YLE > Svenskfinland

Monday, 20 August, 12:45

YLE - 13 feb 18 kl. 12:40

Insamling lyckades över förväntan - hemlösa katter får nytt hus i VasaDet är glädjens dagar vid katthuset i Vasa. Den insamling man startade i mitten av januari har gått långt över förväntan och snart är målet på 50 000 euro uppnått. Drömmen om helt nya utrymmen ser ut att kunna bli sann..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

623 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insamling, lyckadesöver , förväntan, hemlösa, katterfår , nytt, hus, i Vasa
DalaDemokraten - 21 sep 15 kl. 16:54

Insamling över förväntan

Utterngruppen, ABF och Arabiska Kulturföreningen startade insamling av vinterkläder främst till de flyktingar som i dag bor Gylle Värdshus. Insamlingen har gått över förväntan och Per Morelius, verksamhetsansvarig på ABF Nedansiljan och Borlänge är förundrad över borlängebornas givmildhet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Knivattacker mot hemlösas läger – "Garanterat rasister"

STOCKHOLM. En grupp personer har under den gångna helgen genomfört flera attacker mot tältläger där hemlösa EU-medborgare bor, skriver Dagens Nyheter. Lägren är belägna i södra Stockholm, kring Högdalen och Hökarängen, och de har vandaliserats både på lördagen och söndagen.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 14:00

Hjälps åt för hemlösa

Stehag Far och dotter samarbetar för att hjälpa hemlösa.
Den 24 januari arrangerar Ida Gullberg och Jörgen Andersson en insamlingsdag på Gya.
– Jag har hemlöshet i släkten och vet hur hårt det tar, säger Ida Gullberg.

NSD - 22 jan 13 kl. 11:01

Hon startade insamling till hemlös familj

En fembarnsfamilj i Hortlax blev hemlös i en våldsam brand den 14 januari. Taxichauffören Nina Huotari råkade köra förbi när brandkåren kämpade med släckningsarbetet. Och ett inlägg på Facebook blev starten på en insamling till den drabbade familjen..

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 18 kl. 13:18

Annorlunda insamling till Hemlösas hus

Annorlunda insamling till Hemlösas hus..

Nyheter 24 - 03 sep 13 kl. 15:30

Hemlös man lämnade tillbaka upphittad ring ? nu har han hus och bilKai the hitchhiker

MISSOURI. Han stod på gatan och tiggde pengar en kall februaridag när han upptäckte att någon råkat tappa sin förlovningsring i hans mugg. Billy Ray Harris funderade länge på om han skulle sälja det diamantprydda smycket men bestämde sig sedan för att försöka hitta ägaren.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den godhjärtade hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Hela Gotland - 21 nov 13 kl. 16:37

Melinda vill hjälpa de hemlösa

Det var när Melinda Klots satt på bussen och blev tillfrågad av en hemlös om han fick låna hennes hörlurar och lyssna på musik som hon tänkte om. Hon tog upp sin gamla mp3-spelare ur väskan och gav den till honom. När hon kom hem så bestämde hon sig för att starta en insamling av vinterkläder för de hemlösa på Gotland..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här överraskas den hemlöse mannen i sitt nya husHemlösa familjemedlemmar

USA. Kommer ni ihåg när prankstern Rahat överraskade den hemlöse mannen, Eric, med att låta honom tro att han hade vunnit 1 000 dollar, motsvarande 6 500 kronor, på lotto?
Klippet blev en succé och har i dag mer än 15 miljoner visningar på Youtube.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Norovirus i badvattnet i Vasa – ännu inte tryggt att simma

Det finns både norovirus och adenovirus i de vattenprover som tagits utanför badstränderna Sandö och Smulterö i Vasa. Badförbudet fortsätter därför tillsvidare..

YLE - 45 minuter sedan

Vattenprover i Vasa visar: Ännu inte tryggt att simma

Det finns såväl Norovirus som Adenovirus i de vattenprover som tagits utanför badstränderna Sandö och Smulterö i Vasa. Badförbudet fortsätter därför tillsvidare..

YLE - 3 timmar sedan

Inbrottsvåg i Karleby – polisen misstänker utländska ligor och ber om tips

Flera hushåll i Karleby drabbades under veckoslutet av inbrott. Polisen misstänker att en eller flera utländska kriminella ligor nu rör sig i Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Sandra Eriksson snabbast i Stockholmsnatten: "Så skönt att gå i mål som vinnare"

Sandra Eriksson fick – precis som i fjol – fira seger i Midnattsloppet i ett nattligt Stockholm. – Så skönt att gå i mål som vinnare och jag är mer än nöjd med att jag slog fjolårstiden med 59 sekunder, skriver Eriksson på sitt Instagramkonto..

YLE - 7 timmar sedan

Forskningsexpedition intar Kvarken i september – syftet är att främja skyddet av Kvarken

Världens största icke-statliga organisation som uteslutande jobbar med havsbeskyddelse kommer att undersöka Kvarken i höst. Organisationen hoppas kunna lyfta fram områdets unika miljöer..

YLE - 7 timmar sedan

Ingen foderbrist i Österbotten – "inga toppskördar men inte heller några katastrofskördar"

Det råder foderbrist på flera håll i landet men i Österbotten ser man ut att klara sig rätt bra. Fredrik Grannas, ombudsman på ÖSP, säger att ingen har hört av sig till honom gällande foderbrist..

YLE - 7 timmar sedan

Nu väntar man på nya svar om vattenkvaliteten vid stränderna i Vasa

På måndag fås svaren från de senaste provtagningarna av vattenkvalitén vid Sandö och Smulterö i Vasa. De senaste provtagningarna gjordes förra veckans onsdag och fredag..

YLE - 8 timmar sedan

En utbildningsepok rivs i Jakobstad – ska ge plats för språkbadsskola

Rivningen av BI-fastigheten i Jakobstad där Åbo Akademi verkade mellan åren 1981 och 2013 med barnträdgårdslärarutbildningen har inletts. Språkbadsskolans nya fastighet ska byggas på tomten med start våren 2019..

YLE - 8 timmar sedan

Skogsägare i Österbotten är missnöjda med virkesimporten

UPM i Jakobstad har efter en paus på många år importerat eukalyptusflis från Brasilien. Importen från de baltiska länderna är enligt verksamhetsledare Jan Slotte vid Skogsföreningen Österbotten, skogsindustrins sätt att hålla priserna nere på hemmaplan..

YLE - Igår: 11:43

Testamentet skall skrivas innan det är för sent

Livet kan hastigt ändras och då är det viktigt att ha både ett testamente och en intressebevakningsfullmakt i skick för den händelse att man inte längre själv kan sköta sina ärenden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.