SR > Vetenskap

Thursday, 20 September, 10:38

SR - 12 feb 18 kl. 08:32

Havsborstmasken har huvudroll när nationalnyckeln ges ut i bokform – igenBokverket Nationalnyckeln kommer att ges ut i bokform igen. Den här gånger handlar den om havborstmaskar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nationalnyckeln

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsborstmaskenhar , huvudrollnär , nationalnyckeln, gesut i , bokform, igen
Helsingborgs Dagblad - 27 feb 13 kl. 13:21

Läggs Nationalnyckeln i bokform ner?

Regeringen slår sönder bokserien Nationalnyckeln. Anslaget skärs ner med tio miljoner kronor, vilket av allt att döma innebär att bokprojektet läggs ner. 15 volymer har hittills publicerats.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

UNT - 16 mar 12 kl. 09:05

Nationalnyckeln kan bli för dyr

Miljardsatsningen Svenska artprojektet och bokverket Nationalnyckeln vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, riskerar att bli för dyr och saknar tydliga mål..

Sydsvenskan - 19 jun 12 kl. 03:52

Nationalnyckeln ?ett misslyckande?

Utgivningen av praktverket "Nationalnyckeln" om Sveriges flora och fauna är ett misslyckande och bör stoppas, anser landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 19 jun 12 kl. 02:05

"Sluta ge ut Nationalnyckeln"

Utgivningen av praktverket Nationalnyckeln är ett misslyckande och bör avbrytas. Det menar landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 20 dec 12 kl. 14:51

Osäker framtid för Nationalnyckeln

Framtiden för utgivningen av bokverket Nationalnyckeln och för hur forskningen inom Svenska artprojektet ska bedrivas är ännu osäker.  Men klart är att det kommer att bli nedskärningar. Det framgår av ett beslut som regeringen fattade på torsdagen..

UNT - 13 maj 15 kl. 06:00

Budgetförstärkning kan rädda Nationalnyckeln

Artdatabaken och Artprojektet vid SLU får tillbaka sina pengar så att utgivningen av Nationalnyckeln kan återupptas..

GöteborgsPosten - 11 maj 18 kl. 17:00

Nationalnyckeln lyfter unika varelser till ytan

Efter stoppet för fyra år sedan har utgivningen av Sveriges största bokprojekt Nationalnyckeln återupptagits. Torgny Nordin får syn på guldmusen, sötnosen och bakfotsmasken i havet runt Västkusten..

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 12 kl. 11:35

Stephanie Öhrström har huvudroll i återkomsten

Arkiv: Tomas Nyberg
Trelleborg har två representanter i Europas mest prestigefyllda klubbturnering, Champions League. En av dem, målvakten Stephanie Öhrström, har en huvudroll för sitt Verona mot sitt gamla lag LDB FC Malmö ikväll.
17-åriga Elin Björklund fick göra ett inhopp i sextondelsfinalen när LDB FC Malmö slog ut MTK Budapest.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Forskare hoppas bota hårlöshet - med sandelträ

Kanske kan doftmolekyler av sandelträ vara något för att behandla hårlöshet framöver. Sandelträ ser nämligen ut att stimulera hårväxten, menar forskare..

SR - 4 timmar sedan

Varför bryr vi oss mer om bin än om getingar?

Den roll som getingar och andra steklar spelar i naturen uppskattas inte på samma sätt som den roll bin spelar, enligt brittiska forskare..

SR - 4 timmar sedan

Torka och skadedjur påverkar Polens träd

Hur mår granen i ett klimat som i Europa kan bli allt varmare? Ett klimat som missgynnar granen men gynnar skadeinsekten granbarkborren. Frågan har aktualiserats i den berömda polska nationalparken Białowieża..

SR - 4 timmar sedan

Lätt fysisk aktivitet halverar risken för svår stroke

Den som promenerar blott en halvtimme om dagen och ändå får en stroke löper halverad risk att drabbas av svår stroke, enligt en ny studie..

SR - 4 timmar sedan

Duktiga dataspelare - nya generationen sjömän?

Kanske är den nya generationen sjömän de som är bra på att spela dataspel? I takt med att intresset för självkörande båtar ökar, finns risken att de klassiska sjömännen är på utdöende, menar forskare..

SR - Igår: 06:24

Ny form av kaningulsot i Sverige

Vilda och tama kaniner i Sverige drabbas av en ny form av kaningulsot. Viruset ger svåra leverskador och det är vanligt att de dör i sjukdomen..

SR - Igår: 06:00

Svinpest bökar till vildsvinens framtid

I Europa sprids nu den fruktade afrikanska svinpesten. Och att sjukdomen får konsekvenser märks numera i den polska naturen..

SR - Igår: 06:00

Familjen har minskat sina klimatgasutsläpp med trettio procent

Ett kommunprojekt om att leva klimatsmart under ett års tid har precis avslutats i Katrineholm. Sex familjer har under ett år fått hjälp att ta bort trettio procent av sina utsläpp av klimatgaser..

SR - I förrgår: 07:01

Vargmumie från istiden hittad i Kanada

En mumifierad vargvalp som ska ha levt för hela 50 000 år sedan har tinat fram i den smältande permafrosten i nordvästra Kanada..

SR - I förrgår: 07:02

Så pratar vi om kärleken

Hur definierar du kärlek, och hur skulle du uttrycka dig för att sätta ord på dina romantiska känslor? En avhandling vid Umeå universitet har undersökt saken lite närmre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.