DI > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:05

DI - 12 feb 18 kl. 15:55

Oppositionen sågar regeringens förslag på utflyttningsskattLiberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna kräver alla att den nya utflyttningskatten stoppas efter Di:s granskning av förslaget – ett krav även SD ställer sig bakom..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kristdemokraterna, Di, SD

Dela artikeln

231 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, sågar, regeringens, förslag, utflyttningsskatt
SR - 10 apr 14 kl. 14:15

Oppositionen sågar regeringens jobbförslag

Den samlade oppositionen i socialförsäkringsutskottet sågade i dag ett av regeringens jobbförslag för unga..

SR - 07 apr 16 kl. 20:50

Fortsatt kritik mot regeringens förslag om kvotflyktingar

Regeringen får fortsatt kritik från oppositionen för sitt förslag att en del av platserna för kvotflyktingar ska vikas för anhöriginvandring framöver. Men enligt justitieminister Morgan Johansson beror kritiken på ett missförstånd..

SR - 09 apr 14 kl. 12:34

Oppositionen underkänner regeringens budgetförslag

Budgeten klarar inte den höga arbetslösheten, säger Socialdemokraternas Magdalena Andersson..

YLE - 18 dec 16 kl. 18:47

Oppositionen kräver redogörelse om lagberedningsprinciperna

Juha Sipiläs (C) regering bör redogöra för sina lagberedningsprinciper inför riksdagen. Det kräver oppositionen. Flera av regeringens lagförslag har haft grundlagsenliga problem, säger ordförandena för oppositionspartiernas riksdagsgrupper i ett pressmeddelande.

GöteborgsPosten - 15 mar 17 kl. 17:22

SAS risar regeringens flygskatteförslag

Regeringen tänker lägga ett förslag om flygskatt före sommaren och använda intäkten till ett anställningsstöd för småföretag. Flygbranschen sågar skatten och varnar för konsekvenserna. Oppositionen talar om "symbolpolitik"..

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

HBL - 21 jun 12 kl. 09:38

Riksdagen stöder regeringens kommunreform

En majoritet i riksdagen stöder regeringens kommunreform. Regeringen fick på torsdagsmorgonen riksdagens förtroende med rösterna 106-71. I de sista omröstningarna före riksdagens sommarpaus godkändes också avtalet om den permanenta europeiska stabilitetsmekanismen och den trafikpolitiska redogörelsen.

Barometern - 20 okt 16 kl. 11:51

Oppositionen sågar budgeten: "Snudd på oansvarigt"

Landstingsmajoritetens förslag till budget får hård kritik av oppositionen. – Det är snudd på oansvarigt att inte presentera tydliga besked om hur landstingets ekonomiska kris ska åtgärdas, säger landstingsrådet Christer Jonsson (C)..

Dagens Medicin - 12 okt 16 kl. 15:31

Positivt mottagande för regeringens förslag

Både Distriktsläkarföreningen och oppositionen välkomnar Gabriel Wikströms förslag om en lag som definierar vad primärvården ska göra. .

SR - 07 apr 15 kl. 16:26

Regeringens förslag om järnvägen möter blandade reaktioner

Regeringen har idag berättat man redan i höst vill satsa 620 miljoner kronor mer på järnvägsunderhåll. Den politiska oppositionen tycker att förslaget är bra - men det räcker inte, menar Jessica Rosencrantz, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Bankens oberoende står på spel

Slutar Oktogonen få vinstavsättningar från Handelsbanken tvingas stiftelsen att sälja aktier i banken. Det riskerar påverka bankens oberoende och bli en stor skattesmäll för Oktogonens andelsägare..

DI - 10 minuter sedan

Richard Bråse: Uppförsbacke när digitaliseringen tar fart

Efter H&M:s kurskollaps riskerar Handelsbanken att bli nästa börsjätte att hamna under hård strukturell press. Den kontorsfokuserade affärsmodellen kan vändas till en utmaning när banktjänster digitaliseras i allt högre utsträckning..

DI - 5 minuter sedan

Håkan Blomdahl fortsätter öka i Mertiva - har nu 54,5 procent

Mertivas majoritetsägare Håkan Blomdahl fortsätter att steg för steg öka sitt innehav i investeringsbolaget. .

DI - 5 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000

Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd..

DI - 10 minuter sedan

Missnöjd personal hot mot Handelsbanken

Vinstandelsstiftelsen Oktogonen, som har varit avgörande för Handelsbankens framgångar, riskerar att bli ett allvarligt problem för banken. Om Handelsbankens lönsamhet fortsätter att sjunka, jämfört med konkurrenterna, stoppar banken avsättningarna till stiftelsen..

DI - 45 minuter sedan

Kryphål i nya Postnord-lagen

Den första mars införde Postnord avgifter på varor från Kina. Det riskerar att sänka näthandeln på billiga produkter. Men lågprishandlare har hittat ett kryphål, rapporterar SVT.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Uppstickarnas bolån pressar storbankerna

När det gäller tjänster inom bank och finans är svenska kunder konservativa och i många fall ointresserade av nya aktörer. Det visar sig i de fyra svenska storbankernas dominans på en mängd områden..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Hur blev Andersson en vänsterpopulist?

LEDARE. Erfaren, kompetent, skolad. De orden använde Di på ledarplats om Magdalena Andersson, dagen efter att hon för sex år sedan hade utsetts till Socialdemokraternas finansministerkandidat.

DI - 1 timme sedan

Sex and the city-stjärna vill bli guvernör

Cynthia Nixon, mest känd för sin roll i tv-serien Sex and the city, ställer upp i guvernörsvalet i New York, skriver amerikanska medier..

DI - 1 timme sedan

Ann Linde om avtalet: "Trodde inte det skulle komma så här snabbt"

”Idag är det vit rök i Bryssel. Avtalet är ett väldigt stort framsteg. Jag trodde inte att det skulle komma så här snabbt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.