Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:33

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 17:23

H&M skippar planen – betalar ut kontantGlädjebesked för alla aktieägare – klädjätten backar.  H&M:s styrelse föreslår att årsstämman beslutar att utdelningen om 9,75 kronor per aktie att utbetalas kontant, uppdelat vid två betalningstillfällen, en gång på våren och en gång på hösten. Det framgår av ett pressmeddelande. I bokslutskommunikén för räkenskapsåret 2016/2017 kommunicerades att styrelsen ämnade utreda möjligheten att erbjuda alla aktieägare en möjlighet att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, en så kallad återinvesteringsplan, det vill säga en Dividend Reinvestment Plan (DRIP). Utredningen visade dock att återinvesteringsplanen är svår att genomföra utifrån både tekniska och tidsmässiga aspekter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dividend Reinvestment Plan, DRIP, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, skippar, planen, betalarut , kontant
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 09:18

Planen sprack - nu blir julen mörkare

Foto: MK Illumination
Meningen var att slå på stort när det gäller vinterbelysningen i centrum under 400-årsjubileumsåret men när kommunen ensam betalar blir julen mörkare i Kristianstad. Handelsföreningen är inte längre med och betalar för ljusdekorationerna.
Tidigare har Handelsföreningen köpt ljusslingor och ljuskronor och kommunen har bekostat montering, drift och underhåll.

SVT - 22 okt 15 kl. 07:45

Youtube skippar reklamen om du betalar

Youtube lanserade på onsdagen sin nya tjänst Youtube Red där man betalar för att slippa reklam..

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalar

Det står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää.

YLE - 18 nov 14 kl. 12:10

Företag betalar EIF:s böter

Fotbollsklubben Ekenäs IF ska böta 500 euro för att klubbens fans, Eklöven, rusade in på spelplanen i Helsingfors under matchen mot Atlantis som avgjorde att EIF stiger till division 1. Supporterklubbens inofficiella ordförande Gustav Nöjd förstår beslutet, men efterlyser mera förståelse. - Jag förstår att man måste ge böter om man stormar planen, annars är det ingen poäng med regler, men ibland kunde man ändå se mellan fingrarna i avgörande matcher.

YLE - 02 dec 13 kl. 04:38

Vasa, Karleby och Kristinestad skippar julfesten

Kommunerna ska spara där det går just nu. I Vasa är det vikariestopp, i Jakobstad är det köpstopp och i Karleby är det vikariestopp och köpstopp. Och i år kommer Vasa, Karleby och Kristinestad att slopa julfesten för både stadens personal och beslutsfattare.

VA - 22 aug 11 kl. 12:59

Bilfirmor skippar Saab

22 augusti Samtidigt som Kronofogdens utmätningar mot Saab Automobile fortsätter tar allt fler bilhandlare bort Saab från sitt sortiment. Nu har Bilpartner beslutat att stoppa all nyförsäljning av märket vid sina tio anläggningar i Skåne, skriver Sydsvenskan. I fredags meddelade Holmgrens Bil, som säljer bilar på sju orter i Småland, att man slutar med Saab.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 11 kl. 01:35

Östersund skippar sponsornamn

Varken elbolag, mataffärer eller banker göre sig besvär ? Östersunds kommun har tagit beslut på att inte tillåta att sponsorer köper rätten att döpa om stadens idrottsarenor. Därmed bryter man ett allt vanligare mönster.

NT - 19 sep 11 kl. 12:21

Coldplay skippar Sverige

Coldplay ger sig ut på ny Europa-turné, men de svenska fansen blir utan ett besök. Enligt turnéplanen gör britterna under december nio spelningar i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Holland och Belgien. Turnépremiären är satt den 3 december i Glasgow..

NSD - 18 mar 15 kl. 12:58

Planen som ska lyfta LF: Flygplan

Här är specialplanen som ska få LF:s stjärnor att maxprestera mot Sundsvall: Laget skippar bussen – och flyger ner till Medelpad..

Expressen - 06 jan 16 kl. 13:00

Kolla Ryanairs nya stil – skippar det gula "fula"

Ryanair ändrar stil och tycks ha bestämt sig: Gult är fult. Den knallgula färg som länge dominerat i flygbolagets färgsättning tonas ned rejält när planen nu får ny inredning..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Börsen varningsblinkar – tecken på extrem rädsla

De amerikanska börserna föll på bred front under torsdagen efter oro över handelskrig mellan USA och Kina. Det innebar samtidigt att Fear & Greed Index sjönk från 16 till 9 och därmed indikerar extrem rädsla i marknaden. Det är den lägsta nivån sedan februari i samband med att börsfrossan inleddes.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Svenska företag nöjd med konjunkturen

Konjunkturläget bedöms vara gott och har varit så under det senaste året. Det menar företrädare för några av Sveriges största företag, enligt Riksbankens senaste företagsundersökning. Industriföretagen möter stark efterfrågan från i stort sett alla exportmarknader.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Nissan siktar på att sälja en miljon elbilar 2022

Japanska Nissan har tillkännagivit planer på att sälja en miljon elbilar årligen 2022, rapporterar Reuters. För att nå upp till målet ska bolaget utveckla åtta nya elbilsmodeller, varav fyra kommer att vara enbart för Kina. Nissan ser stora expansionsmöjligheter på vad som är världens största elbilsmarknad.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Fiat-Chrysler förlikas med stjärnans familj

Fiat-Chrysler har nått en förlikning med familjen till omkomna Star Trek-stjärnan Anton Yelchin, rapporterar Marketwatch. Skådespelaren dog i samband med att hans Jeep klämt fast honom vid uppfarten till hans hem för snart två år sedan. Som ett resultat av händelsen valde familjen att stämma Fiat-Chrysler för växelspaken i stadsjeepen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Skottsäkra lyxsuven – världens dyraste

Spänn fast säkerhetsbältet – prislappen på den här stadsjeepen börjar nämligen på 16,4 miljoner kronor. Och fullt utrustad är bilen dubbelt så dyr. Jodå.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Techjättarnas vd:ar åker till Kina

De amerikanska teknikföretagen Apple, Google och IBM:s vd:ar ska åka till Kina denna vecka för att bygga upp relationer med landets regeringstjänstemän. Resultaten har traditionellt varit undermåliga på detta område och försvåras nu även av USA:s importtullar på Kina, skriver Bloomberg News. Det är under China Development Forum som toppcheferna är tänkta att stärka banden.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Svenskt dieselförbud orsakar panik

Det säger privat- och tjänstebilsexperten Ronny Svensson till Dina Pengar i Expressen apropå regeringens förslag om förbud mot dieselbilar i landets storstäder. Förslaget – som klubbas i dag på förmiddagen – är linje med dieselförbuden som bland annat Tyskland fattat; och det här är ett dråpslag mot framför allt andrahandsmarknaden för dieselbilar, konstaterar Ronny Svensson. ”Det är uruselt, folk har panik”, säger han till Dina Pengar.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Hållbara fonder lockar flest kvinnor

Sparalternativet vanligare bland kvinnor än hos män, enligt en ny rapport, skriver TT. Var fjärde person placerar pengar i hållbara fonder, framför allt är det populärt bland kvinnor, enligt en ny undersökning från Fondbolagens förening. Två av tio män anser att fonder med inriktning på hållbarhet är viktigt.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Dumpade bolån oroar: ”Kunderna tar en risk”

Experter varnar nu för upplägget med billiga bolån med toklåg ränta, skriver Svenska Dagbladet. Enligt Andreas Håkansson, bankanalytiker på franska Exane BNP Paribas, är det obestridligt att kunderna ”tar en risk”, som han uttrycker det i SvD. ”Det finns inga garantier för att Enkla hittar nya attraktiva lån på den globala finansmarknaden om tre år.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.