DN > Ekonomi

Sunday, 25 February, 20:11

DN - 11 feb 18 kl. 17:44

Riksbanken kan dröja med första räntehöjningenPå onsdag kommer Riksbanken med besked om att reporäntan ska ligga kvar på –0,50 procent. Men det viktiga blir om räntebanan ändras, så att en första höjning skjuts framåt i tiden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankenkan , dröjamed första , räntehöjningen
Helsingborgs Dagblad - 27 apr 17 kl. 09:36

Riksbanken senarelägger räntehöjning

Riksbanken ändrar inte räntan men flaggar för att den första räntehöjningen skjuts fram till mitten av 2018. Skälet till förändringen är en långsammare inflationsuppgång än Riksbanken har räknat med, bland annat som en följd av relativa låga löneökning.

Sydsvenskan - 27 apr 17 kl. 05:30

Riksbanken senarelägger räntehöjning

Riksbanken ändrar inte räntan men flaggar för att den första räntehöjningen skjuts fram till mitten av 2018. Dessutom utökas stödköpen av statsobligationer med 15 miljarder kronor..

SmålandsPosten - 27 apr 17 kl. 09:57

Riksbanken senarelägger räntehöjning

Riksbanken lämnar räntan oförändrad på –0,50 procent men flaggar för att den första räntehöjningen skjuts fram till mitten av 2018..

DI - 23 okt 17 kl. 10:44

Proffsen: Ingves skjuter upp räntehöjningen

En majoritet av aktörerna på den svenska penningmarknaden har senarelagt sina prognoser för när Riksbanken ska höja reporäntan för första gången jämfört med i september. Det framgår av svaren i SEB:s återkommande enkät bland stora penningmarknadsaktörer, enligt ett kundbrev..

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:28

Nordea: Då först höjer Riksbanken räntan

Storbanken tror att räntehöjningen dröjer. Nordea tror att en första räntehöjning från Riksbanken dröjer ända till början av 2019. Detta eftersom inflationen sjunker under målet, skriver banken i sin senaste konjunkturprognos.

Ekonomistas - 27 aug 13 kl. 00:03

Riksbanken har fel om skuldsättningen ? högre ränta ökar skuldkvoten (inte minskar)

Riksbanken har under de senaste åren fört en penningpolitik som lett till betydligt lägre inflation än inflationsmålet och onödigt hög arbetslöshet. Denna politik har under senare tid motiverats med att en lägre ränta skulle öka hushållens skuldkvot (skuld i förhållande till disponibel inkomst) och därmed risker förenade med denna skuldsättning. Men Riksbanken har hittills inte presenterat någon analys av hur penningpolitiken och räntan påverkar skuldsättningen.

BT - 14 dec 14 kl. 13:00

Riksbanken spås flytta fram höjning

Räntan ligger still. Det tror alla inför Riksbankens räntebesked på tisdag. Överraskningen skulle kunna bli att räntehöjningarna flyttas fram.

BT - 13 feb 13 kl. 09:47

Riksbanken har sänkt färdigt

Riksbanken lämnar sin viktigaste styrränta, reporäntan, oförändrad på 1,0 procent. Och nu är det färdigsänkt, enligt direktionen.
Riksbanken gör bedömningen att reporäntan kommer att ligga kvar på den här nivån under det närmaste året.

Expressen - 27 apr 17 kl. 09:39

Riksbanken lämnade reporäntan oförändrad

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad igen. Minus 0,50 procent. Reporäntan har legat stilla i ett år.

PrivataAffärer - 16 dec 14 kl. 09:33

Räntehöjning skjuts på framtiden

Som väntat låter Riksbanken, med Stefan Ingves i spetsen, reporäntan ligga kvar på 0 procent. Men räntebanan skrivs ner och den första räntehöjningen väntas nu komma först andra halvåret 2016....

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Bolagsverket ska stoppa ekonomisk brottslighet

Kriminella företag ska klämmas åt redan innan de startat. Det hoppas regeringen som på måndagen beslutar att ge Bolagsverket utökade uppgifter för att bekämpa ekonomisk brottslighet. .

DN - Igår: 19:25

Två av USA:s största flygbolag klipper banden till NRA

ekonTvå av USA:s största flygbolag – United och Delta Airlines – avslutar sina samarbeten med National Rifle Association, NRA. Bolagen är de senaste i lång rad av företag som väljer att klippa banden till den mäktiga vapenlobbyisten efter skolskjutningen i Florida..

DN - Igår: 08:59

Regeringen vill förenkla a-kassan

Regeringen har tillsatt en utredning för att bland annat undersöka möjligheten att inkludera fler på arbetsmarknaden i arbetslöshetsförsäkringen, rapporterar SR Ekot..

DN - Igår: 23:06

”Slampig maskeraddräkt” könsdiskriminerande

Stötande och könsdiskriminerande. Så bedömer Reklamombudsmannens opinionsnämnd företaget Funidelias reklam för en maskeraddräkt med rubriken ”Maskeraddräkt Slampig Häxa för barn”, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

DN - I förrgår: 17:37

Känd advokat utreds efter allvarliga anklagelser

Advokat Elisabeth Massi Fritz utreds av Advokatsamfundet efter anklagelser om att hon ska ha beordrat sina advokater att salta räkningarna till sina klienter. Detta efter ett avslöjande i Aftonbladet. Massi Fritz själv avvisar beskyllningarna..

DN - I förrgår: 17:39

Hemstickade vantar gav order från försvaret

Gunvor Lundin i Västerbotten stickar varje år 500 par ullvantar - åt försvaret..

DN - I förrgår: 16:34

Marianne Björklund: Goda nyheter för alla med bolån

Mycket talar för att Riksbanken väntar med att höja räntan fram tills slutet av i år eller början av nästa år. Inflationen har inte stigit i den takt som riksbankschefen och hans kollegor hade räknat med, framgår av protokollet från senaste mötet..

DN - I förrgår: 15:13

Så påverkas framtida låntagare - guide om nya amorteringskravet

På torsdag skärps kraven på låntagare som tar stora bostadslån. DN:s Dan Lucas svarar på hur det hårt kritiserade beslutet slår mot framtida låntagare. .

DN - I förrgår: 13:30

Utländska spelbolag tar ytterligare andelar

De utländska spelbolagen utan svenskt tillstånd fortsätter att plocka marknadsandelar. De svenska spelbolagen som exempelvis Svenska Spel och Bingolotto tappar..

DN - I förrgår: 13:20

Svanberg får förlängt som Volvoordförande

Lastbilstillverkaren AB Volvos valberedning föreslår omval av styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg, enligt ett pressmeddelande från Volvokoncernen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.