Expressen > Opinion

Friday, 19 October, 09:05

Expressen - 14 feb 18 kl. 05:00

Kulturministern straffar folket på landsbygdenBiografen tvingas stänga efter att momsen chockhöjts – och Alice Bah Kuhnkes landsbygdsfientliga kulturpolitik har därmed skördat sitt första offer.Samtidigt får den som vill avnjuta kultur i Stockholm en statligt subventionerad biljett i handen, skriver tre C-ledamöter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alice Bah Kuhnkes, Stockholm

Dela artikeln

2433 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturministern, straffar, folket, landsbygden
Sydsvenskan - 12 jul 13 kl. 06:30

Att slå bra straffar är en konst

Det var dagen efter chocken, och det var dagen då den långa vandringen mot upprättelse och nytändning startade. Med hela svenska folket ? som mest såg 1,7 miljoner människor premiärmatchen mellan Sverige och Danmark ?

BT - 23 apr 12 kl. 14:09

Kulturministern tar sin roll på allvar

Ett första steg mot att motverka styrningen av konsten är att låta kulturministern ?i kraft av sitt ämbete besöka evenemang där det visas konst som är provokativ, osmaklig och, som i fallet med tårtan, riktigt dålig, skriver David Lindén. Tills nyligen syftade ordet ?

SmålandsPosten - 22 feb 18 kl. 05:30

Vem bryr sig om folket på landsbygden?

Snaran dras åt allt hårdare för befolkningen på landsbygden. Nu senast kom besked att Swedbank stänger sitt kontor i Lessebo..

Sydsvenskan - 02 jul 11 kl. 06:30

Lillasysters framgång delar folket

Yingluck Shinawatra, syster till störtade Thaksin, har medvind inför söndagens val i Thailand. Från sin exil i Dubai fortsätter Shinawatra därmed att dominera thailändsk politik.
Det står redan klart att Yingluck Shinawatras parti Puea Thai (För Thailand) kommer att vinna flest röster.

BT - 26 maj 14 kl. 20:11

Küchler: Folket straffar sina ledare

Rasister, extremister, aktivister och rena knäppskallar – ytterkantspartierna gick fram med stormsteg i EU-valet. Men den verkliga historien att berätta om detta val är den om ett folk som straffar sina ledare. Även om Europas stora mittpartier, alltså socialdemokrater, konservativa, kristdemokrater och liberaler förblir de största grupperna i EU-parlamentet så gick de i så gott som alla EU-länder kraftigt bakåt till förmån för extremhögern, som skyller EU och invandrare för allt ont, eller för lika EU-fientliga vänsterradikaler som kräver en ny ekonomisk politik för Europa.

SvD - 27 okt 14 kl. 16:37

Marknaden straffar Brasilien för Rousseff-vinst

Marknaden straffar på måndagen brasilianska börsen för valresultatet. Det brasilianska folket har röstat fram Dilma Rousseff till landets president i ytterligare fyra år..

ÖstersundsPosten - 15 apr 15 kl. 13:53

Kulturministern lovar nya lokala satsningar

På onsdagen presenterade regeringen sin vårbudget för svenska folket. Utspridda på olika platser i landet presenterade de olika stadsråden hur den ser ut inom deras respektive områden..

BT - 17 apr 12 kl. 12:51

Kulturministern i tårtkonstkrig

Även tårtor kan ställa till politiska problem. Efter att ha skurit i en konstfull variant som föreställde en svart kvinna anklagas kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth för rasism. ?

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 17:43

Kulturministern skeptisk till klassikerlista

Kristdemokraternas förslag på att införa en "klassikerlista" i skolan lär inte hamna i Alliansens valmanifest, sade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) i en utfrågning i Almedalen.
- Jag tror att det är svårt med en litterär kanon som omfattar ett helt land, däremot tror jag att det är bra om en del skolor tar fram sin egen kanon eller om vissa bibliotek gör det. Men jag är skeptisk till ett nationellt sådant, sade kulturministern.

Alliansfritt Sverige - 27 feb 14 kl. 18:35

Kulturministern tycker inte pjäs mot hemlöshet är medmänsklig

Kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth (M) är inte känd för sin varma inställning till det här med kultur, hon är ju mer inne på spåret med "underhållning". Förutom att hon går på filmfestivaler, där hon håller tal och lämnar efter en kvart, inte vet skillnaden mellan en nöjesfält och ett bibliotek, så fick hon smeknamnet "Blubby" av Liv Strömquist efter att ha sagt att kulturministern förklarat att "kultur" har en negativ klang och att hon föredrar ordet "underhållning". Adelsohn-Liljeroth publicerar också sina recensioner på kultur på Facebook.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Miljardnota: Så gömmer S de nyanlända i låtsasjobb

Istället för att ohämmat spendera miljarder av skattebetalarnas pengar på att gömma undan människor i låtsasjobb måste vi ta bort de hinder som försvårar för människor att få anställning, skriver Gulan Avci (L). .

Expressen - 14 timmar sedan

Rädda oss från Unni Drougges genusfascism

Unni Drougge bevisar att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna äga rum om det bara var kvinnor som styrde världen.Att kastrera män kan aldrig vara lösningen, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - Igår: 06:30

Lägg inte skulden för antisemitismen på S

Som vänner till Israel är vi djupt bekymrade över i vilken riktning landet håller på att utvecklas.Samtidigt förgiftas samhällsklimatet av tonläget i debatten, skriver ex-statsministern Ingvar Carlsson med flera tunga S-profiler..

Expressen - Igår: 16:18

Eberhard tjänar pengar på antifeministisk gubbröra

Hade genusvetenskapen varit relevant skulle män födas utan penis. Ungefär så kan psykiatern David Eberhards uppgörelse med "genusflummet" sammanfattas.Oj, vad synd det är om killarna plötsligt – det är ju skitjobbigt att vara ett svin, skriver författaren Unni Drougge..

Expressen - I förrgår: 06:30

Gui Minhai måste släppas – använd kungen mot Kina

Vi kan inte låta den svenske medborgaren Gui Minhai fortsätta att plågas i fångenskap dag efter dag. Ge instruktioner till kungen att verka för en omedelbar frigivning, skriver Kurdo Baksi och Magnus Fiskesjö på årsdagen av gripandet..

Expressen - I förrgår: 18:07

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - 16 okt 18 kl. 06:30

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - 14 okt 18 kl. 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.