Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:16

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 10:55

Storbanken slår larm: ”Lägg på direkt”SEB går ut med varning på Facebook för bedragare. Bakgrunden är att alltså bedragare är i farten. De utger sig att vara från SEB och ringer upp bankens kunder, berättar Dina Pengar i Expressen. Samtalen är sena på kvällen och till och med nattetid och de misstänkta skojarna påstår att de ringer för att stoppa ett bedrägeri. De ber kunderna att plocka fram säkerhetsdosan som är kopplad till banken för att kunna lösa det påstådda problemet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SEB, Facebook, Dina Pengar, Expressen, Storbanken, Dagensps

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankenslår , larm, Lägg, direkt
Kristianstadsbladet - 01 jun 17 kl. 18:00

Larm besvarades inte direkt

Medarbetaren fick ett larm, men valde att göra ett hembesök hos en annan vårdtagare innan larmet besvarades. Något som kritiseras av utredaren av lex Sarah-anmälan..

E24 - 01 aug 16 kl. 20:00

EU slog larm om fusket direkt till Lööf redan 2012

SvD AVSLÖJAR. Dåvarande näringsminister Annie Lööf (C) varnades redan 2012 om utsläppsfusk i bilindustrin. I ett brev från EU:s ansvarige kommissionär direkt ställt till Centerledaren uppmanas dåvarande regering att agera.

Trelleborgs Allehanda - 06 nov 12 kl. 06:30

Bättre larm till förskolor får vänta till 2014

Tre år efter branden på Kattebäckskolan saknar fortfarande flera förskolor i Trelleborgs kommun brandlarm som är direkt kopplat till SOS. Oacceptabelt, tycker oppositionen i Trelleborgs kommun.
?

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 11 kl. 07:46

Brevbärare bär larm i Malmö

Brevbärare utrustas nu med överfallslarm för att kunna dela ut post i det socialt utsatta området Sevedsplan i Malmö. Sedan en vecka har de larm som är direkt kopplat till SOS Alarm. Anledningen är att brevbärarna blir antastade, utsatta för raketbeskjutning och har känt sig hotade när de arbetar i området..

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 07:02

Digitala larm ger ökad trygghet

Sveriges kommuner har kommit olika långt i arbetet med övergången från analoga till digitala trygghetslarm. En del kommuner är klara med arbetet, andra har inte påbörjat. I Uppvidinge kommun är nu alla larm utbytta.

Dagens PS - 05 maj 17 kl. 11:09

Direktörens superavtal får kollegor att rasa

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborgs tidigare okända anställningsavtal, skyddat bakom sekretess, får flera av fackförbundets toppar att se rött, rapporterar tidningen Arbetet på fredagen. ”Anställningsavtalet ger inte bara en lön som ligger högt jämfört med vad andra fackförbund betalar (160.000 kronor i månaden reds.

SvD - 05 apr 16 kl. 10:57

11.00: Swedbank har stämma – SvD rapporterar direkt

Skakade storbanken Swedbank håller stämma på Dansens hus i Stockholm. Dramatik väntas efter att toppcheferna en efter en fallit den senaste tiden. SvD Näringsliv rapporterar direkt med start 11.

Skånskan - 11 maj 16 kl. 11:00

Nytt larm om personalkaos

Malmö Länsstyrelsen i Skåne har ännu en gång fått kritik för sin personalpolitik. Det är ett skyddsombud som i en anmälning kräver att myndigheten utreds på nytt för kränkande särbehandling.Redan i november uppdagades allvarliga problem med överbelastning, dåligt ledarskap och trivsel på bottennivå inom länsstyrelsen.

Skånskan - 15 maj 16 kl. 14:00

Larm om farlig rök

Hörby HÖRBY
En 43 årig kvinna döms till att betala 3000 kr i böter efter att ha valt att ignorera miljökontorets direktiv om vad som gäller vid eldning. Kvinnan har upprepade gånger utsatt andra för direkt fara genom att elda farligt avfall.
Mellan april och maj larmades miljökontoret vid tre tillfällen om klagomål gällande en kvinna som eldade så att det kom svart rök.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 12:29

Birro: ”Det är mycket larm som tjuter överallt”

”Mycket fungerar dåligt men Sverige drivs också framåt av väldigt många dedikerade och helhjärtade människor”, skriver Marcus Birro. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Ryktet går om Apples helt nya superskärmar

Apple är i färd med att tillverka nästa generations MicroLED-skärmar, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Bolaget bedriver satsningen på egen hand vid en anläggning nära huvudkontoret i Kalifornien. För närvarande handlar det om tester där en kommersialisering uppges vara flera år bort.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Allt färre säljer sin bostadsrätt

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet fortsätter ”oväntat” att minska, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. ”Marknaden kommer att bekänna färg efter påsk, då får vi se om utbudet börjar öka igen, vilket det bör göra någon gång”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i artikeln. Sedan början av februari har utbudet av bostadsrätter i Stockholms innerstad dykt med närmare 40 procent; förra veckan var utbudet bara 14 över nivån motsvarande vecka 2017, vilket kan jämföras med vecka sju då utbudet var hela 128 procent högre, framgår det.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Toppchefer får gå från hedgefondfirma

Nedskärningar har verkställts på hedgefondbolaget Paulson & Co efter flera år av svaga resultat. Enligt The New York Posts källor har anställda inom samtliga grenar av firman, inklusive flera toppveteraner, fått lämna. Bland de som har fått gå ut genom dörren är tradingchefen Keith Hannan och Brad Rosenberg som hanterat handeln med krediter.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Källor: Då kommer Facebooks nya VR-pryl

Facebook siktar på att lansera sitt fristående virtual reality-headset, Oculus Go, under utvecklarkonferensen f8 i maj. Det rapporterar Variety med hänvisning till källor. Produkten tillkännagavs av Facebook första gången i oktober.

Dagens PS - 9 timmar sedan

JUST NU: Teknikbolag kollapsar på börsen

Det brittiska teknikbolaget Micro Focus rasar på börsen efter varning om lägre intäkter än väntat och vd-avhopp, rapporterar BBC. Företaget sade att försäljningen har påverkats av integrationssvårigheter med förvärvade mjukvarudivisionen från Hewlett Packard Enterprise. Micro Focus betalade 6,8 miljarder pund för enheten.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Nästan alla pengar upp i rök vid bitcoin-köp

Runt 75 procent av värdet försvann i dolda avgifter. ”Jag kallar det för bedrägeri”, säger den drabbade Malmöbon till SVT:s konsumentredaktion Plus. Den svenske mannen handlade sina bitcoins via Blockchain.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Dagens PS rankar: Mest prisvärda bilar 2018

Årets vinnare i Car of the Year tog experterna på sängen när svenska Volvo XC40 vann den åtråvärda titeln Årets bil 2018. Men vilka är marknadens mest prisvärda bilar? Resultatet i Dagens PS granskning lär överraska.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stukad aktie får mer stryk

Under förmiddagen har aktiekursen rasat med över 10 procent. Det är klädkedjan MQ:s aktie som fortsättar tappa på Stockholmsbörsen. Under den inledande handeln var pappret, enligt Di, ned med 10,6 procent.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Här får Tesla spö av kinesisk suv

Det handlar om en teknikpryl där superentreprenören Elon Musk nu får se slaget förlorat, konstaterar Teknikens Värld. Marvel X har snarlikt namn som Teslas Model X. Den är en eldriven suv, precis som Tesla.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.