Nyteknik > Teknik

Friday, 14 December, 01:25

Nyteknik - 13 feb 18 kl. 13:03

Stark kritik mot regeringens förslag: Kan ge dyrare byggenByggbranschen är starkt kritiskt till regeringens väntade förslag om entreprenöransvar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stark, kritikmot , regeringens, förslagKan ge , dyrare, byggen
SR - 27 feb 16 kl. 13:16

Stark kritik mot förslag om tillfälliga uppehållstillstånd

Regeringens lagförslag om tillfälliga uppehållstillstånd får hård kritik från flera stora remissinstanser på både fack- och arbetsgivarsidan. Välutbildade personer kommer tvingas att ta enklare jobb i stället för att satsa på något inom sitt yrke, tror kritikerna..

BT - 20 feb 14 kl. 12:26

Stark kritik mot förslag om sänkt studiebidrag: "Fel väg att gå"

Kritik riktas mot regeringen och Anders Borg efter dagens presskonferens, där det föreslås att bidraget sänks och lånet höjs i studiemedlet. Regeringen vill sänka bidragsdelen i studiemedlet med 300 kronor per månad, vilket ersätts med lån. Samtidigt höjs lånedelen med 1 000 kronor per månad.

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 12:59

Kritik mot regeringens förslag att höja skatten på biodiesel: ”En kraftig örfil ”

Att säga till väljarna att man vill ställa om från fossila bränslen för att därefter höja skatten på biodiesel är dubbelmoral, det menar Svenska bioenergiföreningen, Svebio. Regeringens förslag om att införa en höjd skatt på biodieseln Fame, som i Sverige främst är gjord på raps, har fått stark kritik från flera håll, nu senast från Svenska bioenergiföreningen. Lena Bruce, drivmedelsexpert på Svebio, säger i ett pressmeddelande: – Skatten på biodiesel strider mot den svenska klimatpolitiken och gör det svårare att nå regeringens och riksdagens uttalade mål om en fossilfri transportsektor 2030.

News55 - 26 maj 16 kl. 14:49

SPF Seniorerna om regeringens mammografiförslag: ”Åldersdiskriminerande”

Det var egentligen tänkt att regeringen skulle ta beslut på onsdagen angående frågan om avgiftsfri bröstcancerscreening med mammografi för alla mellan 40 och 74 år. Men den långa debatten om Nato-samarbete fick kammaren att skjuta på propositionsröstningen till torsdagen.       LÄS MER: Vi är många som inte undrar om, utan när Förslaget har mött kritik Flera partier har kritiserat det faktum i S-MP förslaget att kvinnor som hunnit fylla 75 år inte kan ta del av förmånen.

SR - 23 aug 16 kl. 14:24

Stark kritik mot att stoppa privatisering av universitetssjukhus

Regeringens förslag om att ändra lagen så att det inte ska bli möjligt att upphandla universitetssjukhus får stark kritik. Inte bara samtliga borgerliga partier avfärdar förslagen, utan även Miljöpartiet i Stockholms läns landsting. – Det här är signalpolitik, säger Susanne Nordling som är landstingsråd för Miljöpartiet i Stockholm.

DN - 17 jun 16 kl. 07:32

Stark kritik mot förslaget om utökat sjuklöneansvar


Regeringens förslag om ökat sjuklöneansvar för arbetsgivare får tung kritik från remissinstanserna. Men socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) tänker fullfölja planerna..

Barometern - 11 jun 14 kl. 08:14

Neddragningar inom omsorgen får stark kritik

”Det blir ett löjets skimmer att kalla det utvecklingsförslag när det i själva verket handlar om avveckling”. Det säger handikappkommitténs ordförande Bo Malm om de förslag socialförvaltningen tagit fram från omsorgen av de funktionshindrade.
– Men det är väl ordets makt över tanken som eftersträvas, säger han.

DI - 10 aug 15 kl. 20:03

Kritik mot regeringens förslag att slopa två AP-fonder

Regeringens förslag om att slopa två av de i dag sex allmänna pensionsfonderna, de så kallade AP-fonderna, får kritik av bland annat Eva Halvarsson, vd på Andra AP-fonden. Det rapporterar Financial Times..

SR - 04 jul 16 kl. 13:48

Regeringens förslag om långtidssjukskrivna får hård kritik

Regeringens förslag att landets arbetsgivare ska vara med och betala kostnaderna för långtidssjukskrivna har fått hård kritik. Som Ekot berättade i morse säger även Vänsterpartiet nej, och nu kräver Moderaterna att förslaget ska skrotas..

Nyteknik - 08 maj 15 kl. 14:33

Skatt på solel får stark kritik

Regeringens förslag om energiskatt är ett dråpslag för solceller på stora byggnader. Det anser flera kritiska remissinstanser..

YLE - 14 dec 16 kl. 12:17

Nu får alla pappor rätt till stöd - riksdagen ändrade regeringens förslag

Riksdagen har gett alla ensamförsörjande fäder, oavsett sexuell läggning, rätt till faderskaps- och föräldradagpenning. Riksdagen gick därmed mot regeringens krav på att pappan måste leva, eller ha levt, i ett förhållande med mamman för att få stöd. Regeringens förslag som fortsättningsvis skulle ha satt en del ensamförsörjande pappor och manliga par i en sämre situation än andra föräldrar ändrades med stöd av regeringspartierna i riksdagens social- och hälsovårdsutskott.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Första färden på väg mot rymdturism

Kapplöpningen mot kommersiella rymdfärder har gått in i en ny fas. För första gången sedan 2011 har en bemannad farkost skickats upp i rymden från amerikansk mark..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Crispr kan förhindra svår fetma – utan dna-klipp

En anpassad variant av genredigeringstekniken Crispr skulle kunna förhindra svår fetma i framtiden. Forskare har testat en metod helt utan dna-klipp, med lovande resultat..

Nyteknik - 8 timmar sedan

”Framtiden är redan här – den är inte så väl distribuerad bara”

Prisade it-direktören Ann Hellenius är gäst i nya avsnittet av Digitala influencer-podcasten..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Containerodling ska göra Ikea självförsörjande på sallad

Ikea börjar med hydroponisk odling i containrar utanför två svenska varuhus, med näring som utvunnits från matavfall. Syftet är att kunna bli självförsörjande på sallad..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Här är tre unga tech-bolag att hålla koll på

En tresitsig elbil. Smartare elnät med hjälp av maskininlärning. Ett digitalt tangentbord.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Flygskatten kan slopas tidigast 1 juli 2019

Bara ett drygt halvår efter att Sverige infört en avståndsbaserad flygskatt står det nu klart att den ska slopas. Frågan är hur snart det kan ske - och vad flygskatten egentligen har haft för effekt?.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Euro NCAP: Här är de säkraste bilarna

För Volvo är säkerhet ett adelsmärke. Men när Euro NCAP summerar 2018 hamnar inte svenska tillverkarens modeller i rampljuset. Här är bilarna som krocktestorganisationen anser är årets säkraste..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Volvo visar upp glimt av nya elektriska trailerdragaren VNR

Redan 2019 ska en fullelektrisk trailerdragare från Volvo Trucks rulla i Kalifornien. Nu har företaget visat upp en glimt av hur den kommer att se ut..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Så kommer du över rädslan för att misslyckas

Många skuldbelägger sig själva så fort de gör minsta lilla misstag på jobbet och lever med en ständig skräck för att misslyckas. Här är fyra tips på hur du kan vända din oro till framgång..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Studie: Ekologisk mat sämre för klimatet

Att producera ekologiska ärtor i Sverige släpper ut ungefär 50 procent mer koldioxid än konventionellt odlade, enligt en ny internationell studie. – Det här gör bedömningen av ekologiskt mer komplex, säger Stefan Wirsenius, forskare vid Chalmers som har deltagit i studien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.