DI > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 15:43

DI - 12 feb 18 kl. 19:07

Skuggdirektionen fortfarande eniga: Höj räntan, IngvesFör fjärde mötet på raken uppmanar Skuggdirektionen Riksbanken att höja räntan. Börsoron och den skakiga bomarknaden väger lätt i jämförelse med den starka konjunkturen och det stigande resursutnyttjandet.  Samtliga ledamöter vill dra upp räntan, men i lite olika takt. De är också kritiska till Riksbankens smygförlängning av obligationsköpen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skuggdirektionen Riksbanken, Riksbankens

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skuggdirektionen, fortfarande, eniga, Höj, räntan, Ingves
DI - 18 apr 11 kl. 06:07

Skuggdirektionen enig om räntehöjning

Samtliga sex ledamöter i skuggdirektionen anser att Riksbanken bör höja styrräntan till med ytterligare 25 punkter, till 1,75 procent, på onsdag..

DI - 04 sep 13 kl. 06:05

Skuggdirektionen: ljusare utsikter

Konjunkturen har förbättrats under sommaren. Det gäller både Sverige och stora delar av omvärlden. Men tillväxtländerna oroar skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 10:49

Skuggdirektionen: Svagare i omvärlden

Den globala ekonomin har försämrats något den senaste tiden. Uppsvinget alla hoppas på skjuts hela tiden på framtiden. Den dystra bilden tecknas av Skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 11:02

Skuggdirektionen: Sänk räntan!

Både den internationella och den svenska ekonomin har försvagats något den senaste tiden. Samtidigt är inflationen låg och arbetslösheten hög. Skuggdirektionen upprepar därför sitt budskap: sänk räntan!.

DI - 16 dec 13 kl. 20:19

Skuggdirektionen: En global ljusning

Det internationella konjunkturläget har förbättrats. Särskilt gäller det USA, men också Storbritannien. Norge däremot har seglat upp som ett orosmoln.

DI - 12 feb 14 kl. 13:37

Skuggdirektionen ser stabilare global konjunktur

Världsekonomin stabiliseras långsamt. Det bedömer Skuggdirektionen. Men utvecklingen på tillväxtmarknaden oroar.

DI - 02 sep 15 kl. 06:15

Skuggdirektionen: "Gör ingenting"

Gör ingenting med penningpolitiken. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 14 dec 15 kl. 07:29

Skuggdirektionen: Ligg still

Penningpolitiken ska inte göras mer expansiv. Det är budskapet från Skuggdirektionen. Men inom ett år är det dags att höja, tycker en majoritet..

DI - 04 jul 16 kl. 11:00

Skuggdirektionen: Bakbundna av brexit

Brexit ritar om kartan för centralbankerna. Men för nu är det bäst att lämna penningpolitiken oförändrad. Det är budskapet från Skuggdirektionen.

DI - 23 okt 16 kl. 21:08

Skuggdirektionen: Rör varken räntan eller räntepappersköpen

Globalt oroar politiken mer än ekonomin. I Sverige var det senaste inflationsutfallet en besvikelse, men penning-politiken bör lämnas oförändrad. Det anser Skuggdirektionen, som inte ser finans-politiken som någon mirakelmedicin när penningpolitiken tappar kraft..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Debatt: "Kritiken mot oss visar på anmärkningsvärd misstro"

DEBATT. I måndags kritiserade Elin Karlsson, Sveriges läkarförbund, att Apotek Hjärtat har köpt in sig i Min Doktor. Kritiken visar på en anmärkningsvärd misstro till sina förbundsmedlemmars integritet, skriver företrädare för Apotek Hjärtat och Min Doktor..

DI - 15 minuter sedan

Argentinas centralbankschef ansöker om avsked

Chefen för Argentinas centralbank, Luis Caputo, har lämnat in en avskedsansökan, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Förbud av försäljning av e-cigaretter online övervägs

Ett alternativ "på bordet" för den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA är att förbjuda försäljningen av e-cigaretter online.  Det sade FDA-chefen Scott Gottlieb i samband med en kongress i Washington, rapporterar Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

New York-börser: Öppning upp väntas

Finansmarknaderna fortsätter att ta in den senaste utvecklingen i handelskonflikten mellan Kina och USA. På måndagen trädde en ny omgång amerikanska och kinesiska importtullar i kraft och Kinas vice handelsminister har sagt att det är svårt att gå vidare i handelssamtalen när Washington håller en "kniv mot Kinas strupe"..

DI - 45 minuter sedan

Huspriser i USA uppåt

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 5,9 procent i juli jämfört med samma månad 2017, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index.  Enligt Reuters enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit 6,2 procent på årsbasis..

DI - 45 minuter sedan

Lyft för USA:s detaljhandel

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,8 procent vecka 38, som avslutades den 22 september, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare. Det visar Johnson Redbooks index, enligt ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

50.000 aktier sållades bort – här är förvaltarens guldkorn

Med vad han kallar en "fokuserad värdebaserad strategi" förvaltar Mikael Tarnawski-Berlin Carnegies nya globalfond. Utifrån ett universum med över 50.000 bolag har han sållat fram ett tjugotal som klarar hans kritierier..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen: SSAB en tisdagsvinnare

Stockholmsbörsen handlades nära oförändrat på tisdagseftermiddagen. SSAB hittades i storbolagstopp medan Autoliv tappade efter att hela den europeiska fordonssektorn fått sig en kyss av tyska BMW:s vinstvarning strax efter lunchtid. De ledande Europabörserna handlades på plus.

DI - 1 timme sedan

Ledamot i Irlab Therapeutics köper 4.000 aktier

John Wakely, styrelseledamot i Irlab Therapeutics, har på måndagen den 24 september köpt 4.000 aktier i bioteknikbolaget.  Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

DI - 1 timme sedan

Telias ex-vd: Ägare ville väl vara anonyma

Telias förre vd Lars Nyberg bad inte om information om vem företagets partner var i Uzbekistan. ”De här människorna ville väl inte att vi skulle veta. Jag kan ge hur mycket instruktioner som helst då, vi kommer i alla fall inte att få veta”, svarar Nyberg, när han förhörs i korruptionsmålet i Stockholms tingsrätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.