Expressen > Opinion

Wednesday, 15 August, 09:02

Expressen - 14 feb 18 kl. 05:00

Kulturministern straffar folket på landsbygdenBiografen tvingas stänga efter att momsen chockhöjts – och Alice Bah Kuhnkes landsbygdsfientliga kulturpolitik har därmed skördat sitt första offer.Samtidigt får den som vill avnjuta kultur i Stockholm en statligt subventionerad biljett i handen, skriver tre C-ledamöter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alice Bah Kuhnkes, Stockholm

Dela artikeln

2433 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturministern, straffar, folket, landsbygden
Sydsvenskan - 12 jul 13 kl. 06:30

Att slå bra straffar är en konst

Det var dagen efter chocken, och det var dagen då den långa vandringen mot upprättelse och nytändning startade. Med hela svenska folket ? som mest såg 1,7 miljoner människor premiärmatchen mellan Sverige och Danmark ?

BT - 23 apr 12 kl. 14:09

Kulturministern tar sin roll på allvar

Ett första steg mot att motverka styrningen av konsten är att låta kulturministern ?i kraft av sitt ämbete besöka evenemang där det visas konst som är provokativ, osmaklig och, som i fallet med tårtan, riktigt dålig, skriver David Lindén. Tills nyligen syftade ordet ?

SmålandsPosten - 22 feb 18 kl. 05:30

Vem bryr sig om folket på landsbygden?

Snaran dras åt allt hårdare för befolkningen på landsbygden. Nu senast kom besked att Swedbank stänger sitt kontor i Lessebo..

Sydsvenskan - 02 jul 11 kl. 06:30

Lillasysters framgång delar folket

Yingluck Shinawatra, syster till störtade Thaksin, har medvind inför söndagens val i Thailand. Från sin exil i Dubai fortsätter Shinawatra därmed att dominera thailändsk politik.
Det står redan klart att Yingluck Shinawatras parti Puea Thai (För Thailand) kommer att vinna flest röster.

BT - 26 maj 14 kl. 20:11

Küchler: Folket straffar sina ledare

Rasister, extremister, aktivister och rena knäppskallar – ytterkantspartierna gick fram med stormsteg i EU-valet. Men den verkliga historien att berätta om detta val är den om ett folk som straffar sina ledare. Även om Europas stora mittpartier, alltså socialdemokrater, konservativa, kristdemokrater och liberaler förblir de största grupperna i EU-parlamentet så gick de i så gott som alla EU-länder kraftigt bakåt till förmån för extremhögern, som skyller EU och invandrare för allt ont, eller för lika EU-fientliga vänsterradikaler som kräver en ny ekonomisk politik för Europa.

SvD - 27 okt 14 kl. 16:37

Marknaden straffar Brasilien för Rousseff-vinst

Marknaden straffar på måndagen brasilianska börsen för valresultatet. Det brasilianska folket har röstat fram Dilma Rousseff till landets president i ytterligare fyra år..

ÖstersundsPosten - 15 apr 15 kl. 13:53

Kulturministern lovar nya lokala satsningar

På onsdagen presenterade regeringen sin vårbudget för svenska folket. Utspridda på olika platser i landet presenterade de olika stadsråden hur den ser ut inom deras respektive områden..

BT - 17 apr 12 kl. 12:51

Kulturministern i tårtkonstkrig

Även tårtor kan ställa till politiska problem. Efter att ha skurit i en konstfull variant som föreställde en svart kvinna anklagas kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth för rasism. ?

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 17:43

Kulturministern skeptisk till klassikerlista

Kristdemokraternas förslag på att införa en "klassikerlista" i skolan lär inte hamna i Alliansens valmanifest, sade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) i en utfrågning i Almedalen.
- Jag tror att det är svårt med en litterär kanon som omfattar ett helt land, däremot tror jag att det är bra om en del skolor tar fram sin egen kanon eller om vissa bibliotek gör det. Men jag är skeptisk till ett nationellt sådant, sade kulturministern.

Alliansfritt Sverige - 27 feb 14 kl. 18:35

Kulturministern tycker inte pjäs mot hemlöshet är medmänsklig

Kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth (M) är inte känd för sin varma inställning till det här med kultur, hon är ju mer inne på spåret med "underhållning". Förutom att hon går på filmfestivaler, där hon håller tal och lämnar efter en kvart, inte vet skillnaden mellan en nöjesfält och ett bibliotek, så fick hon smeknamnet "Blubby" av Liv Strömquist efter att ha sagt att kulturministern förklarat att "kultur" har en negativ klang och att hon föredrar ordet "underhållning". Adelsohn-Liljeroth publicerar också sina recensioner på kultur på Facebook.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 timmar sedan

Kan man bränna bilar är man vuxen nog att straffas

Bilar brinner, maskerade män bär på molotov cocktails, människor skriker och smällar dånar mellan bostadshusen. En scen från en krigszon? Nej, det här är faktiskt Sverige 2018.

Expressen - Igår: 05:00

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Expressen - I förrgår: 05:00

Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten. Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - I förrgår: 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammor

Politiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..

Expressen - 12 aug 18 kl. 05:00

Kristersson prioriterar flyg till Las Vegas före klimatet

De senaste tre åren har varit de varmaste någonsin. För två år sedan utrotades det första däggdjuret av klimatförändringar.Men för Ulf Kristersson (M) är färre direktflyg till Vegas ett större problem än klimathotet, skriver Gustav Fridolin (MP)..

Expressen - 11 aug 18 kl. 05:00

Min morfar var nazist – det är min skyldighet att berätta

I hela mitt liv har jag känt skuld och mått dåligt över vad min morfar var en del av. Om den här texten får en enda människa att tänka till vet jag att jag har gjort något rätt, skriver Rebekka Sieger..

Expressen - 10 aug 18 kl. 05:00

Du är skyldig väljarna ett svar, Kristersson

De gamla Moderaterna är tillbaka. Anställningstryggheten ska försämras genom att "modernisera" turordningsreglerna i las.Men exakt vad det innebär vill Ulf Kristersson (M) inte berätta - trots att fyra miljoner svenskar påverkas, skriver Ylva Johansson (S)..

Expressen - 09 aug 18 kl. 05:00

Vi poliser måste kunna visa mer ödmjukhet

Vi poliser ska självklart stötta den inblandade personalen och visa förståelse för att man kan göra missbedömningar. Men det ändrar inte det faktum att skjutningen av Eric Torell var en missbedömning som fick ödesdigra konsekvenser, skriver polisen Martin Marmgren..

Expressen - 08 aug 18 kl. 06:15

Väljarna överskattar andelen utlandsfödda

Ny forskning visar att svenska väljare överskattar andelen utlandsfödda i Sverige. Det gäller även andelen utlandsfödda muslimer.Detta ger viktiga insikter inför höstens val, skriver Johanna Rickne och Olle Folke..

Expressen - 07 aug 18 kl. 11:51

Barnen är försvunna – trots att problemen är kända

Fyra barn är försvunna efter att de fått visum utfärdade till Sverige. Detta trots att det finns regler som ska skydda minderåriga mot trafficking.Hur kan regeringen inte ha agerat mer kraftfullt för att stoppa detta?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.