SVT > Inrikes

Wednesday, 15 August, 08:58

SVT - 14 feb 18 kl. 06:36

Fortsatt pristapp på bostadsmarknaden i januariSnittvärdet på bostäder i Sverige sjunker, och den senaste månadsstatistiken över bostadspriserna visar ingen förändring i den trenden..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt pristapp, bostadsmarknadeni , januari
UNT - 20 feb 18 kl. 13:20

Ökat pristapp på mindre lägenheter

Bostadsmarknaden i Uppsala skiljer sig från övriga Sverige..

Ekonomistas - 31 jan 18 kl. 08:50

Amorteringskraven ökar obalanserna på bostadsmarknaden

Amorteringskraven ökar två obalanser på bostadsmarknaden. Den ena obalansen är den stora skillnaden för högbelånade hushåll mellan boendeutgifter och egentliga boendekostnader. Denna skillnad är i själva verket ett stort ofrivilligt sparande, närmare 14 000 kr per månad för en genomsnittlig trerumslägenhet i Stockholm.

DI - 19 feb 14 kl. 08:07

Pristapp i Finland

Finlands konsumentpriser sjönk med 0,1 procent i januari, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 1,6 procent..

Ekonomistas - 08 sep 14 kl. 08:03

Stockholmshushållens förväntningar om bostadsmarknaden

Konsultbyrån Evidens har tidigare publicerat läsvärda rapporter om argumenten för och emot en bostadsbubbla och om hushållens skuldsättnig och bostadsmarknaden. Förra veckan publicerade Evidens en ny läsvärd rapport, ”Är hushållens förväntningar på bostadsmarknaden orealistiska?”, med resultatet av en enkätundersökning bland hushåll i Stockholmsregionen om deras förväntningar om bostadsmarknaden och framtida priser och räntor.

Ekonomistas - 03 jan 14 kl. 11:30

Problem på bostadsmarknaden ingen ursäkt för Ingves att missa inflationsmålet

I en stort upplagd intervju i DN den 3 januari oroar sig riksbankschefen Stefan Ingves som vanligt för hushållens skulder och föreslår en bred kommission för att reformera bostadsmarknaden. För Riksbankens del menar Stefan Ingves att en bättre fungerande bostadsmarknad skulle ta bort ett bekymmer som i dag lägger börda på penningpolitiken. Då ökar utrymmet att ännu tydligare inrikta räntebesluten på att ”i någorlunda närtid” nå inflationsmålet, menar han.

Cornucopia - 14 feb 18 kl. 07:50

Mäklarstatistik: Fortsatt fallande bostadspriser - ner 1% i januari

Mäklarstatistik rapporterar nu på morgonen att volymjusterade tremånaders medelvärden för bostadspriserna fortsätter falla. Vad som egentligen hänt med bostadspriserna i januari vet vi alltså inte, men det kallas -1%.
Arkivbild från Södermalm, som inte visar aktuell situation på bostadsmarknaden, utan bara är en trevlig illustration av denna text.

SR - 15 feb 11 kl. 09:16

Hög aktivitet men stabilt på bostadsmarknaden

Aktiviteten på bostadsmarknaden var hög i januari, efter dvalan i jul och en ovanligt kall vinter. Men priserna ligger stabilt och väntas varken stiga eller falla i någon större utsträckning. LÄS OCKSÅ.

Trelleborgs Allehanda - 12 dec 12 kl. 08:01

Stiltje på bostadsmarknaden


Den senaste månaden har priserna på bostadsrätter och villor i riket stått stilla. På tre månaders sikt och sett över tolv månader har priserna på villor varit tämligen oförändrade, medan priser på bostadsrätter stigit.Det kan ta lång tid att få en enskild bostad såld och många upplever marknaden i dag som trög och oförutsägbar.

SvD - 13 feb 15 kl. 08:00

Bostadsmarknaden ännu hetare i januari

Både villa- och bostadsrättspriserna steg i januari. Därmed trotsade utvecklingen den förväntade säsongstypiska nedgången för bostadsrätter som brukar inträffa i januari..

Expressen - 12 feb 16 kl. 08:38

Ordentliga lockpriser på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden i hela Sverige präglas av ordentliga lockpriser, enligt Svensk Mäklarstatistik. I januari uppgick lockprispåslaget – skillnaden mellan annonspris och slutpris – till 14 procent för bostadsrätter och 8 procent för villor. – För villor hittar vi de största skillnaderna i Storstockholm där priset i genomsnitt ökar med 13 procent - en uppgång från annonspriset med nästan 600 000 kronor, säger analyschefen Per-Arne Sandegren i ett pressmeddelande..

DI - 14 feb 18 kl. 09:00

Viss ljusning på bostadsmarknaden: "För tidigt blåsa faran över"

De senaste månadernas prisfall på bostadsmarknaden bromsade in i januari och enligt Valueguard har priserna nu vänt försiktigt uppåt. Men hos Svensk Mäklarstatistik är det fortsatt röda siffror..

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 timmar sedan

SVT avslöjar: Busch Thors kärnkraftsutspel har inte förankrats i partiet

Ebba Busch Thor (KD) öppnar för mer kärnkraft i Expressens och Dagens industris partiledardebatt. Men hennes utspel har inte förankrats i hennes eget parti. Det säger KD:s energipolitiska talesperson till SVT på tisdagskvällen..

SVT - 11 timmar sedan

Lövin (MP) och Åkesson (SD) rök ihop om värmen och bränderna

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson rök ihop med Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin när kvällens partiledardebatt kom in på sommarens torka och värme och skogsbränderna..

SVT - 12 timmar sedan

Bilbränderna första ämne i partiledardebatt

Den första stora partiledardebatten efter sommaren ordnas på måndagskvällen i Göteborg av Expressen och Dagens Industri. Först av allt togs gårdagens bilbränder upp..

SVT - 12 timmar sedan

Här är partierna du (förmodligen) inte kommer rösta på i september

Några vill utplåna allt mänskligt liv, andra vill ge kossor samma rättigheter som människor. De har omvälvande idéer – men få röster. Här är några av partierna du antagligen inte sett så mycket av och som få kommer att rösta på i riksdagsvalet 2018..

SVT - 14 timmar sedan

Trafikverket slår ifrån sig: Bromsarna är problemet

MSB berättade under måndagen att runt etthundra av sommarens skogsbränder orsakats av gnistor från tåg och uppmanade tågbolagen att tänka till. Transportföretaget Green Cargo skickade vidare kritiken till Trafikverket som sköter spåren. – Problemen är ju bromsarna, det är inga problem med banvallen, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket..

SVT - 15 timmar sedan

Ett av de största utbrotten av magsjuka

Antalet ehec-infektioner har ökat sedan i juli och enligt Folkhälsomyndigheten rör det sig om ett nationellt utbrott..

SVT - 17 timmar sedan

Skadades i terrordådet och vittnade mot Akilov – nu nekas hon uppehållstillstånd

En ukrainsk kvinna i 40-årsåldern tvingades amputera sitt högra ben efter terrorattacken på Drottninggatan den 7 april 2017 och vittnade senare mot Rakhmat Akilov. Nu har hon nekats permanent uppehållstillstånd i Sverige..

SVT - 19 timmar sedan

SD presenterar nya klimatförslag

Klockan 13 presenterar Sverigedemokraterna nya förslag på klimat- och energiområdet ur kommande valmanifest..

SVT - 20 timmar sedan

Inte hängt med i nyhetsflödet i sommar – här är får du en snabbkoll

Skogsbränder i Sverige och världen, instängda pojklaget i thailändska grottan och Fotbolls-VM. Har du inte hängt med i nyhetsflödet under din semester? Här sammanfattar SVT Nyheter några av de största händelserna..

SVT - 21 timmar sedan

Torkan – bra för undervattenskogarna

Sommarens torka har bidragit till historiskt klart vatten och gynnsamma förhållanden för västkustens undervattenskogar. Detta tack vare att snabbväxande alger inte fått någon näring. – På 40 år har vi bara uppmätt bättre sikt en gång tidigare och då var siktdjupet 16 meter så det är nästan rekord, berättar Kerstin Johannesson, professor i marin ekologi vid Göteborgs Universitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.