Nyteknik > Teknik

Monday, 17 December, 20:32

Nyteknik - 13 feb 18 kl. 10:25

Hur får vi ett människovänligt ai?Experter från Microsoft, Ericsson, Automation Region och akademin har bildat en tvärvetenskaplig arbetsgrupp som ska söka svar på en rad filosofiska frågor kring framväxten av AI. Gruppen tar gärna in frågeställningar från Ny Tekniks läsare..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Microsoft, Region, AI, Ny Tekniks

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur får vi ett människovänligtai
Nyheter 24 - 31 mar 14 kl. 11:23

"I andra länder anses äldre kvinnor värdefulla men inte i Sverige"Ingmarie Hallings inlägg

– Slå upp en vanlig tidning, från Resumé till QX, och börja räkna hur många kvinnor över 40 år du hittar, var finns dom?, säger Ingmarie Halling till Nyheter24.Det var tidningen Se & Hörs artikel om nästan 70 år gamla sångerskan Debbie Harry som fick Ingmarie att reagera med ett upprört inlägg på sin Facebook.

DalaDemokraten - 08 dec 14 kl. 09:58

Valet i mars

Jag kommer att rösta på ett Människovänligt alternativ..

GöteborgsPosten - 14 nov 16 kl. 14:31

Felaktiga beslut går visst att ändra på, Marina Johansson (S)

Utvisningsprocessen av ensamkommande flyktingbarn ska göras human, enligt Marina Johansson (S). Men kan det någonsin vara hyggligt och människovänligt att skicka ensamma barn till ett krigsdrabbat land? skriver Jan Strömfors, socialpsykolog, och Matilda Brinck-Larsen, gruppchef boendeenheten ensamkommande unga..

YLE - 29 nov 16 kl. 04:49

400 finländare skrev under brev för humanare asylpolitik

Ungefär 400 finländare har skrivit under ett öppet brev till president Sauli Niinistö, inrikesminister Paula Risikko och statsminister Juha Sipilä. Brevet har publicerats i många finländska dagstidningar och är ett led i kampanjen #we see you för en humanare asylpolitik. Med brevet vill de påminna om de konsekvenser som den nuvarande asylpolitiken får.

Västerbottens Folkblad - 17 maj 18 kl. 07:00

Det är inte humant

För några dagar sedan kom besked att regeringen backar gällande assistanskrav. LSS-utredningen får därmed nya direktiv. De domar som Försäkringskassan använt som vägledande har lett till att fler personer fått avslag på sin ersättning.

YLE - 11 apr 17 kl. 09:06

Diskrimineringsombudsman: Returflyg till Afghanistan saknade tolk

Diskrimineringsombudsmannen har lämnat sin rapport till polisen om det omstridda flyget till Afghanistan 3.4.2017.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Supermiljöbloggen - 12 jan 14 kl. 20:35

Veckans miljöcitat – om städning, gentlemannaliv och om att framstå som en idiot

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 00:30

Samhällskydd är inte rättsväsendets ändamål

Rättsväsendets ändamål är att skipa rättvisa. Det krävs bara några minuters reflektion för att inse detta. Ett rättsväsende som inte skipar rättvisa är ett rättsväsende som fallerat.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Frankrike inför digitalskatt

Från och med årsskiftet får nätjättar som Google, Apple och Facebook betala en digitalskatt i Frankrike. Landets finansminister Bruno Le Maire meddelar nu att landet ska införa sin egen variant för att beskatta globala nätjättar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Problemet är att hälften hoppar av utbildningen”

REPLIK. Otillräckliga förkunskaper i framför allt matematik är huvudorsaken till att hälften väljer att lämna utbildningen. Istället för nya högskoleplatser behövs insatser i grund- och gymnasieskolan, framför allt i matematik, skriver Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Nya tekniken sänker bensinförbrukningen med 30 procent

Tuffare utsläppskrav har fått biltillverkare att hoppa på elektrifieringståget. Men MWI:s teknik ska rädda förbränningsmotorn. Det tyska företaget påstår att de kan minska förbrukning och utsläpp enormt..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Svensk bakom fynd av faraonsk massgrav

50 vuxna och 25 barn begravda för flera tusen år sedan i ett djupt gravschakt från den 18:e dynastin _ så lyder det nya fyndet av svenska arkeologen Maria Nilsson och hennes team i fornlämningen Jabal al-Silsila i Egypten. – Det är skelett efter skelett efter skelett, säger hon..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Astronautens diss av Bransons rymdturism: ”Dangerous, dead-end technology”

Australiens mest välkända astronaut, Andy Thomas, sågar Richard Bransons satsning på rymdturism som ”Dangerous. Go nowhere, dead-end technology”..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Åk undervattensfärd till mytomspunna Titanic

Sugen på en närmare titt på vraket efter Titanic? Grattis – med rätt plånbok kan resan ner i djupet bli verklighet..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Nya Vivo Nex Dual – en mobil med dubbla skärmar

Varför nöja sig bara en skärm när man kan få två? Nya Vivo Nex Dual ser inte ut som någon annan mobil på marknaden..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Tog sig förbi skärmlåset på Android med 3d-utskrivet huvud

Journalist bröt sig in i fyra Android-telefoner med hjälp av en 3d-skrivare. Men Iphone stod pall för trycket..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Fjärrvärmeverket Värtaverket redovisade för låga utsläpp av växthusgaser

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Revolutionerande teknik redo för framtidens fordonsindustri

Tack vare sin unika kompetens och patent inom termoplastkompositer leder Inxide en rad FoU-projekt inom fordonsindustrin. Nu växlar bolaget upp ytterligare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.