DN > Ekonomi

Friday, 22 February, 17:29

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill de , sämst, ställda, pensionärerna
Trelleborgs Allehanda - 25 aug 13 kl. 08:20

Mer på jämställdhet på Palmfestivalen

Arkiv: Tom Wall
De senaste åren har Palmfestivalen fått kritik för att vara ett "gubbvälde" och för att bara boka manliga artister. Men i år ser det lite annorlunda ut. Delar ur kommittén bekänner nu att de tagit åt sig av kritiken.

SmålandsPosten - 10 mar 14 kl. 08:18

Trappan ansöker om mer pengar

Fontänhuset Trappan vill ha 85 000 kronor mer i bidrag av Älmhults kommun. Det framgår av en skrivelse från Trappans ordförande Eddie Hansson till socialnämnden. Bidragshöjningen ska kompensera för föreningens ökade lönekostnader.

Nyteknik - 03 maj 13 kl. 16:20

Digitalutredning: "Vi måste bli mer it-jämställda"

I dag presenterade Digitaliseringskommssionen sin rapport för it-minister Anna-Karin Hatt. -Vi måste bli bättre på jämställdhet inom it-området, säger ordförande Jan Gulliksen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så länge kommer män tjäna mer än kvinnorJämställda styrelser

Från den 12 november jobbar alla kvinnor gratis året ut. Det menar Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, som i en text vill belysa löneskillnader mellan kvinnor och män.Då män tjänar mer än kvinnor generellt är det alltså själva skillnaden som gör att kvinnorna nu jobbar gratis, då män redan tjänat in en kvinnlig årslön.

Expressen - 29 jan 17 kl. 19:51

Jobbskatteavdrag bra för de sämst ställda

Det borde finnas mer filosofi i politiken. John Rawls kastar ovana perspektiv på jobbskatteavdrag och vårdförsäkringar..

SVT Debatt - 10 nov 13 kl. 06:00

Idag firar vi de jämställda papporna

FARS DAG Drygt hundra år efter det att fars dag firades för första gången är det fortfarande inte en lika uppmärksammad högtid som mors dag. Pappor anses fortfarande inte vara lika viktiga för sina barn som mammor. Det är egentligen inte så konstigt, mer än tre fjärdedelar av föräldraförsäkringen tas fortfarande ut av mammor.

BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Jämställda styrelser på frivillig väg

Att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar på arbetsmarknaden är de flesta överens om. Men vi anser inte att svaret om hur vi når en bred jämställdhet ligger i lagstiftning eller detaljreglering. Istället handlar politikens uppgift om att skapa möjligheter för både kvinnor och män att få bättre förutsättningar att starta och driva företag, kunna kombinera familjeliv med karriär och ekonomiskt utrymme i form av att alla ska få lika betalt för lika arbete och behålla mer pengar i plånboken.

Alliansfritt Sverige - 17 nov 13 kl. 14:43

När S ville ha jämställdhetsmyndighet var det ”ett hån mot alla kvinnor” – nu är det FP:s bästa idé

Jämställdhetsarbetet är en av Sveriges viktiga framtidsutmaningar. En myndighet hjälper till och ger struktur, sprider kunskap och hjälper oss andra att hålla fokus på det vi ska göra Så säger idag jämställdhetsminister Maria Arnholm efter Folkpartiets kongressbeslut om att inrätta en jämställdhetsmyndighet. Så lät det inte när Socialdemokraterna i form av Jens Orback förslog samma sak innan regeringsskiftet 2006, då sa Folkpartiet att regeringen vill visa sig handlingskraftig och det bästa han kan komma på är en ny myndighet med ett luddigt uppdrag.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 22:02

Jämställdhetsbonusen dyr och effektlös – ska göras ännu dyrare

En av regeringens jämställdhetsreformer, en bonus för ett jämställt uttag av föräldradagarna, har inte gett någon effekt. Det visar en utvärdering som Försäkringskassan nu gjort. Kostnaden för reformen har varit hög, totalt har 746 miljoner kronor delats ut från att den infördes 2008, plus kostnader för handläggning och utvecklingen av datasystemet.

Sydsvenskan - 17 feb 13 kl. 06:30

?Jämställda löner utopi?

Svensk handboll har också långt kvar till jämställda löner.Enligt Lugis ordförande Tomas Persson (bilden) är det en utopi att Lugis herr- och damlag, som båda spelar i elitserien, skulle tjäna lika mycket.1 Hur stor är löneskillnaden i Lugi??

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Expert: Tänk på detta om du vill byta bank

Det är svårt att veta hur bankkunderna kommer att agera efter att misstankarna om penningtvätt mot Swedbank blev kända. – Det finns en liten grupp som blir väldigt upprörd och vill bryta med sin bank. Till dem säger vi att det kan man absolut göra.

DN - 3 timmar sedan

Volvos eldrivna lastbilar ska möta verkligheten

Volvos eldrivna lastbil FL Electric kommer inom kort ut i daglig trafik. Två förseriebilar ska ge förarna en bättre arbetsmiljö och bidra till renare luft och mindre buller i Volvos ”hemstad” Göteborg. DN har provkört en av FL-bilarna – en kort tur som gav mersmak..

DN - 8 timmar sedan

Nedgången i Swedbanks aktie bromsad – kursen stiger

Efter två dagars kraftiga ras steg Swedbanks aktiekurs svagt när Stockholmsbörsen öppnade på fredagen..

DN - 23 timmar sedan

Stopp i chokladfabrik efter kvalitetsbrister

Ett produktionsstopp vid Ferreros konfektyrfabrik i franska Villers-Ecalles ger chokladälskare anledning till oro..

DN - Igår: 14:19

Så gick det för Volvos elbil som behövde extra värme

Klockan är 07:27 en kall och klar vintermorgon i utkanten av Kiruna. Året är 2011. Ut ur containern rullar en kraftigt nedkyld Volvo C30 Electric .

DN - Igår: 22:06

Kunder måste betala för att få tillbaka pengarna från tv-avgiften

Av de tre miljoner hushåll som får tillbaka pengar från tv-avgiften måste omkring 650.000 betala för att få ut dem. Och för uppemot 40.

DN - I förrgår: 11:20

Privatekonomen råder aktieägare till lugn

Under onsdagen har Swedbankaktien fallit med över sju procent på Stockholmsbörsen. Men Johanna Kull, sparekonom på Avanza, rekommenderar privatsparare att ha is i magen..

DN - I förrgår: 23:02

1177-skandalen: Detta har hänt

Den största it-skandalen i den svenska sjukvårdshistorien, förtroendet för 1177 vårdguiden är skadat och ett oräkneligt antal personliga uppgifter har läckt ut.  Här är turerna i skandalen. .

DN - I förrgår: 21:32

Bostadsexperten: ”Lind betonar utbudsfrågan för mycket”

Hans Lind pekar ut avsaknaden av hårdare krav på kommunerna som den största luckan i januariöverenskommelsens bostadspolitik. Delvis rätt, menar andra bostadsexperter, men han missar den stora problematiken..

DN - 19 feb 19 kl. 15:02

Volvo och Scania om målen: Samhället måste följa efter med stöd och laddinfrastruktur

Fordonstillverkarna Volvo Lastvagnar och Scania säger att de kan möta EU:s beslut om minskade utsläpp från tunga lastbilar och bussar, men att det krävs insatser från hela samhället. – Ökad elektrifiering kräver betydande investeringar i laddinfrastruktur, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.