DI > Ekonomi

Sunday, 19 August, 04:10

DI - 11 feb 18 kl. 09:05

Banken: Botten är nästan nåddBostadspriserna närmar sig botten nu. Det förutspår Swedbank i en färsk analys, och pekar bland annat på säsongseffekter och köptryck inför det skärpta amorteringskravet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Banken, Bottenär nästan , nådd
YLE - 13 jan 16 kl. 08:05

Hypo: Botten är nådd - nu borde ekonomin vända

Hypoteksföreningen ser en liten ljusning i Finlands ekonomi. Banken, som är specialiserad på bostadslån, spår i sin första ekonomiska prognos för i år att botten är nådd, och att ekonomin börjar växa lite i år. Exporten till grannländerna återhämtar sig en aning och den inhemska konsumtionen ökar lite.

BT - 19 nov 11 kl. 09:25

Så hanterar banken dina pengar

Mer pengar mer problem? Nordea skall göra sig av med 2 000 tjänster och misslyckas med sin fondförvaltning. Men man lägger 26 miljoner på en lyxlägenhet till sin vd som har ett pensionsavtal i 100-miljonersklassen.

Dalarnas tidningar - 02 jun 14 kl. 10:48

Banken hissar Garpenbergsgruvan

Räknat i svenska kronor har zinkpriset klättrat 10 procent sedan botten i mars och ligger nu 8 procent över snittpriset 2013 skriver banken SEB i en analys av aktien..

DN - 26 nov 15 kl. 14:37

Botten nådd för boräntor, spår statlig bank


Botten kan vara nådd för de låga boräntorna, även om Riksbanken troligen sänker sin ränta i december. Det spår statliga banken SBAB i en analys..

YLE - 22 feb 16 kl. 04:51

Pälsdjursuppfödare: Botten är nådd

Efter flera år på topp är det oroligt inom pälsbranschen. Kunderna lyste med sin frånvaro på decemberauktionen och nu är det spänd förväntan inför den stora pälsauktionen i Vanda i mars. Ulf Eriksson Ulf Eriksson Bild: Yle/Sofi Nordmyr Pälsdjursuppfödaren Ulf Eriksson tror att botten är nådd.

Dagens PS - 03 apr 18 kl. 07:24

Morgan Stanley: Svårt att se botten i krisaktien

Techbolaget Fitbit föll 9,4 procent på Wall Street under gårdagen efter att investmentbanken Morgan Stanley sänkt aktien från jämvikt till undervikt. Riktkursen ligger nu vid 4 dollar, vilket indikerar en nedsida om 21 procent för aktien. ”Om det inte sker en meningsfull återhämtning av efterfrågan på nya produkter så finns det ytterligare en nedsida i våra estimat”, skrev analytikern Yuuji Anderson enligt CNBC.

YA - 30 mar 12 kl. 06:29

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men relationerna får inte gå för långt, kommunen ska vara opartisk och får inte låta sig påverkas av enskilda intressen.
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Kristianstadsbladet - 30 mar 12 kl. 09:02

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men?
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Cornucopia - 12 okt 13 kl. 11:34

Regeringen medger bostadsbubbla och kommande krasch - bolån blir att hyra från banken

Som en notis medger regeringen Borg/Reinfeldt att vi har en bostadsbubbla och en förestående krasch på bostadsmarknaden via talespersonerna justitieminister Beatrice Ask (m) och finansmarknadsminister Peter Norman (m). Man förvandlar nämligen bolån till att hyra från banken och gör det förbjudet för banken att kräva amorteringar eller kräva in panten när bostadspriserna faller. (Bonnier/DN)

Större delen av debattinlägget hos DN handlar om att bolånetorskarna ska kunna bryta avtal utan några större merkostnader, genom att sänka den ränteskillnadsersättning man tidigare varit skyldig att betala till banken vid avtalsbrott och byte av bank.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:56

Fick miljonlån - kritiserar banken

Två personer hävdar att banken agerade vårdslöst när man beviljade dem lån på flera miljoner kronor och anser inte att de ska behöva betala tillbaka lånen. De båda har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och krävt att deras bank ska skriva av två lån på sammanlagt 5,5 ­miljoner kronor.
Anledningen till att de behövde låna pengar var köp och omfattande renovering av en fastighet.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Full rulle för specialisterna som förändrar liv

Vägen till framgång har varit krokig för Decon Wheel, som tillverkar rullstolstillbehör. Men som specialister på unika lösningar har bolaget nu hittat formen för att rulla fram med full fart..

DI - 7 timmar sedan

Företag frodas i Halland - men två utmaningar bromsar

Med sin rika natur och närhet till havet har Halland blivit ett paradis för småföretagare. Men brist på kompetens och boende är utmaningar som regionen tampas med..

DI - 8 timmar sedan

Iran och gasledningen på agendan när Putin möter Merkel

Rysslands president Vladimir Putin har anlänt till Tyskland, där han mottogs av förbundskanslern Angela Merkel i slottet Meseberg utanför Berlin. En rad känsliga frågor, som Ukraina, Syrien, Iran och den omstridda gasledningen Nord Stream 2, står på dagordningen..

DI - 8 timmar sedan

Hongkong sätter färg på fasaderna: "Fantastiskt"

På kort tid har Hongkong exploderat av spektakulär gatukonst, ofta i samarbete med fastighetsägare. Di har gått grafittivandring och träffat eldsjälarna bakom den omtvistade konstformen..

DI - 10 timmar sedan

Hon blev företagare på kuppen

Hästintresset lockade henne att bli veterinär – och företagare.  I dag driver Marjaana Alaviuhkola ett av Sveriges största oberoende djursjukhus. .

DI - 11 timmar sedan

Från utdömd rivningskåk till Sveriges vackraste villa

Huset dömdes ut som fuskbygge, övergavs och förföll.  Men snickarglädjen från 1897 fick sin revansch – tack vare hotellparet Ulla och Bertil Köhler. Efter en omsorgsfull renovering utsågs bostaden till Sveriges vackraste villa.

DI - 11 timmar sedan

MP:s mål: En miljon solelsanläggningar år 2040

Miljöpartiet vill se minst en miljon solcellsanläggningar till 2040. Partiet föreslår ytterligare två miljarder i solcellsstöd de kommande fyra åren..

DI - 11 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Slut på rean på kvinnors arbete

Vänsterpartiet går till val på att höja lönerna för kvinnor i offentlig sektor.  ”Det är slut på rean på kvinnors arbete”, säger vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt. Satsningen kostar staten 5 miljarder kronor..

DI - 12 timmar sedan

Entreprenören har miljonrull under brädan

UPPLANDS VÄSBY. Att skejta har gått från att vara en subkultur till något som allt fler testar, vilket har lett till att allt fler kommuner låter bygga skejtparker. Det har skapat en ny bransch i Sverige, med Nord Skateparks som pionjär..

DI - 12 timmar sedan

V föreslår fem miljarder till kvinnolöner

Vänsterpartiet vill införa ett nytt statsbidrag – jämställdhetsmiljarder – till kommunerna på fem miljarder kronor årligen. Pengarna ska användas till att höja lönerna i de kvinnodominerande yrkena i offentlig sektor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.