DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 15:19

DI - 13 feb 18 kl. 21:35

Merkel vill gå solo efter socialdemokratiskt kaosTysklands nya regering hotas att fällas av bråk inom Socialdemokraterna SPD redan innan den tillträder. Samtidigt har förbundskansler Angela Merkel för första gången öppnat för en minoritetsregering..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Socialdemokraterna SPD, Angela Merkel

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merkelvill , , soloefter , socialdemokratiskt, kaos
Sydsvenskan - 23 jan 12 kl. 06:30

S i jakt på framgångsrecept

Socialdemokraterna förbereder sig för ett långsamt partiledarskifte. Carin Jämtin lär dröja kvar som?
Socialdemokraterna förbereder sig för ett långsamt partiledarskifte.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:30

ID-kontroller är en djävla skit, men…

Osökt kommer jag att tänka på Kjell-Olof Feldts tillfällighetsdikt – ”Löntagarfonder är en djävla skit, men nu har vi baxat dem ända hit” när jag konfronteras med det hyckleri som präglar debatten kring införandet av id-kontroller över Öresund.Fonderna infördes av ett motvilligt socialdemokratiskt parti under tryck från LO. Migrations- och justitieminister Morgan Johansson är säkert ärlig när han säger ”helst hade vi velat slippa”id-kontrollerna.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Makrorådet: "Vi har sått ett frö till nästa kris"

Tio år efter finanskrisen är den största risken att snabbt stigande inflation leder till snabba centralbankshöjningar.  Det konstaterar Nordeas Andreas Wallström och SEB:s Johan Javeus i Di:s podd Makrorådet Special som spelades in inför publik på Historiska Museeet i Stockholm..

DI - 5 minuter sedan

USA-öppning uppåt i korten

Terminerna för de stora amerikanska börsindexen pekade mot en inledning med stigande index på torsdagens New York-börser. .

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Bankerna lyfter börsen

Stockholmsbörsen handlades stabilt högre på torsdagseftermiddagen likt stigande Europabörser och ljusa USA-börsterminer. Banker gick starkt i linje med bankaktier på kontinenten och i spåren av en norsk styrräntehöjning som dock var väntad. Eftermiddagens USA-makrodata var något ljusare än förväntat..

DI - 15 minuter sedan

Storbanken tvingas böta en kvarts miljard

Bank of America har beordrats av amerikanska tillsynsmyndigheter att betala 30 miljoner dollar, motsvarande 263 miljoner kronor, för att ha försökt manipulera swapräntan ISDAFIX. .

DI - 30 minuter sedan

Toppmöte lösa brexitavtal – May vädjar till kompromissvilja

Brexit rycker närmare, men med bara ett halvår kvar står EU och britterna långt från varandra. Ett extrainsatt toppmöte i mörka november uppges kunna bli lösningen för att undvika sammanbrott..

DI - 30 minuter sedan

Storbanken fick vd-nobb av Trumps förre rådgivare

Wells Fargo försökte under våren locka över Gary Cohn, tidigare ekonomisk topprådgivare till president Donald Trump, att ta vd-jobbet på den Kalifornien-baserade storbanken. Det rapporterar New York Post med hänvisning till källor..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Så stor del av Gotlandssnus köpte Swedish Match

Swedish Match förvärv av Gotlandssnus i somras har visat sig uppgå till 95 procent av bolaget. Det skriver branschtidningen Tobak & Mer utan att ange någon källa..

DI - 45 minuter sedan

Superlyft i amerikansk tillverkningsindustri

Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 22,9 i september jämfört med 11,9 i augusti, enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Analyshuset: Här är spelbolagen du ska köpa

Framtiden ser överlag ljus ut för den svenska spel- och bettingsektorn och dess aktörer inför omregleringen och införandet av licenser nästa år. Det menar Kepler Cheuvreux i en inledande analys av sektorn där analyshuset rekommenderar köp av Kindred, Kambi, Leo Vegas och Mr Green. Däremot blir rådet behåll för Betsson, Evolution Gaming och Net Ent..

DI - 45 minuter sedan

USA: Antalet bidragstagare lägsta sedan 1973

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 3.000, till 201.000 personer, under vecka 37, jämfört med föregående vecka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.