DN > Ekonomi

Sunday, 19 August, 04:08

DN - 12 feb 18 kl. 12:54

Mer pengar till de sämst ställda pensionärernaDe sämst ställda pensionärerna ska få högre garantipension och taket för bostadstillägget höjs. Det ska också löna sig bättre för lågavlönade att arbeta efter 65 års ålder. Det är huvuddragen i regeringens grundskyddsutredning, erfar DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill de , sämst, ställda, pensionärerna
Trelleborgs Allehanda - 25 aug 13 kl. 08:20

Mer på jämställdhet på Palmfestivalen

Arkiv: Tom Wall
De senaste åren har Palmfestivalen fått kritik för att vara ett "gubbvälde" och för att bara boka manliga artister. Men i år ser det lite annorlunda ut. Delar ur kommittén bekänner nu att de tagit åt sig av kritiken.

SmålandsPosten - 10 mar 14 kl. 08:18

Trappan ansöker om mer pengar

Fontänhuset Trappan vill ha 85 000 kronor mer i bidrag av Älmhults kommun. Det framgår av en skrivelse från Trappans ordförande Eddie Hansson till socialnämnden. Bidragshöjningen ska kompensera för föreningens ökade lönekostnader.

Nyteknik - 03 maj 13 kl. 16:20

Digitalutredning: "Vi måste bli mer it-jämställda"

I dag presenterade Digitaliseringskommssionen sin rapport för it-minister Anna-Karin Hatt. -Vi måste bli bättre på jämställdhet inom it-området, säger ordförande Jan Gulliksen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så länge kommer män tjäna mer än kvinnorJämställda styrelser

Från den 12 november jobbar alla kvinnor gratis året ut. Det menar Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, som i en text vill belysa löneskillnader mellan kvinnor och män.Då män tjänar mer än kvinnor generellt är det alltså själva skillnaden som gör att kvinnorna nu jobbar gratis, då män redan tjänat in en kvinnlig årslön.

Expressen - 29 jan 17 kl. 19:51

Jobbskatteavdrag bra för de sämst ställda

Det borde finnas mer filosofi i politiken. John Rawls kastar ovana perspektiv på jobbskatteavdrag och vårdförsäkringar..

SVT Debatt - 10 nov 13 kl. 06:00

Idag firar vi de jämställda papporna

FARS DAG Drygt hundra år efter det att fars dag firades för första gången är det fortfarande inte en lika uppmärksammad högtid som mors dag. Pappor anses fortfarande inte vara lika viktiga för sina barn som mammor. Det är egentligen inte så konstigt, mer än tre fjärdedelar av föräldraförsäkringen tas fortfarande ut av mammor.

BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Jämställda styrelser på frivillig väg

Att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar på arbetsmarknaden är de flesta överens om. Men vi anser inte att svaret om hur vi når en bred jämställdhet ligger i lagstiftning eller detaljreglering. Istället handlar politikens uppgift om att skapa möjligheter för både kvinnor och män att få bättre förutsättningar att starta och driva företag, kunna kombinera familjeliv med karriär och ekonomiskt utrymme i form av att alla ska få lika betalt för lika arbete och behålla mer pengar i plånboken.

Alliansfritt Sverige - 17 nov 13 kl. 14:43

När S ville ha jämställdhetsmyndighet var det ”ett hån mot alla kvinnor” – nu är det FP:s bästa idé

Jämställdhetsarbetet är en av Sveriges viktiga framtidsutmaningar. En myndighet hjälper till och ger struktur, sprider kunskap och hjälper oss andra att hålla fokus på det vi ska göra Så säger idag jämställdhetsminister Maria Arnholm efter Folkpartiets kongressbeslut om att inrätta en jämställdhetsmyndighet. Så lät det inte när Socialdemokraterna i form av Jens Orback förslog samma sak innan regeringsskiftet 2006, då sa Folkpartiet att regeringen vill visa sig handlingskraftig och det bästa han kan komma på är en ny myndighet med ett luddigt uppdrag.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 22:02

Jämställdhetsbonusen dyr och effektlös – ska göras ännu dyrare

En av regeringens jämställdhetsreformer, en bonus för ett jämställt uttag av föräldradagarna, har inte gett någon effekt. Det visar en utvärdering som Försäkringskassan nu gjort. Kostnaden för reformen har varit hög, totalt har 746 miljoner kronor delats ut från att den infördes 2008, plus kostnader för handläggning och utvecklingen av datasystemet.

Sydsvenskan - 17 feb 13 kl. 06:30

?Jämställda löner utopi?

Svensk handboll har också långt kvar till jämställda löner.Enligt Lugis ordförande Tomas Persson (bilden) är det en utopi att Lugis herr- och damlag, som båda spelar i elitserien, skulle tjäna lika mycket.1 Hur stor är löneskillnaden i Lugi??

Fler nyheter från DN

DN - 17 timmar sedan

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.

DN - 22 timmar sedan

Rusning inför pengabyte i Venezuela

Många venezuelaner panikhandlar i helgen, inför en valutareform på måndag. I hyperinflationens Venezuela ska fem nollor strykas från valutan. Enligt president Nicolás Maduro ska den nya varianten vara knuten till kryptovalutan petro..

DN - Igår: 13:31

Googles Kinalansering dröjer

Google är inte nära att lansera sin söktjänst i Kina. Det sade it-jättens vd Sundar Pichai under ett stormöte med företagets anställda under torsdagen, enligt ett manuskript som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

DN - Igår: 14:25

Elon Musk: Det senaste året har varit det svåraste i min karriär

Teslagrundaren Elon Musks tweet om att avnotera Tesla från börsen chockade marknaden och initierade en utredning av amerikanska finanstillsynsmyndigheten. I en intervju med New York Times bemöter en stressad Musk nu tweeten och öppnar upp om det senaste året som han beskriver som ”det svåraste och mest smärtsamma” i sin karriär..

DN - Igår: 10:39

Sista kapitlet i det grekiska dramat skrivs på måndag

Den djupaste och längsta ekonomiska krisen i ett industriland i modern tid tar formellt slut på måndag när Grekland lämnar EU:s tredje räddningspaket.  Därmed står samtliga EU-länder som tvingades till hjälp under finanskrisen på egna ben..

DN - Igår: 10:32

Ökade lager för svenska företag

Företagens lager ökade i Sverige med 3 miljarder kronor under andra kvartalet 2018. Det är en uppgång med 0,6 procent i volym, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

DN - Igår: 09:00

Prisindex för villor visar tecken på nedgång

Prisindex för bostäder fortsatte sjunka något under juli, enligt statistik från Valueguard. Medan bostadsrätterna visar tecken på återhämtning är det i stället villorna som ligger bakom prisfallet. Stockholmsmarknaden visar däremot tecken på återhämtning.

DN - I förrgår: 20:24

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - I förrgår: 14:59

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - I förrgår: 13:23

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.