DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 02:20

DI - 12 feb 18 kl. 19:07

Skuggdirektionen fortfarande eniga: Höj räntan, IngvesFör fjärde mötet på raken uppmanar Skuggdirektionen Riksbanken att höja räntan. Börsoron och den skakiga bomarknaden väger lätt i jämförelse med den starka konjunkturen och det stigande resursutnyttjandet.  Samtliga ledamöter vill dra upp räntan, men i lite olika takt. De är också kritiska till Riksbankens smygförlängning av obligationsköpen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skuggdirektionen Riksbanken, Riksbankens

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skuggdirektionen, fortfarande, eniga, Höj, räntan, Ingves
DI - 18 apr 11 kl. 06:07

Skuggdirektionen enig om räntehöjning

Samtliga sex ledamöter i skuggdirektionen anser att Riksbanken bör höja styrräntan till med ytterligare 25 punkter, till 1,75 procent, på onsdag..

DI - 04 sep 13 kl. 06:05

Skuggdirektionen: ljusare utsikter

Konjunkturen har förbättrats under sommaren. Det gäller både Sverige och stora delar av omvärlden. Men tillväxtländerna oroar skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 10:49

Skuggdirektionen: Svagare i omvärlden

Den globala ekonomin har försämrats något den senaste tiden. Uppsvinget alla hoppas på skjuts hela tiden på framtiden. Den dystra bilden tecknas av Skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 11:02

Skuggdirektionen: Sänk räntan!

Både den internationella och den svenska ekonomin har försvagats något den senaste tiden. Samtidigt är inflationen låg och arbetslösheten hög. Skuggdirektionen upprepar därför sitt budskap: sänk räntan!.

DI - 16 dec 13 kl. 20:19

Skuggdirektionen: En global ljusning

Det internationella konjunkturläget har förbättrats. Särskilt gäller det USA, men också Storbritannien. Norge däremot har seglat upp som ett orosmoln.

DI - 12 feb 14 kl. 13:37

Skuggdirektionen ser stabilare global konjunktur

Världsekonomin stabiliseras långsamt. Det bedömer Skuggdirektionen. Men utvecklingen på tillväxtmarknaden oroar.

DI - 02 sep 15 kl. 06:15

Skuggdirektionen: "Gör ingenting"

Gör ingenting med penningpolitiken. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 14 dec 15 kl. 07:29

Skuggdirektionen: Ligg still

Penningpolitiken ska inte göras mer expansiv. Det är budskapet från Skuggdirektionen. Men inom ett år är det dags att höja, tycker en majoritet..

DI - 04 jul 16 kl. 11:00

Skuggdirektionen: Bakbundna av brexit

Brexit ritar om kartan för centralbankerna. Men för nu är det bäst att lämna penningpolitiken oförändrad. Det är budskapet från Skuggdirektionen.

DI - 23 okt 16 kl. 21:08

Skuggdirektionen: Rör varken räntan eller räntepappersköpen

Globalt oroar politiken mer än ekonomin. I Sverige var det senaste inflationsutfallet en besvikelse, men penning-politiken bör lämnas oförändrad. Det anser Skuggdirektionen, som inte ser finans-politiken som någon mirakelmedicin när penningpolitiken tappar kraft..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 3 timmar sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 4 timmar sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 4 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 4 timmar sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 4 timmar sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 6 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 6 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 6 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.