Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 19 August, 04:09

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 09:48

Världens största bolag – Samsung faller plattSamsung Electronics har under 2017 fallit tillbaka på listan över världens största företag, mätt i börsvärde. Det visar data sammanställd av börsoperatören Korea Exchange, rapporterar Yonhap News. Under 2017 lyckades Samsung att öka börsvärdet med 16 procent till 283,1 miljarder dollar. Men detta hjälpte föga på rankningen där bolaget föll ned till en 18:e plats efter att ha legat på en 15:e plats året innan. Det som gjorde att Samsung tappade var att andra utländska företag utvecklades positivt på starka aktiemarknader.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Electronics, Korea Exchange, Yonhap News, Samsung, Tencent, Alibaba, Apple, Kina, Frankrike, Världens, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens största bolag, Samsung, faller, platt
Helsingborgs Dagblad - 18 jan 12 kl. 08:55

Från förälder: "Bra idé - som faller platt"

"Unikum i sig är i mitt tycke en riktigt bra idé. Som det är upplagt idag faller det dock platt till marken, det är väldigt svårnavigerat och ologiskt uppbyggt. Jag är ändå van datoranvändare..

GT - 04 nov 17 kl. 08:13

M-kritik faller platt som en lagom lös komocka

Jonas Ransgårds (M) kritik mot Häljereds mjölkgård faller lika platt till marken som en lagom lös komocka, skriver Ulf Kamne (MP), kommunalråd och Jahja Zeqiraj (S), ordförande i fastighetsnämnden. .

Alliansfritt Sverige - 06 jan 11 kl. 17:00

LUF faller platt till marken - reser sig inte

Dagens ungdom. LUF Storstockholm frossar i ordvitsar och nyliberala plattityder i en manifestation för platt skatt. Gissar var de är?

DI - 11 okt 16 kl. 07:56

Asienbörser: Samsung faller tungt

Börserna i Asien backade på tisdagen. Samsung och kinesiska fastighetsutvecklare föll..

DI - 29 jan 18 kl. 20:30

Platt fall när designjätten öppnar sitt första hotell

  Det är bra studs i sängarna och ursnygg minimalistisk design. Men den övergripande upplevelsen faller platt. Di har besökt Mujis hypade och helt nyöppnade designhotell i Kina – dess första i världen..

NSD - 17 feb 18 kl. 08:00

Jag faller platt för de som faller fritt

Min mor, min far och min bror tycker jag och min syster gör dumt i att lägga ut bilder av död..

Affärsvärlden - 12 sep 16 kl. 08:49

Samsung rasar efter problem med nya telefonen

Elektronikjätten Samsung faller med 6,6 procent på Seoulbörsen och därmed har över 14 miljarder dollar gått upp i rök sedan i fredags. Orsaken är problemen med den senaste flaggskeppstelefonen Galaxy Note 7..

IDG - 03 mar 11 kl. 11:43

Pc-prognos faller platt

Pekplattornas framfart gör nu att Gartner sänker nu prognosen för den globala pc-tillväxten de närmaste två åren..

Aftonbladet - 15 sep 11 kl. 12:37

Finalen faller platt som en pannkaka

++ till hajpade storspelet Gears of war 3.

UNT - 01 okt 11 kl. 08:24

En komedi som faller platt

Stockholm stadsteaters Vänner av Alan Ayckbourn är en segdragen komedi, skriver Maria Nyström..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - Igår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - Igår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - Igår: 11:45

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - Igår: 09:49

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - Igår: 10:56

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - Igår: 10:18

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - Igår: 10:02

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 09:01

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - Igår: 08:47

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.