Dagens PS > Ekonomi

Monday, 17 December, 02:12

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 10:55

Storbanken slår larm: ”Lägg på direkt”SEB går ut med varning på Facebook för bedragare. Bakgrunden är att alltså bedragare är i farten. De utger sig att vara från SEB och ringer upp bankens kunder, berättar Dina Pengar i Expressen. Samtalen är sena på kvällen och till och med nattetid och de misstänkta skojarna påstår att de ringer för att stoppa ett bedrägeri. De ber kunderna att plocka fram säkerhetsdosan som är kopplad till banken för att kunna lösa det påstådda problemet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SEB, Facebook, Dina Pengar, Expressen, Storbanken, Dagensps

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankenslår , larm, Lägg, direkt
Kristianstadsbladet - 01 jun 17 kl. 18:00

Larm besvarades inte direkt

Medarbetaren fick ett larm, men valde att göra ett hembesök hos en annan vårdtagare innan larmet besvarades. Något som kritiseras av utredaren av lex Sarah-anmälan..

E24 - 01 aug 16 kl. 20:00

EU slog larm om fusket direkt till Lööf redan 2012

SvD AVSLÖJAR. Dåvarande näringsminister Annie Lööf (C) varnades redan 2012 om utsläppsfusk i bilindustrin. I ett brev från EU:s ansvarige kommissionär direkt ställt till Centerledaren uppmanas dåvarande regering att agera.

Trelleborgs Allehanda - 06 nov 12 kl. 06:30

Bättre larm till förskolor får vänta till 2014

Tre år efter branden på Kattebäckskolan saknar fortfarande flera förskolor i Trelleborgs kommun brandlarm som är direkt kopplat till SOS. Oacceptabelt, tycker oppositionen i Trelleborgs kommun.
?

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 11 kl. 07:46

Brevbärare bär larm i Malmö

Brevbärare utrustas nu med överfallslarm för att kunna dela ut post i det socialt utsatta området Sevedsplan i Malmö. Sedan en vecka har de larm som är direkt kopplat till SOS Alarm. Anledningen är att brevbärarna blir antastade, utsatta för raketbeskjutning och har känt sig hotade när de arbetar i området..

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 07:02

Digitala larm ger ökad trygghet

Sveriges kommuner har kommit olika långt i arbetet med övergången från analoga till digitala trygghetslarm. En del kommuner är klara med arbetet, andra har inte påbörjat. I Uppvidinge kommun är nu alla larm utbytta.

Dagens PS - 05 maj 17 kl. 11:09

Direktörens superavtal får kollegor att rasa

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborgs tidigare okända anställningsavtal, skyddat bakom sekretess, får flera av fackförbundets toppar att se rött, rapporterar tidningen Arbetet på fredagen. ”Anställningsavtalet ger inte bara en lön som ligger högt jämfört med vad andra fackförbund betalar (160.000 kronor i månaden reds.

SvD - 05 apr 16 kl. 10:57

11.00: Swedbank har stämma – SvD rapporterar direkt

Skakade storbanken Swedbank håller stämma på Dansens hus i Stockholm. Dramatik väntas efter att toppcheferna en efter en fallit den senaste tiden. SvD Näringsliv rapporterar direkt med start 11.

Skånskan - 11 maj 16 kl. 11:00

Nytt larm om personalkaos

Malmö Länsstyrelsen i Skåne har ännu en gång fått kritik för sin personalpolitik. Det är ett skyddsombud som i en anmälning kräver att myndigheten utreds på nytt för kränkande särbehandling.Redan i november uppdagades allvarliga problem med överbelastning, dåligt ledarskap och trivsel på bottennivå inom länsstyrelsen.

Skånskan - 15 maj 16 kl. 14:00

Larm om farlig rök

Hörby HÖRBY
En 43 årig kvinna döms till att betala 3000 kr i böter efter att ha valt att ignorera miljökontorets direktiv om vad som gäller vid eldning. Kvinnan har upprepade gånger utsatt andra för direkt fara genom att elda farligt avfall.
Mellan april och maj larmades miljökontoret vid tre tillfällen om klagomål gällande en kvinna som eldade så att det kom svart rök.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 12:29

Birro: ”Det är mycket larm som tjuter överallt”

”Mycket fungerar dåligt men Sverige drivs också framåt av väldigt många dedikerade och helhjärtade människor”, skriver Marcus Birro. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 20:00

Stärk ditt varumärke – karriärcoachens tio tips

”Så använder du Facebook och andra sociala plattformar som karriärverktyg”, säger Nina Jansdotter, känd Dagens PS-krönikör som precis kommit ut med en ny bok i ämnet. Nå ut med Facebook – lär dig använda sociala medier för att stärka ditt varumärke, heter boken (Whip förlag) där karriärproffset och vår sporadiskt återkommande kolumnist staplar goda råd på rad, däribland hur du följer företag som du skulle kunna tänka dig jobba för i framtiden. ”Du lär dig också hitta presumtiva arbetsgivare, rekryterare och headhunters.

Dagens PS - I förrgår: 15:19

Årskrönika 2: Det mediala året 2018

I den andra delen av PS-poddens årskrönika har vi kommit fram till det mediala året 2018. Hur stort är glappet mellan etablerad och oetablerad media? Vad betyder det att SVT och SR förvandlar TV-avgiften till en skatt?

Dagens PS - I förrgår: 11:54

Youtube städade bort 58 miljoner klipp

Youtube rensade mer än 58 miljoner videos och 224 miljoner kommentarer under det tredje kvartalet för överträdelser av tjänstens policy. Det mesta som plockades bort sades vara spam. Av de cirka 1,67 miljoner kanaler som Youtube blockerade fanns det 50,2 miljoner videos på dessa.

Dagens PS - I förrgår: 12:19

Så vill möbeljätten rädda klimatet

Ikea går ut i hårt i ny hållbarhetssatsning. Både personal och kunder involveras. Ikea börjar odla sallad i containrar utanför varusen.

Dagens PS - I förrgår: 11:48

Kände finansmannen är på bankjakt

Sektorn är ”attraktiv”, säger Christer Gardell till finländsk affärstidning. Gardell intervjuas av den finländska affärstidningen Talouselämä, som refereras av Financial Times, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som konstaterar att aktivistfonden Cevians ägare nu söker efter sargade bolag som tvingats vinstvarna och är ”lite missgynnade”. Dagens Industri har tidigare berättat att Gardell kikar närmare på Nordea, och till den finländska affärstidningen säger Gardell bland annat att storbanken har en lönsamhet och värdering som är lägre än de andra banker i sektorn..

Dagens PS - I förrgår: 11:17

Ledarkollen: Nyttigt utmana affärsvärlden

Dagens ledarkoll handlar om affärsutveckling, om miljön, om aborträtten och om medelkassens förkärlek för underklassen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Utmanare inte välkomna DI skriver om affärsutveckling: ”Utmanare är sällan välkomna, de gör att befintliga ledamöter och ägare känner sig hotade.

Dagens PS - I förrgår: 08:55

Stenrike shejken blir bara rikare i häktet

Preems ägare Mohammed Al-Amoudi är vid liv. Det har en saudisk tjänsteman uppgett till Bloomberg News efter att Al-Amoudi varit frihetsberövad i 400 dagar. Al-Amoudi greps under den kontroversiella antikorruptionskampanjen i Saudiarabien hösten 2017.

Dagens PS - I förrgår: 09:40

Kinas mobiljätte ska regleras hårdare

Den franska regeringen väntas tuffa till regleringen kring 5G-infrastrukturen vilket slår främst emot kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Det handlar om att franska regeringen vill addera fler komponenter inom nätverksutrustningen till sin ”high alert”-lista, som underförstått slår mot Huawei. Frankrikes största telekomoperatör Orange har redan sagt att man inte ska använda utrustning från Huawei.

Dagens PS - I förrgår: 10:16

Talmannen: ”Sverige närmare ett extraval”

Riksdagens talman Andreas Norlén, kommer nu att föra informella samtal med alla partiledare och återkomma angående nästa steg i processen kring regeringsbildningen efter helgen. Detta efter att riksdagen tidigare under fredagen röstat nej till förslaget att välja Stefan Löfven som statsminister, efter att tidigare även ha sagt nej till Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Därmed återstår två statsministeromröstningar innan talmannen måste utlysa extra val.

Dagens PS - I förrgår: 08:42

Jobbslakt nästa år på statens myndighet

Nästan var tredje anställd, 4.500 personer, ryker på statliga Arbetsförmedlingen till följd av M/KD-budgeten. Det skriver Dagens Industri och förklarar att den omfattande personalbantningen måste ske under nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.