Dagens Media > Ekonomi

Monday, 10 December, 08:38

Dagens Media - 12 feb 18 kl. 07:00

10 tips om lobbying inför valetTIPS OCH INSPIRATION. Hur gör man sin fråga till en valfråga? Mikael Persson, enhetschef och ansvarig för Westanders tjänster inom lobbying, delar med sig av tio praktiska tips..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
TIPS OCH INSPIRATION, Persson, Westanders

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 10 tipsom , lobbyinginför , valet
Dagens PS - 22 nov 16 kl. 10:34

Fem tips när drevet går

I alla större organisationer pågår ett politiskt spel. Det handlar om makt och om högre positioner, om att få vara med i gänget och om att bli omtyckt. Spelar du dina kort väl kan du bli befordrad.

SmålandsPosten - 30 sep 17 kl. 08:49

Valet av myndighet – ödets ironi

Att just Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor placeras i Växjö kom som en överraskning för de politiker som bedrivit lobbying i frågan. Samtidigt finns en bakgrund som ger matchningen en ironisk inramning..

Sydsvenskan - 20 apr 11 kl. 00:05

"Kräv öppnare lobbying"

Allt fler före detta politiker väljer att bli PR-konsulter. Men PR-branschen klarar inte att leverera den öppenhet som krävs i ett demokratiskt samhälle. Därför behövs en tydlig uppförandekod, skriver Paulo Silva, som själv gått från politiskt arbete i Miljöpartiet till jobb på PR-byrå.

DN - 03 okt 12 kl. 21:14

"Riksdagen bör överväga lagstiftning mot dold lobbying"

Lobbyingkritikerna Daniel Suhonen och Felix Antman Debels målar på DN Debatt (2/10 2012) upp en mörk bild av ex-politiker som agerar ?dubbelagenter? och låter sig köpas av näringslivet för att påverka politiken.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 06:30

Klart nej i riksdagen till utredning om lobbying

Trots många sidbyten finns inga regler som anger vad som går an för en politiker eller statssekreterare som blir lobbyist.Och riksdagen vill inte utreda frågan.Enligt en granskning som Aftonbladet har gjort har drygt 80 av 226 politiker och politiskt tillsatta tjänstemän, som lämnat riksdagen och regeringskansliet de senaste drygt sex åren, gått över till lobbying eller verksamhet som skulle kunna vara sådan som går ut på att påverka politiken från andra hållet.

Nyteknik - 23 jan 14 kl. 13:59

Googles hårdsatsning it-lobbying

Amerikanska it-bolag spenderade nästan en halv miljard kronor på lobbying i Washington förra året. Google satsade hårdast av alla på att få lagarna att gå sin väg och hade totala utlägg för politisk påverkan på strax under 100 miljoner kronor..

DN - 21 sep 15 kl. 12:29

”Lobbying är ett nödvändigt inslag i en demokrati”

Daniel Suhonen går på DN Debatt (19/9) till generalangrepp mot lobbying, i vart fall när det bedrivs av krafter som han inte sympatiserar med. Men i grund och botten är det ett nödvändigt inslag i en demokrati att intresseorganisationer och politiker träffar varandra regelbundet och utbyter tankar och information, skriver två representanter för kommunikationsbyrån Hill+Knowlton Stategies..

DI - 25 jul 16 kl. 21:00

Så mycket lägger Spotify på lobbying i USA

Spotify fortsätter att spendera miljonbelopp på lobbying i USA, enligt färska uppgifter..

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Computer Sweden - 25 okt 17 kl. 10:35

It-jättar lägger rekordsummor på lobbying


Flera amerikanska it-jättar trappar upp utgifterna de har för att genom lobbying påverka politiker och lagstiftare. Hot om tuffare regleringar för sociala nätverk och rädsla för att myndigheterna ska standardisera på öppen källkod är några skäl..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 30 minuter sedan

Under 15: "Bara ett av tio barn kan hantera pengar"

"Under 15" träffar fotbollsproffset och entreprenören Philip Haglund som gjort det till sitt kall att lära barn hantera pengar och sin privatekonomi..

Dagens Media - 06 dec 18 kl. 13:13

Ny utbudsledning ska göra UR mer digitala

En ny utbudsledning och en ny gemensam digital plattform ska göra UR mer snabbfotade och digitala. "Den långsiktiga förändringen hoppas jag blir det som händer när ett f��retag engagerat står på tå", säger Sofia Wadensjö Karén, vd på UR..

Dagens Media - 1 timme sedan

Känslorna som skapar förstklassiga julannonser

KRÖNIKA. Unruly har listat och analyserat de julannonser som skapar mest känslor de senaste åren..

Dagens Media - I förrgår: 08:00

Ulf Hermansson Samell: "Tävlingsdjävulen driver mig vidare"

Ulf Hermansson Samells tävlingsinstinkt vaknade till liv när han över en lunch diskuterade taxikoncernen Cabonlines expansion med bolagets vd. I februari lämnar han jobbet som marknadschef på Sveriges Annonsörer för att bli Cabonlines första head of marketing..

Dagens Media - I förrgår: 14:29

Så hanterar SVT influencer-problematiken

Cecilia Forss är ansiktet utåt för second hand-appen Tise. Samtidigt spelar hon en av huvudrollerna i SVT:s julkalender. Enligt Hanna Dowling, chef för företagsfrågor, är det ett växande problem för SVT att allt fler profiler agerar influencers i sociala medier..

Dagens Media - I förrgår: 13:12

Mobil video växer lavinartat

Investeringarna i mobil video beräknas öka kraftigt fram till 2023. "Vi tror att video i mobilen kommer att öka lavinartat även i Sverige", säger Jonas Olsen, Nordenchef på Pubmatic..

Dagens Media - I förrgår: 10:47

Dynamiskt anpassad TV4-reklam nu även hos Com Hem och Boxer

Dynamisk anpassad TV4-reklam i Com Hem och Boxer ska ge en mer skräddarsydd reklamupplevelse. Sedan tidigare är lösningen igång även på Telia Play..

Dagens Media - I förrgår: 09:26

Dan Panas till Storytel

Dan Panas lämnar Mindmakers PR för den nyinrättade rollen som kommunikationschef på Storytel..

Dagens Media - I förrgår: 08:39

Cissi Forss och Ellen Bergström lanserar second hand-app

Köp och sälj-appen Tise har nått stor framgång i Norge. Nu har appen börjat locka till sig svenska användare och fått vind i seglet med både Cecilia Forss och Ellen Bergström som kreativa utvecklare..

Dagens Media - 07 dec 18 kl. 08:10

Sportspel nya given för ATG

ATG:s marknadsdirektör Sten Andersen ser stora möjligheter att plocka marknadsandelar på den nya spelmarknaden, särskilt då bolaget nu får möjlighet att erbjuda spel på sport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.