SR > Nyheter

Friday, 25 May, 07:05

SR - 13 feb 18 kl. 09:48

Miljöpartiet vill stoppa fossila bränslen till 2030Miljöpartiet vill ha ett slutdatum för användning av fossila bränslen. Om tolv år - 2030 - ska bensin inte längre säljas i Sverige enligt partiets klimatfärdplan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1892 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartietvill , stoppa, fossila, bränslentill , 2030
Cornucopia - 02 nov 15 kl. 13:52

Miljöpartiet vill använda AP-fonderna politiskt

Miljöpartiet vill lägga sig i förvaltningen av pensionsbufferten i form av AP-fonderna. De ska bland annat inte få investera i fossil energi och vara ledande i sk klimatomställning.
I grunden menar finansmarknadsminister Bolund att de fossila bränsletillgångarna i t ex olje-, gas- och kolbolagen kommer bli värdelösa när klimatomställningen ska göra att man slutar använda dessa energiformer.

Cornucopia - 23 nov 14 kl. 13:12

Miljöpartiet kapitulerar: Överger klimatmål och tillväxtkritik

Det tog bara ca femtio dagar i regeringsställning, så övergav Miljöpartiet både klimatmål och tillväxtkritik. Istället ska svenskt beroende av fossila bränslen öka och vi ska uppnå evig ekonomisk tillväxt i en ändlig värld.

Miljöpartiet överväger nu att skrota vallöftet om 70 öre per liter i höjd bensinskatt.

Supermiljöbloggen - 02 okt 14 kl. 20:29

Klimatuppgörelse klar mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att införa ett klimatpolitisk ramverk. De är även överens om bland annat  höghastighetståg, miljöbilsbonus och mer pengar till fattiga länders klimatarbete. Ett klimatpolitiskt ramverk är en slags gräns för hur stora utsläppen får vara.

DN - 12 feb 18 kl. 21:00

”Miljöpartiet vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030”

  DN DEBATT 13/2. Miljöpartiet presenterar i dag en klimatfärdplan med 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet. En viktig punkt är att sätta ett slutdatum för fossila drivmedel: Vi vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030, skriver språk­rören Isabella Lövin och Gustav Fridolin..

Cornucopia - 26 aug 13 kl. 13:01

Kinas smog beror på fossila bränslen, inte ved och biobränslen

Kinas smog beror på fossila bränslen och inte på ved och biobränslen visar svensk forskning, som använt kol 14-metoden för att analysera utsläppen (Miljötekniknyheter, Public Service/SR).

Sveriges Radio skriver: "Den allmänna uppfattningen har varit att det mest är partiklar från eldning av ved och andra biobränslen, men nu visar en studie att det mesta kommer ifrån koleldning och vägtrafiken." Det är nog på tiden att man tillämpar även samma mätningar av utsläpp även i Sverige istället för att hetsa mot vedeldning.

BT - 28 aug 14 kl. 08:56

Miljöpartiet hotar viktig svensk industri

Om olyckan är framme och de fyra rödgrönrosa partierna vinner flest röster i riksdagsvalet kommer S-ledaren Stefan Löfven att vilja samregera med Miljöpartiet (MP). Då ska man veta att MP:s politik hotar viktig skogs-, kemi och verkstadsindustri. Därför är det hög tid att närmare granska vad en S-MP regering skulle betyda för företagen, jobben och välståndet.

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Miljöpartiet glömmer människan, närmiljön och samhällsekonomin

Slutreplik. Svar till Lise Nordin och Tom Andersson, BT 10/4. Var är människan i Miljöpartiets energipolitik?

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 15:08

Miljöpartiet föreslår skatt på Internet och bredband

Miljöpartiet nöjer sig inte med att man ska beskatta fossila bränslen. Man föreslår nu också en särskild skatt på de digitala motorvägarnas bredband.
Snart skatt på gröna pricken?

Cornucopia - 22 apr 15 kl. 09:29

Miljöpartiet inför skatt på solel, vågkraft och vindkraft

Det Miljöpartistyrda miljödepartementet vill införa skatt på solel, vågkraft, vindkraft och övriga förnyelsebar elproduktion. Likt skatt på t ex fossila bränslen är förstås tanken att det ska användas och installeras mindre förnyelsebar energi.

Alla anläggningar större än 32 kW i nominell -  80 kW för vindkraft eller vågkraft och 144 kW för solel - ska betala skatten om 30 öre per kWh, och anläggningarnas storlek ska räknas per organisationsnummer.

Kristianstadsbladet - 06 mar 17 kl. 03:00

Fossila bränslen har skapat dagens välstånd

Angående C Neidemans svar ("Alla miljöengagerade borde....och så vidare") på min insändare den 16 februari "Fossila bränslen (kol, olja, gas) ger ökat välstånd och minskad fattigdom"..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Republikan kritisk till utspel om biltullar

Beskedet att president Trump överväger att införa tullavgifter på bilar som importeras till landet får kritik också från det egna partiet. Den republikanska kongressledamoten Randy Hultgren säger att tullarna skulle skada både relationen till Europa och amerikanska biltillverkare..

SR - 45 minuter sedan

Går vidare med public service-skatt

Trots kritik från juristerna i Lagrådet har regeringen beslutat att lägga fram förslaget att radio- och tv-avgiften ska ersättas med en individuell skatt..

SR - 1 timme sedan

MP betalar mer för flyg i tjänsten

En sammanställning av Miljöpartiets tjänsteresor visar att man lagt en större andel pengar på flygresor under mandatperioden..

SR - 3 timmar sedan

Färdig tolkning av GDPR kan ta flera år

Reglerna i den nya dataskyddsförordningen beskrivs som svåra att förstå och vissa av reglerna känner inte ens myndigheterna till rätt tolkning av..

SR - 4 timmar sedan

Valfeber när Irland folkomröstar om abort

På Irland kan du få 14 års fängelse om du gör en abort. I dag kan det bli ändring på det, då irländarna folkomröstar om att ta bort förbudet i konstitutionen..

SR - 7 timmar sedan

Skolgårdarna krymper – men skillnaderna i landet är stora

På tre år har ytan på skolgården per elev minskat med nästan fyra kvadratmeter, visar en granskning som Boverket står bakom..

SR - 8 timmar sedan

"Ett steg tillbaka – men inte ett avslut"

Den amerikanske kongressledamoten Randy Hultgren säger att det inte är helt kört att det blir ett möte mellan president Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong Un i framtiden..

SR - 9 timmar sedan

Filmproducenten Harvey Weinstein kommer att gripas under fredagen

Filmproducenten Harvey Weinstein, som anklagas för år av sexuella övergrepp och våldtäkter, kommer att gripas av New York-polisen i morgon fredag..

SR - 9 timmar sedan

Merkel och Xi möts om Iranavtalet

Tysklands förbundskansler Angela Merkel besöker Xi Jinping i Peking, och förväntas både vilja bygga allianser inom handel och framföra krav..

SR - 10 timmar sedan

Rekordvärme väntas i helgen - stor risk för bränder

Det väntas bli rekordvarmt i helgen med temperturer uppemot trettio grader. Samtidigt varnar SMHI för att det är torrt i skog och mark och det är fara för gräsbränder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.