Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 09 December, 21:30

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 17:23

H&M skippar planen – betalar ut kontantGlädjebesked för alla aktieägare – klädjätten backar.  H&M:s styrelse föreslår att årsstämman beslutar att utdelningen om 9,75 kronor per aktie att utbetalas kontant, uppdelat vid två betalningstillfällen, en gång på våren och en gång på hösten. Det framgår av ett pressmeddelande. I bokslutskommunikén för räkenskapsåret 2016/2017 kommunicerades att styrelsen ämnade utreda möjligheten att erbjuda alla aktieägare en möjlighet att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, en så kallad återinvesteringsplan, det vill säga en Dividend Reinvestment Plan (DRIP). Utredningen visade dock att återinvesteringsplanen är svår att genomföra utifrån både tekniska och tidsmässiga aspekter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dividend Reinvestment Plan, DRIP, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, skippar, planen, betalarut , kontant
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 09:18

Planen sprack - nu blir julen mörkare

Foto: MK Illumination
Meningen var att slå på stort när det gäller vinterbelysningen i centrum under 400-årsjubileumsåret men när kommunen ensam betalar blir julen mörkare i Kristianstad. Handelsföreningen är inte längre med och betalar för ljusdekorationerna.
Tidigare har Handelsföreningen köpt ljusslingor och ljuskronor och kommunen har bekostat montering, drift och underhåll.

SVT - 22 okt 15 kl. 07:45

Youtube skippar reklamen om du betalar

Youtube lanserade på onsdagen sin nya tjänst Youtube Red där man betalar för att slippa reklam..

Västerbottens Folkblad - 12 timmar sedan

[PLUS] En ledare på planen och en förebild vid sidan

En ledare på planen, en förebild vid sidan av. Det är så Egal Saleman vill agera. Samtidigt tycker....

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalar

Det står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää.

YLE - 18 nov 14 kl. 12:10

Företag betalar EIF:s böter

Fotbollsklubben Ekenäs IF ska böta 500 euro för att klubbens fans, Eklöven, rusade in på spelplanen i Helsingfors under matchen mot Atlantis som avgjorde att EIF stiger till division 1. Supporterklubbens inofficiella ordförande Gustav Nöjd förstår beslutet, men efterlyser mera förståelse. - Jag förstår att man måste ge böter om man stormar planen, annars är det ingen poäng med regler, men ibland kunde man ändå se mellan fingrarna i avgörande matcher.

YLE - 02 dec 13 kl. 04:38

Vasa, Karleby och Kristinestad skippar julfesten

Kommunerna ska spara där det går just nu. I Vasa är det vikariestopp, i Jakobstad är det köpstopp och i Karleby är det vikariestopp och köpstopp. Och i år kommer Vasa, Karleby och Kristinestad att slopa julfesten för både stadens personal och beslutsfattare.

VA - 22 aug 11 kl. 12:59

Bilfirmor skippar Saab

22 augusti Samtidigt som Kronofogdens utmätningar mot Saab Automobile fortsätter tar allt fler bilhandlare bort Saab från sitt sortiment. Nu har Bilpartner beslutat att stoppa all nyförsäljning av märket vid sina tio anläggningar i Skåne, skriver Sydsvenskan. I fredags meddelade Holmgrens Bil, som säljer bilar på sju orter i Småland, att man slutar med Saab.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 11 kl. 01:35

Östersund skippar sponsornamn

Varken elbolag, mataffärer eller banker göre sig besvär ? Östersunds kommun har tagit beslut på att inte tillåta att sponsorer köper rätten att döpa om stadens idrottsarenor. Därmed bryter man ett allt vanligare mönster.

NT - 19 sep 11 kl. 12:21

Coldplay skippar Sverige

Coldplay ger sig ut på ny Europa-turné, men de svenska fansen blir utan ett besök. Enligt turnéplanen gör britterna under december nio spelningar i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Holland och Belgien. Turnépremiären är satt den 3 december i Glasgow..

NSD - 18 mar 15 kl. 12:58

Planen som ska lyfta LF: Flygplan

Här är specialplanen som ska få LF:s stjärnor att maxprestera mot Sundsvall: Laget skippar bussen – och flyger ner till Medelpad..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 11:37

Netflix får 13 gala-nomineringar

Streamingjätten Netflix har fått 13 Golden Globe-nomineringar inför nästa års gala, varav åtta är kopplade till tv-serier. Det skriver Techcrunch. Netflix är därmed inte i topp för tv-segmentet utan det är FX Networks som har tio nomineringar, bland annat för serier som Atlanta, Pose och The Americans.

Dagens PS - I förrgår: 12:22

Volvo sopar banan med konkurrenterna

Biltillverkaren krossar sina utmanare i krocktest. Bättre än så här kan det inte bli. Dagens Industri konstaterar att ”samtliga bilar i Volvo Cars sortiment har 5 stjärnor”.

Dagens PS - I förrgår: 11:01

Fler väljer att flyga med SAS

SAS ökade antalet passagerare med 1,8 procent till 2,33 miljoner under november, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 1,4 procent. Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade flygbolaget med 0,8 procent under månaden.

Dagens PS - I förrgår: 11:17

Fastighetsmäklarna mer pessimistiska

Fler mäklare tror nu på en prisnedgång de kommande tre månaderna efter en längre period där flera i kåren trott på prisuppgång. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard. Andelen mäklare som tror på fallande bostadspriser är nu 29 procent, upp från 25 procent månaden före.

Dagens PS - I förrgår: 11:32

White Guide: Bästa öl, vin och cocktailbaren

Eliten på den svenska barscenen korad. Kan du lista ut var Sverige bästa barer ligger? Landets huvudstad dominerar i samtliga kategorier av drygt 100 barer i Sverige på årets lista från ansedda restaurangguiden White Guide.

Dagens PS - I förrgår: 08:55

Nyhetsankare kan bli USA:s FN-ambassadör

Donald Trump väntas utse Heather Nauert till ny FN-ambassadör. Hon är i dag talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet och har tidigare även jobbat på nyhetskanalen Fox. Bloomberg skriver att valet av Heather Nauert är ovanligt eftersom hon saknar en stor erfarenhet av regeringsarbete.

Dagens PS - I förrgår: 09:32

Bilstaden kan få tillbaka sin fabrik

Fiat-Chrysler planerar att bygga Jeep vid en tidigare fabrik för motorer i Detroit som i dag gapar tom. Fabriken har varit stängd sedan 2012 men det finns nu planer på att återuppliva den för produktion av en ny Jeep Grand Cherokee för modellåret 2021. Åtgärden kan medföra så många som 400 nya jobb, uppger källor till Detroit News.

Dagens PS - I förrgår: 08:06

Volvos vd: Prognosen ”lite konservativ”

Volvo AB har kanske gett en lite för konservativ prognos för lastbilsefterfrågan i Nordamerika, enligt vd Martin Lundstedt. I en intervju med Bloomberg News uppgav Volvo-chefen att man räknar med att efterfrågan blir på en bra nivå i Nordamerika nästa år. Bolaget angav i senaste delårsrapporten att leveranserna väntades uppgå till 310 000 lastbilar i Nordamerika under nästa år.

Dagens PS - I förrgår: 09:10

Ledarkollen: Klockan klämtar för Merkel

Dagens ledarkoll handlar om kravaller i Frankrike, om norrländsk blick på makten, om Tyskland och så om svarta pengar som går till mörka krafter. Och så lite jul. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - I förrgår: 08:56

Expert: Årets julklapp hotar klädjättar

Det konstaterar Dagens Industris Agnetha Jönsson i en analys och förklarar varför. Som Dagens PS tidigare berättat har HUI Research korat second hand-kläder till Årets julklapp. ”Visst är det lätt att hålla med om att det återvunna plagget är helt rätt i flera aktuella trender som återbruk av prylar, klimatpåverkan, och materialutveckling.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.