DI > Ekonomi

Sunday, 09 December, 20:07

DI - 12 feb 18 kl. 18:58

Andersson svajar om exitskatten: Måste utredas ordentligtKonsekvenserna för näringslivet måste utredas ordentligt innan regeringen kan ta ställning till förslaget om en ny utflyttningsskatt. Det beskedet ger finansminister Magdalena Andersson (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andersson, svajarom , exitskattenMåste , utredas, ordentligt
Dagens PS - 26 mar 18 kl. 08:33

Nu skrotar Magdalena Andersson exitskatten

I en debattartikel i Dagens Industri deklarerar finansminister Magdalena Andersson (S) att ”regeringen inte kommer att gå vidare med Skatteverkets förslag om utflyttningsbeskattning”. Bakgrunden till att regeringen nu förpassar den så kallade exitskatten till papperskorgen är den kritik som framförs under remissrundan. ”Under remissen har det dock framkommit synpunkter som visar på reella problem med förslagets utformning.

DI - 26 mar 18 kl. 19:30

Tobias Wikström: Dags för nytt vägval efter exitskatten

LEDARE. Regeringen skrotar exitskatten. Beskedet lämnade finansminister Magdalena Andersson på Di Debatt på måndagen.

Expressen - 25 mar 18 kl. 20:06

Finansministern: Exitskatten skrotas

Förslaget om den så kallade exitskatten skrotas. Det skriver finansminister Magdalena Andersson, S, Dagens industri..

DI - 26 mar 18 kl. 07:19

Linda Öhrn: Exitskatten var inte värt besväret

Så körde finansminister Magdalena Andersson den kritiserade exitskatten genom papperstuggen. Ett förslag hon tidigare välkomnat och kallat intressant. Och dessutom bara fyra veckor efter remissrundan stängts.

DN - 25 mar 18 kl. 21:19

Magdalena Andersson: Exitskatten slopas

Det omdiskuterade förslaget om en exitskatt för personer som har flyttat från Sverige slopas. Det skriver finansminister Magdalena Andersson i ett debattinlägg i Dagens industri..

DI - 12 feb 18 kl. 19:30

Centerpartiet säger nej till exitskatten

Regeringens planer på den så kallade exitskatten drabbar småföretagare och företag med internationell verksamhet. Dess verkningar slår hårt mot just det vi vill se växa och är hårdast i Europa, skriver Annie Lööf och Emil Källström..

DI - 12 feb 18 kl. 19:30

Debatt: Centerpartiet säger nej till exitskatten

DEBATT. Regeringens planer på den så kallade exitskatten drabbar småföretagare och företag med internationell verksamhet. Dess verkningar slår hårt mot just det vi vill se växa och är hårdast i Europa, skriver Annie Lööf och Emil Källström..

SmålandsPosten - 12 mar 18 kl. 00:04

Sorti för exitskatten

Än en gång har regeringen överlåtit utredningsarbetet för ett nytt skatteförslag till Skatteverket. Det undergräver lagstiftningsprocessen och ger obalanserade förslag med omfattande kvalitetsbrister. Exitskatten är inget undantag..

Regeringen - 26 mar 18 kl. 10:24

Vi skrotar exitskatten

Debattartikel av finansminister Magdalena Andersson, i Dagens industri, den 25 mars 2018..

Affärsvärlden - 26 mar 18 kl. 07:21

Regeringen stoppar exitskatten

Finansministern skrotar förslaget om en omstridd aktieskatt. Regeringen kommer "inte att gå vidare med Skatteverkets förslag om utflyttningsbeskattning", skriver Magdalena Andersson i en debattartikel..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

May och Draghi i all ära – men det hänger på bilarna

På tisdag kan Teresa May skriva historia. På torsdag kan ECB-chefen Mario Draghi göra detsamma.  Men det placerarna verkligen håller anda inför är fredagens siffra över européernas bilköparsug..

DI - 45 minuter sedan

Efter extremvädret: Lönsamhetskollaps för jordbruket

Nu kommer facit för jordbruket efter värmen och torkan 2018. Svenskt jordbruk visar de sämsta resultaten på nära tre decennier, enligt statistik från Jordbruksverket..

DI - 1 timme sedan

Kinesiskt jätteköp ger New Wave en tankeställare

Kända sportvarumärken är glödheta uppköpsobjekt. Senaste beviset är det kinesiska konglomerat som vräker ut pengar för att lägga vantarna på Peak Performance och Salomon.  Det bör ge Torsten Jansson något att fundera på..

DI - 1 timme sedan

Kina kallar upp USA:s ambassadör

Kina har kallat upp USA:s ambassadör för att protestera mot arresteringsordern mot den kinesiska it-jätten Huaweis finanschef Meng Wanzhou. Kina kräver att USA omedelbart drar tillbaka arresteringsordern, annars väntar konsekvenser..

DI - 2 timmar sedan

Avgörande vecka för Sverige

S-ledaren Stefan Löfvens regeringsförhandlingar med C, L och MP är inne i ett avgörande skede. Sverige står inför en av de mest intensiva politiska veckorna på många år..

DI - 2 timmar sedan

Ny larmstudie: Nio av tio vill byta jobb

Jobbar du på kontor? Då är du förmodligen frustrerad och drömmer om att hoppa av hamsterhjulet. Sannolikheten för att detta stämmer är 95 procent.

DI - 3 timmar sedan

Ekonomipristagaren tänker fel om klimatet

DEBATT. På måndagen tilldelas William Nordhaus årets ekonomipris till Alfred Nobels minne för sina analyser av klimatförändringarnas ekonomiska konsekvenser. Men hans ensidiga fokus på kostnadseffektivitet och lönsamhet i klimatarbetet riskerar i själva verket att bli förödande, skriver Anders Wijkman, ordförande för Climate-KIC..

DI - 3 timmar sedan

Det är allvar nu

Natten till fredagen besköts en bostad i Malmö med flera skott. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Fängslade bilbossen planerade vd-kupp i Nissan

Carlos Ghosn planerade för att ta över vd-rollen på Nissan från Hiroto Saikawa. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor. .

DI - 4 timmar sedan

Konståret toppade på årets sista auktion

Konståret avslutades med ett maffigt tvåsiffrigt miljonpris på Anders Zorn när Bukowskis sista auktion för hösten genomfördes i veckan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.