SR > Vetenskap

Thursday, 20 September, 10:28

SR - 13 feb 18 kl. 06:27

Frankrike höjer koldioxidskattenFrankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrike, höjer, koldioxidskatten
SVT - 03 dec 15 kl. 16:31

Svenskt stöd för Frankrike dröjer

Ett beslut om vad Sverige ska bistå Frankrike med i kampen mot IS dröjer ännu ett tag..

DN - 03 dec 15 kl. 21:36

Beslut om svenskt stöd till Frankrike dröjer

Svaret dröjer ännu ett tag på hur Sverige ska bistå Frankrike militärt i kampen mot IS. Kristdemokraterna vill se Gripenplan spana över norra Irak, men regeringen är skeptisk..

Sydsvenskan - 10 apr 18 kl. 00:52

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen. Samtidigt utlovar USA:s president Donald Trump ett "kraftfullt" svar på händelserna i Douma. Regeringen i.

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 09:42

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen. Samtidigt utlovar USA:s president Donald Trump ett "kraftfullt" svar på händelserna i Douma..

UNT - 10 apr 18 kl. 09:42

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen..

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 11:08

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen. Samtidigt utlovar USA:s president Donald Trump ett "kraftfullt" svar på händelserna i Douma..

DN - 04 mar 16 kl. 17:20

Frankrike hotar öppna ”gränsen” mot Storbritannien

Frankrike höjer tonläget i ett försök att förmå Storbritannien att stanna kvar i EU. Den franske näringsministern hotar nu med att släppa igenom flyktingarna genom Eurotunneln om grannlandet i norr röstar för en ”Brexit”..

Nyhetskanalen - 28 sep 12 kl. 15:15

Frankrike höjer skatten för de rikaste

De fransmän som tjänar mer än en miljon euro per år kommer att få en skatt på 75 procent, meddelade den franska premiärtminstern Jean-Marc Ayrault. Men nio av tio kommer inte att få någon höjd skatt i den kommande budgeten meddelade han på fredagen.Budgetsaneringen innebär totat att Frankrikes budgetunderskott minskar från 4,5 procent 2012 till 3,0 procent 2013 ?

SR - 16 feb 18 kl. 17:11

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter..

YLE - 19 jun 16 kl. 13:58

Kan Schweiz skrälla i Lille eller vinner Frankrike gruppen?

Frankrike och Schweiz avrundar sina respektive gruppspel i Lille med en sammandrabbing där ett oavgjort resultat skulle passa bägge lagen mer än väl. Vill Schweiz ta hem gruppen måste man göra något man aldrig tidigare lyckats med. Schweiz-Frankrike Grupp A, Lille, kl 22.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Forskare hoppas bota hårlöshet - med sandelträ

Kanske kan doftmolekyler av sandelträ vara något för att behandla hårlöshet framöver. Sandelträ ser nämligen ut att stimulera hårväxten, menar forskare..

SR - 4 timmar sedan

Varför bryr vi oss mer om bin än om getingar?

Den roll som getingar och andra steklar spelar i naturen uppskattas inte på samma sätt som den roll bin spelar, enligt brittiska forskare..

SR - 4 timmar sedan

Torka och skadedjur påverkar Polens träd

Hur mår granen i ett klimat som i Europa kan bli allt varmare? Ett klimat som missgynnar granen men gynnar skadeinsekten granbarkborren. Frågan har aktualiserats i den berömda polska nationalparken Białowieża..

SR - 4 timmar sedan

Lätt fysisk aktivitet halverar risken för svår stroke

Den som promenerar blott en halvtimme om dagen och ändå får en stroke löper halverad risk att drabbas av svår stroke, enligt en ny studie..

SR - 4 timmar sedan

Duktiga dataspelare - nya generationen sjömän?

Kanske är den nya generationen sjömän de som är bra på att spela dataspel? I takt med att intresset för självkörande båtar ökar, finns risken att de klassiska sjömännen är på utdöende, menar forskare..

SR - Igår: 06:24

Ny form av kaningulsot i Sverige

Vilda och tama kaniner i Sverige drabbas av en ny form av kaningulsot. Viruset ger svåra leverskador och det är vanligt att de dör i sjukdomen..

SR - Igår: 06:00

Svinpest bökar till vildsvinens framtid

I Europa sprids nu den fruktade afrikanska svinpesten. Och att sjukdomen får konsekvenser märks numera i den polska naturen..

SR - Igår: 06:00

Familjen har minskat sina klimatgasutsläpp med trettio procent

Ett kommunprojekt om att leva klimatsmart under ett års tid har precis avslutats i Katrineholm. Sex familjer har under ett år fått hjälp att ta bort trettio procent av sina utsläpp av klimatgaser..

SR - I förrgår: 07:01

Vargmumie från istiden hittad i Kanada

En mumifierad vargvalp som ska ha levt för hela 50 000 år sedan har tinat fram i den smältande permafrosten i nordvästra Kanada..

SR - I förrgår: 07:02

Så pratar vi om kärleken

Hur definierar du kärlek, och hur skulle du uttrycka dig för att sätta ord på dina romantiska känslor? En avhandling vid Umeå universitet har undersökt saken lite närmre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.