Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 20 September, 11:28

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 17:23

H&M skippar planen – betalar ut kontantGlädjebesked för alla aktieägare – klädjätten backar.  H&M:s styrelse föreslår att årsstämman beslutar att utdelningen om 9,75 kronor per aktie att utbetalas kontant, uppdelat vid två betalningstillfällen, en gång på våren och en gång på hösten. Det framgår av ett pressmeddelande. I bokslutskommunikén för räkenskapsåret 2016/2017 kommunicerades att styrelsen ämnade utreda möjligheten att erbjuda alla aktieägare en möjlighet att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, en så kallad återinvesteringsplan, det vill säga en Dividend Reinvestment Plan (DRIP). Utredningen visade dock att återinvesteringsplanen är svår att genomföra utifrån både tekniska och tidsmässiga aspekter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dividend Reinvestment Plan, DRIP, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, skippar, planen, betalarut , kontant
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 09:18

Planen sprack - nu blir julen mörkare

Foto: MK Illumination
Meningen var att slå på stort när det gäller vinterbelysningen i centrum under 400-årsjubileumsåret men när kommunen ensam betalar blir julen mörkare i Kristianstad. Handelsföreningen är inte längre med och betalar för ljusdekorationerna.
Tidigare har Handelsföreningen köpt ljusslingor och ljuskronor och kommunen har bekostat montering, drift och underhåll.

Expressen - 4 timmar sedan

Betalar 268 000 i hyra – för tomma flyktingboenden

Trelleborgs kommun betalar totalt över en kvarts miljon kronor i hyra varje månad för två flyktingboenden – som inte används.Det gör att man spränger budgeten för mottagning av nyanlända med tre miljoner kronor.– Det är klart att det är pengar som hade kunnat gå till annat, säger Zara Göransson Tosic, chef för arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun..

SVT - 22 okt 15 kl. 07:45

Youtube skippar reklamen om du betalar

Youtube lanserade på onsdagen sin nya tjänst Youtube Red där man betalar för att slippa reklam..

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalar

Det står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää.

YLE - 18 nov 14 kl. 12:10

Företag betalar EIF:s böter

Fotbollsklubben Ekenäs IF ska böta 500 euro för att klubbens fans, Eklöven, rusade in på spelplanen i Helsingfors under matchen mot Atlantis som avgjorde att EIF stiger till division 1. Supporterklubbens inofficiella ordförande Gustav Nöjd förstår beslutet, men efterlyser mera förståelse. - Jag förstår att man måste ge böter om man stormar planen, annars är det ingen poäng med regler, men ibland kunde man ändå se mellan fingrarna i avgörande matcher.

YLE - 02 dec 13 kl. 04:38

Vasa, Karleby och Kristinestad skippar julfesten

Kommunerna ska spara där det går just nu. I Vasa är det vikariestopp, i Jakobstad är det köpstopp och i Karleby är det vikariestopp och köpstopp. Och i år kommer Vasa, Karleby och Kristinestad att slopa julfesten för både stadens personal och beslutsfattare.

VA - 22 aug 11 kl. 12:59

Bilfirmor skippar Saab

22 augusti Samtidigt som Kronofogdens utmätningar mot Saab Automobile fortsätter tar allt fler bilhandlare bort Saab från sitt sortiment. Nu har Bilpartner beslutat att stoppa all nyförsäljning av märket vid sina tio anläggningar i Skåne, skriver Sydsvenskan. I fredags meddelade Holmgrens Bil, som säljer bilar på sju orter i Småland, att man slutar med Saab.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 11 kl. 01:35

Östersund skippar sponsornamn

Varken elbolag, mataffärer eller banker göre sig besvär ? Östersunds kommun har tagit beslut på att inte tillåta att sponsorer köper rätten att döpa om stadens idrottsarenor. Därmed bryter man ett allt vanligare mönster.

NT - 19 sep 11 kl. 12:21

Coldplay skippar Sverige

Coldplay ger sig ut på ny Europa-turné, men de svenska fansen blir utan ett besök. Enligt turnéplanen gör britterna under december nio spelningar i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Holland och Belgien. Turnépremiären är satt den 3 december i Glasgow..

NSD - 18 mar 15 kl. 12:58

Planen som ska lyfta LF: Flygplan

Här är specialplanen som ska få LF:s stjärnor att maxprestera mot Sundsvall: Laget skippar bussen – och flyger ner till Medelpad..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Gigantisk kryptovaluta-kupp

Kryptovalutor till ett värde av 60 miljoner dollar har stulits från den japanska kryptovalutabörsen Zaif. Stölden har skett genom en hackerattack och börsoperatören Tech Bureau säger att bland annat bitcoin, bitcoin cash och monacoin stulits, rapporterar AFP. Tech Bureau, som driver Zaif, ville inte gå in på detaljer kring stölden men sade att ledningen kommer att avgå när de förlorade tillgångarna återlämnats till kunderna.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Så högt börsvärde kan Aston Martin få

Den brittiska lyxbilstillverkaren Aston Martin ska erbjuda 25 procent av bolagets aktier till en kurs på mellan 17,50 och 22,50 pund i samband med börsnoteringen. Det ger en värdering på mellan 4,02 och 5,07 miljarder pund, enligt ett pressmeddelande. Det framgår vidare att Daimler kvarstår som aktieägare och kommer inte att sälja i samband med börsnoteringen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Förnybar energi lockar Toyota

Japanska Toyota kommer att vara ankarinvesterare i en ny grön fond som förvaltas av Sparx Group, skriver Nikkei Asian Review. Toyotas åtagande i Mirai Renewable Energy Fund ska uppgå till en tredjedel av kapitalbasen på 30 miljarder yen, motsvarande 2,4 miljarder kronor. Fonden väntas ta sikte på olika förnybara energianläggningar och överföra en del av elen till Toyotas fabriker och återförsäljare.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ledarkollen: Är hon en ulv i fårakläder?

Ledarkollen handlar i dag om förlåtelsens kraft,  om att Trump har rätt när det gäller Kina, om Annie Lööf, om debatten om EU i Sverige, och om det goda hatet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Förlåtelsens välsignelse i en bitter tid Låt oss starta torsdagens ledarkollen med en enda glittrande mening hämtad från Europas bästa ledarsida, The Guardian: ”The ability to forgive is a forgotten virtue in bitter times” DI: Trump har rätt om Kina Dagens Industri går på tvären mot all annan etablerad media och vågar faktiskt skriva att Donald Trump KAN ha rätt ibland: ”Donald Trump har rätt i sak när han beskyller landet för att sko sig p

Dagens PS - 4 timmar sedan

20 september: Här är dagens affärskalender

Missa inget viktigt i dag. Dagens PS håller dig uppdaterad. Börs
Rapporter
Appspotr delårsrapport
Kentima Holding bokslutskommuniké Utländska rapporter
Rocket Internet delårsrapport Stämmor
10:00 Future Gaming extra bolagsstämma Utländska stämmor
Diageo årsstämma Investerarmöte
08:30-11:00 Securitas investerarmöte i Stockholm
10:00 Neonode investerarmöte
10:00 Opus investerarmöte – Autotech Seminar
10:00 Redeye investerarmöte – Autotech Seminar
10:00 Smart Eye investerarmöte
10:00 Veoneer investerarmöte – Autotech Seminar
Bonesupport kapitalmarknadsdag i London Övriga händelser
Consilium månadsförsäljning Makro
06:30 Nederländerna arbetslöshet
06:30 Nederländerna

Dagens PS - 4 timmar sedan

AFV tipsar om köpvärd duo

Affärsvärlden rekommenderar köp av Tethys Oil och Bergs Timber i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för Sectra och Peab. Oljepriset har rusat under 2018 och så har även oljeaktierna.

Dagens PS - I förrgår: 07:14

H&M-konkurrent vinstvarnar

E-handelsbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, väljer att utfärda en vinstvarning för 2018. Bolaget uppger i ett pressmeddelande att den ovanligt varma och långa sommaren samt försenade omställningen till höst/vinter-säsongen har haft en negativ påverkan på intäktstillväxten och det justerade rörelseresultatet. För helåret 2018 spår Zalando att intäktstillväxten hamnar i ”den nedre delen” av intervallet 20-25 procent, mot tidigare ”nedre halvan” av samma intervall.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bankaktier gav Dow Jones bränsle

De amerikanska börserna utvecklades i olika riktningar under onsdagshandeln. Bankaktier gav stöd åt handeln och lyfte Dow Jones-index medan teknikaktier som Amazon, Netflix och Apple höll tillbaka Nasdaq Composite. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,13 procent till 2 907,95.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Volvo Cars snart i Sverige igen?

Volvo Cars står redo att flytta produktionen av sin bästsäljare XC90 från Kina till Sverige, skriver Dagens industri. Anledningen är USA:s tullar mot Kina, vilka slår mot modellen som är den bäst säljande i USA. Enligt Volvo Cars har man flexibiliteten att skifta över produktionen till Torslanda, men Di tillägger att det kan bli tal om omfördelning eftersom Torslandafabriken redan kör på treskift.

Dagens PS - 2 timmar sedan

PS-podden möter en stjärnmäklare

Sveriges mest kända och framgångsrika stjärnmäklare vilar inte på gamla meriter. Fokus är hela tiden framåt mot nya utmaningar. Lyssna när Niklas Berntzon från mäklarfirman Eklund Stockholm New York gästar PS-podden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.