SR > Nyheter

Sunday, 25 February, 02:40

SR - 13 feb 18 kl. 09:48

Miljöpartiet vill stoppa fossila bränslen till 2030Miljöpartiet vill ha ett slutdatum för användning av fossila bränslen. Om tolv år - 2030 - ska bensin inte längre säljas i Sverige enligt partiets klimatfärdplan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1887 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartietvill , stoppa, fossila, bränslentill , 2030
Cornucopia - 02 nov 15 kl. 13:52

Miljöpartiet vill använda AP-fonderna politiskt

Miljöpartiet vill lägga sig i förvaltningen av pensionsbufferten i form av AP-fonderna. De ska bland annat inte få investera i fossil energi och vara ledande i sk klimatomställning.
I grunden menar finansmarknadsminister Bolund att de fossila bränsletillgångarna i t ex olje-, gas- och kolbolagen kommer bli värdelösa när klimatomställningen ska göra att man slutar använda dessa energiformer.

Cornucopia - 23 nov 14 kl. 13:12

Miljöpartiet kapitulerar: Överger klimatmål och tillväxtkritik

Det tog bara ca femtio dagar i regeringsställning, så övergav Miljöpartiet både klimatmål och tillväxtkritik. Istället ska svenskt beroende av fossila bränslen öka och vi ska uppnå evig ekonomisk tillväxt i en ändlig värld.

Miljöpartiet överväger nu att skrota vallöftet om 70 öre per liter i höjd bensinskatt.

Supermiljöbloggen - 02 okt 14 kl. 20:29

Klimatuppgörelse klar mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att införa ett klimatpolitisk ramverk. De är även överens om bland annat  höghastighetståg, miljöbilsbonus och mer pengar till fattiga länders klimatarbete. Ett klimatpolitiskt ramverk är en slags gräns för hur stora utsläppen får vara.

DN - 12 feb 18 kl. 21:00

”Miljöpartiet vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030”

  DN DEBATT 13/2. Miljöpartiet presenterar i dag en klimatfärdplan med 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet. En viktig punkt är att sätta ett slutdatum för fossila drivmedel: Vi vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030, skriver språk­rören Isabella Lövin och Gustav Fridolin..

Cornucopia - 26 aug 13 kl. 13:01

Kinas smog beror på fossila bränslen, inte ved och biobränslen

Kinas smog beror på fossila bränslen och inte på ved och biobränslen visar svensk forskning, som använt kol 14-metoden för att analysera utsläppen (Miljötekniknyheter, Public Service/SR).

Sveriges Radio skriver: "Den allmänna uppfattningen har varit att det mest är partiklar från eldning av ved och andra biobränslen, men nu visar en studie att det mesta kommer ifrån koleldning och vägtrafiken." Det är nog på tiden att man tillämpar även samma mätningar av utsläpp även i Sverige istället för att hetsa mot vedeldning.

BT - 28 aug 14 kl. 08:56

Miljöpartiet hotar viktig svensk industri

Om olyckan är framme och de fyra rödgrönrosa partierna vinner flest röster i riksdagsvalet kommer S-ledaren Stefan Löfven att vilja samregera med Miljöpartiet (MP). Då ska man veta att MP:s politik hotar viktig skogs-, kemi och verkstadsindustri. Därför är det hög tid att närmare granska vad en S-MP regering skulle betyda för företagen, jobben och välståndet.

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Miljöpartiet glömmer människan, närmiljön och samhällsekonomin

Slutreplik. Svar till Lise Nordin och Tom Andersson, BT 10/4. Var är människan i Miljöpartiets energipolitik?

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 15:08

Miljöpartiet föreslår skatt på Internet och bredband

Miljöpartiet nöjer sig inte med att man ska beskatta fossila bränslen. Man föreslår nu också en särskild skatt på de digitala motorvägarnas bredband.
Snart skatt på gröna pricken?

Cornucopia - 22 apr 15 kl. 09:29

Miljöpartiet inför skatt på solel, vågkraft och vindkraft

Det Miljöpartistyrda miljödepartementet vill införa skatt på solel, vågkraft, vindkraft och övriga förnyelsebar elproduktion. Likt skatt på t ex fossila bränslen är förstås tanken att det ska användas och installeras mindre förnyelsebar energi.

Alla anläggningar större än 32 kW i nominell -  80 kW för vindkraft eller vågkraft och 144 kW för solel - ska betala skatten om 30 öre per kWh, och anläggningarnas storlek ska räknas per organisationsnummer.

Kristianstadsbladet - 06 mar 17 kl. 03:00

Fossila bränslen har skapat dagens välstånd

Angående C Neidemans svar ("Alla miljöengagerade borde....och så vidare") på min insändare den 16 februari "Fossila bränslen (kol, olja, gas) ger ökat välstånd och minskad fattigdom"..

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Löfven lovar vårdsatsningar - och hårdare tag mot kriminella

Statsminister Stefan Löfven (S) lovar satsningar på sjukvården. – Vi ska se till att förstärka sjukvården i grunden, säger han i ett tal..

SR - 6 timmar sedan

Ja till vapenvila i Syrien

FN:s säkerhetsråd har antagit en resolution om vapenvila i Syrien..

SR - 5 timmar sedan

Mariette och Rolandz till Mellofinalen

Dansbandet Rolandz och deras "Fuldans" är vidare till final i Melodifestivalen. Med sig till Friends arena den 10 mars får de Mariette och hennes "For you"..

SR - 6 timmar sedan

En veckas flygbombningar i Syrien har krävt 500 liv

Även idag fortsätter flygräderna mot östra Ghouta utanför Damaskus i Syrien och minst 21 civila ska ha dödats..

SR - 6 timmar sedan

FN samlas till omröstning om vapenvila i Syrien

FN:s säkerhetsråd samlas nu till omröstning om en resolution om vapenvila i Syrien, rapporterar AFP..

SR - 7 timmar sedan

Centerpartiet: allmän a-kassa utan facklig anslutning i grunden

Fler ska omfattas av arbetslöshetsförsäkringen tycker regeringen, något Ekot berättat om tidigare idag. En utredning av arbetslöshetsförsäkringen har tillsatts..

SR - 8 timmar sedan

Högerextrema och antifascister marscherar i Rom

I huvudstaden Rom har 3 000 poliser mobiliserats för två stora marscher och tre protestmöten av både vänster- och högergrupper. De olika demonstrationerna väntas samla upp till 20 000 deltagare..

SR - 8 timmar sedan

Många offer efter självmordsdåd i Jemen

Två självmordsbomber har detonerat i hamnstaden Aden i Jemen. Enligt sjukhuskällor rör det sig om flera tiotals människor som har dödats eller skadats..

SR - 9 timmar sedan

Storföretag bryter med NRA

I USA har flera stora företag nu brutit med vapenlobbyorganisationen NRA. Det är en reaktion på den kritikstorm mot lobbygruppen som vuxit på sociala medier efter skolskjutningen i Florida förra veckan..

SR - 10 timmar sedan

Khaled har väntat på beslut i över två år

Tiden det tar för asylsökande att få beslut från Migrationsverket nådde sin topp i december, nu minskar handläggningstiderna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.