Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 November, 22:38

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 07:51

Triss i uppgångar på Wall Streets indexNew York-börsen fortsatte fredagens återhämtning med ytterligare uppgångar under måndagen. Alla tre börsindex avslutade på plus och upphämtningen var brett fördelad över sektorer. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 1,39 procent till 2 656,00. Teknologitunga Nasdaq Composite ökade med 1,56 procent till 6 981,97. Sektormässigt hade material den bästa utvecklingen, plus 2,09 procent, medan fastigheter noterades för den svagaste utvecklingen, plus 0,25 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wall Streets, York, Nasdaq Composite, WTI, Kurs Diff, DJIA, Composite, TSE, Triss, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trissi , uppgångar, Wall, Streets, index
Affärsvärlden - 05 okt 15 kl. 11:45

Breda uppgångar i Europa

De ledande Europabörserna stiger rejält på måndagen med stöd av den sena uppgången på Wall Streets i fredags..

Affärsvärlden - 09 dec 13 kl. 16:15

Inledande uppgångar på Wall Street

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med uppgångar. En tunn statistikagenda flyttade marknadens fokus mot den amerikanska centralbanken Federal Reserve och stundande tal från tre av bankens ledamöter, inför nästa veckas räntemöte..

DI - 14 aug 15 kl. 15:10

New York: Veckans uppgångar ser ut att kapas

USA-börserna ser ut att kapa veckans uppgångar på fredagen, då terminerna för de ledande indexen backar något inför öppning på Wall Street..

DI - 09 sep 15 kl. 10:41

Stabila uppgångar på börsen

De europeiska börserna inledde onsdagens handel med rejäla uppgångar, sedan Wall Street stängt nära dagshögsta och de asiatiska börserna avancerat på bred front..

Affärsvärlden - 30 sep 15 kl. 17:14

Breda uppgångar på Wall Street

De amerikanska börserna noterades för breda uppgångar på onsdagen då alla sektorindex stod på plus. Bland vinnarna fanns biometribolaget Synaptics som uppges ha tackat nej till ett bud..

Affärsvärlden - 17 nov 15 kl. 07:14

Storförvärv gav uppgångar på Wall Street

Handeln på de amerikanska börserna fick ny kraft mot slutet av måndagen och stängde med stadiga uppgångar efter att ha fått stöd av såväl oljepris som energisektorn..

DI - 11 jan 16 kl. 16:40

USA-börser: Lätta uppgångar efter svag vecka

Lätta uppgångar präglade den inledande måndagshandeln på Wall Street, som har en riktigt svag vecka i ryggen..

PrivataAffärer - 19 jul 16 kl. 07:15

Små uppgångar på Wall Street

Börserna i USA avslutade måndagen med måttliga uppgångar. Bäst gick Nasdaq, och specifikt tillverkare av halvledare och mjukvaror, efter kontantbud på ARM Holdings....

Affärsvärlden - 05 maj 17 kl. 16:21

New York: Uppgångar efter jobbrapport

Börserna på Wall Street noterades för mindre uppgångar på fredagen efter att den amerikanska jobbrapporten visat på en lägre arbetslöshet än väntat..

Affärsvärlden - 07 aug 17 kl. 07:04

Finansledda uppgångar på Wall Street

Börserna i New York stängde något högre på fredagen, där Dow Jones industriindex noterade uppgångar för åttonde dagen i rad..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tysk investeringsguru satsar i svenska startups

100 miljoner ska investeras och till sin hjälp har han Businesspoddens ena halva, Josef Fallesen. ”Det här känns verkligen som ett naturlig nästa steg för min del efter att ha bedömt hundratals startups genom åren”, säger Josef Fallesen. Hans tyska investeringskompanjon, tysken Christian Gaiser,  har grundat reklamappen Bonial.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Ledarkollen: Fortsatt SD-fixering

Dagens ledarkoll handlar om att även oppositionen har makt, om läkare i mobilen, om SD och om sexism i skolan. Och om en grym lagkapten i fotboll. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Goldman Sachs spår svagare dollar

Goldman Sachs räknar med att dollarn tappar under nästa år i samband med att den amerikanska ekonomin bromsar in. Investmentbanken uppger att man ser flera negativa faktorer på medellång sikt vilka väntas medföra en större nedsida än potentiell uppsida för dollarn under 2019. Goldman Sachs har i sin analys bytt uppfattning om den långsiktiga negativa utvecklingen för ett antal valutor mot dollarn, inklusive japanska yenen och svenska kronan.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Pengar skulle tysta visselblåsare i bankhärvan

Visselblåsaren i Danske Banks estländska muthärva, Howard Wilkinson, blev erbjuden pengar från en ”högstående person” från Danmark för att hålla tyst. Det uppger han i en utfrågning i Folketinget under måndagen. ”Då jag hotade med att gå till polisen blev jag erbjuden ännu mer pengar för att hålla tyst”, säger han.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Boka resan i tid – spara tusenlappar

Med rätt tajming kan du får ner priset hela 34 procent. För femte året i rad har hotell- och resesöksajten momondo.se tagit reda på när det är billigast att resa.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Tunge bilbossen misstänks för ekobrott

Nissans styrelseordförande Carlos Ghosn väntas bli arresterad i Japan för brott mot landets finanslagar, enligt lokala tidningen Asahi. Carlos Ghosn, som även är styrelseordförande och vd för franska Renault, misstänks ha rapporterat in för låga privata inkomster. Han uppges ha accepterat att prata med åklagare i Tokyo angående detta.

Dagens PS - 12 timmar sedan

EU-skatt kan släcka ned Google News

Google News kan komma att läggas ned om EU väljer att införa en länkskatt på artiklar, skriver The Guardian. EU vill med skatten kompensera kämpande nyhetspublicister medan Google hävdar att åtgärden snarare är skadlig för samma grupp. När Spanien 2014 valde att införa en länkskatt i samma syfte reagerade IT-jätten med att stänga ned Google News.

Dagens PS - 11 timmar sedan

GW visar vägen till börsmiljonerna

Kolla vad den framgångsrika kriminologiprofessorn nu tankar aktier och lek följa John. Nyhetsbyrån Direkt berättar att folkkäre Leif GW Persson, som gjort många lyckade börsklipp under årens lopp, nu investerar två miljoner kronor i S2 Medicals nyemission. Enligt den kände författaren, investeraren och kriminologiprofessorn är medicinteknikbolaget, som står inför en notering på Nasdaq First North, rätt positionerat med sin affärsidé om sårläkning.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Nordea stuvar om i börsportföljen

Gruvbolaget Boliden anses vara välpositionerat att kapitalisera på de strukturella förbättringarna i kopparmarknaden de kommande åren. Efter en svag aktieutveckling de senaste tiden anser Nordea att risk/reward-profilen återigen har blivit tilltalande. Det skriver banken i en analys där de lägger till aktien i modellportföljen och samtidigt slänger ut JM och Valmet.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Svenska staten blåst på 63 miljoner

Misstänkta svindlarbolag bakom Europas största bedrägeri ska ha fått pengarna från Skatteverket. Det här rapporterar TT, som uppger att myndigheten gjort utbetalningar till bolagen som misstänks ha medverkat till att ha svindlat Danmark på miljardbelopp. ”Det är uppenbart att Sverige har utsatts för bedrägerier”, säger Torsten Fensby, expert på skatteflykt, till nyhetsbyrån, som berättar att de misstänkta svindlarna kvitterat ut minst 63.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.