Dagens Media > Ekonomi

Monday, 19 March, 21:12

Liknande nyheter

Taggar: 10 tipsom , lobbyinginför , valet
Dagens PS - 22 nov 16 kl. 10:34

Fem tips när drevet går

I alla större organisationer pågår ett politiskt spel. Det handlar om makt och om högre positioner, om att få vara med i gänget och om att bli omtyckt. Spelar du dina kort väl kan du bli befordrad.

SmålandsPosten - 30 sep 17 kl. 08:49

Valet av myndighet – ödets ironi

Att just Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor placeras i Växjö kom som en överraskning för de politiker som bedrivit lobbying i frågan. Samtidigt finns en bakgrund som ger matchningen en ironisk inramning..

Sydsvenskan - 20 apr 11 kl. 00:05

"Kräv öppnare lobbying"

Allt fler före detta politiker väljer att bli PR-konsulter. Men PR-branschen klarar inte att leverera den öppenhet som krävs i ett demokratiskt samhälle. Därför behövs en tydlig uppförandekod, skriver Paulo Silva, som själv gått från politiskt arbete i Miljöpartiet till jobb på PR-byrå.

DN - 03 okt 12 kl. 21:14

"Riksdagen bör överväga lagstiftning mot dold lobbying"

Lobbyingkritikerna Daniel Suhonen och Felix Antman Debels målar på DN Debatt (2/10 2012) upp en mörk bild av ex-politiker som agerar ?dubbelagenter? och låter sig köpas av näringslivet för att påverka politiken.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 06:30

Klart nej i riksdagen till utredning om lobbying

Trots många sidbyten finns inga regler som anger vad som går an för en politiker eller statssekreterare som blir lobbyist.Och riksdagen vill inte utreda frågan.Enligt en granskning som Aftonbladet har gjort har drygt 80 av 226 politiker och politiskt tillsatta tjänstemän, som lämnat riksdagen och regeringskansliet de senaste drygt sex åren, gått över till lobbying eller verksamhet som skulle kunna vara sådan som går ut på att påverka politiken från andra hållet.

Nyteknik - 23 jan 14 kl. 13:59

Googles hårdsatsning it-lobbying

Amerikanska it-bolag spenderade nästan en halv miljard kronor på lobbying i Washington förra året. Google satsade hårdast av alla på att få lagarna att gå sin väg och hade totala utlägg för politisk påverkan på strax under 100 miljoner kronor..

DN - 21 sep 15 kl. 12:29

”Lobbying är ett nödvändigt inslag i en demokrati”

Daniel Suhonen går på DN Debatt (19/9) till generalangrepp mot lobbying, i vart fall när det bedrivs av krafter som han inte sympatiserar med. Men i grund och botten är det ett nödvändigt inslag i en demokrati att intresseorganisationer och politiker träffar varandra regelbundet och utbyter tankar och information, skriver två representanter för kommunikationsbyrån Hill+Knowlton Stategies..

DI - 25 jul 16 kl. 21:00

Så mycket lägger Spotify på lobbying i USA

Spotify fortsätter att spendera miljonbelopp på lobbying i USA, enligt färska uppgifter..

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Computer Sweden - 25 okt 17 kl. 10:35

It-jättar lägger rekordsummor på lobbying


Flera amerikanska it-jättar trappar upp utgifterna de har för att genom lobbying påverka politiker och lagstiftare. Hot om tuffare regleringar för sociala nätverk och rädsla för att myndigheterna ska standardisera på öppen källkod är några skäl..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 6 timmar sedan

Joel Kinnaman i reklam för nytt klockmärke

Klockmärket Carl Edmond lanserades i höstas tillsammans med dess varumärkesambassadör Joel Kinnaman. Idag släpper man en film där den svenska skådisen spelar rollen som just Carl Edmond..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Plattformar bygger ett nytt medielandskap på nätet

DEBATT. Ny teknik skakar inte bara om mediebranschen utan erbjuder även nya möjligheter..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Telenor erbjuder abonnemang – till hunden

Telenor och reklambyrån Acne vidgar konceptet "För alla du kallar familj" och inkluderar hunden också..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Climeon väljer Next State

B2B-byrån Next State blir strategisk partner till energiföretaget Climeon, som strävar mot att bli förstahandsvalet inom förnyelsebar energi..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Så tar de politiska partierna hjälp av influencers

POLITIKEN OCH INFLUENCERS DEL 1 AV 5. Har de politiska partierna fått upp ögonen för den nya tidens makthavare – och vad innebär i så fall det? Dagens Media tar ett grepp om influencers betydelse i valrörelsen.

Dagens Media - 9 timmar sedan

Ulrika Ek tar över Nyheter24

Mediehusets vice vd ersätter Daniel Weilar..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Så gick TV4:s stora premiärhelg

Här är tittarsiffrorna för "Stjärnornas stjärna", "Robinson", "Talang" och "Farmen"..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Kommunistiska partiet kuppade Nordeas bolagsstämma

Slaktaren och kommunisten Karl-Gustav stod för ett annorlunda inslag på Nordeas bolagsstämma. "Jag tror att jag har ett sanningens ord att säga till er, direktörer, aktieägare och kapitalister", inledde han sitt uppmärksammade anförande med..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Ulrica Schenström och Micael Dahlén till Aftonbladet

Kommunikationsrådgivare, professor och författare när tidningen plockar in tre nya kolumnister: "Viktiga röster i det dagliga nyhetsflödet"..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Schenström och Dahlén till Aftonbladet

Kommunikationsrådgivare, professor och författare när tidningen plockar in tre nya kolumnister: "Politik är inte House of Cards"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.