SR > Vetenskap

Sunday, 09 December, 20:28

SR - 12 feb 18 kl. 08:32

Havsborstmasken har huvudroll när nationalnyckeln ges ut i bokform – igenBokverket Nationalnyckeln kommer att ges ut i bokform igen. Den här gånger handlar den om havborstmaskar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nationalnyckeln

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsborstmaskenhar , huvudrollnär , nationalnyckeln, gesut i , bokform, igen
Helsingborgs Dagblad - 27 feb 13 kl. 13:21

Läggs Nationalnyckeln i bokform ner?

Regeringen slår sönder bokserien Nationalnyckeln. Anslaget skärs ner med tio miljoner kronor, vilket av allt att döma innebär att bokprojektet läggs ner. 15 volymer har hittills publicerats.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

UNT - 16 mar 12 kl. 09:05

Nationalnyckeln kan bli för dyr

Miljardsatsningen Svenska artprojektet och bokverket Nationalnyckeln vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, riskerar att bli för dyr och saknar tydliga mål..

Sydsvenskan - 19 jun 12 kl. 03:52

Nationalnyckeln ?ett misslyckande?

Utgivningen av praktverket "Nationalnyckeln" om Sveriges flora och fauna är ett misslyckande och bör stoppas, anser landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 19 jun 12 kl. 02:05

"Sluta ge ut Nationalnyckeln"

Utgivningen av praktverket Nationalnyckeln är ett misslyckande och bör avbrytas. Det menar landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 20 dec 12 kl. 14:51

Osäker framtid för Nationalnyckeln

Framtiden för utgivningen av bokverket Nationalnyckeln och för hur forskningen inom Svenska artprojektet ska bedrivas är ännu osäker.  Men klart är att det kommer att bli nedskärningar. Det framgår av ett beslut som regeringen fattade på torsdagen..

UNT - 13 maj 15 kl. 06:00

Budgetförstärkning kan rädda Nationalnyckeln

Artdatabaken och Artprojektet vid SLU får tillbaka sina pengar så att utgivningen av Nationalnyckeln kan återupptas..

GöteborgsPosten - 11 maj 18 kl. 17:00

Nationalnyckeln lyfter unika varelser till ytan

Efter stoppet för fyra år sedan har utgivningen av Sveriges största bokprojekt Nationalnyckeln återupptagits. Torgny Nordin får syn på guldmusen, sötnosen och bakfotsmasken i havet runt Västkusten..

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 12 kl. 11:35

Stephanie Öhrström har huvudroll i återkomsten

Arkiv: Tomas Nyberg
Trelleborg har två representanter i Europas mest prestigefyllda klubbturnering, Champions League. En av dem, målvakten Stephanie Öhrström, har en huvudroll för sitt Verona mot sitt gamla lag LDB FC Malmö ikväll.
17-åriga Elin Björklund fick göra ett inhopp i sextondelsfinalen när LDB FC Malmö slog ut MTK Budapest.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 07:20

Nobelpristagarnas gåvor bildar utställning

Årets Nobelpristagare har anlänt till Sverige och Stockholm. Nyligen var många av dem på Nobelmuseet för att lämna över föremål som hamnar i utställningen där..

SR - I förrgår: 06:15

EU-utträde oroar brittiska forskare

Brittiska universitet riskerar att gå miste om mycket forskningsbidrag efter EU-utträdet. Den här ovissheten om framtiden oroar många brittiska forskare, berättar Carole Mundell, chefsrådgivare i forskningsfrågor vid det brittiska utrikesdepartementet, men själv är hon optimistisk..

SR - I förrgår: 06:00

Mjukvävnad med celler hittad i uråldrigt fossil

Ichthyosaurierna var delfinliknande reptiler som simmade runt i haven för över hundra miljoner år sen. Men kanske var de mer lika dagens delfiner än vi tidigare trott. Det visar mjukvävnad från ett 180 miljoner år gammalt fossil..

SR - I förrgår: 06:00

Forskningsstiftelser har miljarder i skatteparadis

Några av de största privata forskningsstiftelserna i världen, som finansierar bland annat klimatforskning har gjort mångmiljardplaceringar i skatteparadis och köpt aktier i oljebolag för pengarna..

SR - 06 dec 18 kl. 11:13

Nyupptäckt geting tuggar i sig spindlar

Vad sägs om spindel till middag? En nyupptäckt geting skulle svara ja. Den parasiterar på kolonilevande spindlar..

SR - 06 dec 18 kl. 06:00

Miljövänligare bilar med nytt ytskikt

Kan ett tunt lager av zirkonoxid göra bilmotorer miljövänligare? På Högskolan Väst i Trollhättan är forskningen på detta i full gång..

SR - 06 dec 18 kl. 06:01

Äldre kvinnor missar cancerscreening – HPV-test föreslås

Ungefär 30 procent av de kvinnor som får livmoderhalscancer är över 60 år. Trots det kallas kvinnor över 60 inte till screeningprogrammet där man letar efter cellförändringar som kan leda till livmoderhalscancer..

SR - 05 dec 18 kl. 19:24

Rapport: Koldioxidutsläppen slår nya rekord

De globala koldioxidutsläppen har fortsatt att öka under 2018 och slår nya rekord hela tiden. Det är slutsatsen i den årliga klimatrapporten från Global Carbon Project, med forskare i 15 länder, som släpps i kväll..

SR - 05 dec 18 kl. 12:08

Senapsgas oväntat spritt utanför västkusten

Senapsgas som dumpades utanför västkusten efter andra världskriget har fått större spridning än väntat, visar mätningar..

SR - 05 dec 18 kl. 08:35

Få landsting följer riktlinjer för cellprov

Bara sju av 21 landsting i Sverige följer Socialstyrelsens riktlinjer för de tester som görs för upptäcka och förebygga livmoderhalscancer. Det här skriver Dagens nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.