SR > Vetenskap

Wednesday, 23 May, 12:45

SR - 12 feb 18 kl. 07:06

Forskarnas fynd på 1500 meters djup: RockäggForskar har hittat ett stort antal ägg av rockarten Bathyraja spinosissima i vulkaniska undervattenskällor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bathyraja

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskarnas, fynd, 1500, meters, djup, Rockägg
SR - 13 aug 13 kl. 19:01

Ny publicering - Aregawi wins through to 1500 meter finals

At the World Championships in Athletics and Track and Field in Moscow, Sweden?s Abeba Aregawi has win through to the finals in the 1500 meters. Aregawi, who competed for Ethiopia before becoming a Swedish citizen last year, won her semi-final in 4:05.

SR - 18 jul 14 kl. 21:04

Sju man under 3,30 på 1500 meter

Både trestegshopparen Catherine Ibargüen och 1500-meters löparen Silas Kiplagat skrev in sig i historieböckerna under kvällens Diamond League-tävling i Monaco..

Aftonbladet - 11 okt 12 kl. 21:54

Forskarnas fynd: Gigantisk diamantplanet

Aftonbladet - 26 jun 13 kl. 07:21

Forskarnas fynd ? tre superjordklot

Planeterna kan ha beboeligt klimat.

FriaTider - 19 apr 17 kl. 22:27

Forskarnas fynd: Rekordstor urtida skräckmask

Aftonbladet - 17 mar 14 kl. 09:24

Tidning: MH370 flög på 1500 meters höjd

HBL - 11 jul 12 kl. 12:23

Fiskgjusepar byggde bo på 74 meters höjd

I Nagu har ett fiskgjusepar byggt bo på 74 meters höjd. Det är nytt finländskt rekord, uppger Naturvetenskapliga centralmuseet.Rekordboet finns i en telefonmast.

UNT - 16 okt 17 kl. 16:16

Fynd av 1500-talshus på Stattomten

Nu är arkeologerna nere på 1500-talet i utgrävningen av Stadshotellets tomt..

Hela Gotland - 17 aug 11 kl. 04:00

Dykare hittade bil på nio meters djup

I söndags gjorde två fritidsdykare ett oväntat fynd i Follingbo kalkbrott.På nio meters djup låg en bil på taket som visade sig vara stulen.- Jag har letat efter den men den var spårlöst försvunnen, säger Sören Hammerin, bilens ägare..

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Stradivarius-fiolens härmande egenskaper nyckeln till framgång

Den anses ha bäst ljud av alla fioler, men vad är hemligheten? Nu har forskare försökt reda ut varför Stradivarius-fiolen är så högt ansedd..

SR - 6 timmar sedan

Inte ens en lus kommer in i detta hus

Franska nanorobotforskare har byggt ett hus så litet att inte ens en lus kommer genom dörren – helt enkelt för att bevisa att det går..

SR - 6 timmar sedan

Ekolog om Arlanda: Sveriges mest artrika gräsmark

Inventeringar av de hårt klippta gräsmarkerna vid start– och landningsbanorna på Arlanda flygplats visar på stor biologisk mångfald och ett tjugotal rödlistade arter..

SR - 6 timmar sedan

Forskare: Viktig yrkeskår i cancervården saknas

Sverige saknar en yrkeskår med kompetens att hjälpa cancerpatienter att träna styrka och kondition under och efter sin behandling. Det menar forskare vid Karolinska Institutet..

SR - Igår: 07:06

Uråldriga granskogar kan ha skapats av människan

Brödgranen, som bildar naturligt växande men hotade skogar i Sydamerika, kan ha spritt sig med hjälp av människor för mer än 1000 år sedan, visar nya studier..

SR - Igår: 06:10

Så ofta ska du träna – för att få effekt på kroppens stora artärer

Nu kommer ytterligare en studie som visar att regelbunden motion är bra för vårt hjärtan och våra blodkärl. Denna studie fokuserar på kroppens artärer och pekar på att ju oftare du rör på dig, desto mer påverkas större artärer..

SR - Igår: 06:00

Räddningsarbetet som gav motsatt effekt

Att rädda utrotningshotade djur är inte alltid så lätt - även om man tror att man gör rätt. Det arbete som gjorts för att rädda den Kinesiska jättesalamandern kan i själva verket ha gjort skadan ännu värre..

SR - Igår: 06:00

Jätteråttor räddar barn från tbc i Tanzania

Gambianska jättepåsråttor är bättre än den vanligaste mikroskoptekniken för att ställa tbc-diagnoser, särskilt på barn. Hittills har över 12 000 patienter i Tanzania fått livräddande medicin tack vare råttornas goda luktsinne..

SR - Igår: 14:35

Magnolior – tuffare än somliga tror

Magnolian ser ömtålig ut, men är tuffare än de flesta tror. Lennart Söderberg i uppländska Krusenberg har 150 stycken i sin trädgård..

SR - I förrgår: 07:32

KTH-forskare utvecklar världens starkaste biomaterial

Kungliga Tekniska Högskolar meddelar att de tillsammans med ett internationellt forskateam har tagit fram världens starkaste biomaterial..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.