DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:34

DI - 13 feb 18 kl. 19:30

Frida Wallnor: Dags att ge upp den svenska EU-rabattenLEDARE. På fredag nästa vecka träffas EU:s stats- och regeringschefer för ett informellt toppmöte om den kommande långtidsbudgeten. Även i vanliga fall är det här en kontroversiell fråga. Men nu handlar det om 2021-2027, alltså perioden efter britternas utträde ur unionen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallnor, EU, Ledare

Dela artikeln

87 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frida, Wallnor, Dagsatt ge upp den svenska , EU-rabatten
Helsingborgs Dagblad - 02 nov 12 kl. 08:21

Dags plöja nya fåror

"Sverige gör rätt i att säga nej till budgetförslaget i EU, en anledning är den kraftigt kapade rabatten på medlemsavgiften. Men det finns fler. EU behöver en budget som matchar framtiden.

Skånskan - 13 nov 15 kl. 14:00

Dags att fira 100-årsdagen

Personligt VETERAN. Eric Andersson har upplevt många förändringar sedan han flyttade till Önneköp 1939. Nu ska han fylla 100 år.

Dagensanalys.se - 05 feb 16 kl. 11:06

Det är dags att börja packa och ta sig upp till fjället under sportlovet

Sportlovet närmar sig med stormsteg, du har väl reserverat fjällstugan och bokat en hyrbil så att du och familjen kan ta er dit.  En del har redan fixat allt till sportlovet, men många har tyvärr inte haft tid då jobbet och familjen stjäl all din vakna tid på dygnet. Många urbana innerstadsbor äger ingen stuga eller bil.

Sydsvenskan - 03 jul 16 kl. 11:00

Fem tips för snyggaste rabatten

Börjar grönskan bli risig? Nu är det dags att snygga upp och tänka lite framåt..

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 16 kl. 11:00

Fem tips för snyggaste rabatten

Börjar grönskan bli risig? Nu är det dags att snygga upp och tänka lite framåt..

Sydsvenskan - 03 jul 17 kl. 16:00

Fem tips för snyggaste rabatten

Börjar grönskan bli risig? Nu är det dags att snygga upp och tänka lite framåt..

GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 12:00

Dags att låta mossa ta plats i planteringen

Trots att mossa växer överallt i våra skogar lever den en undanskymd tillvaro och i trädgårdar ses den ofta som ogräs. Trädgårdsförfattaren Ulrica Nordström vill lyfta fram dess unika egenskaper och tipsar om att mossa passar lika bra i rabatten som i planteringar inomhus..

Sydsvenskan - 19 jul 15 kl. 04:00

En vägg av elefantöron

Det regnar mer i Mexiko City idag än när Frida Kahlo levde. Hennes trädgård i det berömda Casa Azul, som numera är ett museum, är inte densamma nu som då. Men något som fortfarande finns kvar är växter av tarosläktet.

Magazin24 - 16 sep 11 kl. 13:27

Höstfint i trädgården

Efter sommar, sol och sköna kvällar i trädgården kommer nu hösten. Det blir kallare, mörkare och framförallt är det dags att förbereda trädgården för vintern Magazin24 tog hjälp av Heli Wickman på HELIanthus Trädgårdstjänst för att prata om vad man kan göra i sin trädgård inför vintern.
Heli har för närvarande fullt upp, så jag fick bege mig till Eskilstuna där jag fann Heli i en lummig trädgård.

VA - 11 feb 11 kl. 07:00

Maktbolag med?maktproblem

11 februari Förstora Investor har möblerat om sedan Börje Ekholm blev vd 2005. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/scanpix Telefonen ringer. Börs-vd:n svarar, i luren är Jacob Wallenbergs sekreterare.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Frida Wallnor: Trumps utländska hotbild är mest för inrikes bruk

LEDARE. Ett toppmöte mellan USA och Ryssland tycks vara nära förestående – i alla fall om Donald Trump får som han vill. På en presskonferens i veckan sa han att han gärna träffar sin ryske motsvarighet Vladimir Putin för att diskutera kapprustningen som pågår, som håller på att spåra ur, enligt Trump.

DI - 4 minuter sedan

Handelskrig ett krig mot marknaden

På torsdagen beslöt USA att avvakta en dryg månad med att fastslå om EU-länder, samt Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Mexiko och Sydkorea ska undantas från stål- och aluminiumtullarna..

DI - 4 minuter sedan

Sven Hagströmer: Företagare borde hyllas

DEBATT. Så snart det är internationella mästerskap hyllar regeringen svenska medaljörer. Men när hördes regeringen gratulera entreprenörer till deras framgångar?

DI - 30 minuter sedan

Hans Bolander: Många fallgropar med nya bolånegivare

Bolåntagare med stabil ekonomi och gott om låneutrymme i fastigheten hör till vinnarna när nya kreditgivare dyker upp. Men det finns fallgropar att se upp för..

DI - 1 timme sedan

Inget veto från Trump – kommer underteckna budgeten

USA:s president Donald Trump kommer att underteckna den budgetöverenskommelse på 1.300 miljarder dollar som senaten och representanthuset klubbat igenom, rapporterar Reuters och hänvisar till källor i Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Analyschefen: Det blir effekterna av regeringens skatteförslag

Regeringens förslag om ny bolagsskatt kan slå mot mindre fastighetsbolag, och innebära en negativ påverkan på svensk tillväxt. Det säger Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, till Di..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Verkstadsbolag föll i slutet på sur börsvecka

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på bara något lägre nivå efter en klart större nedgång tidigare under handelsdagen i spåren av bland annat oro kring den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina. Flera svenska verkstadsbolag gick relativt svagt..

DI - 1 timme sedan

Norden: Oljan lyfte Oslobörsen som steg mot strömmen

De nordiska börserna gick åt olika håll under fredagens handel. I Norge steg Oslo börs medan det var oförändrat i Köpenhamn och nedåt på de övriga nordiska börserna. Ute i Europa föll börserna på bred front.

DI - 2 timmar sedan

Nobina förlänger kontrakt värt 800 miljoner med norska Ruter

Nobina förlänger avtal med norska Ruter med 2,5 respektive 3 år, fram till april 2022 och 2023..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Fordonsaktier föll på fortsatt oro för handelskrig

I kölvattnet av oro för handelskrig mellan USA och Kina tappade exportberoende industribolag på de europeiska börserna på fredagen. Framförallt fordonsaktier handlades ned. Stoxx Europe 600-index sjönk med 1,0 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.