de ota­liga brotten mot mänsk­liga rät­tig­heter blev där­för ex­tra tyd­ligt.
Am­ne­sty är en or­ga­ni­sa­tion som har ut­vecklats från att främst ägna sig åt att för­söka få po­li­tiska fångar fri­givna och mot­ar­beta döds­straffet till att ha en bred be­vakning av de mänsk­liga rät­tig­heterna.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Byggnads bör dra tillbaka strejkvarslet

Sveriges Byggindustrier och Byggnads har samma uppfattning om arbetsmiljön men olika lösningar. Vi tror på utbildning, insikt och samverkan medan Byggnads vill ha mer regler och ett tjockare kollektivavtal. Samma sak gäller kampen mot kriminalitet och brottslighet där vi anser att man ska följa de regler och lagar som finns.

Sydsvenskan - 09 sep 13 kl. 06:30

Kampanj ska föryngra Skånes byggbransch

Tiotusentals pensionsavgångar väntar byggföretagen de närmsta åren. Det betyder att branschen måste nyanställa. Under två veckor ska Sveriges byggindustriers södra avdelning försöka locka framtidens medarbetare..

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 13:51

Helskånsk final i Gothia Cup

Det går bra för de skånska lagen i Flickor -99 i Gothia Cup.Kvällens final är helskånsk eftersom LB07 möter BK Höllviken och i semifinalerna fanns ytterligare ett skånskt lag, Södra Sandby.Höllviken vann mot Tyresö i sin semifinal med 2–1 vid lunchtid på fredagen medan LB07 tog sig till final genom att slå Södra Sandby med 4–1.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 17:27

Det blir en säsong utan skånsk bandy

MALMÖ På grund av spelarbrist har IFK Malmö bandy valt att dra sig ur årets seriespel. Därmed står Skåne för första gången på många år utan ett lag i den idrotten.– Tyvärr har vi svårt att få ihop folk.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 16:58

Skånsk höghastighetsbana föreslås byggas

Foto: TT
Stambanan.com, presenterade på torsdagen en rapport kring hur Södra stambanan kan utvecklas. Planen är att satsa på en ny tvåspårig höghastighetsbana på sträckan Hässleholm-Lund.

YA - 09 okt 13 kl. 04:01

Trubbel för skånsk tillväxt

Skånska företags omsättning och lönsamhet halkar efter. Hoppet ställs till ? Danmark.

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 19:21

Samarbete receptetför skånsk vård

För några dagar sedan fick Helsingborgs lasarett ställa in canceroperationer på grund av bristen på vårdplatser. Det är ovanligt, men regelbundet förekommer såväl på Helsingborgs lasarett som på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund att operationer som anses ha lägre prioritet ställs in, ofta i sista ögonblicket. För de patienter som råkar ut för det gång på gång, vilket händer, innebär det ett stort lidande.

Sydsvenskan - 17 jul 15 kl. 21:04

LB07 vann helskånsk final i Gothia Cup

Det blev skånsk succé i flickor 16 i Gothia Cup. Av fyra semifinallag kom tre från sydvästra Skåne. LB07 tog sig till finale genom att slå Södra Sandby och BK Höllviken tog sig till final genom att slå Tyreså med 2–1Finalen stod 0–0 efter full tid och avgjordes på straffar där LB07 drog längsta strået.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 10:46

Premiär i Brasilien för skånsk sci-fi-film

Kultur och Nöje I slutet av maj är det världspremiär i Brasilien för Skåneregissörerna Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut, science fiction-thrillern Bieffekterna. I dagarna lanseras den också på filmmarknaden Marché du Film på den pågående filmfestivalen i Cannes
– Det ska bli jättespännande att visa vad vi hållit på med för både nära och kära och resten av världen, säger André HedetoftBieffekterna är en science fiction-thriller om biohacking och kärlek. Idén fick André Hedetoft och Andreas Climent från en artikel i Vetenskapens värld.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Höllviken överkörda av mästarna: "Riktigt, riktigt dåligt"

Efter storförlusten väntar uppehåll för ett slitet Höllviken..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Global Trustworthy vann på ny rekordtid

Timo Nurmos tränar fram stjärnor på rad. Global Thrustworthy heter den nya internationella topphästen. På lördagen vann han Gulddivisionen i Norge efter en imponerande insats.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tuffa förluster att ta – värdefull erfarenhet att få

Vägen till den europeiska topphandbollen är lång och tuff..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stökigt vid årlig manifestation i Grekland

Tusentals greker gick ut på gatorna för att uppmärksamma årsdagen av studentrevolten 1973 mot den då styrande militärjuntan. Minst 12 000 demonstrerade i Aten och cirka 7 500 i Thessaloniki. En del av deltagarna hade banderoller med slagord mot bland an.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Miljöaktivister stängde broar – 70-tal gripna

Omkring 6 000 miljöaktivister demonstrerade i centrala London genom att blockera fem broar över floden Themsen på lördagen. Innan trafiken kunde släppas på igen hade polisen gripit över 70 personer. – Demonstrationen har en direkt påverkan på andra över.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nilsson Lindelöf utbytt i halvtid

Det stod 0–0 mellan Turkiet och Sverige i Nations League-mötet i halvtid, men Sverige fick påbörja andra halvlek utan Victor Nilsson Lindelöf i mittbackslåset. Den nyblivna vinnaren av Guldbollen byttes i halvtid ut mot Filip Helander. Det är oklart var.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Populär svensk sexsajt firar tio år

Upp till 800 000 besök varje månad och över 100 000 besvarade frågor sedan starten för tio år sedan. Landstingens webbplats för sex, hälsa och relationer för unga är populärare än någonsin. Jag har fått vita prickar på min penis, vad kan det vara?

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Moose Dawa: ”Fantastiskt att se hur jazzen tagit en helt ny form av en yngre generation”

Malmömusikerns instrumentala hiphop ges ut på holländskt skivbolag..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Chefsekonom: Billigt att lägga ner i Sverige

Många varsel i Lund kan vara tecken på att toppen på högkonjunkturen är nådd..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Så slår de många varslen i höst mot Lund

560 jobb är i fara – på Baxter, Tetra Pak och ARM. Läs experternas svar om krisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.