YLE > Svenskfinland

Friday, 22 February, 12:59

YLE - 13 feb 18 kl. 12:40

Insamling lyckades över förväntan - hemlösa katter får nytt hus i VasaDet är glädjens dagar vid katthuset i Vasa. Den insamling man startade i mitten av januari har gått långt över förväntan och snart är målet på 50 000 euro uppnått. Drömmen om helt nya utrymmen ser ut att kunna bli sann..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

623 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insamling, lyckadesöver , förväntan, hemlösa, katterfår , nytt, hus, i Vasa
DalaDemokraten - 21 sep 15 kl. 16:54

Insamling över förväntan

Utterngruppen, ABF och Arabiska Kulturföreningen startade insamling av vinterkläder främst till de flyktingar som i dag bor Gylle Värdshus. Insamlingen har gått över förväntan och Per Morelius, verksamhetsansvarig på ABF Nedansiljan och Borlänge är förundrad över borlängebornas givmildhet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Knivattacker mot hemlösas läger – "Garanterat rasister"

STOCKHOLM. En grupp personer har under den gångna helgen genomfört flera attacker mot tältläger där hemlösa EU-medborgare bor, skriver Dagens Nyheter. Lägren är belägna i södra Stockholm, kring Högdalen och Hökarängen, och de har vandaliserats både på lördagen och söndagen.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 14:00

Hjälps åt för hemlösa

Stehag Far och dotter samarbetar för att hjälpa hemlösa.
Den 24 januari arrangerar Ida Gullberg och Jörgen Andersson en insamlingsdag på Gya.
– Jag har hemlöshet i släkten och vet hur hårt det tar, säger Ida Gullberg.

NSD - 22 jan 13 kl. 11:01

Hon startade insamling till hemlös familj

En fembarnsfamilj i Hortlax blev hemlös i en våldsam brand den 14 januari. Taxichauffören Nina Huotari råkade köra förbi när brandkåren kämpade med släckningsarbetet. Och ett inlägg på Facebook blev starten på en insamling till den drabbade familjen..

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 18 kl. 13:18

Annorlunda insamling till Hemlösas hus

Annorlunda insamling till Hemlösas hus..

Nyheter 24 - 03 sep 13 kl. 15:30

Hemlös man lämnade tillbaka upphittad ring ? nu har han hus och bilKai the hitchhiker

MISSOURI. Han stod på gatan och tiggde pengar en kall februaridag när han upptäckte att någon råkat tappa sin förlovningsring i hans mugg. Billy Ray Harris funderade länge på om han skulle sälja det diamantprydda smycket men bestämde sig sedan för att försöka hitta ägaren.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den godhjärtade hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Hela Gotland - 21 nov 13 kl. 16:37

Melinda vill hjälpa de hemlösa

Det var när Melinda Klots satt på bussen och blev tillfrågad av en hemlös om han fick låna hennes hörlurar och lyssna på musik som hon tänkte om. Hon tog upp sin gamla mp3-spelare ur väskan och gav den till honom. När hon kom hem så bestämde hon sig för att starta en insamling av vinterkläder för de hemlösa på Gotland..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här överraskas den hemlöse mannen i sitt nya husHemlösa familjemedlemmar

USA. Kommer ni ihåg när prankstern Rahat överraskade den hemlöse mannen, Eric, med att låta honom tro att han hade vunnit 1 000 dollar, motsvarande 6 500 kronor, på lotto?
Klippet blev en succé och har i dag mer än 15 miljoner visningar på Youtube.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Egnahemshus brann i Jeppo - barnfamilj tog sig ut oskadd

Strax före klockan sju i morse kom larmet om branden på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brann i ett tvåvåningshus och 11 enheter från räddningsverket deltog i släckningsarbetet. Ingen skadades i branden..

YLE - 2 timmar sedan

Finländarna flockas i och kring storstäderna år 2040 - bara Helsingfors, Åbo och Tammerfors växer medan Vasa krymper

Över 67 procent av finländarna bor i eller kring de 10 största städerna år 2040. Det förutspår en färsk rapport som konsultbyrån MDI har gjort..

YLE - 5 timmar sedan

Egnahemshus brinner i Jeppo centrum

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en brand på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brinner i ett tvåvåningshus..

YLE - 5 timmar sedan

Egnamhemshus brinner i Jeppo centrum

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en brand på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brinner i ett tvåvåningshus..

YLE - 7 timmar sedan

Företag vann anbud i Jakobstad trots fackets uppmaning om blockad

När språkbadsskolan i Jakobstads byggs ska elarbeten göras av ett företag i Jakobstad. Ett företag som elfacket uppmanar fackansluta montörer att inte söka jobb hos, på grund av en facklig tvist..

YLE - 7 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Hur tillförlitlig är Yles partimätning?

Pensionären Harry Laine i Helsingfors önskar sig en rödgrön seger i riksdagsvalet. Han blev glad när han såg Yles senaste partimätning som visar att många av de rödgröna partierna har ett stort stöd. Men hur tillförlitlig är partimätningen?.

YLE - 16 timmar sedan

Biskopen besökte Kristinestad: Ett problem om inte församlingen har förtroende för prästerna

Det har stormat kring prästerna i Kristinestad efter att kaplanen Markus Engström uttalat sig negativt om homosexuella. På torsdagen besökte biskop Björn Vikström Kristinestad för att rensa luften. Engström står alltjämt bakom sina uttalanden..

YLE - 22 timmar sedan

Närpes och Kaskö ville vänta in vårdreformen – utredningsman tror inte att reformen blir av

Hur vården ska ordnas om det blir en fusion av Kaskö och Närpes är inte klart i dagsläget. Man har skjutit upp behandlingen av vården i väntan på vårdreformen. På onsdagskvällens möte konstaterade utredningsman Göran Honga att social- och hälsovårdsreforemn inte ser ut att förverkligas..

YLE - 22 timmar sedan

Närpes och Kaskö ville vänta in vårdreformen – nu fortskrider fusionsförhandlingarna

Hur vården ska ordnas om det blir en fusion av Kaskö och Närpes är inte klart i dagsläget. Man har skjutit upp behandlingen av vården i väntan på vårdreformen. Det som är klart är hur bildningen ska styras om det blir en fusion..

YLE - Igår: 12:30

Tobias Tåg är tillbaka med den nya gruppen Temple of the stars

Tobias Tåg är känd från det progressiva folkrockbandet Thoby Loth. Nu är det dags för ny musik under namnet Temple of the stars och med låten Nightspirit utmanar de på Vegatoppen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.