DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 19:32

DI - 12 feb 18 kl. 18:58

Andersson svajar om exitskatten: Måste utredas ordentligtKonsekvenserna för näringslivet måste utredas ordentligt innan regeringen kan ta ställning till förslaget om en ny utflyttningsskatt. Det beskedet ger finansminister Magdalena Andersson (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andersson, svajarom , exitskattenMåste , utredas, ordentligt
DI - 12 feb 18 kl. 19:30

Centerpartiet säger nej till exitskatten

Regeringens planer på den så kallade exitskatten drabbar småföretagare och företag med internationell verksamhet. Dess verkningar slår hårt mot just det vi vill se växa och är hårdast i Europa, skriver Annie Lööf och Emil Källström..

DI - 12 feb 18 kl. 19:30

Debatt: Centerpartiet säger nej till exitskatten

DEBATT. Regeringens planer på den så kallade exitskatten drabbar småföretagare och företag med internationell verksamhet. Dess verkningar slår hårt mot just det vi vill se växa och är hårdast i Europa, skriver Annie Lööf och Emil Källström..

SmålandsPosten - 12 mar 18 kl. 00:04

Sorti för exitskatten

Än en gång har regeringen överlåtit utredningsarbetet för ett nytt skatteförslag till Skatteverket. Det undergräver lagstiftningsprocessen och ger obalanserade förslag med omfattande kvalitetsbrister. Exitskatten är inget undantag..

BT - 06 maj 13 kl. 21:02

Hotad förskola ska utredas igen

Högagårdens förskola ska utredas ett varv till. Det är resultatet av dagens kommunfullmäktige. En tredjedels majoritet röstade för en återremiss och Sexdregaborna får därmed lite andrum i sin kamp för att bevara förskolan.

Nyheter 24 - 17 jan 12 kl. 15:03

HBT-världen rasande när regeringen svajar om tvångssterilisering


I förra veckan kom beskedet att tvångssteriliseringar av transsexuella ska fortsätta tills vidare. Kristdemokraterna vill utreda frågan djupare med förklaringen att den är "juridiskt komplicerad". Och de får uppbackning från Moderaterna - trots massiv press från hbtq-världen.

YLE - 24 nov 16 kl. 05:54

Hus står och svajar vid Vasa centralsjukhus

När folk dansar och hoppar i gymnastiksalen på högsta våningen i H-byggnaden på Vasa centralsjukhus svajar hela huset. Sedan år 2003 har det varit förbjudet att hoppa i salen i fråga men det förbudet hålls inte alltid. Redan år 2003 gjorde en konsult en utvärdering av huset och förbjöd sådan användning av gymnastiksalen där en stor mängd människor hoppar i takt.

UT - 10 sep 13 kl. 11:42

Nya förskolans utemiljö ska utredas

Trafiksituationen och barnens utemiljö ska utredas innan den nya förskolan vid Tingsholm börjar byggas. Det bestämdes när politikerna i kommunstyrelsen hade möte i går. Beslutet blev annars som väntat att föreslå fullmäktige att säga ja till en investering på 31 miljoner för en ny förskola vid Tingsholmsgymnasiet.

Barometern - 02 okt 15 kl. 16:44

Mats Andersson: ”EU måste lyckas”

Flyktingkrisen i Europa har skakat om EU totalt. När medlemsländerna öppet strider mot varandra svajar trovärdigheten rejält. Samtidigt finns bara ett alternativ, EU måste lyckas med sin migrationssatsning..

Barometern - 03 okt 15 kl. 05:44

Mats Andersson: ”EU måste lyckas”

Flyktingkrisen i Europa har skakat om EU totalt. När medlemsländerna öppet strider mot varandra svajar trovärdigheten rejält. Samtidigt finns bara ett alternativ, EU måste lyckas med sin migrationssatsning..

Skånskan - 23 nov 15 kl. 06:00

Trafikläge måste utredas

ESLÖV Det måste göras en trafikundersökning innan den större om- och tillbyggnaden av Skyttebo förskola i Trollsjöområdet står klar. Det blir villkoret för bygglovet, som godkändes förra veckan.Förskolan, som ligger på Skolgatan, kommer att ha 130-140 placerade barn i åldrarna ett till fem år samt cirka 30 pedagoger som arbetar i verksamheten.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Frida Wallnor: Trumps utländska hotbild är mest för inrikes bruk

LEDARE. Ett toppmöte mellan USA och Ryssland tycks vara nära förestående – i alla fall om Donald Trump får som han vill. På en presskonferens i veckan sa han att han gärna träffar sin ryske motsvarighet Vladimir Putin för att diskutera kapprustningen som pågår, som håller på att spåra ur, enligt Trump.

DI - 2 minuter sedan

Handelskrig ett krig mot marknaden

På torsdagen beslöt USA att avvakta en dryg månad med att fastslå om EU-länder, samt Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Mexiko och Sydkorea ska undantas från stål- och aluminiumtullarna..

DI - 2 minuter sedan

Sven Hagströmer: Företagare borde hyllas

DEBATT. Så snart det är internationella mästerskap hyllar regeringen svenska medaljörer. Men när hördes regeringen gratulera entreprenörer till deras framgångar?

DI - 30 minuter sedan

Hans Bolander: Många fallgropar med nya bolånegivare

Bolåntagare med stabil ekonomi och gott om låneutrymme i fastigheten hör till vinnarna när nya kreditgivare dyker upp. Men det finns fallgropar att se upp för..

DI - 1 timme sedan

Inget veto från Trump – kommer underteckna budgeten

USA:s president Donald Trump kommer att underteckna den budgetöverenskommelse på 1.300 miljarder dollar som senaten och representanthuset klubbat igenom, rapporterar Reuters och hänvisar till källor i Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Analyschefen: Det blir effekterna av regeringens skatteförslag

Regeringens förslag om ny bolagsskatt kan slå mot mindre fastighetsbolag, och innebära en negativ påverkan på svensk tillväxt. Det säger Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, till Di..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Verkstadsbolag föll i slutet på sur börsvecka

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på bara något lägre nivå efter en klart större nedgång tidigare under handelsdagen i spåren av bland annat oro kring den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina. Flera svenska verkstadsbolag gick relativt svagt..

DI - 1 timme sedan

Norden: Oljan lyfte Oslobörsen som steg mot strömmen

De nordiska börserna gick åt olika håll under fredagens handel. I Norge steg Oslo börs medan det var oförändrat i Köpenhamn och nedåt på de övriga nordiska börserna. Ute i Europa föll börserna på bred front.

DI - 2 timmar sedan

Nobina förlänger kontrakt värt 800 miljoner med norska Ruter

Nobina förlänger avtal med norska Ruter med 2,5 respektive 3 år, fram till april 2022 och 2023..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Fordonsaktier föll på fortsatt oro för handelskrig

I kölvattnet av oro för handelskrig mellan USA och Kina tappade exportberoende industribolag på de europeiska börserna på fredagen. Framförallt fordonsaktier handlades ned. Stoxx Europe 600-index sjönk med 1,0 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.