GöteborgsPosten > Opinion

Sunday, 25 February, 18:40

GöteborgsPosten - 14 feb 18 kl. 05:00

Sonesson: Blunda inte för Kinas globala ambitionerDet kinesiska hamnprojektet i Lysekil visar att lokalpolitiker inte ska bedöma säkerhetspolitiska risker med utländska investeringar. Staten måste få rätt att inskränka det kommunala självstyret för att skydda Sverige från främmande makt..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Kinas, Lysekil, Sverige

Dela artikeln

583 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonesson, Blundainte för , Kinas, globala, ambitioner
Kristianstadsbladet - 02 jun 13 kl. 06:39

Kinas globala ambitioner växer


Ett kinesiskt övertagande av amerikanska Smithfield Foods, världens största producent av fläskkött, är ett exempel på Kinas globala ambitioner och behovet av att tillgodose den inhemska efterfrågan på kvalitet, säger analytiker.Från att tidigare ha varit fokuserat på naturtillgångar som olja, gas och råvaror för att bidra till Kinas uppgång för att bli världens näst största ekonomi, är trenden nu mer komplex..

Opinionen.se - 02 jun 13 kl. 06:40

Kinas globala ambitioner växer

Ett kinesiskt övertagande av amerikanska Smithfield Foods, världens största producent av fläskkött, är ett exempel på Kinas globala ambitioner och behovet av att tillgodose den inhemska efterfrågan på kvalitet, säger analytiker. Från att tidigare ha varit fokuserat på naturtillgångar som olja, gas och råvaror för att bidra till Kinas uppgång för att bli världens näst största ekonomi, är trenden nu mer komplex..

DN - 09 jan 18 kl. 18:32

Hamnarna en del i Kinas globala plan

När svenska Lysekil hamnade på kartan för Kinas ambitioner att bygga hamnar blev det en stor nyhet på orten av det slag som kan få kommunalråd rusiga av förhoppningar. Sett i ett globalt perspektiv är hamnar en prioriterad fråga för Kina – kinesiska företag bygger hamnar runt världen i accelererande fart..

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 13:42

Kinas gröna revolution

Startskottet på Kinas enorma satsningar inom grön energi kan sättas till mars 2011. Då antog landets politiker en ny ekonomisk femårsplan, som bland annat innebar satsningar om 3 000 miljarder kronor på förnybar energi. De ambitiösa målsättningarna innefattar att till 2015 minska landets koldioxidutsläpp med 40 procent jämfört med 2005 års nivåer, samt att till samma år minska kolets andel av elproduktionen från 70 till 63 procent Supermiljöbloggen presenterar del två i artikelserien Kina, energin och miljön.

SVT Debatt - 07 jun 13 kl. 10:30

Sverige kan lära av USA och Kinas innovationspakt

SUPERMÖTET Idag möts ledarna för världens två största ekonomier i Kaliforninen. I och med Kinas framväxt som en supermakt minskar USA:s relativa styrka, och det finns många områden där Barack Obama och Xi Jinping har motstående ståndpunkter. När det gäller innovationspolitiken  utgår de däremot ifrån gemensamma intressen.

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 00:05

"Bryt Kinas dominans"

Just nu håller Asia-Pacific Economic Cooperation, Apec, toppmöte i USA. Regionen sjuder av dispyter, och ledarna måste börja ta gemensamt ansvar för fred och utveckling, skriver Japans tidigare försvarsminister Yuriko Koike.
Trots att det är Kinas framväxt som stormakt och den obevekliga förskjutningen av ekonomisk makt till Asien som är vår tids viktigaste historiska händelser så har USA haft sitt fokus på annat håll.

Politikerbloggen - 03 dec 12 kl. 09:49

Sveriges klimatpolitik sämre än Kinas


DEBATT. När den globala miljörörelsen idag presenterar den årliga rankingen av länders klimatpolitik får Sverige ett sämre betyg än våra grannländer Norge, Danmark, och Tyskland men även sämre än länder som Kina, Indien och Mexico. Det skriver Helena Leander (MP) på TV4/Politikerbloggen.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 16:00

Globala perspektiv

Recension KONST
På väg mot en större värld
Moderna museet, Malmö
Till och med 16 oktoberDen stora videoutställningen Knock, knock, knock is anyone home på Moderna Museet Malmö har nu fått sällskap dels av en presentation av årets tre Fredrik Roos-stipendiater, dels av smakprov på nyförvärv i Moderna Museet Stockholms samlingar. De tre Fredrik Roos-stipendiaterna – vars verk utställs till och med den 1 maj –är kongolesiska Sandra Mujina som visar den ljudsatta videotriptyken I Gave the World a Word, Karl Patric Näsman som i samarbete med Jiang Weitao skapat en fyrdelad pärlemorskimrande skärmvägg på temat Shanghai Pearl Market och slutligen André Talborn som presenterar fyra nonfigurativa målningar skapade med vatten- och oljebaserade färger.

VA - 24 maj 11 kl. 10:06

Vi kan inte blunda för de framgångsrika invandrarna

24 maj Förstora Sverige har lyckats mycket väl med integrationen. Åtminstone historiskt. I mitten av 1900-talet förändrades det tidigare mycket homogena svenska samhället av en stor våg invandrare.

Supermiljöbloggen - 14 mar 15 kl. 15:38

De globala koldioxidutsläppen stod stilla 2014- trots att ekonomin växte

Mängden koldioxidutsläpp från världens energianvändning stod stilla mellan 2013 och 2014, rapporterar Internationalla Energirådet (IEA). Detta är första gången, sen IEA för 40 år sedan började samla information om koldioxidutsläpp, som de ser att utsläppen står still eller minskar utan att det beror på ekonomiska problem. Även under det tidiga 80-talet, 1992 och 2009 så  stod koldioxidutsläppen still eller minskade.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Sudic på jakt efter startplats: "Ska ge allt"

Rasmus Lindgrens intåg i Häcken har gjort att Jasmin Sudic har hamnat på bänken. Men mot Östersund är nyförvärvet avstängd. Då vill Sudic ta chansen att försöka ta tillbaka sin plats i startelvan.

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Farnerud om succédebuten: "Är inte i toppform"

Häcken vände och vann mot Östersund. En bidragande anledning till det var Alexander Farneruds inhopp och nypremiär i Allsvenskan. 32-åringen låg bakom två mål i 3-1-segern..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

18-årig talang tog chansen i Häcken

Rasmus Schüller var avstängd. Då gav Peter Gerhardsson en 18-årig startdebutant chansen i elvan – en chans som Gustav Berggren tog. – Han har visat att han förtjänar det, säger Häcken-tränaren..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

UPPGIFTER: Försvararen lämnar Häcken - längtar hem

Tefu Mashamaite gjorde mål i Häckens seger mot Östersund i helgen. Det kan ha varit hans sista framträdande i Hising-klubbens tröja. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är han aktuell för en flytt tillbaka till Sydafrika..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Farnerud avbröt Häckens träning

Alexander Farnerud tvingades avbryta Häckens träning med ryggproblem efter att ha landat fel i samband med en nickduell..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Malouda showade när Häcken tappade

Gianluca Zambrotta som tränare. Florent Malouda på plan. Den senare hade, med sina två mål, stor show när indiska Delhi Dynamos mötte BK Häcken i en träningsmatch på Bravida Arena.

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

"Crespo" vill hitta målformen mot Gefle

Med John Owoeri avstängd i den svåra bortamatchen mot Gefle hoppas Alhassan "Crespo" Kamara få chansen i Häckens startelva. … – Vi kommer göra allt för att vinna matchen, säger "Crespo" själv..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Häcken tappade poäng efter försvarsmisstag

Häcken tappade värdefulla poäng i kampen om en Europaplats när man efter några mardrömsminuter i andra halvlek släppte till två billiga mål mot Gefle. Därmed kunde nästjumbon knipa en pinne av Hisingsklubben. - Vi är inte särskilt nöjda med den här poängen, vi hade tillräckligt med chanser för att vinna, säger Häckens tränare, Peter Gerhardsson..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Wahlström: "Aldrig fått den träffen offensivt"

För Emil Wahlström blev poängtappet mot nästjumbon Gefle extra tungt då mittbacken nickade ett inlägg i eget mål. - Jag försökte bara nicka undan, den fick så klart en magisk båge och gick in, jag hade aldrig fått den träffen offensivt, säger försvararen till GP..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Häcken: "Det kommer vara fullt"

Första derbyt på Bravida Arena – då ryker publikrekordet all världens väg? …– Det kommer vara fullt, 6300. Långsidorna har varit slutsålda i över en vecka, säger Häckens avgående marknadschef Marcus Jodin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.