Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 19 August, 04:09

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 07:51

Triss i uppgångar på Wall Streets indexNew York-börsen fortsatte fredagens återhämtning med ytterligare uppgångar under måndagen. Alla tre börsindex avslutade på plus och upphämtningen var brett fördelad över sektorer. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 1,39 procent till 2 656,00. Teknologitunga Nasdaq Composite ökade med 1,56 procent till 6 981,97. Sektormässigt hade material den bästa utvecklingen, plus 2,09 procent, medan fastigheter noterades för den svagaste utvecklingen, plus 0,25 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wall Streets, York, Nasdaq Composite, WTI, Kurs Diff, DJIA, Composite, TSE, Triss, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trissi , uppgångar, Wall, Streets, index
Affärsvärlden - 05 okt 15 kl. 11:45

Breda uppgångar i Europa

De ledande Europabörserna stiger rejält på måndagen med stöd av den sena uppgången på Wall Streets i fredags..

Affärsvärlden - 09 dec 13 kl. 16:15

Inledande uppgångar på Wall Street

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med uppgångar. En tunn statistikagenda flyttade marknadens fokus mot den amerikanska centralbanken Federal Reserve och stundande tal från tre av bankens ledamöter, inför nästa veckas räntemöte..

DI - 14 aug 15 kl. 15:10

New York: Veckans uppgångar ser ut att kapas

USA-börserna ser ut att kapa veckans uppgångar på fredagen, då terminerna för de ledande indexen backar något inför öppning på Wall Street..

DI - 09 sep 15 kl. 10:41

Stabila uppgångar på börsen

De europeiska börserna inledde onsdagens handel med rejäla uppgångar, sedan Wall Street stängt nära dagshögsta och de asiatiska börserna avancerat på bred front..

Affärsvärlden - 30 sep 15 kl. 17:14

Breda uppgångar på Wall Street

De amerikanska börserna noterades för breda uppgångar på onsdagen då alla sektorindex stod på plus. Bland vinnarna fanns biometribolaget Synaptics som uppges ha tackat nej till ett bud..

Affärsvärlden - 17 nov 15 kl. 07:14

Storförvärv gav uppgångar på Wall Street

Handeln på de amerikanska börserna fick ny kraft mot slutet av måndagen och stängde med stadiga uppgångar efter att ha fått stöd av såväl oljepris som energisektorn..

DI - 11 jan 16 kl. 16:40

USA-börser: Lätta uppgångar efter svag vecka

Lätta uppgångar präglade den inledande måndagshandeln på Wall Street, som har en riktigt svag vecka i ryggen..

PrivataAffärer - 19 jul 16 kl. 07:15

Små uppgångar på Wall Street

Börserna i USA avslutade måndagen med måttliga uppgångar. Bäst gick Nasdaq, och specifikt tillverkare av halvledare och mjukvaror, efter kontantbud på ARM Holdings....

Affärsvärlden - 05 maj 17 kl. 16:21

New York: Uppgångar efter jobbrapport

Börserna på Wall Street noterades för mindre uppgångar på fredagen efter att den amerikanska jobbrapporten visat på en lägre arbetslöshet än väntat..

Affärsvärlden - 07 aug 17 kl. 07:04

Finansledda uppgångar på Wall Street

Börserna i New York stängde något högre på fredagen, där Dow Jones industriindex noterade uppgångar för åttonde dagen i rad..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - Igår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - Igår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - Igår: 11:45

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - Igår: 09:49

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - Igår: 10:56

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - Igår: 10:18

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - Igår: 10:02

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 09:01

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - Igår: 08:47

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.