Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 19 October, 09:41

Affärsvärlden - 13 feb 18 kl. 11:05

Calmfors: Viktigt att kollektivavtal uppskattas av företagDen fackliga organisationsgraden har sjunkit i Sverige och kollektivavtalssystemet bärs i allt högre grad upp av arbetsgivarna. För avtalssystemets fortlevnad blir det därmed allt viktigare hur arbetsgivarna uppfattar kollektivavtalen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Calmfors, Viktigtatt , kollektivavtal, uppskattasav , företag
Alliansfritt Sverige - 24 maj 12 kl. 09:21

Calmfors sågar jobbskatteavdragets lönsamhet

SKATT. För ett par år sedan utsåg regeringen professor Lars Calmfors till ordförande för det nybildade  finanspolitiska rådet. Tanken var att rådet skulle nicka och berömma regeringens ekonomiska politik, men så blev det inte.

Nerikes Allehanda - 05 maj 14 kl. 05:00

Svenska kollektivavtal och löner ska gälla alla i Sverige

På åkerier runt om i landet berättar lastbilschaufförer om det vilda västern som råder på arbetsmarknaden: avregleringen har tagit människornas rättigheter från dem. I min inbox ligger personliga berättelser om lågprisbolagens skattefusk och de anställdas ovärdiga arbetsvillkor. På torg runt om i Sverige får jag frågan om vår mat är säker, och hur det egentligen går med klimatet.

Alliansfritt Sverige - 20 sep 12 kl. 21:03

Calmfors sågar Borgs språkkupp

SÅGNING. Experten har inte varit nådiga med finansminister Anders Borgs prognoser och nu kommer förödande kritik från en av landets främsta experter på saker som rör statsbudgeten: Lars Calmfors. Calmfors skräder inte orden när han sågar Borgs språkkupp kring "reformutrymmet" längs med fotknölarna: Jag tycker det är ett språkligt missfoster att kalla det för reformutrymme.

Alliansfritt Sverige - 13 jul 11 kl. 11:00

Calmfors kritiserar ytterligare jobbskatteavdrag

EKNOMISKT. Lars Calmfors, regeringens tidigare ekonomiske rådgivare, kritiserar nu planerna på ytterligare ett jobbskatteavdrag. Orsaken är att det är dyrt för staten, har oklara sysselsättningseffekter samt att det skulle ge arbetslösa ett för dåligt försäkringsskydd.

LV - 04 feb 14 kl. 09:04

Kollektivavtal vid offentlig upphandling

I Sverige uppskattas offentlig upphandling årligen omsätta omkring 600 miljarder kronor. Idag riskerar svenska kommuner och landsting att bidra till social dumpning och svartarbete genom att inte ställa krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling..

YLE - 22 apr 17 kl. 07:13

Välavlönade tjänstemän inom handeln strejkar för att få kollektivavtal

De högre tjänstemännen inom handelsbranschen hotar med strejk andra, fjärde och femte maj. Med sin strejk vill de stöda sitt krav på ett kollektivavtal. Om strejken genomförs kan det leda till att en del produkter tillfälligt tar slut på butikshyllorna.

DalaDemokraten - 02 maj 17 kl. 06:30

Debatt: Bra att lex Laval rivs upp - svenska kollektivavtal ska gälla!

Det är bra att lex Laval rivs upp. De av regeringen föreslagna lagändringarna innebär att facket alltid ska kunna kräva svenskt kollektivavtal, ytterst med stöd av stridsåtgärder. Förslaget utvecklar den svenska modellen och är ett viktigt steg mot mer ordning och reda på svensk arbetsmarknad, skriver debattörerna..

Cornucopia - 09 dec 15 kl. 10:59

Handels Malmö: Kollektivavtal stoppar terrorism

Ordförande Elin Westerberg hos Handels avdelning 1 i Malmö skriver i en krönika att kollektivavtal stoppar terrorism, eftersom kollektivavtal motverkar utanförskap. Och som vi vet har vi kollektivavtal i Sverige, så här finns inget utanförskap...

I medlemstidningen (?

Sydsvenskan - 06 mar 12 kl. 06:30

Engqvist: Vi är en kraft för förändring Vad tycker du är viktigt i det nya S-programmet?

Demokratin ska tygla marknaden i Social­demokraternas nästa partiprogram. Det säger Lars Engqvist, som fått ansvar att skriva det. Kravet att avskaffa monarkin ska stå kvar: Kungar och drottningar bör veta att de kan tvingas avgå om de inte sköter sig.

BT - 20 mar 13 kl. 17:13

Viktigt vägval att våga vägra värnskatt

?Det ska löna sig bättre att utbilda sig och ta ansvar. Skatteskalan ska göras plattare genom att värnskatten avskaffas och färre betalar statlig skatt.?

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Telia överraskar positivt

Telia redovisar en vinst före skatt på 3 234 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 1 072 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Skanska vinstvarnar - USA-chef får gå

Skanska vinstvarnade på torsdagskvällen. Återigen är det nedskrivningar i USA som tynger resultatet. Nu får chefen för USA Civil lämna byggjätten med omedelbar verkan..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Chefsavhopp i Oscar Properties

 Bostadsutvecklaren Oscar Properties ändrar om i koncernledningen. Ulrika Stålberg utses till ny försäljningschef..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Breda nedgångar på New York-börserna

De ledande börserna på Wall Street handlades tydligt lägre under torsdagen. Tekniksektorn gick i bräschen för nedgången med markanta tapp för flertalet IT-jättar..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Getinges vd om kvartalet: "Inte nöjd"

"Jag är inte nöjd med att vi, trots ökade volymer, bara har begränsad produktivitetseffekt i våra fabriker. Detta arbetar vi nu med i alla affärsområden, på samma sätt som vi adresserat rörelsekostnaderna, som nu minskar från kvartal till kvartal", skriver Getinges vd Mattias Perjos i rapporten för det tredje kvartalet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Assa Abloy i linje med förväntningarna

Låsbolaget Assa Abloy redovisar ett rörelseresultat på 3.424 miljoner kronor för det tredje kvartalet, att jämföra med analytikernas förväntningar på 3.416 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Vinsten växer i Klövern

Fastighetsbolaget Klövern redovisar växande omsättning och resultat för det tredje kvartalet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sweco köper belgiskt bolag

Sweco förvärvar de belgiska företagen Planet Engineering och Nexilis, samt det tyska bolaget Götzelmann + Partner. I och med förvärven får Sweco 45 nya medarbetare.

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Gardell: Börssättningen är överdriven

Enligt Christer Gardell har penningtvättsskräck nu satt sig som en våt filt runt hela banksektorn. "Nu kan man handla bankaktier på rätt så låga multiplar", säger finansmannen som tror att marknaden kan ha överreagerat..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Efter rapporten: Börsplus ser köpläge i Byggmax

Byggmax rapport för det tredje kvartalet innehöll tydliga tecken på en vändning, skriver Svenska Dagbladets analystjänst Börsplus som ger aktien en köprekommendation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.