SR > Vetenskap

Friday, 23 March, 19:33

SR - 13 feb 18 kl. 06:27

Frankrike höjer koldioxidskattenFrankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrike, höjer, koldioxidskatten
SVT - 03 dec 15 kl. 16:31

Svenskt stöd för Frankrike dröjer

Ett beslut om vad Sverige ska bistå Frankrike med i kampen mot IS dröjer ännu ett tag..

DN - 03 dec 15 kl. 21:36

Beslut om svenskt stöd till Frankrike dröjer

Svaret dröjer ännu ett tag på hur Sverige ska bistå Frankrike militärt i kampen mot IS. Kristdemokraterna vill se Gripenplan spana över norra Irak, men regeringen är skeptisk..

DN - 04 mar 16 kl. 17:20

Frankrike hotar öppna ”gränsen” mot Storbritannien

Frankrike höjer tonläget i ett försök att förmå Storbritannien att stanna kvar i EU. Den franske näringsministern hotar nu med att släppa igenom flyktingarna genom Eurotunneln om grannlandet i norr röstar för en ”Brexit”..

Nyhetskanalen - 28 sep 12 kl. 15:15

Frankrike höjer skatten för de rikaste

De fransmän som tjänar mer än en miljon euro per år kommer att få en skatt på 75 procent, meddelade den franska premiärtminstern Jean-Marc Ayrault. Men nio av tio kommer inte att få någon höjd skatt i den kommande budgeten meddelade han på fredagen.Budgetsaneringen innebär totat att Frankrikes budgetunderskott minskar från 4,5 procent 2012 till 3,0 procent 2013 ?

SR - 16 feb 18 kl. 17:11

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter..

YLE - 19 jun 16 kl. 13:58

Kan Schweiz skrälla i Lille eller vinner Frankrike gruppen?

Frankrike och Schweiz avrundar sina respektive gruppspel i Lille med en sammandrabbing där ett oavgjort resultat skulle passa bägge lagen mer än väl. Vill Schweiz ta hem gruppen måste man göra något man aldrig tidigare lyckats med. Schweiz-Frankrike Grupp A, Lille, kl 22.

Cornucopia - 16 nov 15 kl. 20:41

Hollande: Frankrike avser åberopa Lissabonfördraget 42.7 - Sverige ut i krig

Frankrikes president Hollande meddelade i sitt tal inför kongressen idag att Frankrike avser att åberopa Lissabonfördraget §42.7, dvs att landet blivit utsatt för ett väpnat angrepp. Därmed är samtliga EU-medlemmar skyldiga att ställa upp med alla till buds stående medel.

SvD - 03 dec 15 kl. 16:39

Stöd till Frankrike i kampen mot IS dröjer

Ett beslut om vad Sverige ska bistå Frankrike med i kampen mot IS dröjer ännu ett tag. Det blir ytterligare samtal mellan regeringen och oppositionen i nästa vecka..

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 14 kl. 17:35

Giroud startar för Frankrike


Den franske förbundskaptenen Didier Deschamps gör fem förändringar i sitt lag jämfört med 0-0 i den avslutande gruppspelsmatchen mot Ecuador, en match där Frankrike kunde lufta reserver i truppen eftersom avancemanget redan var klart. Lårskadade mittbacken Mamadou Sakho kan inte spela, och ersätts av Laurent Koscielny i mittförsvaret. Dessutom är mittfältaren Yohan Cabaye tillbaka efter avstängning och i tremannaanfallet är Mathieu Valbuena och Olivier Giroud tillbaka från start efter att ha vilats.

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 17:35

Giroud startar för Frankrike


Den franske förbundskaptenen Didier Deschamps gör fem förändringar i sitt lag jämfört med 0-0 i den avslutande gruppspelsmatchen mot Ecuador, en match där Frankrike kunde lufta reserver i truppen eftersom avancemanget redan var klart. Lårskadade mittbacken Mamadou Sakho kan inte spela, och ersätts av Laurent Koscielny i mittförsvaret. Dessutom är mittfältaren Yohan Cabaye tillbaka efter avstängning och i tremannaanfallet är Mathieu Valbuena och Olivier Giroud tillbaka från start efter att ha vilats.

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

De riskerar sina liv – för djurens skull

De senaste dagarna har det rasat stora bränder i södra Australien. Utvecklade larmsystem gör att invånarna är förberedda på hur de ska bete sig vid bränder – men många djurägare riskerar livet när de försöker rädda sina djur..

SR - 13 timmar sedan

Unikt exemplar ger nya insikter om Stockholms blodbad

Ett unikt exemplar av medeltidsmanuskriptet Gesta Danorum, eller Danskarnas bedrifter, har köps in av Kungliga Biblioteket i Stockholm. Exemplaret är en förstautgåva av den tryckta versionen av boken ifrån 1514, medan originalet skrevs redan 300 år tidigare..

SR - Igår: 09:56

Snart börjar årets säsong av Odla med P1

På annandag påsk sänds säsongens första program. Då kollar programledaren Gustaf Klarin på förodlade småplantor hemma hos hortonomens och grönsaksodlaren Ingela Jagne, som också i år medverkar återkommande i programmet..

SR - Igår: 07:01

Blixtsnabb robot löser Rubiks kub

Det kan gå väldigt snabbt när robotar ska lösa Rubiks kub. Nyligen slogs ett nytt världsrekord..

SR - Igår: 06:53

Den otrevliga parasiten guineamask på väg att försvinna

Nu är världen ännu närmare utrotning av guineamask, den där parasitmasken som sakta kryper ut genom huden och som lindas upp på en pinne för att inte gå av..

SR - Igår: 06:00

Risk för radioaktiva läckor vid forskningsanläggningen ESS

Pilotexperiment har visat att mer radioaktivt material än väntat skulle kunna släppas ut från forskningsanläggningen ESS vid en olycka. Nu har Länsstyrelsen i Skåne tillfälligt stoppat två områden som ska byggas runt anläggningen..

SR - Igår: 06:08

FN-rapport: Vatten måste värderas högre

Ett helhetstänk behövs för att trygga världens vattenresurser, menar en högnivåpanel inom FN och Världsbanken i samband med världsvattendagen som äger rum idag..

SR - I förrgår: 08:12

Virtuell strålning i Skåne

En ny strålningssimulator för cancerbehandling har invigts på Skånes universitetssjukhus. En simulator som skapar en virtuell miljö för läkare att träna sig i..

SR - I förrgår: 06:30

Olika skott på varg i Sverige och Norge

Sverige och Norge har till stora delar gemensamma rovdjursstammar, men helt olika politik på området. Nu vill forskare skapa nätverk över gränsen för att få en mer forskningsbaserad och samordnad rovdjursförvaltning..

SR - I förrgår: 06:31

Undersökta gener avslöjar kackerlackans anpassningar

Den är snabbväxande, älskar fukt och rutten mat och trivs i människans sällskap. Det handlar om den amerikanska kackerlackan som nu fått sitt genom undersökt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.