DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 20:53

DI - 12 feb 18 kl. 19:07

Skuggdirektionen fortfarande eniga: Höj räntan, IngvesFör fjärde mötet på raken uppmanar Skuggdirektionen Riksbanken att höja räntan. Börsoron och den skakiga bomarknaden väger lätt i jämförelse med den starka konjunkturen och det stigande resursutnyttjandet.  Samtliga ledamöter vill dra upp räntan, men i lite olika takt. De är också kritiska till Riksbankens smygförlängning av obligationsköpen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skuggdirektionen Riksbanken, Riksbankens

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skuggdirektionen, fortfarande, eniga, Höj, räntan, Ingves
DI - 18 apr 11 kl. 06:07

Skuggdirektionen enig om räntehöjning

Samtliga sex ledamöter i skuggdirektionen anser att Riksbanken bör höja styrräntan till med ytterligare 25 punkter, till 1,75 procent, på onsdag..

DI - 04 sep 13 kl. 06:05

Skuggdirektionen: ljusare utsikter

Konjunkturen har förbättrats under sommaren. Det gäller både Sverige och stora delar av omvärlden. Men tillväxtländerna oroar skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 10:49

Skuggdirektionen: Svagare i omvärlden

Den globala ekonomin har försämrats något den senaste tiden. Uppsvinget alla hoppas på skjuts hela tiden på framtiden. Den dystra bilden tecknas av Skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 11:02

Skuggdirektionen: Sänk räntan!

Både den internationella och den svenska ekonomin har försvagats något den senaste tiden. Samtidigt är inflationen låg och arbetslösheten hög. Skuggdirektionen upprepar därför sitt budskap: sänk räntan!.

DI - 16 dec 13 kl. 20:19

Skuggdirektionen: En global ljusning

Det internationella konjunkturläget har förbättrats. Särskilt gäller det USA, men också Storbritannien. Norge däremot har seglat upp som ett orosmoln.

DI - 12 feb 14 kl. 13:37

Skuggdirektionen ser stabilare global konjunktur

Världsekonomin stabiliseras långsamt. Det bedömer Skuggdirektionen. Men utvecklingen på tillväxtmarknaden oroar.

DI - 02 sep 15 kl. 06:15

Skuggdirektionen: "Gör ingenting"

Gör ingenting med penningpolitiken. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 14 dec 15 kl. 07:29

Skuggdirektionen: Ligg still

Penningpolitiken ska inte göras mer expansiv. Det är budskapet från Skuggdirektionen. Men inom ett år är det dags att höja, tycker en majoritet..

DI - 04 jul 16 kl. 11:00

Skuggdirektionen: Bakbundna av brexit

Brexit ritar om kartan för centralbankerna. Men för nu är det bäst att lämna penningpolitiken oförändrad. Det är budskapet från Skuggdirektionen.

DI - 23 okt 16 kl. 21:08

Skuggdirektionen: Rör varken räntan eller räntepappersköpen

Globalt oroar politiken mer än ekonomin. I Sverige var det senaste inflationsutfallet en besvikelse, men penning-politiken bör lämnas oförändrad. Det anser Skuggdirektionen, som inte ser finans-politiken som någon mirakelmedicin när penningpolitiken tappar kraft..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Carl Bildt storsågar affären: "Underligt att det inte är krav i Sverige"

Carl Bildt är öppet kritisk till Patriotaffären.  I en serie Twitterinlägg ifrågasätter han valet av det amerikanska luftvärnssystemet och dömer ut dess prestanda..

DI - 15 minuter sedan

Norge testar eldrivet passagerarflygplan

Ett litet, eldrivet passagerarflygplan har testats i Norge. Det är första steget mot regeringens målsättning att landet ska börja med eldriven linjeflygtrafik år 2025..

DI - 45 minuter sedan

Luftvärnsnotan saltas med miljarder

Valutaeffekter har på fyra månader fördyrat Sveriges inköp av nytt luftvärn från USA med miljardbelopp. Samtidigt kan Di avslöja att underhållet av Patriot kostar uppemot 300 miljoner kronor om året – motsvarande en tredjedel av arméns totala materielunderhåll i dag..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Africa Oil med och förhandlar i mångmiljardaffär

Africa Oil ingår i ett konsortium som leds av Vitol och som förhandlar med brasilianska oljejätten Petrobras om afrikanska tillgångar som omfattar två nigerianska tillgångar offshore.     .

DI - 1 timme sedan

Trump skapar amerikansk rymdstyrka

USA:s president Donald Trump vill att den amerikanska militären gör sig redo för rymden..

DI - 1 timme sedan

Låt Europa bygga egna globala jättar

Ledare. Det är ingen tillällighet att det är just franska och tyska politiker som nu sätter hård press på Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor. .

DI - 1 timme sedan

Debatt: Därför har Shekarabi fel

DEBATT. På lördagens Di Debatt svarade civilminister Ardalan Shekarabi (S) på författaren Åsa Mobergs debattartikel om vinst i välfärden. Socialdemokratins förhållande till företagande och entreprenörskap har historiskt sett varit kluvet, skriver näringslivsprofilen Michael Treschow..

DI - 1 timme sedan

Arvid Åhlund: Snabba på bilrevolutionen

LEDARE. I maj avbröt Uber sina testkörningar av förarlösa bilar i Arizona efter att en av dem kört ihjäl en kvinna vid ett övergångsställe. Olyckan uppmärksammades stort, särskilt i USA, trots att där dör över hundra människor i bilolyckor varje dag..

DI - 2 timmar sedan

Henrik Mitelman: Sverige måste prioritera människor före grodor

Sverige har fantastiska möjligheter att bli bäst i ekonomiska test om vi enas om en företagarvänlig linje.  Dessutom måste vi hushålla med skattemedel. Men då bör vi prioritera människor före grodor..

DI - 2 timmar sedan

Hovrätten stöttar nämndemännen i Axismålet

Nämndemännen får upprättelse när Axismålet nått hovrätten. Den högre instansen delar tingsrättens syn, även om straffen i två fall mildras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.