DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:18

DI - 12 feb 18 kl. 19:07

Skuggdirektionen fortfarande eniga: Höj räntan, IngvesFör fjärde mötet på raken uppmanar Skuggdirektionen Riksbanken att höja räntan. Börsoron och den skakiga bomarknaden väger lätt i jämförelse med den starka konjunkturen och det stigande resursutnyttjandet.  Samtliga ledamöter vill dra upp räntan, men i lite olika takt. De är också kritiska till Riksbankens smygförlängning av obligationsköpen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skuggdirektionen Riksbanken, Riksbankens

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skuggdirektionen, fortfarande, eniga, Höj, räntan, Ingves
DI - 18 apr 11 kl. 06:07

Skuggdirektionen enig om räntehöjning

Samtliga sex ledamöter i skuggdirektionen anser att Riksbanken bör höja styrräntan till med ytterligare 25 punkter, till 1,75 procent, på onsdag..

DI - 04 sep 13 kl. 06:05

Skuggdirektionen: ljusare utsikter

Konjunkturen har förbättrats under sommaren. Det gäller både Sverige och stora delar av omvärlden. Men tillväxtländerna oroar skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 10:49

Skuggdirektionen: Svagare i omvärlden

Den globala ekonomin har försämrats något den senaste tiden. Uppsvinget alla hoppas på skjuts hela tiden på framtiden. Den dystra bilden tecknas av Skuggdirektionen..

DI - 22 okt 13 kl. 11:02

Skuggdirektionen: Sänk räntan!

Både den internationella och den svenska ekonomin har försvagats något den senaste tiden. Samtidigt är inflationen låg och arbetslösheten hög. Skuggdirektionen upprepar därför sitt budskap: sänk räntan!.

DI - 16 dec 13 kl. 20:19

Skuggdirektionen: En global ljusning

Det internationella konjunkturläget har förbättrats. Särskilt gäller det USA, men också Storbritannien. Norge däremot har seglat upp som ett orosmoln.

DI - 12 feb 14 kl. 13:37

Skuggdirektionen ser stabilare global konjunktur

Världsekonomin stabiliseras långsamt. Det bedömer Skuggdirektionen. Men utvecklingen på tillväxtmarknaden oroar.

DI - 02 sep 15 kl. 06:15

Skuggdirektionen: "Gör ingenting"

Gör ingenting med penningpolitiken. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 14 dec 15 kl. 07:29

Skuggdirektionen: Ligg still

Penningpolitiken ska inte göras mer expansiv. Det är budskapet från Skuggdirektionen. Men inom ett år är det dags att höja, tycker en majoritet..

DI - 04 jul 16 kl. 11:00

Skuggdirektionen: Bakbundna av brexit

Brexit ritar om kartan för centralbankerna. Men för nu är det bäst att lämna penningpolitiken oförändrad. Det är budskapet från Skuggdirektionen.

DI - 23 okt 16 kl. 21:08

Skuggdirektionen: Rör varken räntan eller räntepappersköpen

Globalt oroar politiken mer än ekonomin. I Sverige var det senaste inflationsutfallet en besvikelse, men penning-politiken bör lämnas oförändrad. Det anser Skuggdirektionen, som inte ser finans-politiken som någon mirakelmedicin när penningpolitiken tappar kraft..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bankens oberoende står på spel

Slutar Oktogonen få vinstavsättningar från Handelsbanken tvingas stiftelsen att sälja aktier i banken. Det riskerar påverka bankens oberoende och bli en stor skattesmäll för Oktogonens andelsägare..

DI - 15 minuter sedan

Richard Bråse: Uppförsbacke när digitaliseringen tar fart

Efter H&M:s kurskollaps riskerar Handelsbanken att bli nästa börsjätte att hamna under hård strukturell press. Den kontorsfokuserade affärsmodellen kan vändas till en utmaning när banktjänster digitaliseras i allt högre utsträckning..

DI - 15 minuter sedan

Håkan Blomdahl fortsätter öka i Mertiva - har nu 54,5 procent

Mertivas majoritetsägare Håkan Blomdahl fortsätter att steg för steg öka sitt innehav i investeringsbolaget. .

DI - 15 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000

Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd..

DI - 15 minuter sedan

Missnöjd personal hot mot Handelsbanken

Vinstandelsstiftelsen Oktogonen, som har varit avgörande för Handelsbankens framgångar, riskerar att bli ett allvarligt problem för banken. Om Handelsbankens lönsamhet fortsätter att sjunka, jämfört med konkurrenterna, stoppar banken avsättningarna till stiftelsen..

DI - 1 timme sedan

Kryphål i nya Postnord-lagen

Den första mars införde Postnord avgifter på varor från Kina. Det riskerar att sänka näthandeln på billiga produkter. Men lågprishandlare har hittat ett kryphål, rapporterar SVT.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankerna

När det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Hur blev Andersson en vänsterpopulist?

LEDARE. Erfaren, kompetent, skolad. De orden använde Di på ledarplats om Magdalena Andersson, dagen efter att hon för sex år sedan hade utsetts till Socialdemokraternas finansministerkandidat.

DI - 1 timme sedan

Sex and the city-stjärna vill bli guvernör

Cynthia Nixon, mest känd för sin roll i tv-serien Sex and the city, ställer upp i guvernörsvalet i New York, skriver amerikanska medier..

DI - 1 timme sedan

Ann Linde om avtalet: "Trodde inte det skulle komma så här snabbt"

”Idag är det vit rök i Bryssel. Avtalet är ett väldigt stort framsteg. Jag trodde inte att det skulle komma så här snabbt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.