DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 14:06

DI - 13 feb 18 kl. 09:00

Professorn: Kollektivavtalen hotas om inte facken lyssnarArbetsmarknadsekonomiska rådet har hittat den svaga punkten på svensk arbetsmarknad. Nu varnar nationalekonomiprofessor Lars Calmfors facken för att inte lyssna på de små företagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lars Calmfors

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Kollektivavtalen, hotasom inte , facken, lyssnar
BT - 16 maj 14 kl. 09:27

Fingra inte på kollektivavtalen

Jag är lokalvårdare och har alltid struntat i att rösta i valet till EU-parlamentet. Jag röstade mot ett svenskt EU-medlemskap. Först nu efter 15 år av blått styre i Europaparlamentet har jag insett att trots mitt motstånd till EU att man måste rösta för att vända på trenden.

SR - 31 mar 17 kl. 07:31

Låglöneförbund hoppas på industrin inför nya kollektivavtalen

I dag löper kollektivavtalen ut för mer än 1,3 miljoner anställda. Det gäller industrin, men också handeln och restaurangbranschen. Avgörande för dem är om facken inom industrin lyckas få igenom en låglönesatsning..

Nyan - 07 aug 17 kl. 15:28

Facken ratar utökad åländsk avtalsbehörighet

Bör Åland få behörighet att besluta om arbets- och kollektivavtal? Absolut inte, anser FFC:s Jarkko Eloranta, Akavas Sture Fjäder och Sjömansunionens Simo Zitting.
I Ålandskommitténs slutbetänkande om en ny självstyrelselag föreslås att landskapet, ifall lagtinget så vill, ska kunna ta över behörigheten om kollektiv- och arbetsavtal.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 12 kl. 05:08

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

BT - 06 jul 11 kl. 15:18

Medlemmar missnöjda med facken

Svenska fackanslutna är generellt missnöjda med sina fackförbund och kollektivavtal. Det framgår av en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex.
Medlemmar i fackförbund som inte organiseras under någon centralorganisation är mer nöjda med kollektivavtalen.

Nyan - 15 sep 17 kl. 15:15

Facken sågar egen avtalsrätt

Åland ska inte överta behörigheten att besluta om arbets- och kollektivavtal. Det anser Tehy på Åland, Akava-Åland, FOA-Å och TCÅ.
De stora riksomfattande fackorganisationerna sade i en intervju i Nya Åland i augusti blankt nej till förslaget att Åland skulle få rätten att ingå egna kollektivavtal.

Expressen - 22 mar 16 kl. 06:00

LO-facken hotar den svenska modellen

Den svenska modellen bygger på att arbetsgivarna och facken tar ansvar för hela arbetsmarknaden. Det är ett förtroende vi ska förvalta med omsorg. Men nu hotas den svenska modellen av krafter inom arbetarrörelsen, skriver Carola Lemne och Peter Jeppsson, Svenskt näringsliv..

UNT - 18 apr 16 kl. 11:45

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

UNT - 18 apr 16 kl. 13:48

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Mikael Björk: Britterna backar in i brexit

  EU-toppmötet beslutade på fredagsförmiddagen om mandat för de kommande brexitförhandlingarna. EU har pressat Storbritannien till en rad kompromisser, och kan dra åt tumskruvarna ytterligare inför ett avgörande toppmöte i juni..

DI - 15 minuter sedan

Kapp-Ahls vd: Så ska vi vända raset

Liksom flera konkurrenter har Kapp-Ahl haft svårt att locka kunderna till butikerna på sistone och försäljningen föll i andra kvartalet med 6,2 procent. Men med minskade lagernivåer och bättre koll på kollektionerna anser vd:n Danny Feltmann att förutsättningarna är goda inför våren..

DI - 15 minuter sedan

Vänsterpartiet kräver ökad kapitalbeskattning efter valet

Vänsterpartiet har inte lyckats få gehör från regeringen för sitt krav om ökad kapitalbeskattning under denna mandatperiod. Under nästa blir det ett huvudkrav i en eventuell regeringsförhandling..

DI - 15 minuter sedan

Starkare orderingång än väntat i USA

Orderingången för varaktiga varor i USA ökade med 3,1 procent i februari jämfört med en månad före..

DI - 30 minuter sedan

VW: Elektrifiering ett måste för att nå målen

Från 2022 får kommunerna införa miljözoner där äldre dieselbilar inte får köra. Men du måste inte sälja din dieselbil för det. "Här gäller det att undvika förvirring.

DI - 30 minuter sedan

Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning

Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna..

DI - 30 minuter sedan

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner..

DI - 45 minuter sedan

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren: Spotify är superintressant

Spotifyaktien blir ”superintressant” att titta närmare på, även om risken är stor att det kommer att ta ett tag innan marknaden hittar rätt pris för den. Det säger Erik Sprinchorn, förvaltare för Swedbanks succéfond Ny Teknik med ett förvaltat kapital på strax över 15 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Ökad punktlighet på landets järnvägar

Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.