Expressen > Nyheter

Sunday, 25 February, 22:44

Expressen - 12 feb 18 kl. 18:14

Moské kan få böneutrop: ”Känna oss mer hemma”Böneutrop varje fredag kan bli verklighet i Växjö.Stiftelsen Växjö muslimer har ansökt om tillstånd hos polisen att göra två utrop på tre minuter varje vecka.– Jag tror att det skulle berika Sverige, säger Ismail Abuhelal, imam på Stiftelsen Växjö muslimer..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Sverige, Ismail Abuhelal, Stiftelsen Växjö

Dela artikeln

12344 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskékan , , böneutrop, Kännaoss , mer, hemma
SVT Debatt - 09 jun 13 kl. 13:49

Böneutrop är en politisk handling ? inte religiös

BÖNEUTROP Enligt Shora Esmailian bekämpar vi i organisationen Ex-muslimer islam som religion när vi protesterar mot böneutrop. Men att kalla till bön är inte i första hand ett religiöst uttryck ? utan snarare ett politiskt.

Dagen - 22 feb 18 kl. 03:00

Vad innebär böneutrop?

Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel..

Dagen - 22 feb 18 kl. 03:00

Vad innebär böneutrop?

Ska moskén i Växjö få använda böneutrop? Det finns ett antal fakta man behöver känna till för att kunna fatta beslut i den frågan, skriver Tomas Samuel..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man aldrig blir rättvist framställd i media"

Han ringer till redaktionen nästan varje dag. Han vill diskutera publiceringar – och han har aldrig fel. Det är det alltid andra som har.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Håkan Samuelsson måste lämna AB Volvo

Geelys ägare Li Shufu blir stor ägare i både Daimler och Volvo.Nyheten slog ned som en bomb i affärsvärlden.Men det borde inte kommit som någon överraskning.

Expressen - 1 timme sedan

”Xi Jinping vill bli som Mao Zedong”

Kommunistpartiet i Kina vill skrota den övre gränsen för hur länge en president får sitta.Det innebär att Xi Jinping kan bli kvar även efter 2023.– Han vill bli 2000-talets Mao Zedong, säger den politiska analytikern Willy Lam till AP..

Expressen - 1 timme sedan

Någon målade kaninen – och dumpade den i kylan

En privatperson hittade kaninen utomhus i kylan – sprejad med rosa färg.Nu bor den hos polisen.– Vi vill bara hitta ägaren, säger polisen Linus Ekström.

Expressen - 1 timme sedan

Socialdemokraterna lovar 14 000 fler vårdanställda

Socialdemokraterna lovar 14 000 fler vårdanställda till 2022, skriver partiledaren Stefan Löfven på DN Debatt.  .

Expressen - 1 timme sedan

Lars, 59, använde kofot mot rånaren

Hur mycket våld får man använda för att freda sig själv och sin egendom?Butiksägaren svingade en kofot mot rånaren som hotade med kniv och krävde att få pengar.Nu misstänks Lars Alring, 59, för grovt övervåld och riskerar fängelse..

Expressen - 1 timme sedan

Dolda sanningen bakom Icas bacon

Icas bacon har en svensk flagga – men har förpackats i Nederländerna. Transporter har marginell men ofta en onödig klimatpåverkan, menar Anna Richert expert på hållbar mat.– Att transportera varor i onödan är något vi inte kan tillåta oss, med tanke på klimatutmaningarna.

Expressen - 1 timme sedan

Massiv explosion i Leicester

En stor explosion har ägt rum i Leicester i Storbritannien. Polisen har sagt att det handlar om en extra stor händelse. .

Expressen - 2 timmar sedan

Man död i Vasaloppet – åkte Öppet spår

En man har dött i samband med att han åkte Öppet spår i Vasaloppet på söndagen, uppger SVT Nyheter Dalarna..

Expressen - 2 timmar sedan

Drottning Silvia i CNN: ”Det är frihet för mig”

För att fira frihet har CNN frågat en rad kändisar vad frihet innebär för dem.En av dem är drottning Silvia.– Man måste veta att man har gjort vad man kan för att ge sina barn frihet, säger hon..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen varnar för nya metoden att lura äldre

Bedragaren ringer upp äldre och påstår att ett bedrägeri pågår på deras bankkonto och uppmanar dem att att logga in på banken för att utflödet av pengar ska kunna stoppas.Nu varnar polisen för den nya bedrägerimetoden.– Ibland utger de sig för att ringa från banken, ibland från polisen, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circa-grupp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.