YLE > Svenskfinland

Monday, 19 November, 01:36

YLE - 13 feb 18 kl. 12:40

Insamling lyckades över förväntan - hemlösa katter får nytt hus i VasaDet är glädjens dagar vid katthuset i Vasa. Den insamling man startade i mitten av januari har gått långt över förväntan och snart är målet på 50 000 euro uppnått. Drömmen om helt nya utrymmen ser ut att kunna bli sann..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

623 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insamling, lyckadesöver , förväntan, hemlösa, katterfår , nytt, hus, i Vasa
DalaDemokraten - 21 sep 15 kl. 16:54

Insamling över förväntan

Utterngruppen, ABF och Arabiska Kulturföreningen startade insamling av vinterkläder främst till de flyktingar som i dag bor Gylle Värdshus. Insamlingen har gått över förväntan och Per Morelius, verksamhetsansvarig på ABF Nedansiljan och Borlänge är förundrad över borlängebornas givmildhet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Knivattacker mot hemlösas läger – "Garanterat rasister"

STOCKHOLM. En grupp personer har under den gångna helgen genomfört flera attacker mot tältläger där hemlösa EU-medborgare bor, skriver Dagens Nyheter. Lägren är belägna i södra Stockholm, kring Högdalen och Hökarängen, och de har vandaliserats både på lördagen och söndagen.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 14:00

Hjälps åt för hemlösa

Stehag Far och dotter samarbetar för att hjälpa hemlösa.
Den 24 januari arrangerar Ida Gullberg och Jörgen Andersson en insamlingsdag på Gya.
– Jag har hemlöshet i släkten och vet hur hårt det tar, säger Ida Gullberg.

NSD - 22 jan 13 kl. 11:01

Hon startade insamling till hemlös familj

En fembarnsfamilj i Hortlax blev hemlös i en våldsam brand den 14 januari. Taxichauffören Nina Huotari råkade köra förbi när brandkåren kämpade med släckningsarbetet. Och ett inlägg på Facebook blev starten på en insamling till den drabbade familjen..

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 18 kl. 13:18

Annorlunda insamling till Hemlösas hus

Annorlunda insamling till Hemlösas hus..

Nyheter 24 - 03 sep 13 kl. 15:30

Hemlös man lämnade tillbaka upphittad ring ? nu har han hus och bilKai the hitchhiker

MISSOURI. Han stod på gatan och tiggde pengar en kall februaridag när han upptäckte att någon råkat tappa sin förlovningsring i hans mugg. Billy Ray Harris funderade länge på om han skulle sälja det diamantprydda smycket men bestämde sig sedan för att försöka hitta ägaren.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den godhjärtade hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 10:06

Ny insamling hjälper den hemlöse mannen

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen som fick en lotterivinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka.

Hela Gotland - 21 nov 13 kl. 16:37

Melinda vill hjälpa de hemlösa

Det var när Melinda Klots satt på bussen och blev tillfrågad av en hemlös om han fick låna hennes hörlurar och lyssna på musik som hon tänkte om. Hon tog upp sin gamla mp3-spelare ur väskan och gav den till honom. När hon kom hem så bestämde hon sig för att starta en insamling av vinterkläder för de hemlösa på Gotland..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här överraskas den hemlöse mannen i sitt nya husHemlösa familjemedlemmar

USA. Kommer ni ihåg när prankstern Rahat överraskade den hemlöse mannen, Eric, med att låta honom tro att han hade vunnit 1 000 dollar, motsvarande 6 500 kronor, på lotto?
Klippet blev en succé och har i dag mer än 15 miljoner visningar på Youtube.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Åländska Jenny Fellmans panghelg i Kontiolahti: Dubbla segrar och plats i världscupen i skidskytte

Två gp-tävlingar i D22-klassen i Kontiolahti – lika många segrar. Nu är Jenny Fellman från IF Åland dessutom uttagen till världscupspremiären. Det känns superkul, säger skidskytten själv till Nya Åland..

YLE - 17 timmar sedan

Ny forskning undersöker hur föräldrars skärmberoende påverkar barn: "Resultatet av experimentet ser vi först i nästa generation"

Föräldrar brukar ofta förarga sig över sina barns eviga stirrande på mobilskärmar – men hur bra är de vuxna själva på att begränsa skärmtiden? Internationell forskning visar att föräldrars ständiga stirrande på smarttelefonen påverkar småbarns utveckling negativt. Också finländska forskare intresserar sig nu för den här frågan.

YLE - 16 timmar sedan

Svagt intresse för att bli lucia – föreningen Brage i Vasa: "Vi måste fiska efter kandidaterna"

I år ställde endast en kandidat upp för att bli Brages lucia. Eftersom det inte kan ordnas någon luciaomröstning blir det ingen vanlig insamling i år..

YLE - 16 timmar sedan

Fredrik Westblom testade tolv religioner på ett år : "Satanismen gav mig bättre självförtroende"

Idag finns bara altaret och dagboken kvar av projektet. .

YLE - 16 timmar sedan

Stor hallbrand i Jakobstad vid betongstation

Betongföretaget Ja-Ko Betonis hall i Jakobstad där 4-5 betongbilar och pumpar förvarades brandskadades på lördagkväll. Betongbilarna lyckades man snabbt få ut och räddningsmanskapet fick snabbt elden under kontroll..

YLE - Igår: 19:26

Jättetavla av EHT-hjälten Veini Vehviläinen – men Simon Suorantas mål mot den tidigare klubben räckte inte: "TPS kanske förtjänade mer"

I ishockeyligan stod ett toppmöte på agendan då tabelltvåan TPS gästande ligaledande Kärpät. Trots en stark inledning av Åbolaget var det till slut uleåborgarna som fick fira. På andra håll åkte både Vasa Sport och HIFK på uddamålsförluster..

YLE - Igår: 14:24

Pälsmotståndare demonstrerade i Karleby

Konsumenter skall genom fredliga medel och diskussioner förmås att avstå från pälsprodukter. Den förhoppningen har Niina Kuorikoski som tillsammans med några andra personer delade ut flygblad på gågatan i Karleby på lördagen..

YLE - Igår: 13:05

Fotgängare dödades i trafikolycka i Lillkyro i Vasa

En 52-årig man dödades i en trafikolycka i Lillkyro på Lillkyrovägen i riktning mot Tervajoki vid 22-tiden på fredagkväll. Mannen var ute på promenad på lättrafikleden tillsammans med en annan person när han blev påkörd av en bil..

YLE - Igår: 09:00

Familjedemokrati eller strängt föräldraenvälde - hur mycket ska barnen få bestämma?

Att veta när man ger sitt barn för mycket makt att bestämma är inte enkelt, liksom inte heller att se när man själv styr alla familjens beslut. Hur ska man tänka kring maktbalansen i en familj och hur mycket plats ska en förälder egentligen ge sina barns åsikter?.

YLE - Igår: 08:22

Vasas förslag till fusionsavtal fick kalla handen i Korsholm – "långt från det som är möjligt att verkställa"

Vasas förslag har mötts av kritik bland Korsholms representanter i ledningsgruppen. Man ser inte en gnutta av det arbete som arbetsgrupperna har gjort, säger Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.