DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 16:19

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, sågar, regeringens, förslag, utflyttningsskatt
SR - 10 apr 14 kl. 14:15

Oppositionen sågar regeringens jobbförslag

Den samlade oppositionen i socialförsäkringsutskottet sågade i dag ett av regeringens jobbförslag för unga..

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 08:28

Tunga ekonomer sågar regeringens jobbåtgärder

”Det är en väldigt stor subvention och effekten är osäker”, säger en av experterna. SVT Nyheter berättar att de ledande ekonomerna inte är imponerade på regeringens förslag på arbetsmarknadsåtgärder i vårbudgeten för att få ut utrikes födda i arbete. Mer än var femte utlandsfödd – som bor i Sverige – är arbetslös.

SR - 07 apr 16 kl. 20:50

Fortsatt kritik mot regeringens förslag om kvotflyktingar

Regeringen får fortsatt kritik från oppositionen för sitt förslag att en del av platserna för kvotflyktingar ska vikas för anhöriginvandring framöver. Men enligt justitieminister Morgan Johansson beror kritiken på ett missförstånd..

SR - 09 apr 14 kl. 12:34

Oppositionen underkänner regeringens budgetförslag

Budgeten klarar inte den höga arbetslösheten, säger Socialdemokraternas Magdalena Andersson..

YLE - 18 dec 16 kl. 18:47

Oppositionen kräver redogörelse om lagberedningsprinciperna

Juha Sipiläs (C) regering bör redogöra för sina lagberedningsprinciper inför riksdagen. Det kräver oppositionen. Flera av regeringens lagförslag har haft grundlagsenliga problem, säger ordförandena för oppositionspartiernas riksdagsgrupper i ett pressmeddelande.

GöteborgsPosten - 15 mar 17 kl. 17:22

SAS risar regeringens flygskatteförslag

Regeringen tänker lägga ett förslag om flygskatt före sommaren och använda intäkten till ett anställningsstöd för småföretag. Flygbranschen sågar skatten och varnar för konsekvenserna. Oppositionen talar om "symbolpolitik"..

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

HBL - 21 jun 12 kl. 09:38

Riksdagen stöder regeringens kommunreform

En majoritet i riksdagen stöder regeringens kommunreform. Regeringen fick på torsdagsmorgonen riksdagens förtroende med rösterna 106-71. I de sista omröstningarna före riksdagens sommarpaus godkändes också avtalet om den permanenta europeiska stabilitetsmekanismen och den trafikpolitiska redogörelsen.

Barometern - 20 okt 16 kl. 11:51

Oppositionen sågar budgeten: "Snudd på oansvarigt"

Landstingsmajoritetens förslag till budget får hård kritik av oppositionen. – Det är snudd på oansvarigt att inte presentera tydliga besked om hur landstingets ekonomiska kris ska åtgärdas, säger landstingsrådet Christer Jonsson (C)..

Dagens Medicin - 12 okt 16 kl. 15:31

Positivt mottagande för regeringens förslag

Både Distriktsläkarföreningen och oppositionen välkomnar Gabriel Wikströms förslag om en lag som definierar vad primärvården ska göra. .

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Storbanken: Hög risk inför H&M:s bokslut – utdelningen väntas kapas

Nordea ser högre risk inför H&M:s bokslut som offentliggörs i januari än inför försäljningssiffrorna för kvartalet som släpps på måndag. Banken räknar dessutom med en rejäl utdelningssänkning..

DI - 30 minuter sedan

Riksdagen röstar om budgeten

Övergångsregeringens budget väntas bli nedröstad när riksdagen tar ställning i budgetfrågan i eftermiddag. Följ dramatiken i Di TV. .

DI - 45 minuter sedan

Morgan Stanley ångar att de höjde rådet på Ebay

Vi hade fel när vi höjde vår rekommendation för Ebay. Det medger Morgan Stanleys analytiker Brian Nowak i ett analysbrev, där banken sänker rekommendationen för auktionssajten. Det rapporterar tv-kanalen CNBC:s nätupplaga..

DI - 45 minuter sedan

Nevs tar nästa steg: Startar i Kina – och testar bildelning i Trollhättan

Nevs fabrik i Kina är klar och efter förseningar räknar elbilsbolaget nu med produktionsstart i början av nästa år. Försäljningen i Kina av den första bilen är redan i gång. En handfull bilar väntas rulla även i Trollhättan – i ett delningsprojekt..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven håller presskonferens

Se S-ledaren Stefan Löfvens presskonferens i riksdagen med start cirka klockan 15.30..

DI - 1 timme sedan

Analytiker oroas av Modis nya centralbankschef

Att Indiens premiärminister Narendra Modi installerat en lojalist som centralbankschef oroar analytiker. Analyshuset Capital Economics väntar sig nu en duvaktig och regeringsfoglig centralbank..

DI - 1 timme sedan

Analyshus: Nokia en attraktiv återhämtningsstory med betydande uppsida

Kepler Cheuvreux ser telekombolaget Nokia som en "attraktiv återhämtningsstory" med en betydande uppsida och begränsad nedsida i aktien..

DI - 1 timme sedan

Strategen: Fem aktier du ska äga när börsen skakar

Det har varit en tung höst på Stockholmsbörsen, och många oroar sig för när lågkonjunkturen väl ska slå till. DNB:s strateg Thomas Jellvik tipsar Di om fem aktier som bör prestera väl i portföljen även när börsen skakar..

DI - 1 timme sedan

Bäddat för uppgång i USA – Tencent Music debuterar

Tydliga uppgångar noterades i USA-terminerna inför onsdagens öppning i spåren av en tilltagande optimism kring handelskonflikten mellan USA och Kina. Även i Asien och Europa noterades rejält högre indexnivåer..

DI - 1 timme sedan

USA-inflationen oförändrad – kärn-KPI i nivå med förväntningarna

Konsumentpriserna i USA var oförändrade i november, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,2 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.