Dagens Media > Ekonomi

Monday, 18 June, 20:42

Liknande nyheter

Taggar: 10 tipsom , lobbyinginför , valet
Mobil - 10 timmar sedan

Tips: Tre högtalare till sommaren

Ska du på utlandsresa i sommar, komma i form, rusta upp sommarstugan eller bara hänga i stadens parker? Oavsett vilket har vi tips på mobiltillbehör..

Dagens PS - 22 nov 16 kl. 10:34

Fem tips när drevet går

I alla större organisationer pågår ett politiskt spel. Det handlar om makt och om högre positioner, om att få vara med i gänget och om att bli omtyckt. Spelar du dina kort väl kan du bli befordrad.

SmålandsPosten - 30 sep 17 kl. 08:49

Valet av myndighet – ödets ironi

Att just Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor placeras i Växjö kom som en överraskning för de politiker som bedrivit lobbying i frågan. Samtidigt finns en bakgrund som ger matchningen en ironisk inramning..

Sydsvenskan - 20 apr 11 kl. 00:05

"Kräv öppnare lobbying"

Allt fler före detta politiker väljer att bli PR-konsulter. Men PR-branschen klarar inte att leverera den öppenhet som krävs i ett demokratiskt samhälle. Därför behövs en tydlig uppförandekod, skriver Paulo Silva, som själv gått från politiskt arbete i Miljöpartiet till jobb på PR-byrå.

DN - 03 okt 12 kl. 21:14

"Riksdagen bör överväga lagstiftning mot dold lobbying"

Lobbyingkritikerna Daniel Suhonen och Felix Antman Debels målar på DN Debatt (2/10 2012) upp en mörk bild av ex-politiker som agerar ?dubbelagenter? och låter sig köpas av näringslivet för att påverka politiken.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 06:30

Klart nej i riksdagen till utredning om lobbying

Trots många sidbyten finns inga regler som anger vad som går an för en politiker eller statssekreterare som blir lobbyist.Och riksdagen vill inte utreda frågan.Enligt en granskning som Aftonbladet har gjort har drygt 80 av 226 politiker och politiskt tillsatta tjänstemän, som lämnat riksdagen och regeringskansliet de senaste drygt sex åren, gått över till lobbying eller verksamhet som skulle kunna vara sådan som går ut på att påverka politiken från andra hållet.

Nyteknik - 23 jan 14 kl. 13:59

Googles hårdsatsning it-lobbying

Amerikanska it-bolag spenderade nästan en halv miljard kronor på lobbying i Washington förra året. Google satsade hårdast av alla på att få lagarna att gå sin väg och hade totala utlägg för politisk påverkan på strax under 100 miljoner kronor..

DN - 21 sep 15 kl. 12:29

”Lobbying är ett nödvändigt inslag i en demokrati”

Daniel Suhonen går på DN Debatt (19/9) till generalangrepp mot lobbying, i vart fall när det bedrivs av krafter som han inte sympatiserar med. Men i grund och botten är det ett nödvändigt inslag i en demokrati att intresseorganisationer och politiker träffar varandra regelbundet och utbyter tankar och information, skriver två representanter för kommunikationsbyrån Hill+Knowlton Stategies..

DI - 25 jul 16 kl. 21:00

Så mycket lägger Spotify på lobbying i USA

Spotify fortsätter att spendera miljonbelopp på lobbying i USA, enligt färska uppgifter..

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 3 timmar sedan

Young Lions-deltagarna: "Det är gött att vi bråkar ibland – det behövs"

CANNES LIONS 2018. Tävlingen med målet att ta fram den bästa pitchen för Amnesty i pr-kategori har börjat. "Det är så kort tid så det gäller att gå mycket på magkänsla", säger Felix Gerlam..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Så ska influencers och näringslivet lära av varandra

Redgert Comms och Nasdaq ligger bakom ett initiativ som ska bygga en bro mellan näringslivet och influencers. "Jag vill förena dessa världar", säger Daniel Redgert..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Frikännande domen mot Timell överklagas

I början av juni friades Martin Timell för våldtäkt av Attunda tingsrätt. Nu överklagar målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz domen till hovrätten..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Nytt initiativ ska få influencers och näringslivet att lära av varandra

Redgert Communication och Nasdaq ligger bakom ett initiativ som ska bygga en bro mellan näringslivet och influencers. "Jag vill förena dessa världar", säger Daniel Redgert..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Influencers och näringslivet ska lära av varandra

Redgert Communication och Nasdaq ligger bakom ett initiativ som ska bygga en bro mellan näringslivet och influencers. "Jag vill förena dessa världar för att jag är övertygad om att när vi börjar prata med varandra kommer framtidens sätt att arbeta med influencer marketing att uppstå", säger Daniel Redgert..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Webb-tv ökar med 20 procent

Förra året ökade intäkterna från webb-tv med 25 procent. De står nu för 23 procent av hela tv-marknaden visar en ny rapport från Mediavision..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Splay och Nice går ihop

NENT Group köper resterande andelar i Splay och slår ihop bolaget med Nice One..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Så många miljoner lägger de svenska byråerna på att tävla i Cannes Lions

CANNES LIONS 2018. Det kostar rejält att tävla i Cannes Lions – här är Dagens Medias uträkning för vad Sverige lägger på att tävla i "VM i reklam"..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Clear Channel tar in säljdirektör

Clear Channel tillsätter en ny tjänst som säljdirektör..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Readly väljer Hearts & Science

Nystartade byrån Hearts & Science vinner Readly som kund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.