Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:49

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 09:48

Världens största bolag – Samsung faller plattSamsung Electronics har under 2017 fallit tillbaka på listan över världens största företag, mätt i börsvärde. Det visar data sammanställd av börsoperatören Korea Exchange, rapporterar Yonhap News. Under 2017 lyckades Samsung att öka börsvärdet med 16 procent till 283,1 miljarder dollar. Men detta hjälpte föga på rankningen där bolaget föll ned till en 18:e plats efter att ha legat på en 15:e plats året innan. Det som gjorde att Samsung tappade var att andra utländska företag utvecklades positivt på starka aktiemarknader.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Electronics, Korea Exchange, Yonhap News, Samsung, Tencent, Alibaba, Apple, Kina, Frankrike, Världens, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens största bolag, Samsung, faller, platt
Helsingborgs Dagblad - 18 jan 12 kl. 08:55

Från förälder: "Bra idé - som faller platt"

"Unikum i sig är i mitt tycke en riktigt bra idé. Som det är upplagt idag faller det dock platt till marken, det är väldigt svårnavigerat och ologiskt uppbyggt. Jag är ändå van datoranvändare..

GT - 04 nov 17 kl. 08:13

M-kritik faller platt som en lagom lös komocka

Jonas Ransgårds (M) kritik mot Häljereds mjölkgård faller lika platt till marken som en lagom lös komocka, skriver Ulf Kamne (MP), kommunalråd och Jahja Zeqiraj (S), ordförande i fastighetsnämnden. .

Alliansfritt Sverige - 06 jan 11 kl. 17:00

LUF faller platt till marken - reser sig inte

Dagens ungdom. LUF Storstockholm frossar i ordvitsar och nyliberala plattityder i en manifestation för platt skatt. Gissar var de är?

DI - 11 okt 16 kl. 07:56

Asienbörser: Samsung faller tungt

Börserna i Asien backade på tisdagen. Samsung och kinesiska fastighetsutvecklare föll..

DI - 29 jan 18 kl. 20:30

Platt fall när designjätten öppnar sitt första hotell

  Det är bra studs i sängarna och ursnygg minimalistisk design. Men den övergripande upplevelsen faller platt. Di har besökt Mujis hypade och helt nyöppnade designhotell i Kina – dess första i världen..

NSD - 17 feb 18 kl. 08:00

Jag faller platt för de som faller fritt

Min mor, min far och min bror tycker jag och min syster gör dumt i att lägga ut bilder av död..

Affärsvärlden - 12 sep 16 kl. 08:49

Samsung rasar efter problem med nya telefonen

Elektronikjätten Samsung faller med 6,6 procent på Seoulbörsen och därmed har över 14 miljarder dollar gått upp i rök sedan i fredags. Orsaken är problemen med den senaste flaggskeppstelefonen Galaxy Note 7..

IDG - 03 mar 11 kl. 11:43

Pc-prognos faller platt

Pekplattornas framfart gör nu att Gartner sänker nu prognosen för den globala pc-tillväxten de närmaste två åren..

Aftonbladet - 15 sep 11 kl. 12:37

Finalen faller platt som en pannkaka

++ till hajpade storspelet Gears of war 3.

UNT - 01 okt 11 kl. 08:24

En komedi som faller platt

Stockholm stadsteaters Vänner av Alan Ayckbourn är en segdragen komedi, skriver Maria Nyström..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenska techstjärnan i nytt 100-miljoneravtal

Projektbolaget Northvolt har skrivit under ett partnerskapsavtal med Skellefteå kraft värt 100 miljoner kronor i investeringar, skriver Breakit. Beloppet är ämnat för den nya batterifabrik som Northvolt planerar att ha färdig i samma stad 2023. Den är tänkt att kunna producera batterier för flera hundra tusen elbilar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hon ritar ut kartan för Kinneviks framtid

Investmentbolaget Kinneviks nya ordförande Amelia Fawcett vill göra mer inom finansiella tjänster och hälsovård och ser stora möjligheter inom teknik, medier och telekom samt e-handel. Det säger hon i en intervju med Dagens industri. Kinnevik-toppen ser att konsolideringen i telekomsektorn bara har börjat och att fler strukturaffärer kommer att ske på den fronten.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Riksbanken: Här är största risken för Sverige

Hushållens höga och växande skuldsättning fortsätter att utgöra den största risken för svensk ekonomi. Skuldsättningen har ökat under lång tid och beror bland annat på att bostadsmarknaden fungerar dåligt och på att skattesystemet inte är väl utformat ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv. Det är därför viktigt att fortsätta med åtgärder som minskar riskerna och ökar motståndskraften i hushållssektorn inom framförallt dessa politikområden.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kanondrag i aktie efter urstark prognos

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på onsdagen efter nedgångar på Wall Street och i Asien. Även på de stora Europabörserna ses nedgångar. Amerikanska börsterminen är på minus.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Storbanken varnar: Då går USA in i recession

Om oljepriset stiger till 100 dollar per fat riskeras USA:s ekonomi att kastas in i en recession. Det varnar den schweiziska investmentbanken UBS för, enligt CNBC. Brentoljan har stigit nära 48 procent det senaste året och under den senaste tiden handlats över 80 dollar per fat.

Dagens PS - 1 timme sedan

Marcus Birro efter nya Palme-spåret: ”Tragiskt”

Bankernas hemliga liv, Göran Greider fly förbannad och ”Skandiamannen” pekas ut som Palme-mördaren. Det och mycket mer i dagens Ledarkollen av Marcus Birro. Bankernas hemliga liv Som novis undrar man mycket om bankernas hemliga liv.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rekordstöd för SD – största partiet bland män

Sverigedemokraterna rusar i ny mätning medan Socialdemokraterna sjunker till ”Julholt-nivå”, skriver Dagens Nyheter. SD har aldrig gått starkare. I en ny mätning från Dagens Nyheter/Ipsos som publiceras på onsdagsmorgonen får Jimmie Åkessons parti över 20 procent av väljarstödet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

FT: Snacket går om en gigantisk bankfusion

Chefer från Barclays och Standard Chartered har träffats och löst diskuterat en möjlig fusion, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor. Enligt uppgift ägde mötet mellan två chefer från huvudkontoren för de båda bankerna rum där man diskuterade de potentiella fördelarna av att gå ihop. Baserat på vad affärstidningen skriver ska samtalet ingå i en större ansträngning från Barclays sida att förbättra sin finansiella prestation.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Nordkorea-rädsla sprids på NY-börsen

Kurserna på New York-börsen vände nedåt på tisdagen. Sentimentet tyngdes av uttalanden från amerikanska presidenten Donald Trump som sa att han inte var säker på att toppmötet med Nordkorea verkligen kommer bli av samt att han inte var nöjd med handelssamtalen med Kina. På den breda marknaden sjönk S&P 500 index med 0,31 procent till 2.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Oväntad spelsuccé får Wall Street att darra

Strauss Zelnick som är vd för spelutvecklaren Take-Two Interactive Software ser på succéspelet Fortnite från Epic Games som något positivt för branschen. Sedan lanseringen av Fortnite i somras har spelet tagit alla med storm och inneburit att etablerade aktörer som Activision Blizzard tappat miljarder i börsvärde. Snabbheten i framgången har också fått Wall Street att ifrågasätta ifall de traditionella spelutvecklarna kommer att bli lidande av konkurrensen på lång sikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.