DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 22:47

DI - 11 feb 18 kl. 09:05

Banken: Botten är nästan nåddBostadspriserna närmar sig botten nu. Det förutspår Swedbank i en färsk analys, och pekar bland annat på säsongseffekter och köptryck inför det skärpta amorteringskravet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Banken, Bottenär nästan , nådd
YLE - 13 jan 16 kl. 08:05

Hypo: Botten är nådd - nu borde ekonomin vända

Hypoteksföreningen ser en liten ljusning i Finlands ekonomi. Banken, som är specialiserad på bostadslån, spår i sin första ekonomiska prognos för i år att botten är nådd, och att ekonomin börjar växa lite i år. Exporten till grannländerna återhämtar sig en aning och den inhemska konsumtionen ökar lite.

BT - 19 nov 11 kl. 09:25

Så hanterar banken dina pengar

Mer pengar mer problem? Nordea skall göra sig av med 2 000 tjänster och misslyckas med sin fondförvaltning. Men man lägger 26 miljoner på en lyxlägenhet till sin vd som har ett pensionsavtal i 100-miljonersklassen.

DN - 26 nov 15 kl. 14:37

Botten nådd för boräntor, spår statlig bank


Botten kan vara nådd för de låga boräntorna, även om Riksbanken troligen sänker sin ränta i december. Det spår statliga banken SBAB i en analys..

YLE - 22 feb 16 kl. 04:51

Pälsdjursuppfödare: Botten är nådd

Efter flera år på topp är det oroligt inom pälsbranschen. Kunderna lyste med sin frånvaro på decemberauktionen och nu är det spänd förväntan inför den stora pälsauktionen i Vanda i mars. Ulf Eriksson Ulf Eriksson Bild: Yle/Sofi Nordmyr Pälsdjursuppfödaren Ulf Eriksson tror att botten är nådd.

Dagens PS - 03 apr 18 kl. 07:24

Morgan Stanley: Svårt att se botten i krisaktien

Techbolaget Fitbit föll 9,4 procent på Wall Street under gårdagen efter att investmentbanken Morgan Stanley sänkt aktien från jämvikt till undervikt. Riktkursen ligger nu vid 4 dollar, vilket indikerar en nedsida om 21 procent för aktien. ”Om det inte sker en meningsfull återhämtning av efterfrågan på nya produkter så finns det ytterligare en nedsida i våra estimat”, skrev analytikern Yuuji Anderson enligt CNBC.

Dalarnas tidningar - 02 jun 14 kl. 10:48

Banken hissar Garpenbergsgruvan

Räknat i svenska kronor har zinkpriset klättrat 10 procent sedan botten i mars och ligger nu 8 procent över snittpriset 2013 skriver banken SEB i en analys av aktien..

YA - 30 mar 12 kl. 06:29

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men relationerna får inte gå för långt, kommunen ska vara opartisk och får inte låta sig påverkas av enskilda intressen.
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Kristianstadsbladet - 30 mar 12 kl. 09:02

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men?
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

BT - 17 nov 14 kl. 08:04

SBAB: Börjar närma oss botten

Vi börjar närma oss den lägsta möjliga nivån för boräntor. Det är en förklaring till varför SBAB chocksänker femårsräntan, säger bankens vd Klas Danielsson. - Nu har vi ett unikt läge.

YLE - 06 sep 15 kl. 15:37

Mjölkpriset i botten, bönder ställer till demonstration

Det är kris och kaos på den europeiska mjölkmarknaden, säger Mikael Österberg i Kimo. I fähuset står 77 mjölkkor. En efter en promenerar de till mjölkroboten.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

SEB får sköta Saabs miljardemission

Styrelsen i krigsmaterieltillverkaren har nu formellt beslutat om mångmiljardemissionen som chockade marknaden. Investor och Wallenbergstiftelserna har lovat teckna, och sfärens bank SEB får ratta emissionen – för en hemlig avgift..

DI - 15 minuter sedan

Starbreeze vd har sålt 4,35 miljoner aktier

Spelbolags-vd:n har sålt för totalt strax under 19 miljoner kronor efter kursraset..

DI - 45 minuter sedan

Teknikaktier sänkte New York-börserna

Nasdaq-börserna tappade mer än 3 procent i ännu en dyster dag för den amerikanska tekniksektorn..

DI - 45 minuter sedan

Hållbarhetschefen: ”H&M har en unik möjlighet”

Med höga ambitioner har klädjätten H&M korats till vinnare i Hållbara bolag 2018. En plats bolaget delar med Electrolux. ”H&M har en unik möjlighet”, säger Anna Gedda, hållbarhetschef..

DI - 45 minuter sedan

Electrolux vd: "Vi tjänar mest pengar på de hållbara varorna"

Electrolux tar hem en tung kategoriseger i Hållbara Bolag 2018. Nu satsar vitvarujätten på att kraftigt minska bolagets koldioxidutsläpp och uppnå Parisavtalet..

DI - 45 minuter sedan

Skanskas vd: Finanskrisen triggade hållbarhetsarbetet

Skanska satsar stort på hållbarhet och räknar nu på hur man ska kunna anpassa verksamheten till målet om max 1,5 graders uppvärmning.  Men på den sociala sidan kan bolaget göra mycket mer, konstaterar vd Anders Danielsson. .

DI - 45 minuter sedan

Stor genomgång: Här är börsens hållbarhetsstjärnor

Stora Enso, Electrolux, H&M och Skanska står som vinnare då resultatet i första upplagan av Hållbara bolag 2018 nu presenteras. Syftet med rankningen – framtagen av Dagens industri och Aktuell Hållbarhet i samarbete med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet – är att ta tempen på börsnoterade bolags hållbarhetsarbete. .

DI - 45 minuter sedan

Stora Ensos vd ryter till: "Skogsindustrin ska inte misshandlas av lagstiftarna"

Trots att Stora Enso på några få år har gått från ett skandalbolag till att prisas för sitt hållbarhetsarbete går omställningen för långsamt, enligt vd:n Karl-Henrik Sundström. ”Min stora utmaning är att få organisationen att vilja förändras snabbare”, säger han..

DI - 45 minuter sedan

Catenas ordförande säljer aktier för nästan 50 Mkr

Fastighetsbolaget Catenas ordförande Gustaf Hermelin har sålt 250.000 aktier i bolaget för 198,50 kronor styck, och inhöstar därmed nästan 50 miljoner. Även Starbreeze vd säljer av, men inte för lika mycket pengar..

DI - 1 timme sedan

Fed-ledamot blir ny chef för Financial Stability Board

Federal Reserve-ledamoten Randal Quarles kommer att bli ny chef för det internationella bankorganet Financial Stability Board..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.