GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 22 October, 05:13

GöteborgsPosten - 13 feb 18 kl. 10:11

Sonesson: Vi behöver 65-plussare som Churchill i politikenÄr det vettigt att broilers under 30 år är partiledare? Frågan bör ställas eftersom svensk politik ringaktar livserfarenhet. Sverige har för närvarande den yngsta riksdagen någonsin i vår parlamentariska historia. Winston Churchill skulle fylla 66 år när han valdes till brittisk premiärminister under brinnande krig..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Churchill

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SonessonVi behöver , 65-plussaresom , Churchilli , politiken
GöteborgsPosten - 29 jun 18 kl. 12:12

Sonesson: S borde utse Nalin Pekgul till partistrateg

Nalin Pekguls comeback är välkommen men hon ställer tyvärr inte upp i valet. Socialdemokraterna på riksplan borde intressera sig för sin överlevnad och erbjuda klarsynta Pekgul en nyckelroll där hon kan påverka politiken..

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 06:30

"Jag är ingen lattemamma"

Foto: Karl Melander
Anja Sonesson (M) är Malmös tyngsta oppositionspolitiker - och föräldraledig. Hon och yrkespolitikermaken Carl Johan Sonessons andra barn föddes för en månad sedan. -?

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

Allianskamraterna visste inget innan

STAFFANSTORP Allianskamraterna i C, L och KD fick via Facebook läsa att M kan tänka sig samarbeta med SD.– Vi visste inget innan, säger Björn Magnusson (L) och detsamma säger Robert Wedmo (C).
Både Liberalerna och Centerpartiet har gjort klart att de inte kommer att samarbeta med SD.

Sydsvenskan - 09 jun 11 kl. 01:30

Moderaterna kör över väljarna

Arkiv: Pontus Tideman
Med hjälp av två kapade mandat har Moderaterna och Staffanstorpspartiet tagit greppet om makten i Staffanstorp. Nu har de en avgörande roll i den infekterade frågan om hyresrätternas framtid.
Den 26 april är ärendet som ska bana väg för utförsäljningen av allmännyttan uppe i kommunfullmäktige för första gången.

Sydsvenskan - 01 feb 13 kl. 00:45

M-topp jobbade för vårdbolag

Regionstyrelsens tidigare ordförande Carl Sonesson (M) har i flera år jobbat för det privata vårdbolaget Transmedica. Bolaget har fått flera miljonkontrakt av regionen.
Besluten klubbades av Liliana Lindström (M) som i många år varit Carl Sonessons högra hand i politiken.

YA - 08 okt 14 kl. 04:00

Tung förlust för Skåne

När Pia Kinhult lämnar den skånska politiken förlorar regionen en av dess främsta ambassadörer.
Avhoppet kom som en total överraskning, även för de allra närmaste partivännerna. På måndagskvällen kom beskedet att regionrådet Pia Kinhult (M) lämnar politiken.

Skånskan - 12 dec 16 kl. 18:00

Utbyggd järnväg ska lösa trafikkaos på E6

Skåne Alliansen och SD i Skåne kräver trefiligt på E6 mellan Malmö och Helsingborg.
– Fullständigt feltänkt och olämpligt, säger trafikutskottets ordförande Karin Svensson Smith (MP). ERWP.

Sydsvenskan - 27 dec 14 kl. 14:55

Trots bilden: Blocken gjutna i betong

Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra, skuldra vid skuldra. Flankerade av Åsa Romson och Gustav Fridolin till vänster och Annie Lööf, Jan Björklund och Göran Hägglund till höger.Det skulle kunna vara bilden av blockpolitikens död.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 16:43

Anders Åkesson, MP, missar riksdagsplats

Skåne Han ses som en av våra främsta sjukvårdspolitiker. I tolv år har Anders Åkesson, MP, varit en maktfaktor i Region Skåne. Nu lämnar han politiken, efter valnederlaget.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 04:30

Anders Åkesson (MP) missar riksdagsplats

Skåne Han ses som en av våra främsta sjukvårdspolitiker. I tolv år har Anders Åkesson, MP, varit en maktfaktor i Region Skåne. Nu lämnar han politiken, efter valnederlaget.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Stopp på E6 efter lastbilskrock

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hexatronic tar sats mot en uppkopplad värld

Hexatronic Group har efter flera år av stark tillväxt med sina fibernät nu något av ett mellanår – men runt hörnet väntar utbyggd 5G och ännu fler fibernät världen runt. Hexatronic laddar..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Bobby: Jag vände det till något positivt

Bobby Stankovic förlorade sin tonårskärlek och flera vänner i Backabranden. I dag har han kommit över skuldkänslorna, ett missbruk som började efter branden och framför allt sitt hat.
– Jag förlorade tio år av mitt liv men jag vände det till något positivt, säger han..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Offren hedras 20 år efter Backabranden

För att hedra och minnas de 63 unga som dog i Backabranden håller Räddningstjänsten i Storgöteborg en tyst minut på samtliga sina arbetsplatser den 29 oktober klockan 12.00. På kvällen arrangeras en stor minnesceremoni.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hem till Bromma för ny ödesmatch

Uppväxt i Bromma - upplärd på Grimsta IP.
På måndag återvänder Carl Starfelt, 23, för en av karriärens viktigaste matcher..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Därför får Göteborg allt fler konstverk

Efter att kravet på att få in konst i byggprojekt infördes i Göteborg har staden börjat se en ökning i antalet nya offentliga konstverk. Sedan 2013 har 15 nya verk tillkommit. Nu är ytterligare ett 30-tal på väg..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Bygg lägenheter som folk har råd att bo i

Göteborg behöver bygga minst 5 000 lägenheter per år den kommande tioårsperioden och framförallt billiga hyresrätter. Men det som byggs i dag är till stor del bostadsrätter till fantasipriser och hyresrätter med skyhöga hyror som en vanlig inkomsttagare inte kan betala. Oavsett vem som tar över taktpinnen i Göteborg nästa mandatperiod måste detta lösas, skriver Hyresgästföreningen..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Ge Göteborg likvärdiga skolor

Vi lärare och studie- och yrkesvägledare är beredda att ta vårt ansvar för att utveckla skolan, men ni kommunpolitiker som tillträder efter årsskiftet måste ge oss förutsättningar att lyckas. Att införa en gemensam grundskoleförvaltning är en bra början, men det krävs mer, skriver Åsa Fahlén, Lärarnas riksförbund..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Cwejman: Staden har ett ansvar för näringsidkare i kläm

De ånga byggprojekten i Göteborg riskerar, om det blir för mycket förseningar, att allvarligt skada nöjes- och utelivet. Stat och kommun har ett ansvar att hjälpa de näringsidkare som drabbas hårdast..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Målrikt när Tampa Bay besegrade ChicagoOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.