Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:07

Dagensanalys.se - 13 feb 18 kl. 15:01

Svenskar tävlar om att skapa den bästa AI-boten för AmazonNu står det klart att ett studentlag från KTH har blivit utvalt att vara med i den internationella tävlingen The Alexa Prize som arrangeras av Amazon. Konkurrensen om en plats i tävlingen har varit hård. Endast åtta av sammanlagt 195 lag får vara med. Ett lag bestående av studenter och doktorander från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm tävla mot andra lag från Europa och USA. Målet med tävlingen är att bygga en social bot, en mjukvara, som människor ska kunna ha en helt vanlig konversation med.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
AI, Amazon, KTH, The Alexa Prize, Kungliga Tekniska, Stockholm, Europa, USA, Amazons, Echo, First Aid Kit, Gabriel Skantze, Faculty Advisor, Sverige, Googles, Home, Apple, Let, Stop, Gabriel, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, Alquist, Technical University, University, EVE, Young University, California Santa Cruz, Gunrock, California Davis

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskar, tävlarom att skapa den bästa , AI-botenför , Amazon
Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 06:00

E-sporteliten samlad i Stockholm

Tusentals svenskar väntas strömma till Stockholm i helgen för att se på när andra tävlar i datorspel.Eliten i världens snabbast växande publiksport är samlad här för att mötas i e-sportturneringen Dreamhack Open.
När en handfull kompisar första gången samlades i en skolmatsal i Malung hade de inte ens någon internetuppkoppling.

BT - 26 sep 14 kl. 06:00

E-sporteliten samlad i Stockholm

Tusentals svenskar väntas strömma till Stockholm i helgen för att se på när andra tävlar i datorspel. Eliten i världens snabbast växande publiksport är samlad här för att mötas i e-sportturneringen Dreamhack Open.När en handfull kompisar första gången samlades i en skolmatsal i Malung hade de inte ens någon internetuppkoppling.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Resan mot ett digitalt hem – Skydda ditt hem mot oönskade intrång

När vi startade den här serien var Stöldskyddsföreningen (SSF) snabba med att höra av sig. De jobbar för att hjälpa människor att skydda sig mot oönskade intrång, vilket i dagens värld även gäller digitala sådana. Jag träffade därför Michael Sanda, IT-ansvarig på Stöldskyddsföreningen som dessutom byggt sitt eget smarta hem.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

L’Oréal bygger på sin digitala verksamhet genom köp av ModiFace

Skönhetsföretaget L’Oréal har tagit ytterligare ett kliv mot att ha en mer digital närvaro. Genom köpet av AR och AI företaget ModiFace vill L’Oréal bygga på sina erbjudanden till kunderna med innovativa skönhetsupplevelser. För bara några månader sedan lanserade L’Oréal världens första smarta hårborste som lovar att veta mer om ditt hår än vad din frisör gör.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Cambridge Analytica stängs av från Facebook för olaga användande av persondata

Den senaste tiden har allt fler blivit medvetna om analysfirman Cambridge Analyticas system för att skörda information från över 50 miljoner Facebookanvändare i syfte att hjälpa Donald Trump bli president. Nu stängs visserligen företaget av från Facebook, men du kan fortfarande behöva skydda dig från andra som vill komma åt dina uppgifter. Genom att locka med roliga personlighetstester fick Cambridge Analytica tillgång till miljontals människors uppgifter på Facebook.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Ulrika Ek är ny vd för Nyheter24-Gruppen

Ulrika Ek har utsetts till ny vd för mediehuset Nyheter24-Gruppen. Ulrika Ek har tidigare verkat som vice vd i gruppen, och tar nu över vd-posten, efter avgående vd Daniel Weilar. – Jag är stolt och glad över att Ulrika nu tar över ledarskapet för bolaget.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Så här lyckas Elgiganten med sin kundklubb

Elgigantens kundklubb har passerat drömgränsen 1 miljoner kundmedlemmar. Nu fortsätter satsningen med nya exklusiva samarbeten och klubberbjudanden som medlemmarna själva är med och bestämmer. Här berättar Andreas Einesson om satsningen.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Programmatisk annonshandel misslyckades med att uppfylla de mål som man utlovade

Programmatisk annonsering öppnade dörren för annonsbedrägerier och stora problem med vart annonserna visas. Under de senaste fem åren har programmatisk annonshandel varit en av de hetaste trenderna inom digital annonsering. Det har skrivits mängder av artiklar om ämnet och alla lovordade det nya smarta sättet att annonsera.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Under Armour lockar med skuggboxning

Anthony Joshua, skuggboxning och Youtube ska locka konsumenterna till Under Armour. Producerad av Lucky Generals i samarbete med Dark Horse ska den här kampanjen med Anthony Joshua locka tillbaka konsumenterna och få dem att tänka – jag kan! “Using the metaphor of shadow boxing, the campaign dramatizes how even great athletes like AJ in the world must overcome their internal demons to really improve their performance and deliver when it matters,” förklarar skaparna.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Enkätverktyget Qualtrics som tog in miljarder öppnar tech-center i Polen

Amerikanska enkätverktyget Qualtrics har öppnat upp nytt kontor i Polen för att vara närmare sina europeiska kunder med tech-kunskap. Qualtrics som har sitt europeiska säljkontor på Irland vill nu bredda sig och komma närmare kunderna i Europa och bistå dem även med tekniska frågor. Därför öppna man nu upp ett tech-center i Polen.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Isabella Löwengrip gör realityserie tillsammans med Perfect day media

Serien blir en förlängning av Isabella Löwengrips Instastories och ska ge tittarna en inblick i hennes hektiska liv. Tittarna ska få se ytterligare ett lager av Isabella Löwengrip. Hon kommer att dejta, driva sitt företag, resa och balansera sitt liv som tvåbarnsmamma.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Micael Dahlén börjar skriva för Aftonbladet

Dahlén är känd för att ha skrivit flera böcker om reklam och kommunikation. Han brukar även tala om sin forskning om marknadsföring och kreativitet. Dahlén är också professor i ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.