Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:42

Liknande nyheter

Taggar: Stateninte , kapitalet, tar, mestav , arbetarnas, arbete
DI - 09 nov 11 kl. 16:01

Löfven: Märkligt att staten inte tar styrelseplats i Nordea

IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven applåderar finansmarknadsminister Peter Norman kritik mot Nordeas höga avkastningsmål på 15 procent, men ifrågasätter hur seriös han är. ?Det är märkligt att staten inte har en representant i styrelsen och driver sin uppfattning.

Expressen - 04 jan 16 kl. 12:15

Folkets aktier tar mest stryk på börsen

Folkaktierna tar rejält med stryk under den svarta börsmåndagen. Allra sämst går det mest spridda papperet, Telia Sonera. Dess dryga halvmiljon ägare får se den redan plågade aktien tappa ytterligare 3,7 procent kring lunch..

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 07:30

Männen tar mest plats på listorna

Hur många kvinnor som tar plats på partiernas valsedlar varierar kraftigt mellan både kommuner och partier. Sammantaget är det männen som dominerar. Bland kandidaterna i Kristianstad är fyra av tio kvinnor.

BT - 04 feb 17 kl. 13:19

Ojämställt i vabruari – mammorna tar mest ansvar

Nu i februari är föräldrar hemma med sina sjuka barn som allra mest. Framför allt mammorna, visar en undersökning..

DI - 24 feb 17 kl. 12:03

Analys: Länderna som tar mest stryk av Trumps krig mot frihandeln

Räkna med upptrappade handelshinder eller dollarmanipulation i spåren av Donald Trumps ”Amerika först”- politik. USA-beroende mindre ekonomier hamnar mest i kläm. Men politiken är dömd att misslyckas i längden, bedömer Handelsbankens expert..

Corren - 01 okt 17 kl. 21:30

Östgötar mest hälsosamma i landet

Stoppar östgötar i sig en massa skräpmat och lever osunt i största allmänhet?.

DI - 10 feb 18 kl. 07:01

Spararnas favorit bland fonderna som tar mest stryk i börsraset

Starten på februari blev nattsvart för många fonder. Både hedgefonder och aktieindexfonder har backat rejält, som mest med över 10 procent..

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 04:00

Per Svensson: På botten av den djupa staten

Per Svensson. Bild: Emil Langvad I Henrik Berggrens Palmebiografi ”Underbara dagar framför oss” berättas helt kort om statsministerns sista kväll. På biografen Grand, där han och Lisbet ska se ”Bröderna Mozart”, hälsar Palme med en nickning på kulturjournalisten Leif Nylén från Dagens Nyheter.

YLE - 16 dec 13 kl. 04:52

Larsmo och Närpes förlorar mest statsandelar

Närpes och Larsmo är de kommuner i Österbotten som förlorar mest då staten förnyar systemet för statsandelar till kommunerna. För Larsmo innebär finansministeriets förslag att kommunen tappar över 900 000 euro i statsandelar. Det kan tvinga fram en skattehöjning.

IDG - 20 apr 11 kl. 15:08

"Staten & Kapitalet räcker inte"


Vi måste göra det till en folkrörelse att hjälpa entreprenörer, skriver Hampus Jakobsson..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Föreläsningar Åmål, Storfors och Mölndal

Dags för en liten föreläsningsvända igen. I dagarna blir det publika författar- eller preppingrelaterade föreläsningar i Åmål (26:e maj 11:00) , Storfors (28:e maj 18:00) och Mölndal (30:e maj 18:00). Detaljer nedan.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Tabloiden Filter slår till med bokreklam igen

Mattias Göranssons tabloid Filter, känd för att förneka grundstötningen av U-137 och hävda att israeler mördar palestinska barn för att stjäla deras inre organ, pekar nu ut en död man - som inte kan försvara sig - som Olof Palmes mördare. Detta trots brist på all form av teknisk bevisning, erkännanden eller vittneskonfrontation. Kort sagt handlar det om reklam för en kommande bok, likt när Mattias Göransson förnekade U-137.

Cornucopia - 13 timmar sedan

GDPR-vansinnet eskalerar

Med skräckblandad förtjusning betraktar jag hur GDPR eskalerar i takt med att dödsdatumet rycker närmare. På den positiva sidan är alla mail från olika aktörer och PR-byråer som jag inte visste hade mina personuppgifter, och nu vill ha mitt godkännande. På den negativa sidan är fullständigt idiotiska krav på godkännanden.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Marknadsgarantier - flytta risken från marknaden till byggarens konkursrisk

Allt fler sk bostadsutvecklare lockar nu med sk marknadsgarantier. Man garanterar i olika former priset för köparen av en ny lägenhet. Det handlar alltså om att flytta risken från marknadsutvecklingen till konkursrisken hos bostadsutvecklaren.

Cornucopia - Igår: 11:16

Mina tips om köp och icke-köp av bostad

Konstaterar att det finns många griniga bloggläsare i kommentarsfältet, som undrar kring det där med bostadspriserna. Svaret är att de kan gå upp och de kan gå ner, och som alltid säger inte mina inlägg om bostadsmarknaden ett skit om vad du ska göra som individuell person. I själva verket brukar jag oftast uppmuntra folk som undrar att faktiskt köpa den där bostaden.

Cornucopia - Igår: 09:15

Timmätning av elköp för elbil och solceller?

Med installerade solceller är elmätaren utbytt mot en timmätare, vilket gör att man kan ha maximalt rörligt elpris, prissatt och mätt per timme. Med solceller under högtaxa morgon och dagtid, samt elbilsladdning nattetid är min tanke att elkostnaderna kan sänkas rejält.
Fjortonde maj, med elbilsladdning nattetid och solkraftproduktion dagtid.

Cornucopia - Igår: 18:38

MÖP-måndag: Göta Älv-klassens robotkorvetter

Försvarsforskaren Oscar Jonsson väckte i SvD frågan om behovet av kryssningsrobotar hos svenska försvaret, för att kunna "slå mot motståndarens kropp istället för att bara parera dess slag mot oss" och göra det okänt för motståndaren vad de egna förlusterna kan bli. Carl "Wiseman" Bergqvist följer upp med att påtala hur inre nationella vattenvägar är ett sätt att runda förbudet mot  medeldistans markrobotar, vilket för denna MÖP-måndag in på ett tänkbart koncept för Sverige: Göta Älv-klassens robotkorvetter.Oscar Jonsson, doktorand i krigsvetenskap vid Kingäs College och Försvarshögskolan.

Cornucopia - Igår: 15:57

Regemente är en administrativ enhet - inte försvarsförmåga eller muskler

Idag hölls en invigningsceremoni för den administrativa enheten Gotlands Regemente, som funnits sedan årsskiftet. Det är på sin plats att detta valår påminna allmänheten om att regemente är en administrativ enhet och inte försvarsförmåga eller militära muskler. Försvarsmakten har i praktiken fått ett antal administratörer till och inget annat.

Cornucopia - Igår: 13:45

Börsen vill fortfarande inte vika ner

Den svenska börsen håller fortfarande emot och fortsätter sin grovt horisontella rörelse. Den kraftigt försvagade kronan bidrar antagligen till att hålla börsen uppe i svenska kronor mätt när exportbolagen går bra internationellt mätt i SEK.
Veckochart Stockholmsbörsens storboalgsindex OMXS30 sedan 2011.

Cornucopia - I förrgår: 09:02

MSB presskonferens: Om kriget eller krisen kommer

Nu klockan 09:00 drar MSB igång sin presentation av broschyeren Om krisen eller kriget kommer. Jag uppdaterar någorlunda live nedan nedan.
Generaldirektör Dan Eliasson leder presskonferensen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.