Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 19 January, 22:17

Affärsvärlden - 13 feb 18 kl. 11:05

Calmfors: Viktigt att kollektivavtal uppskattas av företagDen fackliga organisationsgraden har sjunkit i Sverige och kollektivavtalssystemet bärs i allt högre grad upp av arbetsgivarna. För avtalssystemets fortlevnad blir det därmed allt viktigare hur arbetsgivarna uppfattar kollektivavtalen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Calmfors, Viktigtatt , kollektivavtal, uppskattasav , företag
Alliansfritt Sverige - 24 maj 12 kl. 09:21

Calmfors sågar jobbskatteavdragets lönsamhet

SKATT. För ett par år sedan utsåg regeringen professor Lars Calmfors till ordförande för det nybildade  finanspolitiska rådet. Tanken var att rådet skulle nicka och berömma regeringens ekonomiska politik, men så blev det inte.

Nerikes Allehanda - 05 maj 14 kl. 05:00

Svenska kollektivavtal och löner ska gälla alla i Sverige

På åkerier runt om i landet berättar lastbilschaufförer om det vilda västern som råder på arbetsmarknaden: avregleringen har tagit människornas rättigheter från dem. I min inbox ligger personliga berättelser om lågprisbolagens skattefusk och de anställdas ovärdiga arbetsvillkor. På torg runt om i Sverige får jag frågan om vår mat är säker, och hur det egentligen går med klimatet.

Alliansfritt Sverige - 20 sep 12 kl. 21:03

Calmfors sågar Borgs språkkupp

SÅGNING. Experten har inte varit nådiga med finansminister Anders Borgs prognoser och nu kommer förödande kritik från en av landets främsta experter på saker som rör statsbudgeten: Lars Calmfors. Calmfors skräder inte orden när han sågar Borgs språkkupp kring "reformutrymmet" längs med fotknölarna: Jag tycker det är ett språkligt missfoster att kalla det för reformutrymme.

Alliansfritt Sverige - 13 jul 11 kl. 11:00

Calmfors kritiserar ytterligare jobbskatteavdrag

EKNOMISKT. Lars Calmfors, regeringens tidigare ekonomiske rådgivare, kritiserar nu planerna på ytterligare ett jobbskatteavdrag. Orsaken är att det är dyrt för staten, har oklara sysselsättningseffekter samt att det skulle ge arbetslösa ett för dåligt försäkringsskydd.

DN - 28 okt 18 kl. 19:30

Lars Calmfors: Industrins makt över lönerna har blivit en trossats som inte får ifrågasättas

KOLUMNEN. Lars Calmfors är professor emeritus i internationell ekonomi och forskare vid IFN. Det som är bäst för industrin är inte alltid bäst för landet.

LV - 04 feb 14 kl. 09:04

Kollektivavtal vid offentlig upphandling

I Sverige uppskattas offentlig upphandling årligen omsätta omkring 600 miljarder kronor. Idag riskerar svenska kommuner och landsting att bidra till social dumpning och svartarbete genom att inte ställa krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling..

YLE - 22 apr 17 kl. 07:13

Välavlönade tjänstemän inom handeln strejkar för att få kollektivavtal

De högre tjänstemännen inom handelsbranschen hotar med strejk andra, fjärde och femte maj. Med sin strejk vill de stöda sitt krav på ett kollektivavtal. Om strejken genomförs kan det leda till att en del produkter tillfälligt tar slut på butikshyllorna.

DalaDemokraten - 02 maj 17 kl. 06:30

Debatt: Bra att lex Laval rivs upp - svenska kollektivavtal ska gälla!

Det är bra att lex Laval rivs upp. De av regeringen föreslagna lagändringarna innebär att facket alltid ska kunna kräva svenskt kollektivavtal, ytterst med stöd av stridsåtgärder. Förslaget utvecklar den svenska modellen och är ett viktigt steg mot mer ordning och reda på svensk arbetsmarknad, skriver debattörerna..

Cornucopia - 09 dec 15 kl. 10:59

Handels Malmö: Kollektivavtal stoppar terrorism

Ordförande Elin Westerberg hos Handels avdelning 1 i Malmö skriver i en krönika att kollektivavtal stoppar terrorism, eftersom kollektivavtal motverkar utanförskap. Och som vi vet har vi kollektivavtal i Sverige, så här finns inget utanförskap...

I medlemstidningen (?

Sydsvenskan - 06 mar 12 kl. 06:30

Engqvist: Vi är en kraft för förändring Vad tycker du är viktigt i det nya S-programmet?

Demokratin ska tygla marknaden i Social­demokraternas nästa partiprogram. Det säger Lars Engqvist, som fått ansvar att skriva det. Kravet att avskaffa monarkin ska stå kvar: Kungar och drottningar bör veta att de kan tvingas avgå om de inte sköter sig.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:53

Värderingsintyg på vinsterna

KOMMENTAR Stockholms kontorsgigant Fabege illustrerar på hur pass förväntansdriven börsens kommersiella fastighetsfest börjar bli..

Affärsvärlden - Igår: 13:38

Jisander överklagar bedrägeridomen

Mannen som tidigare hette Thomas Jisander överklagar bedrägeridomen från Göteborgs tingsrätt..

Affärsvärlden - Igår: 14:50

Barclays uppgraderar gruvbolaget

En rad potentiellt positiva faktorer talar i gruvbolaget Bolidens favör och värderingen är i dagsläget knappast utmanande. Därtill tar bolaget en topposition vad gäller att ha låga utsläpp av koldioxid i sin verksamhet, något som kan bli viktigt om beskattningen av utsläppen ökas i framtiden..

Affärsvärlden - Igår: 12:19

Teslas aktie faller efter Musks guidning

Teslas mål för innevarande kvartal är att kunna visa en mycket liten ("tiny") vinst, genom att leverera dyrare varianter av bilen Model 3 till Europa och Asien..

Affärsvärlden - Igår: 10:07

Löfven åter Sveriges statsminister

Socialdemokraternas Stefan Löfven har av riksdagen röstats fram som Sveriges statsminister. Färre än 175 ledamöter röstade emot honom..

Affärsvärlden - Igår: 12:23

Gamblingbolaget tynger

PORTFÖLJUPPDATERING Småbolagsportföljen tuffar på bra sedan uppstarten i slutet av 2018. Även om portföljen laggar index så har de flesta innehaven ökat i värde sedan start. Men gamblingbolaget släpar..

Affärsvärlden - Igår: 11:57

Tesla minskar personalstyrkan

Teslas preliminära resultat för fjärde kvartalet var positivt men lägre än under det tredje kvartalet. Det skriver vd Elon Musk i en bloggpost, enligt Bloomberg News.

Affärsvärlden - Igår: 08:07

Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck kommer inte ställa upp för omval till Kinneviks styrelse vid årsstämman..

Affärsvärlden - Igår: 11:59

Carnegie: Storbanken måste få bukt med intäkterna

Det kan komma att dröja fram till det andra halvåret 2019 innan det syns tydliga tecken på att den nordiska storbanken Nordeas intäkter börjat vända uppåt från botten..

Affärsvärlden - Igår: 10:52

Dubbla vinstvarningar

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen avslutar börsveckan med en dubbelsmäll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.