SVT > Inrikes

Monday, 18 February, 09:56

SVT - 08 feb 18 kl. 22:14

Åkesson och Lövin drabbade samman om SverigebildenSverige som framgångsrikt och välskött – eller ett land på väg ned i djupaste förfall? Åsikterna gick ordentligt isär när Isabella Lövin (MP) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i Aktuellt för att diskutera Sverigebilden. Isabella Lövin (MP) varnade Jimmie Åkesson för att måla upp Sverige i så mörka färger. – Det ger människor en känsla av att det inte finns lösningar som samhället kan stå till tjänst med – och det är farligt, sade Lövin..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lövin, Sverigebilden, Isabella Lövin, Jimmie Åkesson, Aktuellt, Sverige

Dela artikeln

3324 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkessonoch , Lövin, drabbade, sammanom , Sverigebilden
Expressen - 22 maj 18 kl. 19:10

Lööf och Åkesson drabbade samman

I den fjärde duellen mellan Jimmie Åkesson och Annie Lööf bränner det till om integration och invandring.Återigen diskuteras de 9 000 ensamkommande afghanerna som nu ska ges möjlighet att stanna i Sverige. Trots att Centern stöttar regeringens förslag säger Annie Lööf att det handlar om en engångsföreteelse.

GöteborgsPosten - 11 sep 14 kl. 13:57

Åkesson och Ullenhag drabbar samman i Borås

Jimmie Åkesson och integrationsminister Erik Ullenhag drabbar i dag samman på Högskolan i Borås. Trots tidigare hård kritik mot en liknande debatt..

Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 14:07

Ullenhag (FP) fick publikens stöd mot Åkesson (SD)

Jimmie Åkesson (SD) och Erik Ullenhag (FP) drabbade samman i en fullsatt aula på Katedralskolan i Lund. Att döma av applåder och jubel tilldömde eleverna Ullenhag en solklar seger..

Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 14:07

Ullenhag (FP) fick publikens stöd mot Åkesson (SD)

Jimmie Åkesson (SD) och Erik Ullenhag (FP) drabbade samman i en fullsatt aula på Katedralskolan i Lund. Att döma av applåder och jubel tilldömde eleverna Ullenhag en solklar seger..

SR - 30 sep 16 kl. 13:46

Åkesson och Shekarabi i duell

Det blev storpublik i lilla skånska Bromölla när SD-ledaren Jimmie Åkesson drabbade samman med civilminister Ardalan Shekarabi. Debatten handlade om regeringen lagförslag mot social dumpning i offentliga sektorn, ett förslag som SD bestämt sig för att fälla..

Aftonbladet - 30 sep 16 kl. 11:01

Åkesson och Shekarabi drabbar samman

BT - 11 sep 14 kl. 20:16

Ullenhag blottade Åkessons "vi och dom"

Det var fullsatt i aulan i Högskolan i Borås när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på torsdagseftermiddagen drabbade samman med integrationsminister Erik Ullenhag (FP). Statsvetaren Andreas Johansson Heinö som också är krönikör vid BT:s ledarsida modererade och han påpekade att detta var den tredje debatten på kort tid mellan de två. Erik Ullenhag, som lätt kan framstå som en kall besserwisser, genomgick dessutom en förvandlig till ideologisk agitator när han debatterade med Åkesson.

DI - 22 maj 18 kl. 18:46

Så var partiledarduellen mellan Lööf och Åkesson

Klockan 19.00 på tisdagen drabbade SD:s Jimmie Åkesson och C:s Annie Lööf samman i en partiledarduell i Di TV och Expressen TV. Så här var den..

Expressen - 09 feb 18 kl. 02:07

Åkesson: ”Sverige är ett land i förfall”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin delar inte alls samma bild av Sverige. Det blev tydligt i torsdagskvällens debatt i SVT:s Aktuellt.Enligt Åkesson är Sverige ett land i förfall.

BT - 25 feb 14 kl. 18:31

Jimmie Åkesson till Borås i morgon: "Han har bett om att få besöka..."

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu på Sverigeturné. I dag besökte han Örebro och i morgon kommer han till Borås. Jimmie Åkesson ska besöka högskolan i Borås och SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Träna stortån – fall mindre som gammal

Vid stigande ålder så ökar risken för fallolyckor, men genom att träna upp stortån kan man minska risken att falla..

SVT - 2 timmar sedan

Bopriserna ökade i januari

Bostadspriserna steg i januari enligt Hox-index från Valueguard. Priserna på villamarknaden stiger mest. Mäklare tror att Riksbankens besked om en långsam räntehöjning kan påverka marknaden positivt på kort sikt..

SVT - 2 timmar sedan

Ny vd för Handelsbanken

Handelsbanken har utsett Carina Åkerström till ny vd och koncernchef, skriver banken i ett pressmeddelande..

SVT - 3 timmar sedan

Svenskarna dåligt förberedda på stora strömavbrott enligt ny undersökning

Vid ett större strömavbrott dröjer det inte länge innan krisen är ett faktum. Trots det är svenska folket varken oroliga eller förberedda. Sämst ser det ut för de unga.

SVT - 11 timmar sedan

Kristersson: UD måste lägga papprena på bordet

Sveriges ambassadör i Kina kallas hem och ska nu utredas av Säpo. Detta efter uppgifterna om om det hemliga möte om fängslade svenske förläggaren Gui Minhai,som hon ska ha ordnat. Moderaternas ledare Ulf Kristersson har under veckan kritiserat utrikesdepartementet i ärendet och kräver svar..

SVT - 10 timmar sedan

Här vägrar Sjöstedt svara om sin syn på EU-utträde: ”Inte det vi ska kampanja för”

Vänsterpartiet ska inte driva kravet på att Sverige ska lämna EU. Det står klart efter en omröstning på partiets valkonferens i dag. – Vi ser att det finns andra akuta frågor, säger partiledare Jonas Sjöstedt, i SVT:s Agenda..

SVT - 17 timmar sedan

UD: Inga planer på att byta ut Anders Kompass

Sveriges ambassadör i Guatemala, Anders Kompass, har kallats hem för konsultationer på grund av den oroande utvecklingen i landet, meddelar utrikesdepartementet. Det finns dock inga planer på att byta ut honom som ambassadör, trots Guatemalas påtryckningar..

SVT - 18 timmar sedan

En timme utan el – då kan mobilen sluta funka

Vi har aldrig varit mer beroende av våra mobiltelefoner – trots det har Post- och telestyrelsens skarpa krav på hur länge du ska kunna använda din mobil vid strömavbrott ännu inte börjat gälla. Och när de nya reglerna väl är på plats är kravet blott en timme för majoriteten av svenskarna..

SVT - 18 timmar sedan

Så sårbart är samhället vid strömavbrott

Mat, vatten, kommunikationer, betalningsförmåga, drivmedel. Det finns ingen hejd på hur du personligen drabbas av ett elavbrott. SVT:s reporter Jonas Ohlin guidar dig genom en strömlös verklighet – på under minuten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.