DN > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:48

DN - 12 feb 18 kl. 12:54

Mer pengar till de sämst ställda pensionärernaDe sämst ställda pensionärerna ska få högre garantipension och taket för bostadstillägget höjs. Det ska också löna sig bättre för lågavlönade att arbeta efter 65 års ålder. Det är huvuddragen i regeringens grundskyddsutredning, erfar DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill de , sämst, ställda, pensionärerna
Trelleborgs Allehanda - 25 aug 13 kl. 08:20

Mer på jämställdhet på Palmfestivalen

Arkiv: Tom Wall
De senaste åren har Palmfestivalen fått kritik för att vara ett "gubbvälde" och för att bara boka manliga artister. Men i år ser det lite annorlunda ut. Delar ur kommittén bekänner nu att de tagit åt sig av kritiken.

SmålandsPosten - 10 mar 14 kl. 08:18

Trappan ansöker om mer pengar

Fontänhuset Trappan vill ha 85 000 kronor mer i bidrag av Älmhults kommun. Det framgår av en skrivelse från Trappans ordförande Eddie Hansson till socialnämnden. Bidragshöjningen ska kompensera för föreningens ökade lönekostnader.

Nyteknik - 03 maj 13 kl. 16:20

Digitalutredning: "Vi måste bli mer it-jämställda"

I dag presenterade Digitaliseringskommssionen sin rapport för it-minister Anna-Karin Hatt. -Vi måste bli bättre på jämställdhet inom it-området, säger ordförande Jan Gulliksen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så länge kommer män tjäna mer än kvinnorJämställda styrelser

Från den 12 november jobbar alla kvinnor gratis året ut. Det menar Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, som i en text vill belysa löneskillnader mellan kvinnor och män.Då män tjänar mer än kvinnor generellt är det alltså själva skillnaden som gör att kvinnorna nu jobbar gratis, då män redan tjänat in en kvinnlig årslön.

Expressen - 29 jan 17 kl. 19:51

Jobbskatteavdrag bra för de sämst ställda

Det borde finnas mer filosofi i politiken. John Rawls kastar ovana perspektiv på jobbskatteavdrag och vårdförsäkringar..

SVT Debatt - 10 nov 13 kl. 06:00

Idag firar vi de jämställda papporna

FARS DAG Drygt hundra år efter det att fars dag firades för första gången är det fortfarande inte en lika uppmärksammad högtid som mors dag. Pappor anses fortfarande inte vara lika viktiga för sina barn som mammor. Det är egentligen inte så konstigt, mer än tre fjärdedelar av föräldraförsäkringen tas fortfarande ut av mammor.

BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Jämställda styrelser på frivillig väg

Att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar på arbetsmarknaden är de flesta överens om. Men vi anser inte att svaret om hur vi når en bred jämställdhet ligger i lagstiftning eller detaljreglering. Istället handlar politikens uppgift om att skapa möjligheter för både kvinnor och män att få bättre förutsättningar att starta och driva företag, kunna kombinera familjeliv med karriär och ekonomiskt utrymme i form av att alla ska få lika betalt för lika arbete och behålla mer pengar i plånboken.

Alliansfritt Sverige - 17 nov 13 kl. 14:43

När S ville ha jämställdhetsmyndighet var det ”ett hån mot alla kvinnor” – nu är det FP:s bästa idé

Jämställdhetsarbetet är en av Sveriges viktiga framtidsutmaningar. En myndighet hjälper till och ger struktur, sprider kunskap och hjälper oss andra att hålla fokus på det vi ska göra Så säger idag jämställdhetsminister Maria Arnholm efter Folkpartiets kongressbeslut om att inrätta en jämställdhetsmyndighet. Så lät det inte när Socialdemokraterna i form av Jens Orback förslog samma sak innan regeringsskiftet 2006, då sa Folkpartiet att regeringen vill visa sig handlingskraftig och det bästa han kan komma på är en ny myndighet med ett luddigt uppdrag.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 22:02

Jämställdhetsbonusen dyr och effektlös – ska göras ännu dyrare

En av regeringens jämställdhetsreformer, en bonus för ett jämställt uttag av föräldradagarna, har inte gett någon effekt. Det visar en utvärdering som Försäkringskassan nu gjort. Kostnaden för reformen har varit hög, totalt har 746 miljoner kronor delats ut från att den infördes 2008, plus kostnader för handläggning och utvecklingen av datasystemet.

Sydsvenskan - 17 feb 13 kl. 06:30

?Jämställda löner utopi?

Svensk handboll har också långt kvar till jämställda löner.Enligt Lugis ordförande Tomas Persson (bilden) är det en utopi att Lugis herr- och damlag, som båda spelar i elitserien, skulle tjäna lika mycket.1 Hur stor är löneskillnaden i Lugi??

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Johan Schück: Bankerna utpekas som sårbara till följd av deras höga exponering mot bostadsmarknaden

Tre frågor om Riksbankens finansiella stabilitetsrapport till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück:.

DN - 3 timmar sedan

Kommunalt elbolag vill investera 100 miljoner i batterifabrik

Kommunägda Skellefteåkraft planerar att investera runt 100 miljoner kronor i batteritillverkaren Northvolt, som ska bygga en gigantisk fabrik i kommunen. Skellefteåkrafts vd räknar med att lokalpolitikerna ger sitt klartecken..

DN - 4 timmar sedan

Småföretagare oroade inför digitaliseringen

Konkurrensen från e-handel, robotisering och nya betalningslösningar oroar småföretagare i Sverige, visar en ny undersökning. Men hur digitaliseringen kommer att påverka jobben har de delade meningar om..

DN - 4 timmar sedan

Pia Gripenberg: Mycket står på spel för Ericsson

När rättegången om korruption startar i Aten i dag, onsdag, står mer på spel för Ericsson än enbart de kommande domarna för sex tidigare anställda. Flera amerikanska myndigheter lär nyfiket följa vad grekiska åklagare har fått fram..

DN - 16 timmar sedan

EU-ministern om Iransanktioner: ”Blir väldigt, väldigt svårt för företag”

USA:s upptrappade hot kring Iranavtalet gör läget än värre för svenska företag, anser handelsminister Ann Linde (S). Och när det gäller amerikanska ståltullar finns ännu ingen lösning i sikte. .

DN - 22 timmar sedan

MP vill förenkla tågresor i Europa

Miljöpartiet vill tvinga alla tågbolag att öppna upp sina bokningssystem för andra aktörer.  – Det ska vara lika lätt att resa med tåg i Europa som att flyga, säger Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker som nu har lämnat två förslag.  .

DN - 23 timmar sedan

Indiska maten var stark – klagade till ARN

Den som tycker att indisk mat är för stark bör inte klaga till Allmänna reklamationsnämnden. Det har en kvinna som beställde "Beef Vindaloo" från en indisk restaurang fått erfara..

DN - Igår: 11:02

Abramovitj tvingas redogöra för sin förmögenhet

Pressade av giftskandalen kring fallet Skripal har brittiska myndigheterna nu börjat sätta åt ryska oligarker i London. Det första kända fallet är Roman Abramovitj..

DN - Igår: 09:42

JM sänker priser på bostadsrätter

Bostadsbyggaren JM sänker priserna på bostadsrätter vid ett nytt bostadsprojekt på Liljeholmskajen i Stockholm. Bolaget har meddelat att det finns en "ny prislista"..

DN - Igår: 07:45

Ny rapport - Här är bolagen som kan ge utomeuropeiska invandare jobb

Den arbetskraftsintensiva tjänstesektorn är viktigast för att bryta utanförskapet. Flest invandrare från Afrika och Asien anställs inom hotell och restaurang, vård och omsorg, städ och transport. Därför måste regeringens näringspolitik inriktas mer på servicenäringarna, inte bara försöka blåsa nytt liv i industri och IT.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.