Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 25 February, 22:51

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 07:51

Triss i uppgångar på Wall Streets indexNew York-börsen fortsatte fredagens återhämtning med ytterligare uppgångar under måndagen. Alla tre börsindex avslutade på plus och upphämtningen var brett fördelad över sektorer. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 1,39 procent till 2 656,00. Teknologitunga Nasdaq Composite ökade med 1,56 procent till 6 981,97. Sektormässigt hade material den bästa utvecklingen, plus 2,09 procent, medan fastigheter noterades för den svagaste utvecklingen, plus 0,25 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wall Streets, York, Nasdaq Composite, WTI, Kurs Diff, DJIA, Composite, TSE, Triss, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trissi , uppgångar, Wall, Streets, index
Affärsvärlden - 05 okt 15 kl. 11:45

Breda uppgångar i Europa

De ledande Europabörserna stiger rejält på måndagen med stöd av den sena uppgången på Wall Streets i fredags..

Affärsvärlden - 09 dec 13 kl. 16:15

Inledande uppgångar på Wall Street

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med uppgångar. En tunn statistikagenda flyttade marknadens fokus mot den amerikanska centralbanken Federal Reserve och stundande tal från tre av bankens ledamöter, inför nästa veckas räntemöte..

DI - 14 aug 15 kl. 15:10

New York: Veckans uppgångar ser ut att kapas

USA-börserna ser ut att kapa veckans uppgångar på fredagen, då terminerna för de ledande indexen backar något inför öppning på Wall Street..

DI - 09 sep 15 kl. 10:41

Stabila uppgångar på börsen

De europeiska börserna inledde onsdagens handel med rejäla uppgångar, sedan Wall Street stängt nära dagshögsta och de asiatiska börserna avancerat på bred front..

Affärsvärlden - 30 sep 15 kl. 17:14

Breda uppgångar på Wall Street

De amerikanska börserna noterades för breda uppgångar på onsdagen då alla sektorindex stod på plus. Bland vinnarna fanns biometribolaget Synaptics som uppges ha tackat nej till ett bud..

Affärsvärlden - 17 nov 15 kl. 07:14

Storförvärv gav uppgångar på Wall Street

Handeln på de amerikanska börserna fick ny kraft mot slutet av måndagen och stängde med stadiga uppgångar efter att ha fått stöd av såväl oljepris som energisektorn..

DI - 11 jan 16 kl. 16:40

USA-börser: Lätta uppgångar efter svag vecka

Lätta uppgångar präglade den inledande måndagshandeln på Wall Street, som har en riktigt svag vecka i ryggen..

PrivataAffärer - 19 jul 16 kl. 07:15

Små uppgångar på Wall Street

Börserna i USA avslutade måndagen med måttliga uppgångar. Bäst gick Nasdaq, och specifikt tillverkare av halvledare och mjukvaror, efter kontantbud på ARM Holdings....

Affärsvärlden - 05 maj 17 kl. 16:21

New York: Uppgångar efter jobbrapport

Börserna på Wall Street noterades för mindre uppgångar på fredagen efter att den amerikanska jobbrapporten visat på en lägre arbetslöshet än väntat..

Affärsvärlden - 07 aug 17 kl. 07:04

Finansledda uppgångar på Wall Street

Börserna i New York stängde något högre på fredagen, där Dow Jones industriindex noterade uppgångar för åttonde dagen i rad..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:05

Researrangör tror på ”Turkiets revansch”

Spås bli en av årets mest populära semesterländer. Det menar Ticket Privatresor och hänvisar till bokningsstatistik. ”Turkiet, tillsammans med Spanien och Grekland, har länge varit ett av svenskarnas mest populära semesterländer under sommarens ledighet, men har sjunkit kraftigt i bokningarna de senaste åren.

Dagens PS - Igår: 07:02

Mästerkocken till Furuviks havskrog

”Jag vill skapa en härlig skärgårdskrog där man äter vällagad bra mat i en skön miljö”, är Jonas Dahlboms besked. Den 19 maj öppnar nya Furuviks havskrog – tidigare Furuviks brygga – med Jonas Dahlbom vid grytorna. Han kommer närmast från Gröna Lunds restaurangscen, där han bland annat var med och lanserade två nya restauranger på tivolit.

Dagens PS - Igår: 06:09

Bästa flygbolagen rankas – SAS med på listan

SAS har kvalat in på topp 10-listan över världens bästa fullserviceflygbolag. Travellink har tillsammans med onlineresebyrån eDreams ODIGEO rankat de bästa flygbolagen, baserat på recensioner från över 56.000 kunder.

Dagens PS - Igår: 06:00

38 meter superyacht – sportbil i garage ombord

Jo, båten levereras faktiskt med sportbil som körs på i aktern. Medge att konstruktionen är rätt läcker. Och för designen står brittiska Gray, som tidigare bland annat ritat konceptmodeller av Volvo, Aston Martin och Saab.

Dagens PS - I förrgår: 10:57

Pojken med guldbyxorna fick 638 miljoner i bonus

Snaps vd Evan Spiegel tilldelades förra året en ersättning på 638 miljoner dollar, varav den överväldigande majoriteten var kopplad till RSU-aktier. I inskickade dokument till finansinspektionen, SEC, står det att Evan Spiegel fick 37,4 miljoner RSU-aktier tilldelade. Deras värde uppskattas till 636,6 miljoner dollar.

Dagens PS - I förrgår: 12:06

Volvos tungviktare i historiskt möte

Miljardären Fredrik Lundberg och vd:n Helena Stjernholm träffar Li Shufu i Stockholm. Di berättar om toppmötet i dag, fredag, i Stockholm mellan Volvos två storägare: Li Shufu och Fredrik Lundberg. Helena Stjernholm, Industrivärdens vd, är också med på mötet, enligt tidningen, som uppger att näringsminister Mikael Damberg bokad tid på lördag för möte med AB Volvos nye storägare, kinesen Li Shufu, Volvo Cars-ägaren som i slutet av 2017 även seglade upp som storägare i fordonsjätten AB Volvo efter att ha Cevian Capitals aktiepost i Volvo.

Dagens PS - I förrgår: 11:20

Svarta listan: Här är värsta branscherna

115 ärenden rör banker, rapporterar SVT Nyheter. I 16 fall ledde det till att bankerna blev fällda, framgår det. Det handlar alltså om konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista, som publiceras två gånger varje år och där syftet är att varna allmänheten för företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN:s) rekommendationer.

Dagens PS - I förrgår: 08:51

Apples kvarskatt – jackpot för Irland

Irland förväntar sig att dra in totalt 16 miljarder dollar i kvarskatt från Apple som ska överlämnas till EU-kommissionen. Det har Niall Cody, ordförande för irländska Revenue Commissioners, gett ett besked om, skriver SeekingAlpha. Niall Cody sade att 95 procent av beräkningarna är avklarade och att det slutliga beloppet kommer att hamna i händerna på EU innan april är till ända.

Dagens PS - I förrgår: 09:37

Inflationen oroar Riksbanken

Flera ledamöter i Riksbanken uttryckte vid förra mötet oro för inflationsutvecklingen framöver och betonade att nedåtriskerna förtjänar särskilt stor uppmärksamhet när man ska avgöra vid vilken tidpunkt och i vilken hastighet det är lämpligt att börja höja reporäntan. Det framgår av protokollet från det senaste penningpolitiska mötet den 13 februari, då reporäntan behölls oförändrad på -0,50 procent. Trots att inflationsprognosen reviderades ned något för det närmaste året behölls Riksbankens prognos för reporäntan oförändrad vid mötet.

Dagens PS - I förrgår: 08:09

Tokyobörsen går starkt i morgonhandeln

Asien-börserna rör sig uppåt under fredagens handel. Oljeaktier fick stöd av högre oljepris under gårdagen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,72 procent till 21 892,78, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,82 procent till 1 760,53.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.