SR > Vetenskap

Tuesday, 25 September, 14:43

SR - 13 feb 18 kl. 08:13

Oklarheter kring fördelar med fleråriga grödorDet saknas vetenskapligt stöd för att fleråriga grödor är lösningen på odling i torra klimat. Det menar forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oklarheterkring , fördelarmed , fleråriga, grödor

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Viktiga telefondelar söks i havets djup

Forskare tar sig nu till ett av jordens mer otillgängliga områden i jakten på de sällsynta jordartsmetaller som behövs till våra smarta telefoner..

SR - 8 timmar sedan

Nedlagda stenkolsgruvor måste tömmas på vatten – för evigt

I år lägger Tyskland ner all stenkolsbrytning. Efter sig lämnar kolbrytningen stora utmaningar för kommande generationer. Gruvdriften har orsakat landsänkningar och vatten måste för all framtid pumpas bort för att inte stora ytor ska läggas under vatten..

SR - 8 timmar sedan

Hon upptäckte mekaniken bakom atomklyvning

I år är det 50 år sedan kärnfysikern Lise Meitner avled. Det har hävdats att hon var motarbetad i Sverige, inte minst av den tidens ledande svenske fysiker Manne Siegbahn. Men det stämmer inte helt, menar Kalle Grandin föreståndare för Centrum för Vetenskapshistoria vid Vetenskapsakademien..

SR - 8 timmar sedan

Därför har vi svårt att förstå genetiska risker för sjukdom

Om det upptäcks genetiska risker för sjukdom i forskningsstudier är det inte säkert att det är bra för deltagarna att få reda på det..

SR - 23 timmar sedan

Vetenskapsradion spekulerar om årets Nobelpriser

Vad belönas med årets Nobelpriser i medicin, fysik och kemi? Vetenskapsradions reportrar funderar och spekulerar i en direktsändning från Nobelmuseet i Stockholm. Kom gärna och lyssna på oss!

SR - Igår: 08:00

3D-skulptur hjälper atleten att förbättra sin rörelse

Skulle du vilja kopiera din favoritatlets serve, löpsteg eller piruett? Då kanske en rörelseskulptur i 3D skulle kunna vara till hjälp..

SR - Igår: 06:02

Elektriska stålnät används i försök att rädda korallreven

Elektriska metallnät som drar till sig mineral från havsvattnet - kan det hjälpa till att rädda skadade korallrev?.

SR - Igår: 06:00

Minskad risk för stroke hos ammande mödrar

Kvinnor som har ammat verkar ha en minskad risk att drabbas av stroke senare i livet, visar en observationsstudie från USA..

SR - Igår: 06:00

Forskare: Brist på lobbynätverk ger kvinnor färre Nobelpris

Kvinnliga forskare saknar alltför ofta inflytelserika lobbynätverk. Det är en viktig orsak till att kvinnor har svårt att få nobelpris, menar österrikiska forskare..

SR - 21 sep 18 kl. 16:13

Sociala medier viktigare än tevereklam i årets val

Sociala medier var viktigare än någonsin i årets valrörelse och partierna själva såg Facebook som mer betydelsefull än tevereklam. Det visar en snabbforskningsrapport som är den första i sitt slag för Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.