VA > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:32

Liknande nyheter

Taggar: Samsung, hinner, före, Appleöppnar , flaggskeppsbutiki , centrala, Stockholm
Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 07:49

Samsung till motangrepp på Apple

Patentstriden mellan sydkoreanska Samsung och amerikanska Apple eskalerar. Samsung försöker nu stoppa försäljningen av Apples Iphone 4S i Australien och Japan. Och i både Frankrike och Italien har Samsung hävdat att den nya Iphonemodellen gör intrång på bolagets patent.

Computer Sweden - 14 feb 18 kl. 11:19

Samsung kör om Apple - blir först med flaggskeppsbutik mitt i Stockholm


Mobilgiganterna Apple och Samsung ska båda öppna butik i centrala Stockholm. Samsungs öppning sker redan i vår och därmed hinner man före rivalen..

IDG - 14 feb 18 kl. 11:19

Samsung kör om Apple - blir först med flaggskeppsbutik mitt i Stockholm


Mobilgiganterna Apple och Samsung ska båda öppna butik i centrala Stockholm. Samsungs öppning sker redan i vår och därmed hinner man före rivalen..

HBL - 22 nov 13 kl. 09:02

Samsung måste betala Apple mer

Elektronikjätten Samsung måste betala konkurrenten Apple ytterligare 290 miljoner dollar för patentöverträdelser.Ursprungligen dömdes Samsung att betala en miljard till Apple efter en rättegång i fjol, men efter en överklagan bestämdes att Apple får 600 miljoner och om resten av summan arrangeras en ny rättegång. Nu ökar alltså ersättningen med ytterligare 290 miljoner.

Expressen - 14 feb 18 kl. 11:54

Hinner för Apple – här öppnar Samsungs svenska superbutik

Samsung öppnar sin första Sverigebutik i Norra Kungstornet – Sveriges första skyskrapa. Den koreanska elektronikjätten har skrivit under hyresavtalet, enligt tidningen Fastighetsvärlden. Därmed hann de före huvudkonkurrenten Apple om att öppna i centrala Stockholm.

Metro - 17 okt 11 kl. 07:50

Samsung till motangrepp på Apple

Patentstriden mellan sydkoreanska Samsung och amerikanska Apple eskalerar. Samsung försöker nu stoppa försäljningen av Apples Iphone 4S i Australien och Japan och hävdar patentintrång i Frankrike och Italien. (TT).

DN - 27 jul 13 kl. 10:52

Samsung drar ifrån Apple

Striden mellan Samsung och Apple blir allt ojämnare. Koreans­ka Samsung fortsätter att dra ifrån sin amerikanska konkurrent. Men nu behöver båda företagen ta fram nya billigare smarta mobiler för att klara den allt hårdare konkurrensen från andra tillverkare..

Nyteknik - 24 aug 11 kl. 10:31

TV: Samsung: Kubrick var före Apple

I patentstriden med Apple tar Samsung ett oväntat grepp. De hänvisar till Stanley Kubricks film "2001: Ett rymdäventyr" som exempel på att Apple inte var först med Ipad-designen..

IT24 - 11 mar 11 kl. 07:51

Samsung tar in på Apple

18 miljoner pekplattor såldes ifjol. Apple dominerar fortfarande, men Samsung knaprade rejält med marknadsandelar under fjärde kvartalet. Det visar statistik från IDC..

IDG - 25 apr 11 kl. 07:29

Samsung slår tillbaka - stämmer Apple för plagiat

En vecka efter att Apple lämnade in en stämningsansökan mot Samsung har företaget nu svarat med flera motstämningar..

Fler nyheter från VA

VA - 4 timmar sedan

Tysanders segertåg: Nu är även kineserna galna i Daniel Wellington-klockor

Svenska Daniel Wellington är nu det största klockmärket på Alibabas e-handelsplats Tmall. .

VA - Igår: 15:21

Mitt i krisen: Zuckerberg bygger Facebook-stad – välkommen till ”Zucktown”

Facebook brottas med värsta krisen i företagets 14-åriga historia. Men planerna på att expandera det sociala nätverket till den fysiska världen fortsätter i oförminskad styrka.  .

VA - 3 timmar sedan

Experterna: Så säkrar du din portfölj vid ett handelskrig

USA och Kina höjer tonläget i vad som kan eskalera till ett regelrätt handelskrig. Här är sparekonomernas och chefsstrategens bästa tips på hur du ska tänka kring dina placeringar. .

VA - Igår: 23:38

Hon gjorde topphemligt detektivarbete i rysk trollfabrik – nu varnar hon för rysk propaganda i den svenska valrörelsen

Under två månader 2015 fick den ryska frilansjournalisten Lyudmila Savchuk en unik inblick i trollfabriken Internet Research i S:t Petersburg.  .

VA - 8 timmar sedan

Det digitala företagsklimatet: De här kompetenserna efterfrågas på svenska bolags ekonomiavdelningar

En rapport från Svenskt Näringsliv visar att svenska företags ekonomiavdelningar skriker efter nya typer av kompetens. .

VA - 5 timmar sedan

Veckans topplista: Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Här är aktierna med starkast köpsignaler. .

VA - 22 timmar sedan

Bank-vd:n om entreprenörer och jämställdhet: “Handlar inte bara om rättvisa utan främst om affärsnytta”

Kvinnliga entreprenörer vittnar inte sällan om att de blir dåligt bemötta på banker och får sämre villkor än män. Danske Bank Sveriges vd Berit Behring vill se en förändring och drivs främst av viljan att skapa mer affärsnytta, genom att fler kvinnor driver bolag. .

VA - 8 timmar sedan

Psykologen: Så bryter du ditt sociala medier-beroende

Allt fler har insett baksidan med social media där användandet har förvandlats till ett beroende. Hoa Ly är psykolog, entreprenör och språkrör för ”Time well spent”, en ny världsomspännande rörelse som vet hur du ska ta tillbaka makten över mobilen. .

VA - 10 timmar sedan

6 vanliga fallgropar inom e‑handel B2B

E-handel inom B2B-segmentet är på stark uppgång och lär bli en stor inkomstkälla för många företag i framtiden. Men precis som med alla andra marknader finns det fallgropar. Som tur är går de att undvika.

VA - Igår: 23:17

Här är supertalangen som ska ta upp kampen med godisjättarna

Årets Näringslivsrookie i Malmö för 3 år sedan och Supertalang i år. Tanken är att på allvar ta upp kampen med godisjättarna genom att erbjuda ett hälsoriktigt alternativ till att stilla sötsuget i samhället. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.