Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 May, 19:24

Expressen - 12 feb 18 kl. 18:14

Moské kan få böneutrop: ”Känna oss mer hemma”Böneutrop varje fredag kan bli verklighet i Växjö.Stiftelsen Växjö muslimer har ansökt om tillstånd hos polisen att göra två utrop på tre minuter varje vecka.– Jag tror att det skulle berika Sverige, säger Ismail Abuhelal, imam på Stiftelsen Växjö muslimer..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Sverige, Ismail Abuhelal, Stiftelsen Växjö

Dela artikeln

12851 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskékan , , böneutrop, Kännaoss , mer, hemma
SVT Debatt - 09 jun 13 kl. 13:49

Böneutrop är en politisk handling ? inte religiös

BÖNEUTROP Enligt Shora Esmailian bekämpar vi i organisationen Ex-muslimer islam som religion när vi protesterar mot böneutrop. Men att kalla till bön är inte i första hand ett religiöst uttryck ? utan snarare ett politiskt.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 18:35

Nej till böneutrop

ERWP.fif(0)Muslimska böneupprop handlar i grunden inte om religionsfrihet. De stora muslimska befolkningsgrupperna har i årtionden kunnat utöva sin religion utan hinder som ett led i den religionsfrihet som råder i vårt land.

Dagen - 22 feb 18 kl. 03:00

Vad innebär böneutrop?

Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel..

Dagen - 22 feb 18 kl. 03:00

Vad innebär böneutrop?

Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man aldrig blir rättvist framställd i media"

Han ringer till redaktionen nästan varje dag. Han vill diskutera publiceringar – och han har aldrig fel. Det är det alltid andra som har.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

”Åkesson blundar för klimatförändringar”

I den första duellen pratar Jimmie Åkesson och Annie Lööf om klimatet.– Det är anmärkningsvärt att Jimmie Åkesson blundar för klimatförändringar, säger Lööf..

Expressen - 15 minuter sedan

Storbråk utomhus – uppgifter om knivskador

Flera personer är inblandade i ett större bråk vid en pizzeria i Lessebo.Folk har fått ambulansvård på plats.– Det har varit rörigt och talas om tiotal personer.

Expressen - 1 timme sedan

Så blir duellen mellan Lööf och Åkesson

På vilket sätt skiljer sig en sverigedemokratisk väljare från en centerpartistisk?Den frågan får Annie Lööf och Jimmie Åkesson när de klockan 19 på tisdagskvällen drabbar samman i direktsändning i Expressen TV. I programmet debatterar de bland annat miljö och klimat, lag och ordning, sjukvård och invandring/integration.

Expressen - 1 timme sedan

Därför valde Eliesa att klippa av sitt långa hår: ”Jättestolt”

Sexåriga Eliesa Avdija klippte av 35 centimeter av sitt långa svall – av en viktig anledning.Nu berättar hennes storasyster om det modiga beslutet.– Så klart är jag jättestolt över henne, säger Ilirjana Avdija..

Expressen - 1 timme sedan

Stor skogsbrand – brandflyg utlarmat

En stor skogsbrand har brutit ut i närheten av Skepplanda, norr om Göteborg.– V har det inte under kontroll ännu. Vi är på plats med åtta enheter, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Expressen - 1 timme sedan

Förskola avspärrad – glasampuller hittade

Polisen har spärrat av en förskola i Gustavsberg utan Stockholm sedan glasampuller upphittats under en gårdsstädning, skriver tidningen Aftonbladet.  .

Expressen - 1 timme sedan

Avhopparna kräver Horace Engdahls avgång

Sara Danius, Kjell Espmark och Peter Englund kräver att Horace Engdahl lämnar Svenska Akademien. Det skriver de i ett brev till den tillförordnande ständige sekreteraren Anders Olsson, som SvD tagit del av..

Expressen - 1 timme sedan

Zuckerberg inför EU: ”Förväntar mig svar”

Efter skandalerna – Mark Zuckerbergs charmoffensiv fortsätter.På tisdagskvällen talar Facebookgrundaren inför EU-parlamentet i Bryssel.– Jag förväntar mig att Zuckerberg ger oss klara och tydliga svar under kvällens utfrågning, säger svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

15-åring startade brand – får betala 310 miljoner i böter

En 15-årig pojke erkände sig skyldig till en omfattande skogsbrand i USA i september förra året.Nu har han fått sitt straff: Motsvarande 310 miljoner kronor i böter.– Det är svårt att föreställa sig något mer meningslöst än att tvinga en minderårig att betala 311 miljoner, säger pojkens advokat till lokaltidningen The Oregonian..

Expressen - 1 timme sedan

Trump möter Sydkorea inför mötet med Jong-Un

Sydkoreas president Moon Jae-in är på besök i Vita huset för att träffa Donald Trump.Nyckelfrågan: att försöka utröna Kim Jong-Uns avsikter – efter hotet om att ställa in det historiska mötet mellan USA och Nordkorea..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.