DI > Ekonomi

Sunday, 25 February, 22:51

Liknande nyheter

Taggar: Banken, Bottenär nästan , nådd
YLE - 13 jan 16 kl. 08:05

Hypo: Botten är nådd - nu borde ekonomin vända

Hypoteksföreningen ser en liten ljusning i Finlands ekonomi. Banken, som är specialiserad på bostadslån, spår i sin första ekonomiska prognos för i år att botten är nådd, och att ekonomin börjar växa lite i år. Exporten till grannländerna återhämtar sig en aning och den inhemska konsumtionen ökar lite.

BT - 19 nov 11 kl. 09:25

Så hanterar banken dina pengar

Mer pengar mer problem? Nordea skall göra sig av med 2 000 tjänster och misslyckas med sin fondförvaltning. Men man lägger 26 miljoner på en lyxlägenhet till sin vd som har ett pensionsavtal i 100-miljonersklassen.

Dalarnas tidningar - 02 jun 14 kl. 10:48

Banken hissar Garpenbergsgruvan

Räknat i svenska kronor har zinkpriset klättrat 10 procent sedan botten i mars och ligger nu 8 procent över snittpriset 2013 skriver banken SEB i en analys av aktien..

DN - 26 nov 15 kl. 14:37

Botten nådd för boräntor, spår statlig bank


Botten kan vara nådd för de låga boräntorna, även om Riksbanken troligen sänker sin ränta i december. Det spår statliga banken SBAB i en analys..

YLE - 22 feb 16 kl. 04:51

Pälsdjursuppfödare: Botten är nådd

Efter flera år på topp är det oroligt inom pälsbranschen. Kunderna lyste med sin frånvaro på decemberauktionen och nu är det spänd förväntan inför den stora pälsauktionen i Vanda i mars. Ulf Eriksson Ulf Eriksson Bild: Yle/Sofi Nordmyr Pälsdjursuppfödaren Ulf Eriksson tror att botten är nådd.

YA - 30 mar 12 kl. 06:29

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men relationerna får inte gå för långt, kommunen ska vara opartisk och får inte låta sig påverkas av enskilda intressen.
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Kristianstadsbladet - 30 mar 12 kl. 09:02

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men?
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Cornucopia - 12 okt 13 kl. 11:34

Regeringen medger bostadsbubbla och kommande krasch - bolån blir att hyra från banken

Som en notis medger regeringen Borg/Reinfeldt att vi har en bostadsbubbla och en förestående krasch på bostadsmarknaden via talespersonerna justitieminister Beatrice Ask (m) och finansmarknadsminister Peter Norman (m). Man förvandlar nämligen bolån till att hyra från banken och gör det förbjudet för banken att kräva amorteringar eller kräva in panten när bostadspriserna faller. (Bonnier/DN)

Större delen av debattinlägget hos DN handlar om att bolånetorskarna ska kunna bryta avtal utan några större merkostnader, genom att sänka den ränteskillnadsersättning man tidigare varit skyldig att betala till banken vid avtalsbrott och byte av bank.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:56

Fick miljonlån - kritiserar banken

Två personer hävdar att banken agerade vårdslöst när man beviljade dem lån på flera miljoner kronor och anser inte att de ska behöva betala tillbaka lånen. De båda har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och krävt att deras bank ska skriva av två lån på sammanlagt 5,5 ­miljoner kronor.
Anledningen till att de behövde låna pengar var köp och omfattande renovering av en fastighet.

BT - 17 nov 14 kl. 08:04

SBAB: Börjar närma oss botten

Vi börjar närma oss den lägsta möjliga nivån för boräntor. Det är en förklaring till varför SBAB chocksänker femårsräntan, säger bankens vd Klas Danielsson. - Nu har vi ett unikt läge.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Lundin Gold i mångmiljardaffär

Sent på söndagskvällen blev det känt att Lundin Gold med ordförande Lukas Lundin gör en mångmiljardaffär med ett av världens största guldbolag, australienska Newcrest Mining. Tack vare affären har Lundin Gold nu säkrat finansiering för att bygga en guldgruva för 8 miljarder kronor i Ecuador..

DI - 45 minuter sedan

MP hamnar under spärren i ny mätning

Moderaterna tappar väljarstöd i den senaste Ipsos-mätningen: från 25 procent i januari till 21 procent i februari. Det sker sedan partiet stadigt fått ökat stöd i mätningarna sedan september förra året, då bara 16 procent av väljarna föredrog Moderaterna..

DI - 45 minuter sedan

Svensk teknik skyddar satelliter i extrema temperaturer

ENKÖPING. Högt upp i det blå blir det både extremt varmt och isande kallt. APR Technologies utvecklar teknik som reglerar temperaturen i satelliter.

DI - 1 timme sedan

Morgan Johansson: Civila kan fylla akuta polisluckor

Civilanställda kan fylla luckorna under den mest akuta polisbristen, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till Dagens Nyheter..

DI - 1 timme sedan

S lovar 14.000 fler vårdanställda

Socialdemokraterna lovar 14.000 fler vårdanställda till 2022, skriver partiledaren Stefan Löfven på DN Debatt. Han anser att svensk vård behöver stärkas genom att korta väntetiderna, skapa en jämlik vård i hela landet och förbättra arbetsvillkoren i vården..

DI - 1 timme sedan

USA:s finansminister fortsatt optimistisk

Donald Trumps finansminister Steven Mnuchin säger sig inte vara orolig över att inflationen ser ut att ta fart igen i USA. Inte heller de stigande räntorna oroar honom..

DI - 1 timme sedan

Färre flaskhalsar i bryggeriet

När Kopparbergs Bryggeri ställde in siktet på en produktion i världsklass spelade underhållet en avgörande roll. Åtta år senare har bolaget i stort sett eliminerat stora haverier i produktionen och minskat sina underhållskostnader med uppemot 15 procent..

DI - 2 timmar sedan

Skärpta regler för brevlådeföretag på Malta

Regeringen vill skärpa reglerna för svenskar som har brevlådeföretag på Malta, uppger Rapport..

DI - 3 timmar sedan

Beslut om nya uppgifter för Bolagsverket väntar

På måndagen fattar regeringen beslut om att ge Bolagsverket nya uppgifter, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Industrivärdens vd tagen på sängen av Geelys köpräd

Efter att kinesiska Geely har blivit huvudägare i tyska Daimler är Geely-mannen Håkan Samuelssons framtid i AB Volvos styrelse osäker. Volvos röstmässigt största ägare Industrivärden skjuter över ansvaret för frågan på valberedningen. ”Vi agerar rationellt”, säger Industrivärdens vd Helena Stjernholm om situationen i AB Volvo..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.