DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 15:00

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Kollektivavtalen, hotasom inte , facken, lyssnar
BT - 16 maj 14 kl. 09:27

Fingra inte på kollektivavtalen

Jag är lokalvårdare och har alltid struntat i att rösta i valet till EU-parlamentet. Jag röstade mot ett svenskt EU-medlemskap. Först nu efter 15 år av blått styre i Europaparlamentet har jag insett att trots mitt motstånd till EU att man måste rösta för att vända på trenden.

SR - 31 mar 17 kl. 07:31

Låglöneförbund hoppas på industrin inför nya kollektivavtalen

I dag löper kollektivavtalen ut för mer än 1,3 miljoner anställda. Det gäller industrin, men också handeln och restaurangbranschen. Avgörande för dem är om facken inom industrin lyckas få igenom en låglönesatsning..

Nyan - 07 aug 17 kl. 15:28

Facken ratar utökad åländsk avtalsbehörighet

Bör Åland få behörighet att besluta om arbets- och kollektivavtal? Absolut inte, anser FFC:s Jarkko Eloranta, Akavas Sture Fjäder och Sjömansunionens Simo Zitting.
I Ålandskommitténs slutbetänkande om en ny självstyrelselag föreslås att landskapet, ifall lagtinget så vill, ska kunna ta över behörigheten om kollektiv- och arbetsavtal.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 12 kl. 05:08

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

BT - 06 jul 11 kl. 15:18

Medlemmar missnöjda med facken

Svenska fackanslutna är generellt missnöjda med sina fackförbund och kollektivavtal. Det framgår av en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex.
Medlemmar i fackförbund som inte organiseras under någon centralorganisation är mer nöjda med kollektivavtalen.

Nyan - 15 sep 17 kl. 15:15

Facken sågar egen avtalsrätt

Åland ska inte överta behörigheten att besluta om arbets- och kollektivavtal. Det anser Tehy på Åland, Akava-Åland, FOA-Å och TCÅ.
De stora riksomfattande fackorganisationerna sade i en intervju i Nya Åland i augusti blankt nej till förslaget att Åland skulle få rätten att ingå egna kollektivavtal.

Expressen - 22 mar 16 kl. 06:00

LO-facken hotar den svenska modellen

Den svenska modellen bygger på att arbetsgivarna och facken tar ansvar för hela arbetsmarknaden. Det är ett förtroende vi ska förvalta med omsorg. Men nu hotas den svenska modellen av krafter inom arbetarrörelsen, skriver Carola Lemne och Peter Jeppsson, Svenskt näringsliv..

UNT - 18 apr 16 kl. 11:45

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

UNT - 18 apr 16 kl. 13:48

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nu intar robotarna bygget – smart teknik kapar kostnaderna

Nu börjar robotarna göra entré i byggbranschen. De kan bidra till högre säkerhet och tidseffektivitet, men också skapa dilemman. ”Branschen går igenom ett paradigmskifte”, säger Christina Claeson-Jonsson, forsknings- och utvecklingschef på NCC..

DI - 30 minuter sedan

Margot Wallström: Sveriges anseende skadas med Björn Söder som talman

Utrikesminister Margot Wallström (S) anser att Sveriges anseende skadas med Björn Söder som andre vice talman. Det säger hon i en intervju med DN..

DI - 30 minuter sedan

Peter Malmqvist blir ny chef för Analysguiden på Aktiespararna

Peter Malmqvist blir ny chef för Analysguiden på Aktiespararna, verksamma inom uppdragsanalyser. Det rapporterar Realtid. .

DI - 1 timme sedan

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

DI - 1 timme sedan

Checklista: Locka utländska talanger – och få dem att stanna

Allt fler breddar sin rekryteringsbas och hittar kompetensen utanför landets gränser. Jon Stråth, nationell samordnare för nätverket Eures, tipsar om hur du rekryterar smartast i Europa – och får utländska medarbetare stanna.   .

DI - 2 timmar sedan

Statsvetare: Därför är talmannen så viktig just nu

Hur omröstningen går i talmansvalet på måndagen är något som diskuteras flitigt. Men varför är talmansposten så viktig just nu och vad har personen för uppgifter? Vi reder ut..

DI - 2 timmar sedan

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. .

DI - 3 timmar sedan

Schweiz ska testa robotar i Norrbotten

Två schweiziska jaktflygplan landade i torsdags på Försvarsmaktens testområde Vidsel Test Range i Norrbotten..

DI - 3 timmar sedan

Talmansvalet: MP stöder S och väljer V framför SD

Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att rösta på Socialdemokraternas kandidat till talman, Åsa Lindestam, i måndagens omröstning..

DI - 3 timmar sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.