SR > Nyheter

Monday, 20 August, 12:45

SR - 13 feb 18 kl. 09:48

Miljöpartiet vill stoppa fossila bränslen till 2030Miljöpartiet vill ha ett slutdatum för användning av fossila bränslen. Om tolv år - 2030 - ska bensin inte längre säljas i Sverige enligt partiets klimatfärdplan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1893 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartietvill , stoppa, fossila, bränslentill , 2030
Cornucopia - 10 aug 18 kl. 09:27

Klimatet får vänta: Sverige och Miljöpartiet har skrivit på för mer klimatförändringar - en röst på MP stoppar inte uppvärmningen

Sverige och Miljöpartiet som regeringsparti skrev 2015 på Parisavtalet, som syftar till att öka den globala uppvärmningen avsevärt mycket mer än idag och klimatet får vänta på en utplaning till år 2100. Tvärt emot vad som påstås nu i valrörelsen kommer alltså Sverige inte kunna stoppa uppvärmningen och en röst på Miljöpartiet kommer inte heller ändra något. Sverige har avtal att följa oavsett vem du röstar på, och avtalen talar om dubbla uppvärmningen mot idag.

Cornucopia - 02 nov 15 kl. 13:52

Miljöpartiet vill använda AP-fonderna politiskt

Miljöpartiet vill lägga sig i förvaltningen av pensionsbufferten i form av AP-fonderna. De ska bland annat inte få investera i fossil energi och vara ledande i sk klimatomställning.
I grunden menar finansmarknadsminister Bolund att de fossila bränsletillgångarna i t ex olje-, gas- och kolbolagen kommer bli värdelösa när klimatomställningen ska göra att man slutar använda dessa energiformer.

Cornucopia - 23 nov 14 kl. 13:12

Miljöpartiet kapitulerar: Överger klimatmål och tillväxtkritik

Det tog bara ca femtio dagar i regeringsställning, så övergav Miljöpartiet både klimatmål och tillväxtkritik. Istället ska svenskt beroende av fossila bränslen öka och vi ska uppnå evig ekonomisk tillväxt i en ändlig värld.

Miljöpartiet överväger nu att skrota vallöftet om 70 öre per liter i höjd bensinskatt.

Cornucopia - I förrgår: 11:12

Med Miljöpartiet i regeringen bröts minskningarna av CO2 och kopplades åter till tillväxten

Sedan Miljöpartiets statsbudgetar började gälla 2016 (2015 var en alliansbudget) har de svenska CO2-utsläppen återigen börjat öka och kan hårdare kopplas till tillväxten. Under alliansens budgetar 2007 - 2015 var kopplingen tillväxt och CO2-utsläpp bruten alla år utom 2010, och vi lyckades både minska CO2-utsläpp och ha en växande svensk ekonomi.
Förändring CO2-utsläpp och BNP, samt budgetblock kodat som rött respektive blått.

Cornucopia - 21 jul 18 kl. 17:56

Fossila bränslen ökade 2.5x så mycket som förnyelsebart 2017

Mänskligheten upplevde förstås under 2017 ännu ett nytt rekord för global energikonsumtionen. Bruket av fossila bränslen ökade 2.5x så fort som så kallat övrigt förnyelsebart, dvs vind, sol, geotermisk energi, biodrivmedel mm, oräknat vattenkraft.

Supermiljöbloggen - 02 okt 14 kl. 20:29

Klimatuppgörelse klar mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att införa ett klimatpolitisk ramverk. De är även överens om bland annat  höghastighetståg, miljöbilsbonus och mer pengar till fattiga länders klimatarbete. Ett klimatpolitiskt ramverk är en slags gräns för hur stora utsläppen får vara.

Skånskan - 16 jul 18 kl. 05:00

Ger grönt ljus för fossila bränslen

sjöbo Ett konsultbolag ser inga hinder för att etablera en tankstation med fossila bränslen på området Bäckadal.
Men tankstationen gör att den planerade omlastningscentralen kan bli försenad.Det planerade industri- och handelsområdet Bäckadal vid väg 13 och Ommadalsvägen ska även få en tankstation och en omlastningscentral för avfall.

DN - 12 feb 18 kl. 21:00

”Miljöpartiet vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030”

  DN DEBATT 13/2. Miljöpartiet presenterar i dag en klimatfärdplan med 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet. En viktig punkt är att sätta ett slutdatum för fossila drivmedel: Vi vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030, skriver språk­rören Isabella Lövin och Gustav Fridolin..

Cornucopia - 26 aug 13 kl. 13:01

Kinas smog beror på fossila bränslen, inte ved och biobränslen

Kinas smog beror på fossila bränslen och inte på ved och biobränslen visar svensk forskning, som använt kol 14-metoden för att analysera utsläppen (Miljötekniknyheter, Public Service/SR).

Sveriges Radio skriver: "Den allmänna uppfattningen har varit att det mest är partiklar från eldning av ved och andra biobränslen, men nu visar en studie att det mesta kommer ifrån koleldning och vägtrafiken." Det är nog på tiden att man tillämpar även samma mätningar av utsläpp även i Sverige istället för att hetsa mot vedeldning.

BT - 28 aug 14 kl. 08:56

Miljöpartiet hotar viktig svensk industri

Om olyckan är framme och de fyra rödgrönrosa partierna vinner flest röster i riksdagsvalet kommer S-ledaren Stefan Löfven att vilja samregera med Miljöpartiet (MP). Då ska man veta att MP:s politik hotar viktig skogs-, kemi och verkstadsindustri. Därför är det hög tid att närmare granska vad en S-MP regering skulle betyda för företagen, jobben och välståndet.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

NMR får demonstrera i Stockholm

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen får demonstrera i centrala Stockholm den 25 augusti. Det skriver polisen i Stockholm i ett pressmeddelande. NMR:s planerade marsch sammanfaller med en demonstration för att försvara strejkrätten.

SR - 30 minuter sedan

Man gripen utomlands för dubbelmord

En av de två män som varit anhållna i sin frånvaro för dubbelmordet i Vivalla i Örebro i början av juli har gripits utomlands, uppger Aftonbladet..

SR - 1 timme sedan

Salt inte så farligt som man trott

Ett normalt saltintag på drygt två teskedar salt om dagen ökar inte risken för hjärt- och kärlsjukdomar, hjärtinfarkt eller stroke. Det visar en stor internationellt studie där Sahlgrenska Akademien deltagit..

SR - 2 timmar sedan

Gisslan fritagna av regeringsstyrkor

I Afghanistan har regeringsstyrkor befriat 149 personer av de som kidnappades av talibaner för bara ett par timmar sedan..

SR - 2 timmar sedan

Talibaner tillfångatar över 100 personer i Afghanistan

I Afghanistan har talibaner tillfångatagit över 100 personer, många av dem kvinnor och barn, i landets norra delar. Detta trots att president Ashraf Ghanis har utfärdat tre månaders vapenvila..

SR - 2 timmar sedan

Spannmålsskörden väntas bli 30 procent mindre

Spannmålsskörden väntas bli 30 procent mindre än förra året och 25 procent mindre än genomsnittet för de senaste fem åren..

SR - 4 timmar sedan

Uppsala: Misstänkt mord på 17-åring

En man i 17-årsåldern dödades under ett bråk vid Kvarngärdesskolan i Uppsala..

SR - 4 timmar sedan

"Maxtaxan ingen kristdemokratisk bebis"

Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach om dagens utfrågning av Ebba Busch Thor (KD)..

SR - 4 timmar sedan

Busch Thor: Vill höja avgiften till förskolan med 300 kronor

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor frågades ut i Ekots partiledarintervju. Hon vill bland annat sätta en maxgräns för hur stora barngrupperna får vara i förskolan. Gränsen på maximalt 12 barn kommer innebära högre avgifter för maxtaxan med minst 300 kronor, enligt Ebba Busch Thor..

SR - 5 timmar sedan

Trumps medarbetare: Sanningen inte alltid är sanning

I USA har ett uttalande av en av Donald Trumps närmaste medarbetare väckt uppmärksamhet. I en tv-intervju sa en av presidentens personliga advokater, Rudy Guiliani, att sanningen inte alltid är sanning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.