DN > Ekonomi

Monday, 19 November, 22:53

DN - 12 feb 18 kl. 12:54

Mer pengar till de sämst ställda pensionärernaDe sämst ställda pensionärerna ska få högre garantipension och taket för bostadstillägget höjs. Det ska också löna sig bättre för lågavlönade att arbeta efter 65 års ålder. Det är huvuddragen i regeringens grundskyddsutredning, erfar DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill de , sämst, ställda, pensionärerna
Trelleborgs Allehanda - 25 aug 13 kl. 08:20

Mer på jämställdhet på Palmfestivalen

Arkiv: Tom Wall
De senaste åren har Palmfestivalen fått kritik för att vara ett "gubbvälde" och för att bara boka manliga artister. Men i år ser det lite annorlunda ut. Delar ur kommittén bekänner nu att de tagit åt sig av kritiken.

SmålandsPosten - 10 mar 14 kl. 08:18

Trappan ansöker om mer pengar

Fontänhuset Trappan vill ha 85 000 kronor mer i bidrag av Älmhults kommun. Det framgår av en skrivelse från Trappans ordförande Eddie Hansson till socialnämnden. Bidragshöjningen ska kompensera för föreningens ökade lönekostnader.

Nyteknik - 03 maj 13 kl. 16:20

Digitalutredning: "Vi måste bli mer it-jämställda"

I dag presenterade Digitaliseringskommssionen sin rapport för it-minister Anna-Karin Hatt. -Vi måste bli bättre på jämställdhet inom it-området, säger ordförande Jan Gulliksen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så länge kommer män tjäna mer än kvinnorJämställda styrelser

Från den 12 november jobbar alla kvinnor gratis året ut. Det menar Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, som i en text vill belysa löneskillnader mellan kvinnor och män.Då män tjänar mer än kvinnor generellt är det alltså själva skillnaden som gör att kvinnorna nu jobbar gratis, då män redan tjänat in en kvinnlig årslön.

Expressen - 29 jan 17 kl. 19:51

Jobbskatteavdrag bra för de sämst ställda

Det borde finnas mer filosofi i politiken. John Rawls kastar ovana perspektiv på jobbskatteavdrag och vårdförsäkringar..

SVT Debatt - 10 nov 13 kl. 06:00

Idag firar vi de jämställda papporna

FARS DAG Drygt hundra år efter det att fars dag firades för första gången är det fortfarande inte en lika uppmärksammad högtid som mors dag. Pappor anses fortfarande inte vara lika viktiga för sina barn som mammor. Det är egentligen inte så konstigt, mer än tre fjärdedelar av föräldraförsäkringen tas fortfarande ut av mammor.

BT - 30 jan 14 kl. 13:25

Jämställda styrelser på frivillig väg

Att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar på arbetsmarknaden är de flesta överens om. Men vi anser inte att svaret om hur vi når en bred jämställdhet ligger i lagstiftning eller detaljreglering. Istället handlar politikens uppgift om att skapa möjligheter för både kvinnor och män att få bättre förutsättningar att starta och driva företag, kunna kombinera familjeliv med karriär och ekonomiskt utrymme i form av att alla ska få lika betalt för lika arbete och behålla mer pengar i plånboken.

Alliansfritt Sverige - 17 nov 13 kl. 14:43

När S ville ha jämställdhetsmyndighet var det ”ett hån mot alla kvinnor” – nu är det FP:s bästa idé

Jämställdhetsarbetet är en av Sveriges viktiga framtidsutmaningar. En myndighet hjälper till och ger struktur, sprider kunskap och hjälper oss andra att hålla fokus på det vi ska göra Så säger idag jämställdhetsminister Maria Arnholm efter Folkpartiets kongressbeslut om att inrätta en jämställdhetsmyndighet. Så lät det inte när Socialdemokraterna i form av Jens Orback förslog samma sak innan regeringsskiftet 2006, då sa Folkpartiet att regeringen vill visa sig handlingskraftig och det bästa han kan komma på är en ny myndighet med ett luddigt uppdrag.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 22:02

Jämställdhetsbonusen dyr och effektlös – ska göras ännu dyrare

En av regeringens jämställdhetsreformer, en bonus för ett jämställt uttag av föräldradagarna, har inte gett någon effekt. Det visar en utvärdering som Försäkringskassan nu gjort. Kostnaden för reformen har varit hög, totalt har 746 miljoner kronor delats ut från att den infördes 2008, plus kostnader för handläggning och utvecklingen av datasystemet.

Sydsvenskan - 17 feb 13 kl. 06:30

?Jämställda löner utopi?

Svensk handboll har också långt kvar till jämställda löner.Enligt Lugis ordförande Tomas Persson (bilden) är det en utopi att Lugis herr- och damlag, som båda spelar i elitserien, skulle tjäna lika mycket.1 Hur stor är löneskillnaden i Lugi??

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Andreas Lindberg: Flera viktiga frågor fortsatt obesvarade kring Danske Bank

Förhöret med visselblåsaren Howard Wilkinson fyller i ett par luckor och bekräftar en del gamla påståenden. Men det lämnar också mycket kvar att önska.  Här förklarar DN vad som hänt, vad vi vet och vad vi inte vet.

DN - 11 timmar sedan

Bostadsrättsordförande döms för mutbrott

En tidigare bostadsrättsordförande i Malmö döms till fängelse i ett år och tre månader för att ha tagit emot mutor..

DN - Igår: 14:19

Så mycket – och lite – påverkas priserna under Black Friday

Julen är e-handelns viktigaste tid. Men julklappsköpens fällor är många och en del produkter blir snarare dyrare än vanligt under rean. – Det har blivit viktigare för kunderna att vara noggranna och göra sin research, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på jämförelsesajten Prisjakt.

DN - I förrgår: 18:00

Stjärnmäklarens miljoner hamnar utomlands – helt lagligt upplägg

Erik Olsson har ett utländskt moderbolag dit vinsterna från verksamheten i Sverige samlas i. Enligt de senaste fyra årsredovisningar har 24 miljoner i utdelning överförts dit. Allt är lagligt och stjärnmäklaren säger sig inte tjäna på det.

DN - 16 nov 18 kl. 20:36

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls..

DN - 16 nov 18 kl. 20:02

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

DN - 16 nov 18 kl. 15:47

Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys..

DN - 16 nov 18 kl. 13:27

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion. .

DN - 16 nov 18 kl. 09:44

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport..

DN - 16 nov 18 kl. 09:40

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.