SR > Vetenskap

Sunday, 09 December, 20:08

SR - 13 feb 18 kl. 06:27

Frankrike höjer koldioxidskattenFrankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrike, höjer, koldioxidskatten
SVT - 03 dec 15 kl. 16:31

Svenskt stöd för Frankrike dröjer

Ett beslut om vad Sverige ska bistå Frankrike med i kampen mot IS dröjer ännu ett tag..

DN - 03 dec 15 kl. 21:36

Beslut om svenskt stöd till Frankrike dröjer

Svaret dröjer ännu ett tag på hur Sverige ska bistå Frankrike militärt i kampen mot IS. Kristdemokraterna vill se Gripenplan spana över norra Irak, men regeringen är skeptisk..

Sydsvenskan - 10 apr 18 kl. 00:52

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen. Samtidigt utlovar USA:s president Donald Trump ett "kraftfullt" svar på händelserna i Douma. Regeringen i.

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 09:42

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen. Samtidigt utlovar USA:s president Donald Trump ett "kraftfullt" svar på händelserna i Douma..

UNT - 10 apr 18 kl. 09:42

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen..

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 11:08

Frankrike höjer tonläget mot Syrien

Frankrike hotar Assadregimen med bestraffning om det visar sig att syriska militären ligger bakom den misstänkta kemvapenattacken i Douma i helgen. Samtidigt utlovar USA:s president Donald Trump ett "kraftfullt" svar på händelserna i Douma..

DN - 04 mar 16 kl. 17:20

Frankrike hotar öppna ”gränsen” mot Storbritannien

Frankrike höjer tonläget i ett försök att förmå Storbritannien att stanna kvar i EU. Den franske näringsministern hotar nu med att släppa igenom flyktingarna genom Eurotunneln om grannlandet i norr röstar för en ”Brexit”..

Nyhetskanalen - 28 sep 12 kl. 15:15

Frankrike höjer skatten för de rikaste

De fransmän som tjänar mer än en miljon euro per år kommer att få en skatt på 75 procent, meddelade den franska premiärtminstern Jean-Marc Ayrault. Men nio av tio kommer inte att få någon höjd skatt i den kommande budgeten meddelade han på fredagen.Budgetsaneringen innebär totat att Frankrikes budgetunderskott minskar från 4,5 procent 2012 till 3,0 procent 2013 ?

SR - 16 feb 18 kl. 17:11

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter..

YLE - 19 jun 16 kl. 13:58

Kan Schweiz skrälla i Lille eller vinner Frankrike gruppen?

Frankrike och Schweiz avrundar sina respektive gruppspel i Lille med en sammandrabbing där ett oavgjort resultat skulle passa bägge lagen mer än väl. Vill Schweiz ta hem gruppen måste man göra något man aldrig tidigare lyckats med. Schweiz-Frankrike Grupp A, Lille, kl 22.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 07:20

Nobelpristagarnas gåvor bildar utställning

Årets Nobelpristagare har anlänt till Sverige och Stockholm. Nyligen var många av dem på Nobelmuseet för att lämna över föremål som hamnar i utställningen där..

SR - I förrgår: 06:15

EU-utträde oroar brittiska forskare

Brittiska universitet riskerar att gå miste om mycket forskningsbidrag efter EU-utträdet. Den här ovissheten om framtiden oroar många brittiska forskare, berättar Carole Mundell, chefsrådgivare i forskningsfrågor vid det brittiska utrikesdepartementet, men själv är hon optimistisk..

SR - I förrgår: 06:00

Mjukvävnad med celler hittad i uråldrigt fossil

Ichthyosaurierna var delfinliknande reptiler som simmade runt i haven för över hundra miljoner år sen. Men kanske var de mer lika dagens delfiner än vi tidigare trott. Det visar mjukvävnad från ett 180 miljoner år gammalt fossil..

SR - I förrgår: 06:00

Forskningsstiftelser har miljarder i skatteparadis

Några av de största privata forskningsstiftelserna i världen, som finansierar bland annat klimatforskning har gjort mångmiljardplaceringar i skatteparadis och köpt aktier i oljebolag för pengarna..

SR - 06 dec 18 kl. 11:13

Nyupptäckt geting tuggar i sig spindlar

Vad sägs om spindel till middag? En nyupptäckt geting skulle svara ja. Den parasiterar på kolonilevande spindlar..

SR - 06 dec 18 kl. 06:00

Miljövänligare bilar med nytt ytskikt

Kan ett tunt lager av zirkonoxid göra bilmotorer miljövänligare? På Högskolan Väst i Trollhättan är forskningen på detta i full gång..

SR - 06 dec 18 kl. 06:01

Äldre kvinnor missar cancerscreening – HPV-test föreslås

Ungefär 30 procent av de kvinnor som får livmoderhalscancer är över 60 år. Trots det kallas kvinnor över 60 inte till screeningprogrammet där man letar efter cellförändringar som kan leda till livmoderhalscancer..

SR - 05 dec 18 kl. 19:24

Rapport: Koldioxidutsläppen slår nya rekord

De globala koldioxidutsläppen har fortsatt att öka under 2018 och slår nya rekord hela tiden. Det är slutsatsen i den årliga klimatrapporten från Global Carbon Project, med forskare i 15 länder, som släpps i kväll..

SR - 05 dec 18 kl. 12:08

Senapsgas oväntat spritt utanför västkusten

Senapsgas som dumpades utanför västkusten efter andra världskriget har fått större spridning än väntat, visar mätningar..

SR - 05 dec 18 kl. 08:35

Få landsting följer riktlinjer för cellprov

Bara sju av 21 landsting i Sverige följer Socialstyrelsens riktlinjer för de tester som görs för upptäcka och förebygga livmoderhalscancer. Det här skriver Dagens nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.