Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 15 November, 14:24

Liknande nyheter

Taggar: Härbärget, Smålandsmåste , flytta
Skånskan - 01 dec 16 kl. 18:10

Pingstkyrkan öppnar natthärbärget igen

MALMÖ Även i vinter ska pingstkyrkan driva natthärbärge för EU-migranter för kommunens räkning.
På torsdagen var arbetet i full gång utanför Stadionkyrkan för att få allt klart innan kvällen. ERWP.

BT - 24 dec 14 kl. 15:29

Julkrönika: Låt alla människor få plats i härbärget

Det fanns inte plats i härberget. Inte för föräldrarna och inte för barnet som skulle födas. Så berättar julevangeliet om händelserna vid Jesu födelse.

SN - 21 apr 15 kl. 20:21

Snart stänger man härbärget

Härbärget vid Hagstumosse i Gnesta öppnades i slutet på januari. Sju personer har bott här, men en period var de tvungna att flytta ut nästan varje helg. Och den sista april stängs dörrarna för den här säsongen..

NSD - 16 jun 18 kl. 09:55

Dyrt att göra natthärbärget brandsäkert

Natthärbärget ska fortsätta men verksamheten kan komma att flytta..

Nya Wermlands Tidningen - 08 sep 18 kl. 06:00

Föräldrar kritiska – fick inte veta om härbärget

– Föräldrar och personal har inte fått veta att härberget är tio meter från nattförskolan Humlan.Varför – undrar en förälder som tycker kommunens beslut om att uthyrning till härbärget är ogenomtänkt.Tidningen kan även avslöja att förskolan egentligen ville flytta in i lokalerna för att utvidga verksamheten..

Dalarnas tidningar - 19 okt 16 kl. 17:22

Natthärbärget för EU-migranter kan flytta till Hosjö

Även denna vinter tänker församlingar i Falun driva ett natthärbärge för EU-migranter.
Men det blir förmodligen flyttat till Hosjö.
– Nu behöver vi fler volontärer, säger Anki Sylwan, Svenska kyrkan..

Skånskan - 08 apr 16 kl. 14:00

Härbärgesplatserna har mer än halverats

Lund Antalet övernattningsplatser för hemlösa mer än halverades vid månadsskiftet.– Samtidigt är behovet fortsatt stort och vi har husvagnar som kan användas, men saknar en plats att ställa upp dem på, säger Joakim Månsson Bengtsson, ordförande för organisationen Hjälp Tiggare i Lund.
Organisationen drev fram till månadsskiftet två härbärgen med totalt cirka 50 sängplatser.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 10:00

Oklart antal hemlösa

Antalet människor utan bostad i Kristianstad beror på definitionen av hemlöshet. Vissa har ingenstans att ta vägen annat än att vända sig till härbärget. Andra använder sig av mer eller mindre tillfälliga lösningar.

Skånskan - 05 nov 15 kl. 15:35

Flytt från p-platsen till Källby camping

Lund På torsdagsmorgonen lämnade EU-migranterna som planerat parkeringsplatsen vid Åkerlund & Rausings väg och började senare under dagen flytta in i husvagnar på Källby camping.– Tiden är kort för att få fram tillräckligt med husvagnar men vi är glada för att den här lösningen kommit till stånd, säger Joakim Månsson Bengtsson, ordförande för organisationen Hjälp Tiggare i Lund. Campingplatsen har upplåtits av kultur- och fritidsnämnden under tre månader och verksamheten ska skötas av Hjälp Tiggare i Lund utifrån ett avtal med socialnämnden som undertecknades på onsdagen.

Skånskan - 01 nov 15 kl. 20:00

Stor oro sista dagen i migrantlägret

MALMÖ Oron var stor i migrantlägret vid Industrigatan under hela söndagen. Miljöförvaltningen hade meddelat att området skulle vara utrymt senast klockan fyra på eftermiddagen, men flertalet av de boende vägrade att flytta.
Ovanligt många var också kvar i lägret under hela dagen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Goitom förlänger – sedan blir han AIK-tränare

AIK, nybliven svensk mästare i fotboll, förlänger med lagkaptenen Henok Goitom. Den 34-åriga anfallaren har skrivit på för spel i ett år till – minst. Kontraktet gäller ett år som spelare och därefter ytterligare två år där Goitom går in som assisterand.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Ekdal redo för spel mot Turkiet

Albin Ekdal har varit ett litet frågetecken för Janne Andersson. Men mittfältaren ger nu klartecken inför Nations League-matchen i fotboll mot Turkiet på lördag. – Jag är "fit for fight", säger han.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Mitt Malmöljud 4: ”Hon är Malmös souldrottning för mig”

Rivet, Ayla och Magnus Sveningsson väljer sina favoriter från Malmös musikscen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"Gräns" prisad av Europeiska filmakademin

Om en månad är det dags för Europeiska filmakademins årliga prisutdelning. Men redan nu har man tillkännagivit några pristagare – två av dem är skandinaver. Dansken Peter Hjorth vinner priser för bästa specialeffekter i den svenska filmen ”Gräns”, som h.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

TFF-tränaren på väg bort: ”Vi för diskussioner”

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska det redan vara klart att Winqvist inte får vara kvar..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fem riskerar dödsstraff för Khashoggimord

Saudiska åklagare yrkar på dödsstraff för fem tjänstemän med anledning av mordet på journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi. Khashoggi drogades, dödades och styckades inne på landets konsulat i Istanbul, enligt åklagarmyndigheten i Riyad. Journalis.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Skidklart i Bruksvallarna

Det är klart för start av skidpremiären i Bruksvallarna. Men det har varit ett kraftprov för arrangörerna. – Jo, vi är ett 50-tal personer som jobbat många timmar för att tävlingarna ska bli av och nu blir det riktigt bra, säger tävlingsledaren Mikaela.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Omstridd Sjöström-tävling ställs in

Sarah Sjöström och flera andra stjärnor riskerade en avstängning från Internationella simförbundet, Fina, om de ställde upp i en tävling i Turin i december. Nu berättar Sjöströms agent Daniel Wessfeldt att tävlingen ställs in. – Det har att göra med att.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Döms för hemtjänstbedrägeri i miljonklassen

Ett privat hemtjänstföretag lämnade falska uppgifter om flera av sina brukares hälsa och behov av vård till Södertälje kommun, som betalade ut ersättning för hemtjänst som i de flesta fall aldrig utfördes. Nu döms 20 personer av Svea hovrätt för bedräge.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

SOS kritiseras efter självmordslarm

SOS alarm och vuxenpsykiatrin vid Hallands sjukhus kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, rapporterar Hallands Nyheter. För drygt ett år sedan ringde en kvinna till SOS alarm och uppgav att hon hade tagit tabletter i syfte att förgifta sig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.