DN > Ekonomi

Sunday, 25 February, 22:52

DN - 12 feb 18 kl. 12:54

Mer pengar till de sämst ställda pensionärernaDe sämst ställda pensionärerna ska få högre garantipension och taket för bostadstillägget höjs. Det ska också löna sig bättre för lågavlönade att arbeta efter 65 års ålder. Det är huvuddragen i regeringens grundskyddsutredning, erfar DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill de , sämst, ställda, pensionärerna
Trelleborgs Allehanda - 25 aug 13 kl. 08:20

Mer på jämställdhet på Palmfestivalen

Arkiv: Tom Wall
De senaste åren har Palmfestivalen fått kritik för att vara ett "gubbvälde" och för att bara boka manliga artister. Men i år ser det lite annorlunda ut. Delar ur kommittén bekänner nu att de tagit åt sig av kritiken.

SmålandsPosten - 10 mar 14 kl. 08:18

Trappan ansöker om mer pengar

Fontänhuset Trappan vill ha 85 000 kronor mer i bidrag av Älmhults kommun. Det framgår av en skrivelse från Trappans ordförande Eddie Hansson till socialnämnden. Bidragshöjningen ska kompensera för föreningens ökade lönekostnader.

Nyteknik - 03 maj 13 kl. 16:20

Digitalutredning: "Vi måste bli mer it-jämställda"

I dag presenterade Digitaliseringskommssionen sin rapport för it-minister Anna-Karin Hatt. -Vi måste bli bättre på jämställdhet inom it-området, säger ordförande Jan Gulliksen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så länge kommer män tjäna mer än kvinnorJämställda styrelser

Från den 12 november jobbar alla kvinnor gratis året ut. Det menar Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, som i en text vill belysa löneskillnader mellan kvinnor och män.Då män tjänar mer än kvinnor generellt är det alltså själva skillnaden som gör att kvinnorna nu jobbar gratis, då män redan tjänat in en kvinnlig årslön.

Expressen - 29 jan 17 kl. 19:51

Jobbskatteavdrag bra för de sämst ställda

Det borde finnas mer filosofi i politiken. John Rawls kastar ovana perspektiv på jobbskatteavdrag och vårdförsäkringar..

SVT Debatt - 10 nov 13 kl. 06:00

Idag firar vi de jämställda papporna

FARS DAG Drygt hundra år efter det att fars dag firades för första gången är det fortfarande inte en lika uppmärksammad högtid som mors dag. Pappor anses fortfarande inte vara lika viktiga för sina barn som mammor. Det är egentligen inte så konstigt, mer än tre fjärdedelar av föräldraförsäkringen tas fortfarande ut av mammor.

BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Jämställda styrelser på frivillig väg

Att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar på arbetsmarknaden är de flesta överens om. Men vi anser inte att svaret om hur vi når en bred jämställdhet ligger i lagstiftning eller detaljreglering. Istället handlar politikens uppgift om att skapa möjligheter för både kvinnor och män att få bättre förutsättningar att starta och driva företag, kunna kombinera familjeliv med karriär och ekonomiskt utrymme i form av att alla ska få lika betalt för lika arbete och behålla mer pengar i plånboken.

Alliansfritt Sverige - 17 nov 13 kl. 14:43

När S ville ha jämställdhetsmyndighet var det ”ett hån mot alla kvinnor” – nu är det FP:s bästa idé

Jämställdhetsarbetet är en av Sveriges viktiga framtidsutmaningar. En myndighet hjälper till och ger struktur, sprider kunskap och hjälper oss andra att hålla fokus på det vi ska göra Så säger idag jämställdhetsminister Maria Arnholm efter Folkpartiets kongressbeslut om att inrätta en jämställdhetsmyndighet. Så lät det inte när Socialdemokraterna i form av Jens Orback förslog samma sak innan regeringsskiftet 2006, då sa Folkpartiet att regeringen vill visa sig handlingskraftig och det bästa han kan komma på är en ny myndighet med ett luddigt uppdrag.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 22:02

Jämställdhetsbonusen dyr och effektlös – ska göras ännu dyrare

En av regeringens jämställdhetsreformer, en bonus för ett jämställt uttag av föräldradagarna, har inte gett någon effekt. Det visar en utvärdering som Försäkringskassan nu gjort. Kostnaden för reformen har varit hög, totalt har 746 miljoner kronor delats ut från att den infördes 2008, plus kostnader för handläggning och utvecklingen av datasystemet.

Sydsvenskan - 17 feb 13 kl. 06:30

?Jämställda löner utopi?

Svensk handboll har också långt kvar till jämställda löner.Enligt Lugis ordförande Tomas Persson (bilden) är det en utopi att Lugis herr- och damlag, som båda spelar i elitserien, skulle tjäna lika mycket.1 Hur stor är löneskillnaden i Lugi??

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Regeringen vill strypa möjligheten till skatteplanering via Malta

Det ska bli svårare för den som vill skatteplanera genom att ha sina pengar i bolag på Malta och Falklandsöarna.  – Vi har ju sett att människor som har stora tillgångar inte är med och betalar skatt, säger finansminister Magdalena Andersson till DN. .

DN - 6 timmar sedan

Bolagsverket ska stoppa ekonomisk brottslighet

Kriminella företag ska klämmas åt redan innan de startat. Det hoppas regeringen som på måndagen beslutar att ge Bolagsverket utökade uppgifter för att bekämpa ekonomisk brottslighet. .

DN - Igår: 19:25

Två av USA:s största flygbolag klipper banden till NRA

ekonTvå av USA:s största flygbolag – United och Delta Airlines – avslutar sina samarbeten med National Rifle Association, NRA. Bolagen är de senaste i lång rad av företag som väljer att klippa banden till den mäktiga vapenlobbyisten efter skolskjutningen i Florida..

DN - Igår: 08:59

Regeringen vill förenkla a-kassan

Regeringen har tillsatt en utredning för att bland annat undersöka möjligheten att inkludera fler på arbetsmarknaden i arbetslöshetsförsäkringen, rapporterar SR Ekot..

DN - Igår: 23:06

”Slampig maskeraddräkt” könsdiskriminerande

Stötande och könsdiskriminerande. Så bedömer Reklamombudsmannens opinionsnämnd företaget Funidelias reklam för en maskeraddräkt med rubriken ”Maskeraddräkt Slampig Häxa för barn”, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

DN - I förrgår: 17:37

Känd advokat utreds efter allvarliga anklagelser

Advokat Elisabeth Massi Fritz utreds av Advokatsamfundet efter anklagelser om att hon ska ha beordrat sina advokater att salta räkningarna till sina klienter. Detta efter ett avslöjande i Aftonbladet. Massi Fritz själv avvisar beskyllningarna..

DN - I förrgår: 17:39

Hemstickade vantar gav order från försvaret

Gunvor Lundin i Västerbotten stickar varje år 500 par ullvantar - åt försvaret..

DN - I förrgår: 16:34

Marianne Björklund: Goda nyheter för alla med bolån

Mycket talar för att Riksbanken väntar med att höja räntan fram tills slutet av i år eller början av nästa år. Inflationen har inte stigit i den takt som riksbankschefen och hans kollegor hade räknat med, framgår av protokollet från senaste mötet..

DN - I förrgår: 15:13

Så påverkas framtida låntagare - guide om nya amorteringskravet

På torsdag skärps kraven på låntagare som tar stora bostadslån. DN:s Dan Lucas svarar på hur det hårt kritiserade beslutet slår mot framtida låntagare. .

DN - I förrgår: 13:30

Utländska spelbolag tar ytterligare andelar

De utländska spelbolagen utan svenskt tillstånd fortsätter att plocka marknadsandelar. De svenska spelbolagen som exempelvis Svenska Spel och Bingolotto tappar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.