Dagens Media > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 16:54

Liknande nyheter

Taggar: , formar, teknikenvår , världsbild
GöteborgsPosten - 20 feb 17 kl. 16:58

Här är programmen som formar Trumps världsbild

USA:s president Donald Trump gillar att titta på tv. Och han gillar att använda Twitter. Inte sällan använder han twitter för att göra utfall om saker han sett på TV.

GöteborgsPosten - 05 apr 18 kl. 15:00

Så formar sociala medier våra känslor

Efter skandalen med Cambridge Analytica och debatten om filterbubblor, fakta och fake news har frågan om sociala mediers makt över våra känslor och vår världsbild blivit brännande aktuell. Sinziana Ravini läser två böcker som går på djupet med mediernas makt över våra liv..

Aftonbladet - 03 dec 12 kl. 09:40

Arga och unga män

Näthatet som formar en världsbild.

UNT - 09 nov 13 kl. 09:02

Skitsystemen formar vår världsbild

Någon du pratar med har en brödsmula i mungipan. Det är bara en ynka liten smula. Ändå stör du dig något ofantligt på den..

YLE - 24 okt 13 kl. 08:20

Bakom kulisserna på Google

På Mannerheimvägen 12 finns ett kontorshotell. Här hyr små företag som inte har något ?eget?

YLE - 17 apr 16 kl. 16:18

Jonas Jungar: Snart behöver du aldrig lämna Facebook

Från ett trevligt sätt att hålla kontakt med kompisar och gamla bekanta till 2000-talets dagstidning i realtid för hela västvärlden. Men det slutar inte där. Facebook håller på att sluka allt, och följderna kan vi bara ana, skriver Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar.

Sydsvenskan - 17 sep 12 kl. 06:30

Nu visar Google sin världsmakt

Innocence of Muslims är namnet på världens just nu mest omtalade film. Ett utsnitt ur filmen, tretton minuter långt, visar en skolteatermässig bild av islams profet på ett sätt som många muslimer har uppfattat som kränkande.Är det då rimligt att bemöta denna film med upplopp och mord?

YLE - 04 mar 14 kl. 17:04

Svarta hål skapas i Gumtäkt

Svarta hål och universums mysterier fascinerar de flesta. Både nyfikna sjuåringar, amatörastronomer i alla åldrar och forskare i astrofysik har samma förtjusta glitter i ögonen då de talar om rymden. - Inom astronomin kan man gå så långt fantasin tillåter, materialet man studerar tar aldrig slut, säger astronomistuderande Lasse Liljedahl till Yle Nyheter.

Supermiljöbloggen - 12 mar 14 kl. 10:00

Rebecka Hallencreutz, Jordens Vänner: Ett köttnormativt samhälle

Köttkonsumtionens negativa sociala och miljömässiga konsekvenser är numera kända och uppmärksammade (även om inte alla vill ta till sig informationen…). Jag tänker inte gå in på statistik, information och siffror om den miljöförstöring som följer i köttproduktionen spår. Det finns redan ett överflöd .

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 00:04

Alla är inte fullt så trygga

Uppgörelser i den under världen med 100-tals skjutningar, bilbränder och kravaller, skadegörelse, hot och rädsla. Nyhetsrapporteringen återspeglas delvis i Brottsförebyggande rådets nationella trygghetsundersökning som presenterades under Folk- och försvars konferens i Sälen. Var fjärde tror att brottsligheten ökar kraftigt i Sverige.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 1 timme sedan

Sökkriget: Hur länge till är Google herre på täppan?

KRÖNIKA. Google har tagit en ledande position inom sökmotorsmarknaden i Europa, men i öst och väst är läget ett annat. Med alla blickar riktade mot Amazons intåg i Sverige är frågan hur sökmarknaden kommer att påverkas, skriver Joy Nandy, är Search Marketing Director på OMD..

Dagens Media - 1 timme sedan

Sökkriget: Hur länge till kommer Google vara herre på täppan?

KRÖNIKA. Google har lyckats ta en orubblig marknadsledande position inom sökmotorsmarknaden i Europa, men i öst och väst är läget ett annat.Med alla blickar riktade mot Amazons åstundande intåg i Sverige är frågan hur sökmarknaden kommer att påverkas, skriver Joy Nandy som är Search Marketing Director på OMD..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Jonathan Jeppsson blir ny nyhetschef på Aftonbladet

Jonathan Jeppsson kommer från och med årsskiftet att leda nyhetsredaktionen tillsammans med Hanna Olsson..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Streamingaktören Strive värvar från TV4

Nykomlingen Strive norpar sportprofilen Jesper Hussfelt från TV4..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Så många såg Hörstadius vinna Biggest Loser VIP

Igår var det final av “Biggest Loser VIP” i TV4. Dagens Media har tittarsiffrorna..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Zenith tar tillbaka globalt mejeriuppdrag

Mediebyrån Zenith får ta hand om det globala uppdraget för mejerikoncernen Lactalis..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Kraftigt ras för print i november

Nedgången för tryckta medier accelererar i november. Det visar Mediebyråbarometern..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Tre tips för att slippa kritik á la Persbrandt är nyårsvärd

Emma Blom reder ut kritiken mot SVT:s val av nyårsvärd: "Ska Michael Persbrandt bara för att han supit och knullat inte kunna läsa en hederlig dikt? Lite övertydlighet är inte är övertydlig i det brus som varje dag befäster den norm vi nu bara börjat kritisera. Kom ihåg var ni läste det först"..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Aftonbladet: “Vår prishöjning är inte en konsekvens av Expressens Pluss-klon”

Expressens inrättar sig med sin nya betaltjänst i ledet av publicister som låser in innehåll. Tilltaget ses som positivt av både mediebyråerna och Aftonbladet – vars publisher Lena K Samuelsson passar på att reda ut varför hon just höjt priset på Plus..

Dagens Media - Igår: 15:01

Succéavslutning för Idol 2018

TV4:s Idol befinner sig i medvind. Formatet ökar för tredje året på rad och fredagens final sågs av över 1,2 miljoner svenskar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.