SR > Vetenskap

Sunday, 24 June, 08:56

SR - 12 feb 18 kl. 08:32

Havsborstmasken har huvudroll när nationalnyckeln ges ut i bokform – igenBokverket Nationalnyckeln kommer att ges ut i bokform igen. Den här gånger handlar den om havborstmaskar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nationalnyckeln

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsborstmaskenhar , huvudrollnär , nationalnyckeln, gesut i , bokform, igen
Helsingborgs Dagblad - 27 feb 13 kl. 13:21

Läggs Nationalnyckeln i bokform ner?

Regeringen slår sönder bokserien Nationalnyckeln. Anslaget skärs ner med tio miljoner kronor, vilket av allt att döma innebär att bokprojektet läggs ner. 15 volymer har hittills publicerats.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

UNT - 16 mar 12 kl. 09:05

Nationalnyckeln kan bli för dyr

Miljardsatsningen Svenska artprojektet och bokverket Nationalnyckeln vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, riskerar att bli för dyr och saknar tydliga mål..

Sydsvenskan - 19 jun 12 kl. 03:52

Nationalnyckeln ?ett misslyckande?

Utgivningen av praktverket "Nationalnyckeln" om Sveriges flora och fauna är ett misslyckande och bör stoppas, anser landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 19 jun 12 kl. 02:05

"Sluta ge ut Nationalnyckeln"

Utgivningen av praktverket Nationalnyckeln är ett misslyckande och bör avbrytas. Det menar landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 20 dec 12 kl. 14:51

Osäker framtid för Nationalnyckeln

Framtiden för utgivningen av bokverket Nationalnyckeln och för hur forskningen inom Svenska artprojektet ska bedrivas är ännu osäker.  Men klart är att det kommer att bli nedskärningar. Det framgår av ett beslut som regeringen fattade på torsdagen..

UNT - 13 maj 15 kl. 06:00

Budgetförstärkning kan rädda Nationalnyckeln

Artdatabaken och Artprojektet vid SLU får tillbaka sina pengar så att utgivningen av Nationalnyckeln kan återupptas..

GöteborgsPosten - 11 maj 18 kl. 17:00

Nationalnyckeln lyfter unika varelser till ytan

Efter stoppet för fyra år sedan har utgivningen av Sveriges största bokprojekt Nationalnyckeln återupptagits. Torgny Nordin får syn på guldmusen, sötnosen och bakfotsmasken i havet runt Västkusten..

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 12 kl. 11:35

Stephanie Öhrström har huvudroll i återkomsten

Arkiv: Tomas Nyberg
Trelleborg har två representanter i Europas mest prestigefyllda klubbturnering, Champions League. En av dem, målvakten Stephanie Öhrström, har en huvudroll för sitt Verona mot sitt gamla lag LDB FC Malmö ikväll.
17-åriga Elin Björklund fick göra ett inhopp i sextondelsfinalen när LDB FC Malmö slog ut MTK Budapest.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 07:00

Så liten är risken att fotbollsfans utlöser en jordbävning

Kan hoppande jublande fotbollsfans sätta igång en mindre jordbävning? Det har det skrivits om efter att Mexiko oväntat vann över regerande världsmästarna Tysklnad med ett-noll i söndags..

SR - I förrgår: 06:14

Fiskar i kustområdena har fått försämrat immunförsvar

En del fiskarter i kustområdena längs den svenska kusten mår inte riktigt bra. Studier som Sveriges lantbruksuniversitet har gjort visar på försämrat immunförsvar och att fortplantningen är störd..

SR - I förrgår: 06:00

Okänd apa hittades i kunglig kinesisk grav

Ett överraskande fynd av en utdöd gibbonapa har gjorts i en över 2000 år gammal gravkammare i Kina..

SR - I förrgår: 06:00

Ny dna-teknik ska ge svar på om vikingar planterade fisk

Ny dna-teknik ska ge ett svensk-norsk forskarteam svar på om vikingar planterade in fisk i insjöar redan för 1000 år sedan..

SR - 21 jun 18 kl. 06:07

En strimma hopp för havets koraller

Nu kommer amerikanska och brittiska korallforskare med goda nyheter. De har funnit små "öar" av koraller som återhämtat sig bra efter blekning och andra hot..

SR - 21 jun 18 kl. 06:00

Därför går patienter med bukspottkörtelcancer ner i vikt

Människor som drabbas av bukspottkörtelcancer går ofta ner rejält i vikt – och orsaken till det har hittills varit oklar. Nu hjälper ny forskning till att förklara fenomenet..

SR - 21 jun 18 kl. 06:00

Expertgrupp utreder: Så ska du agera vid en trafikolycksplats

Sahlgrenska Akademin i Göteborg söker svar på vilken beredskap som är rimlig att kräva av icke vårdutbildade trafikanter som kommer först fram till en allvarlig trafikolycka..

SR - 20 jun 18 kl. 14:16

Här är Klotets miljösmarta sommarmeny

På sommaren samlas vi gärna kring grillen. Men vad är miljömässigt okej att lägga på gallret? Livsmedelsforskare Pernilla Tidåker och systemekolog Max Troell har valt råvarorna.

SR - 20 jun 18 kl. 06:54

Vetenskapen har gott rykte

Hur stort är svenskarnas förtroende för forskning och forskare? Enligt senaste rapporten Vetenskapen i samhället är den större än någonsin..

SR - 20 jun 18 kl. 06:00

Nytt projekt ska stoppa minken

Minkar gör stor skada i naturen, särskilt i fågelkolonier i skärgården. Nu startar ett EU-finansierat projekt för att utrota minken i värdefulla naturområden i Norge, Finland och Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.