SR > Vetenskap

Friday, 23 March, 19:36

SR - 12 feb 18 kl. 08:32

Havsborstmasken har huvudroll när nationalnyckeln ges ut i bokform – igenBokverket Nationalnyckeln kommer att ges ut i bokform igen. Den här gånger handlar den om havborstmaskar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nationalnyckeln

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsborstmaskenhar , huvudrollnär , nationalnyckeln, gesut i , bokform, igen
Helsingborgs Dagblad - 27 feb 13 kl. 13:21

Läggs Nationalnyckeln i bokform ner?

Regeringen slår sönder bokserien Nationalnyckeln. Anslaget skärs ner med tio miljoner kronor, vilket av allt att döma innebär att bokprojektet läggs ner. 15 volymer har hittills publicerats.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 11:18

"Nationalnyckeln" digital i höst

Efter den helt färska volymen om "Tagghudingar" följer ytterligare en om mossor. Sedan övergår "Nationalnyckeln", landets kanske mest ambitiösa bokprojekt hittills, till att bli digitalt.
Rika, okända världar av blomflugor, slemmaskar och sjöstjärnor stiger fram ur "Nationalnyckelns" böcker.

UNT - 16 mar 12 kl. 09:05

Nationalnyckeln kan bli för dyr

Miljardsatsningen Svenska artprojektet och bokverket Nationalnyckeln vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, riskerar att bli för dyr och saknar tydliga mål..

Sydsvenskan - 19 jun 12 kl. 03:52

Nationalnyckeln ?ett misslyckande?

Utgivningen av praktverket "Nationalnyckeln" om Sveriges flora och fauna är ett misslyckande och bör stoppas, anser landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 19 jun 12 kl. 02:05

"Sluta ge ut Nationalnyckeln"

Utgivningen av praktverket Nationalnyckeln är ett misslyckande och bör avbrytas. Det menar landsbygdsdepartementets utredare Rolf Annerberg..

UNT - 20 dec 12 kl. 14:51

Osäker framtid för Nationalnyckeln

Framtiden för utgivningen av bokverket Nationalnyckeln och för hur forskningen inom Svenska artprojektet ska bedrivas är ännu osäker.  Men klart är att det kommer att bli nedskärningar. Det framgår av ett beslut som regeringen fattade på torsdagen..

UNT - 13 maj 15 kl. 06:00

Budgetförstärkning kan rädda Nationalnyckeln

Artdatabaken och Artprojektet vid SLU får tillbaka sina pengar så att utgivningen av Nationalnyckeln kan återupptas..

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 12 kl. 11:35

Stephanie Öhrström har huvudroll i återkomsten

Arkiv: Tomas Nyberg
Trelleborg har två representanter i Europas mest prestigefyllda klubbturnering, Champions League. En av dem, målvakten Stephanie Öhrström, har en huvudroll för sitt Verona mot sitt gamla lag LDB FC Malmö ikväll.
17-åriga Elin Björklund fick göra ett inhopp i sextondelsfinalen när LDB FC Malmö slog ut MTK Budapest.

YLE - 24 mar 17 kl. 21:42

Linnea Skog vann bästa kvinnliga huvudroll – Jussistatyetterna delades ut

Priset för bästa kvinnliga huvudroll gick i år till Linnea Skog för hennes prestation i filmen Den lilla sparven (Tyttö nimeltä Varpu). Filmen var nominerad i tio kategorier. Den lilla sparven hade premiär på den internationella filmfestivalen i Toronto i september i fjol och fick redan tidigt uppmärksamhet internationellt.

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

De riskerar sina liv – för djurens skull

De senaste dagarna har det rasat stora bränder i södra Australien. Utvecklade larmsystem gör att invånarna är förberedda på hur de ska bete sig vid bränder – men många djurägare riskerar livet när de försöker rädda sina djur..

SR - 13 timmar sedan

Unikt exemplar ger nya insikter om Stockholms blodbad

Ett unikt exemplar av medeltidsmanuskriptet Gesta Danorum, eller Danskarnas bedrifter, har köps in av Kungliga Biblioteket i Stockholm. Exemplaret är en förstautgåva av den tryckta versionen av boken ifrån 1514, medan originalet skrevs redan 300 år tidigare..

SR - Igår: 09:56

Snart börjar årets säsong av Odla med P1

På annandag påsk sänds säsongens första program. Då kollar programledaren Gustaf Klarin på förodlade småplantor hemma hos hortonomens och grönsaksodlaren Ingela Jagne, som också i år medverkar återkommande i programmet..

SR - Igår: 07:01

Blixtsnabb robot löser Rubiks kub

Det kan gå väldigt snabbt när robotar ska lösa Rubiks kub. Nyligen slogs ett nytt världsrekord..

SR - Igår: 06:53

Den otrevliga parasiten guineamask på väg att försvinna

Nu är världen ännu närmare utrotning av guineamask, den där parasitmasken som sakta kryper ut genom huden och som lindas upp på en pinne för att inte gå av..

SR - Igår: 06:00

Risk för radioaktiva läckor vid forskningsanläggningen ESS

Pilotexperiment har visat att mer radioaktivt material än väntat skulle kunna släppas ut från forskningsanläggningen ESS vid en olycka. Nu har Länsstyrelsen i Skåne tillfälligt stoppat två områden som ska byggas runt anläggningen..

SR - Igår: 06:08

FN-rapport: Vatten måste värderas högre

Ett helhetstänk behövs för att trygga världens vattenresurser, menar en högnivåpanel inom FN och Världsbanken i samband med världsvattendagen som äger rum idag..

SR - I förrgår: 08:12

Virtuell strålning i Skåne

En ny strålningssimulator för cancerbehandling har invigts på Skånes universitetssjukhus. En simulator som skapar en virtuell miljö för läkare att träna sig i..

SR - I förrgår: 06:30

Olika skott på varg i Sverige och Norge

Sverige och Norge har till stora delar gemensamma rovdjursstammar, men helt olika politik på området. Nu vill forskare skapa nätverk över gränsen för att få en mer forskningsbaserad och samordnad rovdjursförvaltning..

SR - I förrgår: 06:31

Undersökta gener avslöjar kackerlackans anpassningar

Den är snabbväxande, älskar fukt och rutten mat och trivs i människans sällskap. Det handlar om den amerikanska kackerlackan som nu fått sitt genom undersökt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.