YLE > Svenskfinland

Friday, 25 May, 07:04

YLE - 13 feb 18 kl. 12:40

Insamling lyckades över förväntan - hemlösa katter får nytt hus i VasaDet är glädjens dagar vid katthuset i Vasa. Den insamling man startade i mitten av januari har gått långt över förväntan och snart är målet på 50 000 euro uppnått. Drömmen om helt nya utrymmen ser ut att kunna bli sann..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

623 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insamling, lyckadesöver , förväntan, hemlösa, katterfår , nytt, hus, i Vasa
DalaDemokraten - 21 sep 15 kl. 16:54

Insamling över förväntan

Utterngruppen, ABF och Arabiska Kulturföreningen startade insamling av vinterkläder främst till de flyktingar som i dag bor Gylle Värdshus. Insamlingen har gått över förväntan och Per Morelius, verksamhetsansvarig på ABF Nedansiljan och Borlänge är förundrad över borlängebornas givmildhet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Knivattacker mot hemlösas läger – "Garanterat rasister"

STOCKHOLM. En grupp personer har under den gångna helgen genomfört flera attacker mot tältläger där hemlösa EU-medborgare bor, skriver Dagens Nyheter. Lägren är belägna i södra Stockholm, kring Högdalen och Hökarängen, och de har vandaliserats både på lördagen och söndagen.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 14:00

Hjälps åt för hemlösa

Stehag Far och dotter samarbetar för att hjälpa hemlösa.
Den 24 januari arrangerar Ida Gullberg och Jörgen Andersson en insamlingsdag på Gya.
– Jag har hemlöshet i släkten och vet hur hårt det tar, säger Ida Gullberg.

NSD - 22 jan 13 kl. 11:01

Hon startade insamling till hemlös familj

En fembarnsfamilj i Hortlax blev hemlös i en våldsam brand den 14 januari. Taxichauffören Nina Huotari råkade köra förbi när brandkåren kämpade med släckningsarbetet. Och ett inlägg på Facebook blev starten på en insamling till den drabbade familjen..

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 18 kl. 13:18

Annorlunda insamling till Hemlösas hus

Annorlunda insamling till Hemlösas hus..

Nyheter 24 - 03 sep 13 kl. 15:30

Hemlös man lämnade tillbaka upphittad ring ? nu har han hus och bilKai the hitchhiker

MISSOURI. Han stod på gatan och tiggde pengar en kall februaridag när han upptäckte att någon råkat tappa sin förlovningsring i hans mugg. Billy Ray Harris funderade länge på om han skulle sälja det diamantprydda smycket men bestämde sig sedan för att försöka hitta ägaren.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den godhjärtade hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Hela Gotland - 21 nov 13 kl. 16:37

Melinda vill hjälpa de hemlösa

Det var när Melinda Klots satt på bussen och blev tillfrågad av en hemlös om han fick låna hennes hörlurar och lyssna på musik som hon tänkte om. Hon tog upp sin gamla mp3-spelare ur väskan och gav den till honom. När hon kom hem så bestämde hon sig för att starta en insamling av vinterkläder för de hemlösa på Gotland..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här överraskas den hemlöse mannen i sitt nya husHemlösa familjemedlemmar

USA. Kommer ni ihåg när prankstern Rahat överraskade den hemlöse mannen, Eric, med att låta honom tro att han hade vunnit 1 000 dollar, motsvarande 6 500 kronor, på lotto?
Klippet blev en succé och har i dag mer än 15 miljoner visningar på Youtube.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Hanna Häggblom tog ett mellanår i Australien: "Våga lämna det som är tryggt"

Hanna Häggblom från Korsholm tog studenten ifjol. I november satte hon sig på ett plan till Sydney utan några större planer. Åk iväg och våga lämna det trygga, råder hon årets blivande studenter..

YLE - 10 timmar sedan

ÖT: Mats Brandt ny stadsdirektör i Nykarleby

Nykarleby stadsfullmäktige behövde bara rösta en gång, valet föll på Mats Brandt. Det rapporterar Österbottens Tidning. Brandt inleder arbetet som stadsdirektör i höst..

YLE - 10 timmar sedan

Mats Brandt ny stadsdirektör i Nykarleby

Nykarleby stadsfullmäktige behövde bara rösta en gång, valet föll på Mats Brandt. Han inleder arbetet som stadsdirektör i höst..

YLE - 12 timmar sedan

Adam bröt nacken på en studsmatta - vann guld i Stafettkarnevalen nio månader senare

Fast Adam Nyholm hade gjort en dubbelvolt hundratals gånger vändes världen också bildligt talat upp och ner i augusti förra året. Det här är en berättelse om positivitet och styrka..

YLE - 14 timmar sedan

Korsholmsstyrelsen tar ställning till frågan om folkomröstning

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg föreslår för kommunstyrelsen att man ordnar en rådgivande folkomröstning om huruvida Korsholm och Vasa ska gå ihop eller inte. Styrelsen diskuterar frågan på måndag..

YLE - 21 timmar sedan

Hovrätten skärper dom i styckmordsfallet i Jakobstad - kvinnan undgår straff

Vasa hovrätt skärper domen i styckmordsfallet i Jakobstad. Gärningsmannen döms till 11 års fängelse för dråp och brott mot griftefriden. Däremot frias ex-hustrun..

YLE - Igår: 05:10

Snabba ryck krävs vid försäljningen av Nextjets konkursbo

Det handlar om att försöka sälja det här väldigt fort, typ den här veckan. Det säger flygbolaget Nextjets konkursboförvaltare Lars-Henrik Andersson vid advokatbyrå Lindahl i Sverige om tidtabellen för en eventuell affär..

YLE - Igår: 04:49

Ingen klarhet om inomhusluften i Keskuskoulu än – kan dra ut över sommarlovet

Den rapport som ska berätta hur omfattande problemen med inomhusluften i Keskuskoulu i Korsholm är drar ut på tiden. Det externa företaget vill ta fler prover..

YLE - Igår: 21:07

Inhopparen Skrabb hjälte för Norrköping – har redan bättre målsaldo än i fjol

Simon Skrabb fick starta på bänken, men kom in och sänkte Sundsvall. Med en match kvar till VM-pausen har Skrabbs IFK Norrköping häng på guldstriden – och trots begränsat med speltid har Jarobekantingen gjort fler mål än under debutsäsongen..

YLE - Igår: 20:38

Skogsbränder sysselsatte räddningsverket – "Det är snustorrt i marken"

Två skogsbränder sysselsatte Österbottens räddningsverk. I Korsholm brann ungefär 1500 kvadratmeter skog och i Kristinestad ungefär 4200 kvadratmeter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.