Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 15 August, 09:01

Affärsvärlden - 13 feb 18 kl. 11:05

Calmfors: Viktigt att kollektivavtal uppskattas av företagDen fackliga organisationsgraden har sjunkit i Sverige och kollektivavtalssystemet bärs i allt högre grad upp av arbetsgivarna. För avtalssystemets fortlevnad blir det därmed allt viktigare hur arbetsgivarna uppfattar kollektivavtalen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Calmfors, Viktigtatt , kollektivavtal, uppskattasav , företag
Alliansfritt Sverige - 24 maj 12 kl. 09:21

Calmfors sågar jobbskatteavdragets lönsamhet

SKATT. För ett par år sedan utsåg regeringen professor Lars Calmfors till ordförande för det nybildade  finanspolitiska rådet. Tanken var att rådet skulle nicka och berömma regeringens ekonomiska politik, men så blev det inte.

Nerikes Allehanda - 05 maj 14 kl. 05:00

Svenska kollektivavtal och löner ska gälla alla i Sverige

På åkerier runt om i landet berättar lastbilschaufförer om det vilda västern som råder på arbetsmarknaden: avregleringen har tagit människornas rättigheter från dem. I min inbox ligger personliga berättelser om lågprisbolagens skattefusk och de anställdas ovärdiga arbetsvillkor. På torg runt om i Sverige får jag frågan om vår mat är säker, och hur det egentligen går med klimatet.

Alliansfritt Sverige - 20 sep 12 kl. 21:03

Calmfors sågar Borgs språkkupp

SÅGNING. Experten har inte varit nådiga med finansminister Anders Borgs prognoser och nu kommer förödande kritik från en av landets främsta experter på saker som rör statsbudgeten: Lars Calmfors. Calmfors skräder inte orden när han sågar Borgs språkkupp kring "reformutrymmet" längs med fotknölarna: Jag tycker det är ett språkligt missfoster att kalla det för reformutrymme.

Alliansfritt Sverige - 13 jul 11 kl. 11:00

Calmfors kritiserar ytterligare jobbskatteavdrag

EKNOMISKT. Lars Calmfors, regeringens tidigare ekonomiske rådgivare, kritiserar nu planerna på ytterligare ett jobbskatteavdrag. Orsaken är att det är dyrt för staten, har oklara sysselsättningseffekter samt att det skulle ge arbetslösa ett för dåligt försäkringsskydd.

LV - 04 feb 14 kl. 09:04

Kollektivavtal vid offentlig upphandling

I Sverige uppskattas offentlig upphandling årligen omsätta omkring 600 miljarder kronor. Idag riskerar svenska kommuner och landsting att bidra till social dumpning och svartarbete genom att inte ställa krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling..

YLE - 22 apr 17 kl. 07:13

Välavlönade tjänstemän inom handeln strejkar för att få kollektivavtal

De högre tjänstemännen inom handelsbranschen hotar med strejk andra, fjärde och femte maj. Med sin strejk vill de stöda sitt krav på ett kollektivavtal. Om strejken genomförs kan det leda till att en del produkter tillfälligt tar slut på butikshyllorna.

DalaDemokraten - 02 maj 17 kl. 06:30

Debatt: Bra att lex Laval rivs upp - svenska kollektivavtal ska gälla!

Det är bra att lex Laval rivs upp. De av regeringen föreslagna lagändringarna innebär att facket alltid ska kunna kräva svenskt kollektivavtal, ytterst med stöd av stridsåtgärder. Förslaget utvecklar den svenska modellen och är ett viktigt steg mot mer ordning och reda på svensk arbetsmarknad, skriver debattörerna..

Cornucopia - 09 dec 15 kl. 10:59

Handels Malmö: Kollektivavtal stoppar terrorism

Ordförande Elin Westerberg hos Handels avdelning 1 i Malmö skriver i en krönika att kollektivavtal stoppar terrorism, eftersom kollektivavtal motverkar utanförskap. Och som vi vet har vi kollektivavtal i Sverige, så här finns inget utanförskap...

I medlemstidningen (?

Sydsvenskan - 06 mar 12 kl. 06:30

Engqvist: Vi är en kraft för förändring Vad tycker du är viktigt i det nya S-programmet?

Demokratin ska tygla marknaden i Social­demokraternas nästa partiprogram. Det säger Lars Engqvist, som fått ansvar att skriva det. Kravet att avskaffa monarkin ska stå kvar: Kungar och drottningar bör veta att de kan tvingas avgå om de inte sköter sig.

BT - 20 mar 13 kl. 17:13

Viktigt vägval att våga vägra värnskatt

?Det ska löna sig bättre att utbilda sig och ta ansvar. Skatteskalan ska göras plattare genom att värnskatten avskaffas och färre betalar statlig skatt.?

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Clas Ohlsons försäljning steg i juli

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 7 procent under juli. I lokala valutor ökade försäljningen med 3 procent..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Stor nedskrivning tynger Africa Oil

Africa Oil redovisar ett nettoresultat om -46,8 miljoner dollar (-1,3) för det andra kvartalet 2018. Vinst per aktie blev -0:10 dollar (0:00)..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Förlusten krymper i Bimobejct

Bimobjects rörelseresultat i det andra kvartalet uppgick till -15 miljoner kronor, en minskning från -17 miljoner kronor motsvarande period förra året..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sommarhettan slog mot dagligvaruhandeln

Handlarnas framtidsförväntningar sjönk under augusti månad, enligt Svensk Handels handelsbarometer..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Köpvärt mini-ÅF

ANALYS Teknikkonsultnykomlingen Projektengagemang är mer likt ett mini-ÅF än storleksklassens Semcon och Rejlers..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Stark rapport från THQ Nordic

THQ Nordic ökade såväl omsättning som resultat i det andra kvartalet, inte minst tack vare det tidigare köpet av Koch Media. Men även exklusive jätteförvärvet bjöd det andra kvartalet på en förbättring och jämfört med Bloomberg News analytikersamanställning slogs förhandstipsen rejält..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Breda börsfall i Japan och Kina

De asiatiska börserna utvecklades åt olika håll på onsdagen, med tydliga nedgångar i Japan och Kina - medan Sydkorea och flera mindre länder handlades på plus..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Förtroendet rasar för Danske Bank

Allmänhetens förtroende för Danmarks största långivare Danske Bank minskar..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Oljebolag och spelutvecklare tappar

Stockholmsbörsen tappade fart efter en inledande uppgång på lättnad av utebliven spridning av en turkisk valutakris..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Kommitté ska utreda avnotering av Tesla

Det amerikanska elbilsföretaget Tesla meddelar att bolaget startat en ny kommitté vars syfte är att granska möjligheterna för en avnotering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.