DI > Ekonomi

Thursday, 21 June, 04:36

DI - 12 feb 18 kl. 15:55

Oppositionen sågar regeringens förslag på utflyttningsskattLiberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna kräver alla att den nya utflyttningskatten stoppas efter Di:s granskning av förslaget – ett krav även SD ställer sig bakom..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kristdemokraterna, Di, SD

Dela artikeln

230 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, sågar, regeringens, förslag, utflyttningsskatt
SR - 10 apr 14 kl. 14:15

Oppositionen sågar regeringens jobbförslag

Den samlade oppositionen i socialförsäkringsutskottet sågade i dag ett av regeringens jobbförslag för unga..

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 08:28

Tunga ekonomer sågar regeringens jobbåtgärder

”Det är en väldigt stor subvention och effekten är osäker”, säger en av experterna. SVT Nyheter berättar att de ledande ekonomerna inte är imponerade på regeringens förslag på arbetsmarknadsåtgärder i vårbudgeten för att få ut utrikes födda i arbete. Mer än var femte utlandsfödd – som bor i Sverige – är arbetslös.

SR - 07 apr 16 kl. 20:50

Fortsatt kritik mot regeringens förslag om kvotflyktingar

Regeringen får fortsatt kritik från oppositionen för sitt förslag att en del av platserna för kvotflyktingar ska vikas för anhöriginvandring framöver. Men enligt justitieminister Morgan Johansson beror kritiken på ett missförstånd..

SR - 09 apr 14 kl. 12:34

Oppositionen underkänner regeringens budgetförslag

Budgeten klarar inte den höga arbetslösheten, säger Socialdemokraternas Magdalena Andersson..

YLE - 18 dec 16 kl. 18:47

Oppositionen kräver redogörelse om lagberedningsprinciperna

Juha Sipiläs (C) regering bör redogöra för sina lagberedningsprinciper inför riksdagen. Det kräver oppositionen. Flera av regeringens lagförslag har haft grundlagsenliga problem, säger ordförandena för oppositionspartiernas riksdagsgrupper i ett pressmeddelande.

GöteborgsPosten - 15 mar 17 kl. 17:22

SAS risar regeringens flygskatteförslag

Regeringen tänker lägga ett förslag om flygskatt före sommaren och använda intäkten till ett anställningsstöd för småföretag. Flygbranschen sågar skatten och varnar för konsekvenserna. Oppositionen talar om "symbolpolitik"..

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

HBL - 21 jun 12 kl. 09:38

Riksdagen stöder regeringens kommunreform

En majoritet i riksdagen stöder regeringens kommunreform. Regeringen fick på torsdagsmorgonen riksdagens förtroende med rösterna 106-71. I de sista omröstningarna före riksdagens sommarpaus godkändes också avtalet om den permanenta europeiska stabilitetsmekanismen och den trafikpolitiska redogörelsen.

Barometern - 20 okt 16 kl. 11:51

Oppositionen sågar budgeten: "Snudd på oansvarigt"

Landstingsmajoritetens förslag till budget får hård kritik av oppositionen. – Det är snudd på oansvarigt att inte presentera tydliga besked om hur landstingets ekonomiska kris ska åtgärdas, säger landstingsrådet Christer Jonsson (C)..

Dagens Medicin - 12 okt 16 kl. 15:31

Positivt mottagande för regeringens förslag

Både Distriktsläkarföreningen och oppositionen välkomnar Gabriel Wikströms förslag om en lag som definierar vad primärvården ska göra. .

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Emma Stenström: Sätt manipulation på skolschemat

Från utsidan kan det te sig som ett mysterium. Hur kan till exempel Katarina Frostenson försvara den så kallade ”kulturprofilen”, om det ligger det minsta i de anklagelser som förts fram? Och vad är det som gör att Melania stannar hos Donald?

DI - 6 timmar sedan

Handelsbanken förbättrar regelefterlevnad efter hårda kritiken

Efter den hårda kritiken är Handelsbanken i färd med att bilda en ny avdelning för regelefterlevnad i Storbritannien. ”Det är en konsekvens av ett behov av att förstärka samordningen”, uppger banken..

DI - 6 timmar sedan

Viss lättnad på Wall Street

USA-börserna handlades oregelbundet under onsdagen. En viss lättnad noterades på Wall Street efter de breda nedgångarna som präglat handelsveckan hittills i spåren av den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina..

DI - 6 timmar sedan

Här är aktierna du riskerar att inte bli av med

De lite mindre handelsplatserna fortsätter att växa så det knakar och totalt har 16 bolag listats på First North Stockholm i år. Men det finns aktier att se upp, annars riskerar du att inte kunna ta dig ur. Di har gått igenom vilka aktier som handlades minst respektive mest under maj.

DI - 6 timmar sedan

Trump sätter stopp för separationerna

Donald Trump har skrivit under en presidentorder i syfte att sätta stopp för de kontroversiella separationerna av barn och vuxna som olagligt korsar gränsen mellan Mexiko och USA..

DI - 7 timmar sedan

Tyskland pekar ut Ryssland för hackerattack

Det var sannolikt Ryssland som låg bakom den förra veckans hackerattack mot tyska energi- och elbolag. Det säger Hans-Georg Maassen, chef för den tyska säkerhetspolisen BFV, till tidningskoncernen RND..

DI - 7 timmar sedan

Affärsvärlden: Köp Rovio, Tryg och Coor

Köp Rovio, Tryg och Coor men avstå från Soltech. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. .

DI - 7 timmar sedan

Obama in i debatten om familjeseparationer

Nu ger sig USA:s förre president Barack Obama in i debatten kring familjeseparationerna vid gränsen mot Mexiko..

DI - 7 timmar sedan

Serneke bygger lyxvillor åt storägare – mörkar för marknaden

Byggbolaget Serneke bygger två exklusiva villor i Hovås utanför Göteborg åt redaren Sten A Olssons arvinge – tillika Sernekes storägare, kan Di avslöja. Marknaden hålls ovetande om projektets existens..

DI - 8 timmar sedan

Ny mätning: SD näst största partiet

Sverigedemokraterna går starkast framåt i ny väljarundersökning. Enligt DN/Ipsos får partiet 20 procent och är därmed Sveriges näst största parti, enligt mätningen.  Moderaterna får det lägsta väljarstödet sedan Ulf Kristersson blev partiledare, 19 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.