DI > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:41

DI - 11 feb 18 kl. 16:41

Skatteverket medger brister i skatteförslagetDen nya utflyttningsskatten har tagits fram utan en analys av hur landets företagare drabbas. Det medger Skatteverket, som utarbetat förslaget i nära dialog med finansdepartementet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skatteverket

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatteverket, medger, bristeri , skatteförslaget
DI - 01 dec 17 kl. 16:43

Republikaner nära nå fram med skatteförslaget

Republikanske senatorn James Lankford ska rösta för skatteförslaget, vilket innebär att det nu bara krävs en röst för att säkra godkännande av förslaget. Det rapporterar Bloomberg News..

DrivaEget - 15 okt 14 kl. 13:46

”Nya skatteförslaget är för radikalt”

 Skatt  Förra veckan kom ett förslag om dramatiskt ändrad bolagsbeskattning. Nu får det kritik av en rad experter, bland annat Hans Peter Larsson, skattejurist på PwC, som föreslår flera kompletteringar. Driva Eget var i förra veckan först ut med att rapportera om ett förslag kring dramatiskt ändrad bolagsbeskattning (länk).

SvD - 13 okt 14 kl. 17:54

Skatteförslaget värt att rädda

Förslaget till ny företagsbeskattning är radikalt och förknippat med möjliga problem men också originellt och i grunden sunt, skriver skatteexperter och forskare..

Affärsvärlden - 07 nov 16 kl. 14:38

Bo Lundgren om skatteförslaget: Slår extra hårt mot sparbankerna

Utredningsförslaget om en ny löneskatt för bank- och finanssektorn som presenterades på måndagsförmiddagen skulle vid ett förverkligande leda till färre bankanställda och till sämre servicenivå. Det menar åtminstone Bo Lundgren som är ordförande för Sparbankernas Riksförbund..

E24 - 01 mar 17 kl. 07:30

”Skatteförslaget hotar jobb och tillväxt”

De små, jobbskapande företagen får ta smällen om de föreslagna nya skattereglerna för fåmansbolag blir verklighet. Finansministern måste stoppa förslaget – annars hotas Sveriges ­tillväxt, skriver Företagarnas vd Günther Mårder..

DI - 07 jun 13 kl. 09:34

Debatt: Gör om skatteförslaget

Regeringens nya 3:12-regler måste göras om. Beredningen i finansdepartementet har gått alldeles för fort. De nya reglerna straffar dem som har agerat enligt lagens intentioner.

DI - 19 nov 13 kl. 17:13

Han kan tvinga igenom skatteförslaget

Talman Per Westerberg (M) kan bli indragen i den hetaste riksdagsstriden på länge. Han skulle kunna vägra att ta upp de rödgrönas och SD:s väntade förslag om att stoppa regeringens senaste skattesänkning på 3 miljarder..

Sydöstran - 26 jun 14 kl. 06:52

Skatteförslaget hotar Ecobränsle i Karlshamn

Blekinge Läns tidning - 26 jun 14 kl. 06:52

Skatteförslaget hotar Ecobränsle i Karlshamn

SvD - 17 sep 14 kl. 23:27

Skatteförslaget är en bomb

När de flesta efterlyser åtgärder för att stoppa ”räntesnurrorna” i koncerner, förslår Företagsskattekommittén en revolution för alla företag, skriver finansanalytikern Peter Malmqvist..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Gruvjätte hejdas efter dödliga protester

En indisk domstol har beslutat att stoppa den brittiska gruvjätten Vedanta Resources planer på att utvidga sin verksamhet vid ett kritiserat smältverk i Thoothukkudi i södra Indien..

DI - 15 minuter sedan

EU: Frankrike inte längre budgetsyndare

EU-kommissionen rekommenderade på onsdagen att Frankrike avförs från den svarta listan över EU-länder med alltför höga budgetunderskott.

DI - 15 minuter sedan

Sverige uppfyller inte EMU-kraven

Sverige kvalificerar fortfarande inte för inträde i EMU eftersom kronan flyter fritt och inte deltar i växelkursmekanismen ERM2..

DI - 15 minuter sedan

ITAB:s styrelseledamot har sålt aktier

Sune Lantz, styrelseledamot i Itab, har sålt 40.500 B-aktier i bolaget för 37 kronor styck. Det motsvarande en likvid på nära 1,5 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Uppgift: Huthi-attack mot oljetanker avstyrd

Den saudiskledda militäralliansen som strider mot Huthirebellerna i Jemen har förstört två båtar tillhörande rebellerna som hotat en oljetanker i Röda havet, rapporterar den saudiska tv-kanalen al-Arabiya..

DI - 1 timme sedan

Chefsekonomen: Svag krona dåligt på sikt

En svag krona ger draghjälp åt svenska exportföretag på kort sikt, men en lång period av en svag valuta hämmar strukturomvandling och är inte bra för den underliggande tillväxtkraften i ekonomin. Det säger Teknikföretagens chefsekonom Mats Kinnwall till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 1 timme sedan

H&M-konkurrent ska slakta 100 butiker

Brittiska detaljhandelsjätten Marks & Spencer stänger en av tre kläd- och heminredningsbutiker fram till 2022. Det handlar om 100 enheter och tusentals jobb, rapporterar Brittiska The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Nordiskt samarbete om 5G

De nordiska statsministrarna avslutade sitt två dagar långa möte i Örnsköldsvik med att underteckna en avsiktsförklaring om ett nytt fördjupat samarbete om den nya 5G-tekniken..

DI - 1 timme sedan

Tyska storstaden stoppar äldre dieselbilar

Det lokala styret i Hamburg har beslutat att från och med den 31 maj införa körförbud för äldre dieselbilar i vissa delar av staden..

DI - 1 timme sedan

Storbanken: Nu är det dags att köpa Saab-aktier

Tidpunkten för att köpa aktier i Saab är rätt nu - värderingsmultiplarna har gått ned och aktien har gått sämre än sektorkollegorna under de senaste månaderna. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.