Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 24 June, 08:58

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 17:23

H&M skippar planen – betalar ut kontantGlädjebesked för alla aktieägare – klädjätten backar.  H&M:s styrelse föreslår att årsstämman beslutar att utdelningen om 9,75 kronor per aktie att utbetalas kontant, uppdelat vid två betalningstillfällen, en gång på våren och en gång på hösten. Det framgår av ett pressmeddelande. I bokslutskommunikén för räkenskapsåret 2016/2017 kommunicerades att styrelsen ämnade utreda möjligheten att erbjuda alla aktieägare en möjlighet att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, en så kallad återinvesteringsplan, det vill säga en Dividend Reinvestment Plan (DRIP). Utredningen visade dock att återinvesteringsplanen är svår att genomföra utifrån både tekniska och tidsmässiga aspekter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dividend Reinvestment Plan, DRIP, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, skippar, planen, betalarut , kontant
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 09:18

Planen sprack - nu blir julen mörkare

Foto: MK Illumination
Meningen var att slå på stort när det gäller vinterbelysningen i centrum under 400-årsjubileumsåret men när kommunen ensam betalar blir julen mörkare i Kristianstad. Handelsföreningen är inte längre med och betalar för ljusdekorationerna.
Tidigare har Handelsföreningen köpt ljusslingor och ljuskronor och kommunen har bekostat montering, drift och underhåll.

SVT - 22 okt 15 kl. 07:45

Youtube skippar reklamen om du betalar

Youtube lanserade på onsdagen sin nya tjänst Youtube Red där man betalar för att slippa reklam..

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalar

Det står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää.

YLE - 18 nov 14 kl. 12:10

Företag betalar EIF:s böter

Fotbollsklubben Ekenäs IF ska böta 500 euro för att klubbens fans, Eklöven, rusade in på spelplanen i Helsingfors under matchen mot Atlantis som avgjorde att EIF stiger till division 1. Supporterklubbens inofficiella ordförande Gustav Nöjd förstår beslutet, men efterlyser mera förståelse. - Jag förstår att man måste ge böter om man stormar planen, annars är det ingen poäng med regler, men ibland kunde man ändå se mellan fingrarna i avgörande matcher.

YLE - 02 dec 13 kl. 04:38

Vasa, Karleby och Kristinestad skippar julfesten

Kommunerna ska spara där det går just nu. I Vasa är det vikariestopp, i Jakobstad är det köpstopp och i Karleby är det vikariestopp och köpstopp. Och i år kommer Vasa, Karleby och Kristinestad att slopa julfesten för både stadens personal och beslutsfattare.

VA - 22 aug 11 kl. 12:59

Bilfirmor skippar Saab

22 augusti Samtidigt som Kronofogdens utmätningar mot Saab Automobile fortsätter tar allt fler bilhandlare bort Saab från sitt sortiment. Nu har Bilpartner beslutat att stoppa all nyförsäljning av märket vid sina tio anläggningar i Skåne, skriver Sydsvenskan. I fredags meddelade Holmgrens Bil, som säljer bilar på sju orter i Småland, att man slutar med Saab.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 11 kl. 01:35

Östersund skippar sponsornamn

Varken elbolag, mataffärer eller banker göre sig besvär ? Östersunds kommun har tagit beslut på att inte tillåta att sponsorer köper rätten att döpa om stadens idrottsarenor. Därmed bryter man ett allt vanligare mönster.

NT - 19 sep 11 kl. 12:21

Coldplay skippar Sverige

Coldplay ger sig ut på ny Europa-turné, men de svenska fansen blir utan ett besök. Enligt turnéplanen gör britterna under december nio spelningar i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Holland och Belgien. Turnépremiären är satt den 3 december i Glasgow..

NSD - 18 mar 15 kl. 12:58

Planen som ska lyfta LF: Flygplan

Här är specialplanen som ska få LF:s stjärnor att maxprestera mot Sundsvall: Laget skippar bussen – och flyger ner till Medelpad..

Expressen - 06 jan 16 kl. 13:00

Kolla Ryanairs nya stil – skippar det gula "fula"

Ryanair ändrar stil och tycks ha bestämt sig: Gult är fult. Den knallgula färg som länge dominerat i flygbolagets färgsättning tonas ned rejält när planen nu får ny inredning..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 02:59

NYHET: Nya Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - I förrgår: 02:59

NYHET: Tredje generationen Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - I förrgår: 14:05

Börsen oroar guru: “Ett varningstecken”

Experten förklarar i Dagens Industri. “Jag är ganska oroad”. “I en stark tjurmarknad brukar normalt sett alla index nå nya höjder samtidigt.

Dagens PS - I förrgår: 14:00

Bank bröt mot lagen – nu kommer notan

Deutsche Bank ska betala 205 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, i en förlikning med delstaten New York. Det rapporterar Reuters. Den tyska storbanken får böta för att ha brutit mot New Yorks banklagar.

Dagens PS - I förrgår: 14:01

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - I förrgår: 14:02

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

Dagens PS - I förrgår: 13:58

Raketfart i “rookie” på börspremiären

Solenergibolaget Midsummer började i dag torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton, att handlas på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 100 miljoner kronor som tecknades till 500 miljoner kronor, motsvarande en överteckning på 400 procent. Bolaget emitterade 6,18 miljoner aktier till teckningskursen 16,20 kronor per aktie.

Dagens PS - I förrgår: 13:39

Jobb & sånt i finansbranschen

Avanza får ny corpchef och Norrlandsfonden ny ordförande. Nätmäklaren Avanza Bank rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Holst-Blomqvist kommer närmast från rollen som senior rådgivare på Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat med bolagstransaktioner.

Dagens PS - I förrgår: 10:19

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 08:11

Norwegians nya rutt: Dublin-Toronto

Flygbolaget Norwegian ska börja flyga mellan Dublin i Irland och Hamilton/Toronto i Kanada. Det är bolagets första linje mellan Europa och Kanada. Den nya dagliga linjen kommer starta den 31 mars nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.