Expressen > Nyheter

Saturday, 17 November, 10:29

Expressen - 12 feb 18 kl. 18:14

Moské kan få böneutrop: ”Känna oss mer hemma”Böneutrop varje fredag kan bli verklighet i Växjö.Stiftelsen Växjö muslimer har ansökt om tillstånd hos polisen att göra två utrop på tre minuter varje vecka.– Jag tror att det skulle berika Sverige, säger Ismail Abuhelal, imam på Stiftelsen Växjö muslimer..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Sverige, Ismail Abuhelal, Stiftelsen Växjö

Dela artikeln

12845 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskékan , , böneutrop, Kännaoss , mer, hemma
SVT Debatt - 09 jun 13 kl. 13:49

Böneutrop är en politisk handling ? inte religiös

BÖNEUTROP Enligt Shora Esmailian bekämpar vi i organisationen Ex-muslimer islam som religion när vi protesterar mot böneutrop. Men att kalla till bön är inte i första hand ett religiöst uttryck ? utan snarare ett politiskt.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 18:35

Nej till böneutrop

ERWP.fif(0)Muslimska böneupprop handlar i grunden inte om religionsfrihet. De stora muslimska befolkningsgrupperna har i årtionden kunnat utöva sin religion utan hinder som ett led i den religionsfrihet som råder i vårt land.

Dagen - 22 feb 18 kl. 03:00

Vad innebär böneutrop?

Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel..

Dagen - 22 feb 18 kl. 03:00

Vad innebär böneutrop?

Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man aldrig blir rättvist framställd i media"

Han ringer till redaktionen nästan varje dag. Han vill diskutera publiceringar – och han har aldrig fel. Det är det alltid andra som har.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Brand i lägenhet – räddningstjänst på väg

Räddningstjänst, polis och ambulans har larmats till en lägenhetsbrand i Helsingborg.Omfattningen på branden är okänd..

Expressen - 15 minuter sedan

Prinsessan Sofias brittiska höstmode

Hösten är årets stora modeårstid – och prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria har snappat upp några av säsongens hetaste trender. Victoria har burit upp vinrött och Sofia har bland annat synts i rutig kappa. – Hon bär den här kappan som känns väldigt brittisk i stilen.

Expressen - 45 minuter sedan

Leoniderna passerar jorden – håll utkik efter stjärnfall i natt

Håll utkik efter himlafenomen i helgen när jorden återigen passerar genom meteorsvärmen Leoniderna. För dem som har otur med vädret och missar fenomenet i helgen kommer nästa chans strax före jul..

Expressen - 45 minuter sedan

Tonåring till sjukhus efter trafikolycka

En singelolycka har inträffat utanför Örkelljunga.En ung man har förts till sjukhus men okända skador..

Expressen - 1 timme sedan

Förare försvann efter kraftig kollision – polisen utreder

En kraftig kollision inträffade under natten på länsväg 678 vid Björkeryd.Men när räddningstjänst och polis kom till platsen hade de som färdades i bilarna avvikit. Kort därpå kontrollerades dock två opersoner på en närliggande adress.

Expressen - 45 minuter sedan

Stort polispådrag efter försvunnen man

Med hundar och helikopter letar polisen efter en försvunnen man utanför Vänersborg.Han syntes sedan till vid 11-tiden på fredagen.– Under natten har militären varit ute och letat, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson..

Expressen - 1 timme sedan

Akademien kostade Englund äktenskapet

Äktenskapet gick i kras, kontakten med barnen blev sämre och han tvingades sälja sitt älskade hem.Peter Englund ser tillbaka på hedersuppdraget i Svenska Akademien med "stor sorg".– Jag skulle inte ha blivit ständig sekreterare.

Expressen - 1 timme sedan

Vill stämma grannar i tidigare styrelse på 20 miljoner kronor

Bostadsföreningens medlemmar har lurats på hundratals miljoner.I dag samlas bostadsföreningen Idas medlemmar för att besluta om att stämma de av grannarna som satt i styrelsen när föreningen länsades på pengar kring år 2016, skriver Sydsvenskan.Sammanlagt kan den tidigare styrelsen stämmas på över 20 miljoner kronor..

Expressen - 1 timme sedan

Björklund: Vi har pratat om Lööf som statsminister

Att rösta ner Ulf Kristersson var ett av de svåraste beslut som Jan Björklund har fattat, säger L-ledaren i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu hoppas Björklund att Miljöpartiet kan tänka sig att regera med alliansen – om Annie Lööf blir statsminister.– Det är det vi pratar om hos talmannen..

Expressen - 2 timmar sedan

Melanias dolda makt – påverkar i det tysta

Melania Trump beskrivs som den mest gåtfulla presidentfrun genom tiderna.Men i veckan fick allmänheten en inblick i hennes dolda makt – när hon krävde att en av Vita husets säkerhetsrådgivare skulle sparkas. Det är inte heller första gången som Melania har påverkat sin make i viktiga beslut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.