Expressen > Opinion

Thursday, 24 May, 04:36

Expressen - 14 feb 18 kl. 05:00

Kulturministern straffar folket på landsbygdenBiografen tvingas stänga efter att momsen chockhöjts – och Alice Bah Kuhnkes landsbygdsfientliga kulturpolitik har därmed skördat sitt första offer.Samtidigt får den som vill avnjuta kultur i Stockholm en statligt subventionerad biljett i handen, skriver tre C-ledamöter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alice Bah Kuhnkes, Stockholm

Dela artikeln

2433 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturministern, straffar, folket, landsbygden
Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Landsbygden i kläm vid VA-investeringar

Landsbygden har fått stå tillbaka när Kristianstads kommun gjort större investeringar i VA-anläggningar. Bara drygt var tionde krona har lagts utanför Åhus och Kristianstad..

Sydsvenskan - 12 jul 13 kl. 06:30

Att slå bra straffar är en konst

Det var dagen efter chocken, och det var dagen då den långa vandringen mot upprättelse och nytändning startade. Med hela svenska folket ? som mest såg 1,7 miljoner människor premiärmatchen mellan Sverige och Danmark ?

BT - 23 apr 12 kl. 14:09

Kulturministern tar sin roll på allvar

Ett första steg mot att motverka styrningen av konsten är att låta kulturministern ?i kraft av sitt ämbete besöka evenemang där det visas konst som är provokativ, osmaklig och, som i fallet med tårtan, riktigt dålig, skriver David Lindén. Tills nyligen syftade ordet ?

SmålandsPosten - 22 feb 18 kl. 05:30

Vem bryr sig om folket på landsbygden?

Snaran dras åt allt hårdare för befolkningen på landsbygden. Nu senast kom besked att Swedbank stänger sitt kontor i Lessebo..

Sydsvenskan - 02 jul 11 kl. 06:30

Lillasysters framgång delar folket

Yingluck Shinawatra, syster till störtade Thaksin, har medvind inför söndagens val i Thailand. Från sin exil i Dubai fortsätter Shinawatra därmed att dominera thailändsk politik.
Det står redan klart att Yingluck Shinawatras parti Puea Thai (För Thailand) kommer att vinna flest röster.

BT - 26 maj 14 kl. 20:11

Küchler: Folket straffar sina ledare

Rasister, extremister, aktivister och rena knäppskallar – ytterkantspartierna gick fram med stormsteg i EU-valet. Men den verkliga historien att berätta om detta val är den om ett folk som straffar sina ledare. Även om Europas stora mittpartier, alltså socialdemokrater, konservativa, kristdemokrater och liberaler förblir de största grupperna i EU-parlamentet så gick de i så gott som alla EU-länder kraftigt bakåt till förmån för extremhögern, som skyller EU och invandrare för allt ont, eller för lika EU-fientliga vänsterradikaler som kräver en ny ekonomisk politik för Europa.

SvD - 27 okt 14 kl. 16:37

Marknaden straffar Brasilien för Rousseff-vinst

Marknaden straffar på måndagen brasilianska börsen för valresultatet. Det brasilianska folket har röstat fram Dilma Rousseff till landets president i ytterligare fyra år..

ÖstersundsPosten - 15 apr 15 kl. 13:53

Kulturministern lovar nya lokala satsningar

På onsdagen presenterade regeringen sin vårbudget för svenska folket. Utspridda på olika platser i landet presenterade de olika stadsråden hur den ser ut inom deras respektive områden..

BT - 17 apr 12 kl. 12:51

Kulturministern i tårtkonstkrig

Även tårtor kan ställa till politiska problem. Efter att ha skurit i en konstfull variant som föreställde en svart kvinna anklagas kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth för rasism. ?

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 17:43

Kulturministern skeptisk till klassikerlista

Kristdemokraternas förslag på att införa en "klassikerlista" i skolan lär inte hamna i Alliansens valmanifest, sade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) i en utfrågning i Almedalen.
- Jag tror att det är svårt med en litterär kanon som omfattar ett helt land, däremot tror jag att det är bra om en del skolor tar fram sin egen kanon eller om vissa bibliotek gör det. Men jag är skeptisk till ett nationellt sådant, sade kulturministern.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 16 timmar sedan

En lönsam invandrare bär sina egna kostnader

Pär Granstedt verkar tro att ju fler låg- eller outbildade migranter som kommer till Sverige desto snabbare kommer de ekonomiska hjulen att snurra, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 23 timmar sedan

Dags att sätta stopp för hundattackerna

Vår älskade Porthos hann bara gny till så var den andra hunden över honom och bet, slet och skakade. Den vägrade släppa taget.Så här kan vi inte ha det – nu behöver lagstiftningen ses över kring vissa hundraser, skriver Madeleine Lidman..

Expressen - Igår: 13:24

KDU hetsar mot andra religiösa

KDU anspelar på problematiska stereotypa föreställningar om muslimer.Deras grova islamistanklagelser gränsar till förtal, skriver studieförbundet Ibn Rushds ordförande Zana Muhammad..

Expressen - Igår: 05:00

Hur kan "världens bästa land" ha så stora problem?

Om man från barnsben får höra att man bor i världens bästa land finns ju ingen anledning att anstränga sig, eller hur?Den svenska självbilden är inte baserad på fakta – och i stort behov av förändring, skriver författaren och journalisten Per Grankvist..

Expressen - I förrgår: 12:08

Ensamkommande går före välfärdens hjältar

Hade regeringen verkligen prioriterat välfärdsanställdas välbefinnande hade man lagt lika långtgående satsningar på området som vårt parti. Istället lägger man flera miljarder på att husera tusentals ensamkommande, yngre män utan skyddsbehov, skriver SD:s Oscar Sjöstedt och Per Ramhorn.

Expressen - I förrgår: 05:00

Den här dubbelmoralen håller inte, Miljöpartiet

50 000 dödsfall om året i Europa och USA kan kopplas till bakterier som utvecklat antibiotikaresistens.Miljöpartiet vill införa en skatt – men borde sopa framför de egna dörrarna först, skriver kycklingbonden Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel..

Expressen - 20 maj 18 kl. 05:00

När oskulder börjar hata och massmörda

Jag ser dig. Det suger att vara ensam, det suger att känna sig oattraktiv och sex är skitsvårt. Trots det: Du är inte dömd till ensamhet, tjejer är inte dina fiender.

Expressen - 19 maj 18 kl. 05:00

De ensamkommande är ett klipp för Sverige

Att ge 9 000 ensamkommande en ny chans är inte bara ett humanitärt beslut.Länderna som haft den bästa ekonomiska utvecklingen är de som haft den mest generösa migrationspolitiken, skriver tidigare riksdagsledamoten Pär Granstedt (C)..

Expressen - 18 maj 18 kl. 11:03

Hökmark får finna sig i en debatt baserad på fakta

"SVT:s åsiktspoliser har nu kommit till mig" skrev Gunnar Hökmark efter att ha kontaktats av SVT:s Faktakollen.Hökmark, liksom andra debattörer som vill bli tagna på allvar, får finna sig i ett debattklimat baserat på fakta, svarar redaktören Fredrik Laurin..

Expressen - 18 maj 18 kl. 06:00

Sverige måste sätta stopp för islamismen

Svenska skolor ska undervisa om islamism på samma sätt som man gör om nazismen.Alla bidrag till organisationer med islamistiska kopplingar ska också stoppas, kräver KDU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.