DI > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 19:29

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, sågar, regeringens, förslag, utflyttningsskatt
SR - 10 apr 14 kl. 14:15

Oppositionen sågar regeringens jobbförslag

Den samlade oppositionen i socialförsäkringsutskottet sågade i dag ett av regeringens jobbförslag för unga..

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 08:28

Tunga ekonomer sågar regeringens jobbåtgärder

”Det är en väldigt stor subvention och effekten är osäker”, säger en av experterna. SVT Nyheter berättar att de ledande ekonomerna inte är imponerade på regeringens förslag på arbetsmarknadsåtgärder i vårbudgeten för att få ut utrikes födda i arbete. Mer än var femte utlandsfödd – som bor i Sverige – är arbetslös.

SR - 07 apr 16 kl. 20:50

Fortsatt kritik mot regeringens förslag om kvotflyktingar

Regeringen får fortsatt kritik från oppositionen för sitt förslag att en del av platserna för kvotflyktingar ska vikas för anhöriginvandring framöver. Men enligt justitieminister Morgan Johansson beror kritiken på ett missförstånd..

SR - 09 apr 14 kl. 12:34

Oppositionen underkänner regeringens budgetförslag

Budgeten klarar inte den höga arbetslösheten, säger Socialdemokraternas Magdalena Andersson..

YLE - 18 dec 16 kl. 18:47

Oppositionen kräver redogörelse om lagberedningsprinciperna

Juha Sipiläs (C) regering bör redogöra för sina lagberedningsprinciper inför riksdagen. Det kräver oppositionen. Flera av regeringens lagförslag har haft grundlagsenliga problem, säger ordförandena för oppositionspartiernas riksdagsgrupper i ett pressmeddelande.

GöteborgsPosten - 15 mar 17 kl. 17:22

SAS risar regeringens flygskatteförslag

Regeringen tänker lägga ett förslag om flygskatt före sommaren och använda intäkten till ett anställningsstöd för småföretag. Flygbranschen sågar skatten och varnar för konsekvenserna. Oppositionen talar om "symbolpolitik"..

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

HBL - 21 jun 12 kl. 09:38

Riksdagen stöder regeringens kommunreform

En majoritet i riksdagen stöder regeringens kommunreform. Regeringen fick på torsdagsmorgonen riksdagens förtroende med rösterna 106-71. I de sista omröstningarna före riksdagens sommarpaus godkändes också avtalet om den permanenta europeiska stabilitetsmekanismen och den trafikpolitiska redogörelsen.

Barometern - 20 okt 16 kl. 11:51

Oppositionen sågar budgeten: "Snudd på oansvarigt"

Landstingsmajoritetens förslag till budget får hård kritik av oppositionen. – Det är snudd på oansvarigt att inte presentera tydliga besked om hur landstingets ekonomiska kris ska åtgärdas, säger landstingsrådet Christer Jonsson (C)..

Dagens Medicin - 12 okt 16 kl. 15:31

Positivt mottagande för regeringens förslag

Både Distriktsläkarföreningen och oppositionen välkomnar Gabriel Wikströms förslag om en lag som definierar vad primärvården ska göra. .

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Så stor blir Danske Banks vd:s fallskärm

Thomas Borgen avgick som vd för skandaltyngda Danske Bank under onsdagsmorgonen. Nu står det klart hur mycket pengar den tidigare vd:n får med sig efter avgången..

DI - 30 minuter sedan

Browder: "Otänkbart att ordförande kan sitta kvar"

Även Danske Banks ordförande Ole Andersen bör ta sitt ansvar och avgå. Det anser affärsmannen och människorättsaktivisten Bill Browder, som är en av nyckelpersonerna i avslöjandet kring Danske Bank. Bill Browder berättar samtidigt att han även riktat penningtvättanklagelser mot Nordea.

DI - 30 minuter sedan

Förvaltaren: Bäddat för uppgång efter skandalen

Mattias Eriksson, fondförvaltare på Coeli, tycker att Danske Bank är en attraktiv investering trots – eller snarare tack vare – skandalen. ”Det här handlar mycket om riskpremie”, säger han till Di..

DI - 30 minuter sedan

KD-toppen tvingas lämna partistyrelsen

Riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) tvingas lämna partistyrelsen efter att en åklagare inlett en förundersökning om bedrägeri mot henne..

DI - 30 minuter sedan

Dansk storsmäll för svenska fondproffsen: ”I grunden välskött”

Didner Gerges Aktiefond hör till förlorarna på Danske Banks penningtvätt med åtföljande kursras - men banken är välskött, påpekar grundaren Henrik Didner..

DI - 1 timme sedan

Experten: Vi närmar oss ett ekonomiskt kallt krig

Både Kina och USA kastar nya tullar på varandra. Bedömare varnar nu för att handelskriget mellan världens två största ekonomier övergår till ett kallt krig. Amerikanska och europeiska företag i Kina upplever redan tuffare affärsklimat..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Banker och råvarubolag i täten

De ledande Europabörserna handlades uppåt under onsdagen då banker och råvarubolag gick starkt. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 ökade 0,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Bayer slår tillbaka mot kostsam cancerdom

Kemi- och läkemedelsjätten Bayers aktie har pressats hårt på börsen efter en uppmärksammad cancerdom i USA. Men nu anlägger tyskarnas advokater moteld..

DI - 1 timme sedan

Löfven överväger skattesänkningar i budgeten

Om alla partier är eniga kan reformer som sänkt skatt för pensionärer tas med i en budget som läggs innan en ny regering har tillträtt. Det sade statsminister Stefan Löfven till journalister på väg in till de europeiska socialdemokraternas förmöte till EU-toppmötet på onsdagen..

DI - 1 timme sedan

THQ Nordic förvärvar två spelserier

Spelutvecklaren THQ Nordic förvärvar två spelserier från franska Atari Europe. Förvärvet avser spelserien ”Alone in the Dark” och realtidsstrategiserien ”Act of War”. Det framgår av ett pressmeddelande där köpeskillingen inte anges..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.