DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 05:27

DI - 13 feb 18 kl. 09:00

Professorn: Kollektivavtalen hotas om inte facken lyssnarArbetsmarknadsekonomiska rådet har hittat den svaga punkten på svensk arbetsmarknad. Nu varnar nationalekonomiprofessor Lars Calmfors facken för att inte lyssna på de små företagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lars Calmfors

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Kollektivavtalen, hotasom inte , facken, lyssnar
BT - 16 maj 14 kl. 09:27

Fingra inte på kollektivavtalen

Jag är lokalvårdare och har alltid struntat i att rösta i valet till EU-parlamentet. Jag röstade mot ett svenskt EU-medlemskap. Först nu efter 15 år av blått styre i Europaparlamentet har jag insett att trots mitt motstånd till EU att man måste rösta för att vända på trenden.

SR - 31 mar 17 kl. 07:31

Låglöneförbund hoppas på industrin inför nya kollektivavtalen

I dag löper kollektivavtalen ut för mer än 1,3 miljoner anställda. Det gäller industrin, men också handeln och restaurangbranschen. Avgörande för dem är om facken inom industrin lyckas få igenom en låglönesatsning..

Nyan - 07 aug 17 kl. 15:28

Facken ratar utökad åländsk avtalsbehörighet

Bör Åland få behörighet att besluta om arbets- och kollektivavtal? Absolut inte, anser FFC:s Jarkko Eloranta, Akavas Sture Fjäder och Sjömansunionens Simo Zitting.
I Ålandskommitténs slutbetänkande om en ny självstyrelselag föreslås att landskapet, ifall lagtinget så vill, ska kunna ta över behörigheten om kollektiv- och arbetsavtal.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 12 kl. 05:08

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

BT - 06 jul 11 kl. 15:18

Medlemmar missnöjda med facken

Svenska fackanslutna är generellt missnöjda med sina fackförbund och kollektivavtal. Det framgår av en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex.
Medlemmar i fackförbund som inte organiseras under någon centralorganisation är mer nöjda med kollektivavtalen.

Nyan - 15 sep 17 kl. 15:15

Facken sågar egen avtalsrätt

Åland ska inte överta behörigheten att besluta om arbets- och kollektivavtal. Det anser Tehy på Åland, Akava-Åland, FOA-Å och TCÅ.
De stora riksomfattande fackorganisationerna sade i en intervju i Nya Åland i augusti blankt nej till förslaget att Åland skulle få rätten att ingå egna kollektivavtal.

Expressen - 22 mar 16 kl. 06:00

LO-facken hotar den svenska modellen

Den svenska modellen bygger på att arbetsgivarna och facken tar ansvar för hela arbetsmarknaden. Det är ett förtroende vi ska förvalta med omsorg. Men nu hotas den svenska modellen av krafter inom arbetarrörelsen, skriver Carola Lemne och Peter Jeppsson, Svenskt näringsliv..

UNT - 18 apr 16 kl. 11:45

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

UNT - 18 apr 16 kl. 13:48

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 6 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 6 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 7 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 7 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 8 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 8 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 8 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 8 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.