Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 June, 20:50

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 10:55

Storbanken slår larm: ”Lägg på direkt”SEB går ut med varning på Facebook för bedragare. Bakgrunden är att alltså bedragare är i farten. De utger sig att vara från SEB och ringer upp bankens kunder, berättar Dina Pengar i Expressen. Samtalen är sena på kvällen och till och med nattetid och de misstänkta skojarna påstår att de ringer för att stoppa ett bedrägeri. De ber kunderna att plocka fram säkerhetsdosan som är kopplad till banken för att kunna lösa det påstådda problemet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SEB, Facebook, Dina Pengar, Expressen, Storbanken, Dagensps

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankenslår , larm, Lägg, direkt
E24 - 01 aug 16 kl. 20:00

EU slog larm om fusket direkt till Lööf redan 2012

SvD AVSLÖJAR. Dåvarande näringsminister Annie Lööf (C) varnades redan 2012 om utsläppsfusk i bilindustrin. I ett brev från EU:s ansvarige kommissionär direkt ställt till Centerledaren uppmanas dåvarande regering att agera.

Kristianstadsbladet - 01 jun 17 kl. 18:00

Larm besvarades inte direkt

Medarbetaren fick ett larm, men valde att göra ett hembesök hos en annan vårdtagare innan larmet besvarades. Något som kritiseras av utredaren av lex Sarah-anmälan..

Trelleborgs Allehanda - 06 nov 12 kl. 06:30

Bättre larm till förskolor får vänta till 2014

Tre år efter branden på Kattebäckskolan saknar fortfarande flera förskolor i Trelleborgs kommun brandlarm som är direkt kopplat till SOS. Oacceptabelt, tycker oppositionen i Trelleborgs kommun.
?

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 11 kl. 07:46

Brevbärare bär larm i Malmö

Brevbärare utrustas nu med överfallslarm för att kunna dela ut post i det socialt utsatta området Sevedsplan i Malmö. Sedan en vecka har de larm som är direkt kopplat till SOS Alarm. Anledningen är att brevbärarna blir antastade, utsatta för raketbeskjutning och har känt sig hotade när de arbetar i området..

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 07:02

Digitala larm ger ökad trygghet

Sveriges kommuner har kommit olika långt i arbetet med övergången från analoga till digitala trygghetslarm. En del kommuner är klara med arbetet, andra har inte påbörjat. I Uppvidinge kommun är nu alla larm utbytta.

Dagens PS - 05 maj 17 kl. 11:09

Direktörens superavtal får kollegor att rasa

Sveriges Ingenjörers förbundsdirektör Richard Malmborgs tidigare okända anställningsavtal, skyddat bakom sekretess, får flera av fackförbundets toppar att se rött, rapporterar tidningen Arbetet på fredagen. ”Anställningsavtalet ger inte bara en lön som ligger högt jämfört med vad andra fackförbund betalar (160.000 kronor i månaden reds.

SvD - 05 apr 16 kl. 10:57

11.00: Swedbank har stämma – SvD rapporterar direkt

Skakade storbanken Swedbank håller stämma på Dansens hus i Stockholm. Dramatik väntas efter att toppcheferna en efter en fallit den senaste tiden. SvD Näringsliv rapporterar direkt med start 11.

Skånskan - 11 maj 16 kl. 11:00

Nytt larm om personalkaos

Malmö Länsstyrelsen i Skåne har ännu en gång fått kritik för sin personalpolitik. Det är ett skyddsombud som i en anmälning kräver att myndigheten utreds på nytt för kränkande särbehandling.Redan i november uppdagades allvarliga problem med överbelastning, dåligt ledarskap och trivsel på bottennivå inom länsstyrelsen.

Skånskan - 15 maj 16 kl. 14:00

Larm om farlig rök

Hörby HÖRBY
En 43 årig kvinna döms till att betala 3000 kr i böter efter att ha valt att ignorera miljökontorets direktiv om vad som gäller vid eldning. Kvinnan har upprepade gånger utsatt andra för direkt fara genom att elda farligt avfall.
Mellan april och maj larmades miljökontoret vid tre tillfällen om klagomål gällande en kvinna som eldade så att det kom svart rök.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 12:29

Birro: ”Det är mycket larm som tjuter överallt”

”Mycket fungerar dåligt men Sverige drivs också framåt av väldigt många dedikerade och helhjärtade människor”, skriver Marcus Birro. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Svenskbolag i konkurs efter stopp på börsen

Drönarbolaget Cybaero har i dag ansökt om konkurs efter att styrelsen konstaterat att det inte är möjligt att driva bolaget vidare. “Under mina tre månader som vd har jag, tillsammans med mina kollegor, gjort allt för att förhindra den situation vi i dag befinner oss i”, säger Cybaero-chefen Tommy Magnusson i ett pressmeddelande. Han pekar på att bolaget sedan börsstoppet den 15:e februari flitigt uppvaktat Nasdaq för att försöka få klarhet i vilka hinder som finns för att återuppta handeln.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Centralbankerna varnar för kris i kryptovalutor

Bank for International Settlements, BIS, varnar för kryptovalutor. Enligt BIS är kryptovalutor inte skalbara och det är sannolikhet att de drabbas av en förtroendekris allt eftersom fler använder dem, skriver Reuters. BIS påpekar att den kändaste kryptovalutan, bitcoin, har höga transaktionskostnader och kan endast hantera ett begränsat antal transaktioner i sekunden.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Råvaruproffs: Detta kan orsaka oljeprisfall

Oljekartellen Opec kommer att byta fot. Den bedömningen gör Handelsbanken i en kommentar hos Råvarumarknaden. Banken tror att kvoterna ligger kvar men att organisationen återgår till den avtalade produktionsminskningen, upp från dagens nivå som är under avtalet.

Dagens PS - 9 timmar sedan

London vill skynda på dieselförbud med 10 år

Londons borgmästare Sadiq Khan kommer denna vecka att ansluta till en grupp andra politiska ledare i andra städer som vill se Storbritannien skynda på dieselförbudet till år 2030 från 2040. Det skriver CityAM. Under onsdagen träffas borgmästarna vid en miljöträff för att diskutera frågan med miljöministern Michael Gove.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Samsung satsar: 1.000 AI-utvecklare inom två år

Samsung Electronics har valt att trappa upp sin satsning inom artificiell intelligens. Målet är att om två år ha 1 000 AI-utvecklare på plats, skriver Nikkei Asian Review. Siffran framstår som mager jämfört med amerikanska teknikjättar som har flera tiotusentals anställda på AI-området.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Biljättens vd gripen – hävdar sin oskuld

Audis vd Rupert Stadler har gripits på måndagsmorgonen, uppger en talesperson för Volkswagen, enligt Die Welt. Det handlar om ett temporärt arresterande på grund av dieselskandalen där Rupert Stadler fortsätter hävda sin oskuld. Han arresteras för att undvika risken för undanröjande av bevis.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ledarkoll: Heja Sverige

Varje morgon läser Dagens PS ett antal utvalda ledarsidor och sammanfattar det viktigaste. Idag handlar ledarkollen om VM i fotboll, om sanningar på nätet, om att hemlösheten ökar och om den svarta bostadsmarknaden. Heja Sverige Till och med DI låter sig ryckas med av VM-febern inför dagens svenska premiär mot Sydkorea: “När det stökiga 2010-talet är över har den nu ganska inflammerade svenska nationalismen förhoppningsvis mognat till att se fram emot Victorias kröning, hålla flaggan högt, vara noggrann med försvaret, värna en effektiv socialstat med kvalitet i utbildning och vård, en migration som gynnar ekonomin och inte pressar de sociala systemen för hårt och en stark rättsstat i hela landet.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Därför ska du skriva äktenskapsförord

Kärlek handlar om romantik och blommor, inte om avtal och juridik. Eller? Sanningen är att ett äktenskapsförord kan vara det mest omtänksamma du och din älskling kan ge varandra.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Blockkedjan: USA tror på smarta städer

USA tror på blockkedjan som förändrare av samhället. I en artikel från Techcrunch ges exempel på och diskuteras olika möjliga användningsområden. I USA undersöks nu på allvar möjligheten av att använda blockkedjetekniken inom en rad sektorer som tjänstesektorn, vård- och omsorg, telekom, energiförsörjning och internet.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Viktiga affärshändelser i dag måndag 18 juni

Tre börser håller helstängt. Här är allt du behöver veta i dag. BÖRS Rapporter
Taurus Energy, Uni-light LED Stämmor
10:00 Allgon, 10:00 OmniCar, 10:00 QuiaPEG Pharmaceuticals, 11:00 Parans, 12:00 Exalt, 13:00 Papilly, 14:00 Realfiction, 14:00 Three Gates, 15:00 Three Gates (extra stämma), 15:00 Wilson Therapeutics, 17:00 Enrad, 17:00 Star Vault, 18:00 Phase Holographic Investerarmöte
Vattenfall kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning
Swedol (utd 0,90 kr) Corporate Actions
Allgon exklusive rätt N 6:5, kurs 5 kronor Börshandel
Hongkongbörsen helgstängd
Shanghaibörsen helgstängd
Shenzenbörsen helgstängd Övriga händelser
Epiroc premiärdag som noterat bolag på Stockholmsbörsen Utländska övriga händelserOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.