DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 10:45

DI - 12 feb 18 kl. 11:18

Nordic Capitals fond lever vidareNordic Capital rullar över innehav värda 22 miljarder kronor ur sin sjunde fond till en fortsättningsstruktur. Goldman Sachs och Coller Capital står redo att lösa ut befintliga andelsägare med kraftig premie i vad som kan bli en av de största transaktionerna i sitt slag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Capitals, Capital, Sachs, Coller Capital

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordic, Capitals, fond, lever, vidare
Realtid - 02 maj 18 kl. 10:46

Nordic Capitals rekordaffär med nio bolag

Nyligen genomförde Nordic Capital den största riskkapitalaffären någonsin på den globala andrahandsmarknaden när bolag värda 25 miljarder kronor lades över i en fortsättningsfond eller förlängningsstruktur. Nu berättar Nordic Capitals cfo Klas Tikkanen om bakgrunden, upplägget och detaljerna i affären och den nya fonden CV1..

Affärsvärlden - 16 sep 11 kl. 08:21

Nordic Capitals läkemedelsaffär spricker

Riskkapitalbolaget Nordic Capitals affär av det noterade läkemedelsbolaget spricker. Det uppger en källa till Dagens Industri med insyn i processen..

DI - 13 jun 12 kl. 05:57

Så många miljarder tjänade Nordic Capitals investerare

På två år tjänade riskkapitalbolaget Nordic Capitals investerare över 12 miljarder kronor på lyckade företagsförsäljningar. Det skriver Dagens industri, som tagit del av Skatteverkets revision av riskkapitalbolag..

Realtid - 13 jun 12 kl. 07:46

Guldregn över Nordic Capitals investerare

På två år tjänade riskkapitalbolaget Nordic Capitals investerare över 12 miljarder kronor på lyckade företagsförsäljningar..

The Local - 20 aug 15 kl. 14:47

New US flights take off from Nordic capitals

Three new direct routes are being launched from the Nordic capitals to the United States from next spring as Scandinavian airline SAS aims to boost its long-haul fleet..

DI - 02 jan 18 kl. 19:01

Förlorade miljarder på Nordic Capitals notering av Convatec

En rad tunga amerikanska fonder och danska Novo Holding har förlorat miljarder på riskkapitaljätten Nordic Capitals notering av Convatec i London. De köpte aktier för 10-tals miljarder – sedan kom en vinstvarning precis som i Munters..

Realtid - 13 mar 18 kl. 15:40

Nordic Capital köper tyska Ober Scharrer Group

Riskkapitalbolaget Nordic Capitals Fond IX har förvärvat en tysk kedja med ögonkliniker, Ober Scharrer Group. Säljare är Palamon Capital Partners..

Realtid - 13 mar 14 kl. 13:26

Nordic Capitals åtta målet för KKR

Amerikanska private equity-jätten reser ny europeisk fond..

Realtid - 19 dec 16 kl. 00:00

East Capitals fond först ut i Norden med klimatmärkning

East Capital China Enviromental uppfyller, som första fond i Norden, kriterierna för Luxflags nya märkning..

E24 - 12 maj 11 kl. 09:41

Japaner vill köpa Nordic Capitals Nycomed

Asiens största läkemedelstillverkare Takeda Pharmaceutical sägs vara intresserat av att köpa Nycomed, där svenska Nordic Capital är största ägare. Det spekuleras nu om en prislapp på över 90 miljarder kronor..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Microsoft: Ryska hackare har gjort intrång mot europeiska tankesmedjor

Det ryska hackningsnätverket Strontium, som har kopplingar till Kreml, har gjort intrång mot flera europeiska tankesmedjor. Det skriver Microsofts säkerhetschef Tom Burt i en blogguppdatering inför kommande valrörelser i regionen..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stabil på svaga nivåer

Svenska räntor sjunker lite mer än övriga europeiska räntor samtidigt som kronan handlas stabilt på svaga nivåer i onsdagens förmiddagshandel..

DI - 15 minuter sedan

Avanzas vd: ”Våra kunder har aldrig varit utsatta för någon risk”

Nischbanken Avanzas pensionsbolag har brustit vid hanteringen av avsättningar och rapportering. Det konstaterar Finansinspektionen och utfärdar en varning och sanktionsavgift om 35 miljoner kronor. ”Våra kunder har aldrig varit utsatta för någon typ av risk”, säger Avanza-chefen Rikard Josefson..

DI - 15 minuter sedan

Ahlsell avnoteras den 6 mars

Industridistributören Ahlsell meddelar att bolagets sista handelsdag på Stockholmsbörsen är satt till onsdagen den 6 mars 2019. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Penningtvätt i Swedbank kopplad till rysk skattehärva

Motsvarande 150 miljoner kronor i stulna ryska skattemedel ska ha slussat genom Swedbank i Baltikum. Det uppger Uppdrag Granskning..

DI - 30 minuter sedan

KI: Åldrande befolkning sätter press på offentliga finanser

Den demografiska utvecklingen med en åldrande befolkning sätter press på de offentliga finanserna under kommande årtionden och det kommer att krävas finanspolitiska prioriteringar. Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin rapport om den långsiktiga hållbarheten i de offentliga finanserna..

DI - 45 minuter sedan

Hela listan: De gjorde största bostadsvinsterna

Bostadsmarknaden har kallnat men det senaste decenniets prisrally pumpar upp vinsterna. Här är orterna där säljarna tjänat mest på att sälja. Di har listan kommun för kommun..

DI - 45 minuter sedan

Riksgälden: Statsfinanserna försvagas de kommande åren

Sveriges statsfinanser försvagas de kommande åren när tillväxten bromsar in. Det skriver Riksgälden i en färsk prognos där myndigheten räknar med ett sjunkande budgetsaldo och ett mindre finansiellt sparande. .

DI - 45 minuter sedan

DNB ser fortsatt styrka i Betsson men oroas av utvecklingen i Holland

Betssons resultat för det fjärde kvartalet uppvisar styrka i den operationella driften av bolaget, men framtidsutsikterna grumlas av det holländska förslaget om en "cooling off"-period på två år i samband med licensansökan under den nyligen godkända spellagen..

DI - 1 timme sedan

Doxa faller efter lägre försäljning och större förlust

First North-listade Doxa faller 7,9 procent efter att bolaget redovisat en försäljningsminskning om 10 procent på årsbasis under det fjärde kvartalet. Samtidigt fördubblades förlusten efter finansnetto och skatt till 2,2 miljoner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.