DI > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:44

DI - 11 feb 18 kl. 09:05

Banken: Botten är nästan nåddBostadspriserna närmar sig botten nu. Det förutspår Swedbank i en färsk analys, och pekar bland annat på säsongseffekter och köptryck inför det skärpta amorteringskravet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Banken, Bottenär nästan , nådd
YLE - 13 jan 16 kl. 08:05

Hypo: Botten är nådd - nu borde ekonomin vända

Hypoteksföreningen ser en liten ljusning i Finlands ekonomi. Banken, som är specialiserad på bostadslån, spår i sin första ekonomiska prognos för i år att botten är nådd, och att ekonomin börjar växa lite i år. Exporten till grannländerna återhämtar sig en aning och den inhemska konsumtionen ökar lite.

BT - 19 nov 11 kl. 09:25

Så hanterar banken dina pengar

Mer pengar mer problem? Nordea skall göra sig av med 2 000 tjänster och misslyckas med sin fondförvaltning. Men man lägger 26 miljoner på en lyxlägenhet till sin vd som har ett pensionsavtal i 100-miljonersklassen.

Dalarnas tidningar - 02 jun 14 kl. 10:48

Banken hissar Garpenbergsgruvan

Räknat i svenska kronor har zinkpriset klättrat 10 procent sedan botten i mars och ligger nu 8 procent över snittpriset 2013 skriver banken SEB i en analys av aktien..

DN - 26 nov 15 kl. 14:37

Botten nådd för boräntor, spår statlig bank


Botten kan vara nådd för de låga boräntorna, även om Riksbanken troligen sänker sin ränta i december. Det spår statliga banken SBAB i en analys..

YLE - 22 feb 16 kl. 04:51

Pälsdjursuppfödare: Botten är nådd

Efter flera år på topp är det oroligt inom pälsbranschen. Kunderna lyste med sin frånvaro på decemberauktionen och nu är det spänd förväntan inför den stora pälsauktionen i Vanda i mars. Ulf Eriksson Ulf Eriksson Bild: Yle/Sofi Nordmyr Pälsdjursuppfödaren Ulf Eriksson tror att botten är nådd.

Dagens PS - 03 apr 18 kl. 07:24

Morgan Stanley: Svårt att se botten i krisaktien

Techbolaget Fitbit föll 9,4 procent på Wall Street under gårdagen efter att investmentbanken Morgan Stanley sänkt aktien från jämvikt till undervikt. Riktkursen ligger nu vid 4 dollar, vilket indikerar en nedsida om 21 procent för aktien. ”Om det inte sker en meningsfull återhämtning av efterfrågan på nya produkter så finns det ytterligare en nedsida i våra estimat”, skrev analytikern Yuuji Anderson enligt CNBC.

YA - 30 mar 12 kl. 06:29

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men relationerna får inte gå för långt, kommunen ska vara opartisk och får inte låta sig påverkas av enskilda intressen.
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Kristianstadsbladet - 30 mar 12 kl. 09:02

Sätt inte in politiker på banken

En kommun har mycket att vinna på att ha ett utvecklat förhållande till det lokala näringslivet. Men?
I många av Sveriges kommuner är sparbankerna en dominerande aktör på de lokala bankmarknaderna.

Cornucopia - 12 okt 13 kl. 11:34

Regeringen medger bostadsbubbla och kommande krasch - bolån blir att hyra från banken

Som en notis medger regeringen Borg/Reinfeldt att vi har en bostadsbubbla och en förestående krasch på bostadsmarknaden via talespersonerna justitieminister Beatrice Ask (m) och finansmarknadsminister Peter Norman (m). Man förvandlar nämligen bolån till att hyra från banken och gör det förbjudet för banken att kräva amorteringar eller kräva in panten när bostadspriserna faller. (Bonnier/DN)

Större delen av debattinlägget hos DN handlar om att bolånetorskarna ska kunna bryta avtal utan några större merkostnader, genom att sänka den ränteskillnadsersättning man tidigare varit skyldig att betala till banken vid avtalsbrott och byte av bank.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:56

Fick miljonlån - kritiserar banken

Två personer hävdar att banken agerade vårdslöst när man beviljade dem lån på flera miljoner kronor och anser inte att de ska behöva betala tillbaka lånen. De båda har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och krävt att deras bank ska skriva av två lån på sammanlagt 5,5 ­miljoner kronor.
Anledningen till att de behövde låna pengar var köp och omfattande renovering av en fastighet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Gruvjätte hejdas efter dödliga protester

En indisk domstol har beslutat att stoppa den brittiska gruvjätten Vedanta Resources planer på att utvidga sin verksamhet vid ett kritiserat smältverk i Thoothukkudi i södra Indien..

DI - 15 minuter sedan

EU: Frankrike inte längre budgetsyndare

EU-kommissionen rekommenderade på onsdagen att Frankrike avförs från den svarta listan över EU-länder med alltför höga budgetunderskott.

DI - 15 minuter sedan

Sverige uppfyller inte EMU-kraven

Sverige kvalificerar fortfarande inte för inträde i EMU eftersom kronan flyter fritt och inte deltar i växelkursmekanismen ERM2..

DI - 15 minuter sedan

ITAB:s styrelseledamot har sålt aktier

Sune Lantz, styrelseledamot i Itab, har sålt 40.500 B-aktier i bolaget för 37 kronor styck. Det motsvarande en likvid på nära 1,5 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Uppgift: Huthi-attack mot oljetanker avstyrd

Den saudiskledda militäralliansen som strider mot Huthirebellerna i Jemen har förstört två båtar tillhörande rebellerna som hotat en oljetanker i Röda havet, rapporterar den saudiska tv-kanalen al-Arabiya..

DI - 1 timme sedan

Chefsekonomen: Svag krona dåligt på sikt

En svag krona ger draghjälp åt svenska exportföretag på kort sikt, men en lång period av en svag valuta hämmar strukturomvandling och är inte bra för den underliggande tillväxtkraften i ekonomin. Det säger Teknikföretagens chefsekonom Mats Kinnwall till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 1 timme sedan

H&M-konkurrent ska slakta 100 butiker

Brittiska detaljhandelsjätten Marks & Spencer stänger en av tre kläd- och heminredningsbutiker fram till 2022. Det handlar om 100 enheter och tusentals jobb, rapporterar Brittiska The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Nordiskt samarbete om 5G

De nordiska statsministrarna avslutade sitt två dagar långa möte i Örnsköldsvik med att underteckna en avsiktsförklaring om ett nytt fördjupat samarbete om den nya 5G-tekniken..

DI - 1 timme sedan

Tyska storstaden stoppar äldre dieselbilar

Det lokala styret i Hamburg har beslutat att från och med den 31 maj införa körförbud för äldre dieselbilar i vissa delar av staden..

DI - 1 timme sedan

Storbanken: Nu är det dags att köpa Saab-aktier

Tidpunkten för att köpa aktier i Saab är rätt nu - värderingsmultiplarna har gått ned och aktien har gått sämre än sektorkollegorna under de senaste månaderna. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.