Expressen > Opinion

Friday, 23 February, 07:34

Expressen - 14 feb 18 kl. 05:00

Kulturministern straffar folket på landsbygdenBiografen tvingas stänga efter att momsen chockhöjts – och Alice Bah Kuhnkes landsbygdsfientliga kulturpolitik har därmed skördat sitt första offer.Samtidigt får den som vill avnjuta kultur i Stockholm en statligt subventionerad biljett i handen, skriver tre C-ledamöter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alice Bah Kuhnkes, Stockholm

Dela artikeln

2408 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturministern, straffar, folket, landsbygden
Sydsvenskan - 12 jul 13 kl. 06:30

Att slå bra straffar är en konst

Det var dagen efter chocken, och det var dagen då den långa vandringen mot upprättelse och nytändning startade. Med hela svenska folket ? som mest såg 1,7 miljoner människor premiärmatchen mellan Sverige och Danmark ?

BT - 23 apr 12 kl. 14:09

Kulturministern tar sin roll på allvar

Ett första steg mot att motverka styrningen av konsten är att låta kulturministern ?i kraft av sitt ämbete besöka evenemang där det visas konst som är provokativ, osmaklig och, som i fallet med tårtan, riktigt dålig, skriver David Lindén. Tills nyligen syftade ordet ?

SmålandsPosten - Igår: 05:30

Vem bryr sig om folket på landsbygden?

Snaran dras åt allt hårdare för befolkningen på landsbygden. Nu senast kom besked att Swedbank stänger sitt kontor i Lessebo..

Sydsvenskan - 02 jul 11 kl. 06:30

Lillasysters framgång delar folket

Yingluck Shinawatra, syster till störtade Thaksin, har medvind inför söndagens val i Thailand. Från sin exil i Dubai fortsätter Shinawatra därmed att dominera thailändsk politik.
Det står redan klart att Yingluck Shinawatras parti Puea Thai (För Thailand) kommer att vinna flest röster.

BT - 26 maj 14 kl. 20:11

Küchler: Folket straffar sina ledare

Rasister, extremister, aktivister och rena knäppskallar – ytterkantspartierna gick fram med stormsteg i EU-valet. Men den verkliga historien att berätta om detta val är den om ett folk som straffar sina ledare. Även om Europas stora mittpartier, alltså socialdemokrater, konservativa, kristdemokrater och liberaler förblir de största grupperna i EU-parlamentet så gick de i så gott som alla EU-länder kraftigt bakåt till förmån för extremhögern, som skyller EU och invandrare för allt ont, eller för lika EU-fientliga vänsterradikaler som kräver en ny ekonomisk politik för Europa.

SvD - 27 okt 14 kl. 16:37

Marknaden straffar Brasilien för Rousseff-vinst

Marknaden straffar på måndagen brasilianska börsen för valresultatet. Det brasilianska folket har röstat fram Dilma Rousseff till landets president i ytterligare fyra år..

ÖstersundsPosten - 15 apr 15 kl. 13:53

Kulturministern lovar nya lokala satsningar

På onsdagen presenterade regeringen sin vårbudget för svenska folket. Utspridda på olika platser i landet presenterade de olika stadsråden hur den ser ut inom deras respektive områden..

BT - 17 apr 12 kl. 12:51

Kulturministern i tårtkonstkrig

Även tårtor kan ställa till politiska problem. Efter att ha skurit i en konstfull variant som föreställde en svart kvinna anklagas kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth för rasism. ?

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 17:43

Kulturministern skeptisk till klassikerlista

Kristdemokraternas förslag på att införa en "klassikerlista" i skolan lär inte hamna i Alliansens valmanifest, sade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) i en utfrågning i Almedalen.
- Jag tror att det är svårt med en litterär kanon som omfattar ett helt land, däremot tror jag att det är bra om en del skolor tar fram sin egen kanon eller om vissa bibliotek gör det. Men jag är skeptisk till ett nationellt sådant, sade kulturministern.

Alliansfritt Sverige - 27 feb 14 kl. 18:35

Kulturministern tycker inte pjäs mot hemlöshet är medmänsklig

Kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth (M) är inte känd för sin varma inställning till det här med kultur, hon är ju mer inne på spåret med "underhållning". Förutom att hon går på filmfestivaler, där hon håller tal och lämnar efter en kvart, inte vet skillnaden mellan en nöjesfält och ett bibliotek, så fick hon smeknamnet "Blubby" av Liv Strömquist efter att ha sagt att kulturministern förklarat att "kultur" har en negativ klang och att hon föredrar ordet "underhållning". Adelsohn-Liljeroth publicerar också sina recensioner på kultur på Facebook.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Bestäm er om SD nu – eller gå skilda vägar

Ett krampaktigt fasthållande vid ett dåligt äktenskap är en dödsdömd strategi.I stället för att säga att de har olika uppfattningar om SD bluffar Alliansen och hävdar att frågan inte spelar någon roll, skriver fyra företrädare för Medborgerlig samling..

Expressen - 16 timmar sedan

Vi blir utskällda för att vi vågar se problemen

Ann-Sofie Hermansson (S) försöker ge sken av att tryggheten ökar. Men 66 bilbränder på ett år talar sitt tydliga språk.Påhoppen från Göteborgs ledande politiker är ovärdiga, skriver Göteborgsmoderaterna.

Expressen - Igår: 05:00

Två miljoner invandrare driver på vår ekonomi

Kampen om de lättrörliga väljarna hårdnar – och den "Reinfeldtska" invandringen ska nu kostnadsbeläggas.Om ni tycker att kostnaderna är svåra att räkna ut – vänta tills vi kommer till intäkterna, skriver tidigare integrationschefen Alireza Akhondi..

Expressen - Igår: 15:01

Arvsfonden ger inte stöd till terrorister

Rebecca Weidmo Uvell riktade i går skarp kritik mot Allmänna arvsfonden. Nu svarar arvsfondsdelegationens ordförande Håkan Ceder: "Arvsfonden kommer aldrig att ge stöd till terrorism eller meningslösa projekt.".

Expressen - I förrgår: 05:00

Bert Karlsson: Här är mitt uppror för Sverige

Bert Karlsson ska delta i Kristdemokraternas valturné. Här är hans tio viktigaste frågor inför riksdagsvalet:"Alla problem bottnar i att politikerna i Stockholm lämnar det som de lite nedlåtande brukar kalla landsorten åt sitt öde.".

Expressen - I förrgår: 15:24

Jan Björklund svartmålar skolan och missar målet

Nej, det går inte sämre för den svenska skolan. Det går bättre för både nyanlända och elever med svensk bakgrund.Jan Björklunds svepande svartmålning riskerar att flytta fokus från den verkliga varningsklockan, skriver utbildningsminister Gustav Fridolin..

Expressen - I förrgår: 12:00

Test

 .

Expressen - 20 feb 18 kl. 05:00

Arvsfondens slöseri ett hån mot de döda

Lägg ner Arvsfonden och skapa en statlig offerfond i stället – där pengarna kan göra verklig nytta för människor. Medel som kunde ha gått till terrordrabbade slösas bort på meningslösa projekt, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 19 feb 18 kl. 16:04

Jag har fått nog av alla skamliga förslag

Som funktionshindrad kvinna ses jag som lovligt byte – och någon man ska förbarma sig över genom att erbjuda sexuella tjänster.Männen som utför dessa handlingar verkar inte förstå att de gör fel, skriver Linda Åkesson..

Expressen - 19 feb 18 kl. 05:00

Stäng ner skolorna som inte sköter sig

Expressen reportageserie om skolan fick Moderaterna att reagera: Skillnaderna mellan både klasser, skolor och kommuner är i dag för stora i Sverige. Nu är det hög tid att staten kliver in och styr upp situationen – dra in tillståndet för kommunala skolor som inte löser sina problem, skriver Erik Bengtzboe..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.