DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 21:28

DI - 13 feb 18 kl. 09:00

Professorn: Kollektivavtalen hotas om inte facken lyssnarArbetsmarknadsekonomiska rådet har hittat den svaga punkten på svensk arbetsmarknad. Nu varnar nationalekonomiprofessor Lars Calmfors facken för att inte lyssna på de små företagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lars Calmfors

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Kollektivavtalen, hotasom inte , facken, lyssnar
BT - 16 maj 14 kl. 09:27

Fingra inte på kollektivavtalen

Jag är lokalvårdare och har alltid struntat i att rösta i valet till EU-parlamentet. Jag röstade mot ett svenskt EU-medlemskap. Först nu efter 15 år av blått styre i Europaparlamentet har jag insett att trots mitt motstånd till EU att man måste rösta för att vända på trenden.

SR - 31 mar 17 kl. 07:31

Låglöneförbund hoppas på industrin inför nya kollektivavtalen

I dag löper kollektivavtalen ut för mer än 1,3 miljoner anställda. Det gäller industrin, men också handeln och restaurangbranschen. Avgörande för dem är om facken inom industrin lyckas få igenom en låglönesatsning..

Nyan - 07 aug 17 kl. 15:28

Facken ratar utökad åländsk avtalsbehörighet

Bör Åland få behörighet att besluta om arbets- och kollektivavtal? Absolut inte, anser FFC:s Jarkko Eloranta, Akavas Sture Fjäder och Sjömansunionens Simo Zitting.
I Ålandskommitténs slutbetänkande om en ny självstyrelselag föreslås att landskapet, ifall lagtinget så vill, ska kunna ta över behörigheten om kollektiv- och arbetsavtal.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 12 kl. 05:08

Medlemmarna missnöjda med facken

Fackförbunden har inte nöjda medlemmar. En undersökning som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort visar att facken får låga betyg av medlemmarna. Två källor till missnöje är kollektivavtalen och att medlemskapen inte anses vara prisvärda, skriver SKI i ett pressmeddelande.

BT - 06 jul 11 kl. 15:18

Medlemmar missnöjda med facken

Svenska fackanslutna är generellt missnöjda med sina fackförbund och kollektivavtal. Det framgår av en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex.
Medlemmar i fackförbund som inte organiseras under någon centralorganisation är mer nöjda med kollektivavtalen.

Nyan - 15 sep 17 kl. 15:15

Facken sågar egen avtalsrätt

Åland ska inte överta behörigheten att besluta om arbets- och kollektivavtal. Det anser Tehy på Åland, Akava-Åland, FOA-Å och TCÅ.
De stora riksomfattande fackorganisationerna sade i en intervju i Nya Åland i augusti blankt nej till förslaget att Åland skulle få rätten att ingå egna kollektivavtal.

Expressen - 22 mar 16 kl. 06:00

LO-facken hotar den svenska modellen

Den svenska modellen bygger på att arbetsgivarna och facken tar ansvar för hela arbetsmarknaden. Det är ett förtroende vi ska förvalta med omsorg. Men nu hotas den svenska modellen av krafter inom arbetarrörelsen, skriver Carola Lemne och Peter Jeppsson, Svenskt näringsliv..

UNT - 18 apr 16 kl. 11:45

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

UNT - 18 apr 16 kl. 13:48

Facken nobbar generella dispenser

Facken säger nej till Almegas generella begäran om att försöka stoppa strejken där samhällsviktiga funktioner hotas..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Spiesshofer: Rätt tid att tacka aktieägarna för tålamodet

ABB startar ett gigantiskt återköpsprogram av egna aktier när försäljningen av Power Grids för 100 miljarder till japanska Hitachi är slutförd. Nya ABB inför en ny mindre byråkratisk struktur med fokus på digitaliseringen av industrin. ”Vi skriver ett helt nytt kapitel i ABB:s historia”, säger ABB:s vd Ulrich Spiesshofer till Di..

DI - 30 minuter sedan

Svårigheter att ersätta Ghosn – ingen ny ordförande för Nissan

Fordonstillverkaren Nissans styrelse lyckades inte enas om en ersättare för den avpolletterade styrelseordföranden Carlos Ghon på måndagen. Det rapporterar tidningen Financial Times..

DI - 1 timme sedan

Investerarprofilen spår björnmarknad i USA nästa år

"Obligationskungen" Jeffrey Gundlach ser ingen pardon efter nyår – New York-börsen lär fortsätta ned till nya bottennivåer under 2019. Det säger han i en intervju med tv-kanalen CNBC..

DI - 1 timme sedan

Ingves väntas hänga på Fed

Två av årets sista och viktigaste räntebesked väntar i veckan. Blir det som marknaden tror försöker Riksbankens Stefan Ingves ta ett första steg närmare kollegan Jerome Powell..

DI - 1 timme sedan

Skakigt på Wall Street – börsen dyker igen

Knappt kunde New York-börsen hämta andan på måndagseftermiddagen innan det bar av nedåt igen. Strax innan klockan 20 handlas S&P 500 ned 1,7 procent..

DI - 1 timme sedan

Många bolag oförberedda på uttåget

En majoritet av företagen i Storbritannien har inte förberett sig för brexit varnar Bank of England. Det är lika illa bland de svenska företagen. ”Vi är mycket oroliga över generellt dåliga förberedelser”, säger handelskommissionär Gustaf Bergström på Business Sweden i London..

DI - 1 timme sedan

Värvning från Tesla sätter fart på rykten om Apple-bil

Teknikjätten Apple har värvat elbilstillverkaren Teslas tidigare seniordesigner Andrew Kim. Det späder på spekulationerna om att Apple återvänt till arbetet med att utveckla en egen bil, rapporterar tekniksajten The Verge..

DI - 1 timme sedan

Brexit broms för svenskt fikabröd

Kaféet Blåbär säljer både svenskt fika och skandinaviska designprodukter i London. Grundaren Sandra West vill expandera, men vågar inte på grund av brexit. "Jag hoppas vi får ett beslut så vi kan gå vidare", säger svenskan inför parlamentets omröstning..

DI - 1 timme sedan

Labour kräver misstroendeomröstning om May

Labourledaren Jeremy Corbyn säger under debatten i underhuset att han kommer att kräva en misstroendeomröstning på grund av att Theresa May skjutit upp omröstningen om brexitavtalet..

DI - 2 timmar sedan

JO inleder granskning av FI:s hantering av utlämnande av uppgifter

Justitieombudsmannen (JO) har beslutat att inleda en granskning av Finansinspektionens agerande i samband med att Svenska Dagbladet begärde ut vissa uppgifter för en tid sedan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.