Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 15:36

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 10:55

Storbanken slår larm: ”Lägg på direkt”SEB går ut med varning på Facebook för bedragare. Bakgrunden är att alltså bedragare är i farten. De utger sig att vara från SEB och ringer upp bankens kunder, berättar Dina Pengar i Expressen. Samtalen är sena på kvällen och till och med nattetid och de misstänkta skojarna påstår att de ringer för att stoppa ett bedrägeri. De ber kunderna att plocka fram säkerhetsdosan som är kopplad till banken för att kunna lösa det påstådda problemet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SEB, Facebook, Dina Pengar, Expressen, Storbanken, Dagensps

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankenslår , larm, Lägg, direkt
Kristianstadsbladet - 01 jun 17 kl. 18:00

Larm besvarades inte direkt

Medarbetaren fick ett larm, men valde att göra ett hembesök hos en annan vårdtagare innan larmet besvarades. Något som kritiseras av utredaren av lex Sarah-anmälan..

E24 - 01 aug 16 kl. 20:00

EU slog larm om fusket direkt till Lööf redan 2012

SvD AVSLÖJAR. Dåvarande näringsminister Annie Lööf (C) varnades redan 2012 om utsläppsfusk i bilindustrin. I ett brev från EU:s ansvarige kommissionär direkt ställt till Centerledaren uppmanas dåvarande regering att agera.

Trelleborgs Allehanda - 06 nov 12 kl. 06:30

Bättre larm till förskolor får vänta till 2014

Tre år efter branden på Kattebäckskolan saknar fortfarande flera förskolor i Trelleborgs kommun brandlarm som är direkt kopplat till SOS. Oacceptabelt, tycker oppositionen i Trelleborgs kommun.
?

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 11 kl. 07:46

Brevbärare bär larm i Malmö

Brevbärare utrustas nu med överfallslarm för att kunna dela ut post i det socialt utsatta området Sevedsplan i Malmö. Sedan en vecka har de larm som är direkt kopplat till SOS Alarm. Anledningen är att brevbärarna blir antastade, utsatta för raketbeskjutning och har känt sig hotade när de arbetar i området..

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 07:02

Digitala larm ger ökad trygghet

Sveriges kommuner har kommit olika långt i arbetet med övergången från analoga till digitala trygghetslarm. En del kommuner är klara med arbetet, andra har inte påbörjat. I Uppvidinge kommun är nu alla larm utbytta.

Dagens PS - 05 maj 17 kl. 11:09

Direktörens superavtal får kollegor att rasa

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborgs tidigare okända anställningsavtal, skyddat bakom sekretess, får flera av fackförbundets toppar att se rött, rapporterar tidningen Arbetet på fredagen. ”Anställningsavtalet ger inte bara en lön som ligger högt jämfört med vad andra fackförbund betalar (160.000 kronor i månaden reds.

SvD - 05 apr 16 kl. 10:57

11.00: Swedbank har stämma – SvD rapporterar direkt

Skakade storbanken Swedbank håller stämma på Dansens hus i Stockholm. Dramatik väntas efter att toppcheferna en efter en fallit den senaste tiden. SvD Näringsliv rapporterar direkt med start 11.

Skånskan - 11 maj 16 kl. 11:00

Nytt larm om personalkaos

Malmö Länsstyrelsen i Skåne har ännu en gång fått kritik för sin personalpolitik. Det är ett skyddsombud som i en anmälning kräver att myndigheten utreds på nytt för kränkande särbehandling.Redan i november uppdagades allvarliga problem med överbelastning, dåligt ledarskap och trivsel på bottennivå inom länsstyrelsen.

Skånskan - 15 maj 16 kl. 14:00

Larm om farlig rök

Hörby HÖRBY
En 43 årig kvinna döms till att betala 3000 kr i böter efter att ha valt att ignorera miljökontorets direktiv om vad som gäller vid eldning. Kvinnan har upprepade gånger utsatt andra för direkt fara genom att elda farligt avfall.
Mellan april och maj larmades miljökontoret vid tre tillfällen om klagomål gällande en kvinna som eldade så att det kom svart rök.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 12:29

Birro: ”Det är mycket larm som tjuter överallt”

”Mycket fungerar dåligt men Sverige drivs också framåt av väldigt många dedikerade och helhjärtade människor”, skriver Marcus Birro. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

SvD Börsplus: Teckna inte bolaget

Malmöbolaget Hoodin har varit igång sedan 2013 men omsätter bara 1 miljon kronor. Tanken är att en rad mycket ambitiösa digitala produkter och tjänster inom omvärldsbevakning och analys/hantering ska lyfta nu. Det skriver SvD Börsplus i en analys inom ramen för sin ipo-guide på tisdagen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu vinstvarnar den tyska lyxbilstillverkaren

Tyska prestigemärket BMW vinstvarnar och sänker prognosen för helåret 2018 efter att bolaget implementerat den nya industristandarden WLTP tidigt. Det stora industriskiftet till den nya WLTP-testcykeln har lett till signifikanta leverantörsstörningar på flera europeiska marknader och oväntat intensiv konkurrens, uppger bolaget i ett pressmeddelande. "Tack vare den flexibla produktionen och försäljningsstrategin svarar BMW på den ökade konkurrensen och minskar sin volym och planerar att fokusera på vinstkvalitet", skriver bolaget vidare.

Dagens PS - Igår: 07:53

Svartlistade företag får dina sparpengar

En ny Amnesty-rapport visar att Sveriges största sju banker fortsätter investera sina kunders pengar i smutsiga och oetiska bolag. ”Swedbank och Nordea har investerat mest i de företag som ingår i granskningen, men Swedbank har visat ett betydligt bättre påtryckningsarbete för att få företagen att ta ansvar. Det här handlar om stora globala företag som inte agerat tillräckligt för att komma tillrätta med att de bidrar till allvarlig negativ inverkan på mänskliga rättigheter och långvarig miljöförstöring”, säger Ulrika Sandberg, sakkunnig på området företag och mänskliga rättigheter på Amnesty International i Sverige.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Löfven: ”Jag räds inte extra val”

Socialdemokraterna kommer inte att bli ett stödparti åt en alliansregering. Det upprepar Stefan Löfven efter det att riksdagen röstat bort honom från statsministerposten. Utfallet i omröstningen var väntat då både Alliansen och Sverigedemokraterna, som tillsammans representeras av fler än hälften av riksdagens ledamöter, på förhand meddelat avsikten att avsätta honom.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Gåtfullt rally – aktien är upp över 70 procent

Multiq kommenterar inte rörelser i aktien och har ingen ytterligare information att delge. Det säger bolagets tillförordnade vd Lars Pålsson till Finwire. Vid lunchtid under gårdagen informerade Multiq om en order från Region Skåne värd 9 miljoner kronor, vilket inte gav något nämnvärt utslag i aktiekursen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Säljsuccé för ny Iphone

Apples nya Iphone Max XS uppges sälja betydligt bättre än den mindre varianten XS. Det är den välrenommerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som konstaterar att Max XS har sålts tre till fyra gånger mer än XS under den första helgen, skriver Techcrunch. Vid sidan av att ha startat bra bedömer Kuo att XS Max-leveranserna blir fortsatt höga även mot slutet av året.

Dagens PS - 4 timmar sedan

PS-podden med Sveriges bästa mäklare

Möt Sveriges mest framgångsrika mäklare i PS-podden. Hör varför Niklas Berntzon blivit så framgångsrik och vad hans nästa stora projekt handlar om. Väldigt många människor har relationer och åsikter om mäklare.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ledarkollen: V:s inflytande förödande

Dagens ledarkoll handlar om Vänsterpartiet, om Brexit, om Centerpartiet, om feminismen och om en väljarkår som följer på kommandon. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Vänstern vill krossa företag inom vård, skola och omsorg DI skriver att Vänsterpartiets inflytande över svensk politik de senaste åren varit betydande och förödande: ”Vänsterpartiets makt och ambitioner under den gångna mandatperioden har varit tydliga.

Dagens PS - 5 timmar sedan

JUST NU: Stefan Löfven bortröstad

En majoritet av Sveriges riksdag röstade precis bort Stefan Löfven som statsminister. Inför omröstningen hade både allianspartierna och SD deklarerat att de skulle fälla Stefan Löfven, så resultatet av omröstningen var väntat. ”Partierna fullföljer det de sagt”, konstaterar SVT:s politiska reporter.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Di: Metoo-härva inom Handelsbanken

Kvinnliga assistenter på Handelsbanken Capital Markets har blivit sexuellt trakasserade av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Det hela har högsta ledningen dock valt att tysta ned genom att separera på de involverade, skriver Dagens industri med hänvisning till källor. Di skriver att man ställt frågor om kränkningarna och till slut fått ett svar från Handelsbanken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.