Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:47

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 07:51

Triss i uppgångar på Wall Streets indexNew York-börsen fortsatte fredagens återhämtning med ytterligare uppgångar under måndagen. Alla tre börsindex avslutade på plus och upphämtningen var brett fördelad över sektorer. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 1,39 procent till 2 656,00. Teknologitunga Nasdaq Composite ökade med 1,56 procent till 6 981,97. Sektormässigt hade material den bästa utvecklingen, plus 2,09 procent, medan fastigheter noterades för den svagaste utvecklingen, plus 0,25 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wall Streets, York, Nasdaq Composite, WTI, Kurs Diff, DJIA, Composite, TSE, Triss, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trissi , uppgångar, Wall, Streets, index
Affärsvärlden - 05 okt 15 kl. 11:45

Breda uppgångar i Europa

De ledande Europabörserna stiger rejält på måndagen med stöd av den sena uppgången på Wall Streets i fredags..

Affärsvärlden - 09 dec 13 kl. 16:15

Inledande uppgångar på Wall Street

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med uppgångar. En tunn statistikagenda flyttade marknadens fokus mot den amerikanska centralbanken Federal Reserve och stundande tal från tre av bankens ledamöter, inför nästa veckas räntemöte..

DI - 14 aug 15 kl. 15:10

New York: Veckans uppgångar ser ut att kapas

USA-börserna ser ut att kapa veckans uppgångar på fredagen, då terminerna för de ledande indexen backar något inför öppning på Wall Street..

DI - 09 sep 15 kl. 10:41

Stabila uppgångar på börsen

De europeiska börserna inledde onsdagens handel med rejäla uppgångar, sedan Wall Street stängt nära dagshögsta och de asiatiska börserna avancerat på bred front..

Affärsvärlden - 30 sep 15 kl. 17:14

Breda uppgångar på Wall Street

De amerikanska börserna noterades för breda uppgångar på onsdagen då alla sektorindex stod på plus. Bland vinnarna fanns biometribolaget Synaptics som uppges ha tackat nej till ett bud..

Affärsvärlden - 17 nov 15 kl. 07:14

Storförvärv gav uppgångar på Wall Street

Handeln på de amerikanska börserna fick ny kraft mot slutet av måndagen och stängde med stadiga uppgångar efter att ha fått stöd av såväl oljepris som energisektorn..

DI - 11 jan 16 kl. 16:40

USA-börser: Lätta uppgångar efter svag vecka

Lätta uppgångar präglade den inledande måndagshandeln på Wall Street, som har en riktigt svag vecka i ryggen..

PrivataAffärer - 19 jul 16 kl. 07:15

Små uppgångar på Wall Street

Börserna i USA avslutade måndagen med måttliga uppgångar. Bäst gick Nasdaq, och specifikt tillverkare av halvledare och mjukvaror, efter kontantbud på ARM Holdings....

Affärsvärlden - 05 maj 17 kl. 16:21

New York: Uppgångar efter jobbrapport

Börserna på Wall Street noterades för mindre uppgångar på fredagen efter att den amerikanska jobbrapporten visat på en lägre arbetslöshet än väntat..

Affärsvärlden - 07 aug 17 kl. 07:04

Finansledda uppgångar på Wall Street

Börserna i New York stängde något högre på fredagen, där Dow Jones industriindex noterade uppgångar för åttonde dagen i rad..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenska techstjärnan i nytt 100-miljoneravtal

Projektbolaget Northvolt har skrivit under ett partnerskapsavtal med Skellefteå kraft värt 100 miljoner kronor i investeringar, skriver Breakit. Beloppet är ämnat för den nya batterifabrik som Northvolt planerar att ha färdig i samma stad 2023. Den är tänkt att kunna producera batterier för flera hundra tusen elbilar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hon ritar ut kartan för Kinneviks framtid

Investmentbolaget Kinneviks nya ordförande Amelia Fawcett vill göra mer inom finansiella tjänster och hälsovård och ser stora möjligheter inom teknik, medier och telekom samt e-handel. Det säger hon i en intervju med Dagens industri. Kinnevik-toppen ser att konsolideringen i telekomsektorn bara har börjat och att fler strukturaffärer kommer att ske på den fronten.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Riksbanken: Här är största risken för Sverige

Hushållens höga och växande skuldsättning fortsätter att utgöra den största risken för svensk ekonomi. Skuldsättningen har ökat under lång tid och beror bland annat på att bostadsmarknaden fungerar dåligt och på att skattesystemet inte är väl utformat ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv. Det är därför viktigt att fortsätta med åtgärder som minskar riskerna och ökar motståndskraften i hushållssektorn inom framförallt dessa politikområden.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kanondrag i aktie efter urstark prognos

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på onsdagen efter nedgångar på Wall Street och i Asien. Även på de stora Europabörserna ses nedgångar. Amerikanska börsterminen är på minus.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Storbanken varnar: Då går USA in i recession

Om oljepriset stiger till 100 dollar per fat riskeras USA:s ekonomi att kastas in i en recession. Det varnar den schweiziska investmentbanken UBS för, enligt CNBC. Brentoljan har stigit nära 48 procent det senaste året och under den senaste tiden handlats över 80 dollar per fat.

Dagens PS - 1 timme sedan

Marcus Birro efter nya Palme-spåret: ”Tragiskt”

Bankernas hemliga liv, Göran Greider fly förbannad och ”Skandiamannen” pekas ut som Palme-mördaren. Det och mycket mer i dagens Ledarkollen av Marcus Birro. Bankernas hemliga liv Som novis undrar man mycket om bankernas hemliga liv.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rekordstöd för SD – största partiet bland män

Sverigedemokraterna rusar i ny mätning medan Socialdemokraterna sjunker till ”Julholt-nivå”, skriver Dagens Nyheter. SD har aldrig gått starkare. I en ny mätning från Dagens Nyheter/Ipsos som publiceras på onsdagsmorgonen får Jimmie Åkessons parti över 20 procent av väljarstödet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

FT: Snacket går om en gigantisk bankfusion

Chefer från Barclays och Standard Chartered har träffats och löst diskuterat en möjlig fusion, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor. Enligt uppgift ägde mötet mellan två chefer från huvudkontoren för de båda bankerna rum där man diskuterade de potentiella fördelarna av att gå ihop. Baserat på vad affärstidningen skriver ska samtalet ingå i en större ansträngning från Barclays sida att förbättra sin finansiella prestation.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Nordkorea-rädsla sprids på NY-börsen

Kurserna på New York-börsen vände nedåt på tisdagen. Sentimentet tyngdes av uttalanden från amerikanska presidenten Donald Trump som sa att han inte var säker på att toppmötet med Nordkorea verkligen kommer bli av samt att han inte var nöjd med handelssamtalen med Kina. På den breda marknaden sjönk S&P 500 index med 0,31 procent till 2.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Oväntad spelsuccé får Wall Street att darra

Strauss Zelnick som är vd för spelutvecklaren Take-Two Interactive Software ser på succéspelet Fortnite från Epic Games som något positivt för branschen. Sedan lanseringen av Fortnite i somras har spelet tagit alla med storm och inneburit att etablerade aktörer som Activision Blizzard tappat miljarder i börsvärde. Snabbheten i framgången har också fått Wall Street att ifrågasätta ifall de traditionella spelutvecklarna kommer att bli lidande av konkurrensen på lång sikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.