Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 25 February, 22:51

Liknande nyheter

Taggar: Stateninte , kapitalet, tar, mestav , arbetarnas, arbete
DI - 09 nov 11 kl. 16:01

Löfven: Märkligt att staten inte tar styrelseplats i Nordea

IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven applåderar finansmarknadsminister Peter Norman kritik mot Nordeas höga avkastningsmål på 15 procent, men ifrågasätter hur seriös han är. ?Det är märkligt att staten inte har en representant i styrelsen och driver sin uppfattning.

Expressen - 04 jan 16 kl. 12:15

Folkets aktier tar mest stryk på börsen

Folkaktierna tar rejält med stryk under den svarta börsmåndagen. Allra sämst går det mest spridda papperet, Telia Sonera. Dess dryga halvmiljon ägare får se den redan plågade aktien tappa ytterligare 3,7 procent kring lunch..

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 07:30

Männen tar mest plats på listorna

Hur många kvinnor som tar plats på partiernas valsedlar varierar kraftigt mellan både kommuner och partier. Sammantaget är det männen som dominerar. Bland kandidaterna i Kristianstad är fyra av tio kvinnor.

BT - 04 feb 17 kl. 13:19

Ojämställt i vabruari – mammorna tar mest ansvar

Nu i februari är föräldrar hemma med sina sjuka barn som allra mest. Framför allt mammorna, visar en undersökning..

DI - 24 feb 17 kl. 12:03

Analys: Länderna som tar mest stryk av Trumps krig mot frihandeln

Räkna med upptrappade handelshinder eller dollarmanipulation i spåren av Donald Trumps ”Amerika först”- politik. USA-beroende mindre ekonomier hamnar mest i kläm. Men politiken är dömd att misslyckas i längden, bedömer Handelsbankens expert..

Corren - 01 okt 17 kl. 21:30

Östgötar mest hälsosamma i landet

Stoppar östgötar i sig en massa skräpmat och lever osunt i största allmänhet?.

DI - 10 feb 18 kl. 07:01

Spararnas favorit bland fonderna som tar mest stryk i börsraset

Starten på februari blev nattsvart för många fonder. Både hedgefonder och aktieindexfonder har backat rejält, som mest med över 10 procent..

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 04:00

Per Svensson: På botten av den djupa staten

Per Svensson. Bild: Emil Langvad I Henrik Berggrens Palmebiografi ”Underbara dagar framför oss” berättas helt kort om statsministerns sista kväll. På biografen Grand, där han och Lisbet ska se ”Bröderna Mozart”, hälsar Palme med en nickning på kulturjournalisten Leif Nylén från Dagens Nyheter.

YLE - 16 dec 13 kl. 04:52

Larsmo och Närpes förlorar mest statsandelar

Närpes och Larsmo är de kommuner i Österbotten som förlorar mest då staten förnyar systemet för statsandelar till kommunerna. För Larsmo innebär finansministeriets förslag att kommunen tappar över 900 000 euro i statsandelar. Det kan tvinga fram en skattehöjning.

IDG - 20 apr 11 kl. 15:08

"Staten & Kapitalet räcker inte"


Vi måste göra det till en folkrörelse att hjälpa entreprenörer, skriver Hampus Jakobsson..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Ser inte så bra ut för kraftsituationen - dålig stämning

Det börjar bli kväll och ännu har inte den prognosticerade förbrukningstoppen nåtts, vilket enligt Svenska Kraftnät ska ske mellan 19:00 och 20:00 (förmodat matlagning i hushållen). I morgon blir en spännande dag på många sätt, med tanke på att det ser ut som nedan av och till just nu i tjänsten Kontrollrummet.
Aktuell frekvens i elnätet.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Söndagsenkät: Vilket parti vill du absolut inte se i nästa regering?

Dags för en söndagsenkät igen. Vilket parti vill du absolut inte se i nästa svenska regering? Svara nedan.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Det mångkulturella Ryssland

Sk svärjevänner brukar vilja framhålla Kremldiktaturen Ryssland som ett föredöme kring homogenitet och traditionella rövhattvärderingar. Men verkligheten är att Ryssland är världens kanske mest mångkulturella land och ingalunda något etniskt homogent föredöme, vilket visar på en av alla de överutmaningar som svärjevänner lider av.
Ryska flaggan.

Cornucopia - Igår: 21:23

Annie Lööf (c): En röst på Centerpartiet är en röst på MP och S

Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelade i torsdags att en röst på partiet i riksdagsvalet är en röst på Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Lööf är beredd att förhandla med de nuvarande socialistiska regeringspartierna efter valet i september. Det är bra att partiet redan nu är ärliga med vad en röst på dem innebär.

Cornucopia - Igår: 17:58

Krigsförbrytartribunalputinkamtjakakylan drar in över Sverige - är du förberedd för klickrubriker?

Det sägs att det ska bli kallt i Sverige den kommande veckan, vilket gör att det blir intressant att titta på det nordiska och svenska elsystemets kapacitet i det här läget. Riktigt spännande blir det måndag morgon när alla arbetsplatser och industrier drar igång på allvar, samtidigt som det ska vara runt -11 på morgonen i Sveriges Navel (tm), Stockholm.
Utetemperaturen idag.

Cornucopia - Igår: 15:41

Infokalypsen - det stora hotet från avancerad fake news

Det stora hotet från fake news är att vi kan var på väg mot infokalypsen - tidpunkten där allmänheten helt enkelt ger upp och slutar tro på någonting alls, verklighetsapati. Problemet är att vi redan inom något år kan få uppleva enkla verktyg där vem som helst kan fås att se ut att säga vad som helst på rörlig bild. Därmed kommer det endast gå att lita på faktiska möten ansikte mot ansikte och allmänheten kommer helt resignera och inte tro på något.

Cornucopia - I förrgår: 18:45

Fredagsmys: Disneyland after dark

"At the end of a smile there's a laugh 'n a half (on my behalf)" - D.A.D, Laugh 'n a halfDags för lite fredagsmys så här i sportlovstider (Go sports!

Cornucopia - I förrgår: 13:42

Gästinlägg: Filippinernas preppingbehov

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Padukova adrenalena.se, som befinner sig i Filippinerna just nu.
Filippinerna.

Cornucopia - I förrgår: 10:36

Försvarsmaktens perspektivstudie: 120 000 man år 2035

Försvarsmakten presenterade idag sin perspektivstudie för hur svenskt försvar ska utvecklas till år 2035 för att kunna möta hotet från Ryssland. Bland annat ska numerären nästan trefaldigas till 120 000 man främst via värnplikt, man ska ha fyra brigader, återupprätta 21 lokalförsvarsbataljoner utöver hemvärnet, tre sjöstridsflottiljer med 24 ytstridsfartyg och 18 fartyg för minröjning, fyra amfibiebataljoner, sex ubåtar i två ubåtsdivisioner, samt åtta stridsflygsdivisioner med 120 flygplan.
Arkivbild.

Cornucopia - I förrgår: 08:57

Nu får svenska banker ett riktigt stresstest

Finansinspektionens (FI) tidigare stresstester av svenska banker har varit tillrättalagt för att ge resultatet att bankerna inte har några problem. Nu kommer EU:s bankmyndighet EBA och styrelsen för systematisk risk ESBR att testa hur svenska banker klarar 49% ras i bostadspriserna, 12% och börsfall samtidigt. Kort sagt ett riktigt test.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.