SVT > Inrikes

Friday, 21 September, 22:05

SVT - 08 feb 18 kl. 22:14

Åkesson och Lövin drabbade samman om SverigebildenSverige som framgångsrikt och välskött – eller ett land på väg ned i djupaste förfall? Åsikterna gick ordentligt isär när Isabella Lövin (MP) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i Aktuellt för att diskutera Sverigebilden. Isabella Lövin (MP) varnade Jimmie Åkesson för att måla upp Sverige i så mörka färger. – Det ger människor en känsla av att det inte finns lösningar som samhället kan stå till tjänst med – och det är farligt, sade Lövin..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lövin, Sverigebilden, Isabella Lövin, Jimmie Åkesson, Aktuellt, Sverige

Dela artikeln

3324 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkessonoch , Lövin, drabbade, sammanom , Sverigebilden
Expressen - 22 maj 18 kl. 19:10

Lööf och Åkesson drabbade samman

I den fjärde duellen mellan Jimmie Åkesson och Annie Lööf bränner det till om integration och invandring.Återigen diskuteras de 9 000 ensamkommande afghanerna som nu ska ges möjlighet att stanna i Sverige. Trots att Centern stöttar regeringens förslag säger Annie Lööf att det handlar om en engångsföreteelse.

GöteborgsPosten - 11 sep 14 kl. 13:57

Åkesson och Ullenhag drabbar samman i Borås

Jimmie Åkesson och integrationsminister Erik Ullenhag drabbar i dag samman på Högskolan i Borås. Trots tidigare hård kritik mot en liknande debatt..

Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 14:07

Ullenhag (FP) fick publikens stöd mot Åkesson (SD)

Jimmie Åkesson (SD) och Erik Ullenhag (FP) drabbade samman i en fullsatt aula på Katedralskolan i Lund. Att döma av applåder och jubel tilldömde eleverna Ullenhag en solklar seger..

Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 14:07

Ullenhag (FP) fick publikens stöd mot Åkesson (SD)

Jimmie Åkesson (SD) och Erik Ullenhag (FP) drabbade samman i en fullsatt aula på Katedralskolan i Lund. Att döma av applåder och jubel tilldömde eleverna Ullenhag en solklar seger..

SR - 30 sep 16 kl. 13:46

Åkesson och Shekarabi i duell

Det blev storpublik i lilla skånska Bromölla när SD-ledaren Jimmie Åkesson drabbade samman med civilminister Ardalan Shekarabi. Debatten handlade om regeringen lagförslag mot social dumpning i offentliga sektorn, ett förslag som SD bestämt sig för att fälla..

Aftonbladet - 30 sep 16 kl. 11:01

Åkesson och Shekarabi drabbar samman

BT - 11 sep 14 kl. 20:16

Ullenhag blottade Åkessons "vi och dom"

Det var fullsatt i aulan i Högskolan i Borås när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på torsdagseftermiddagen drabbade samman med integrationsminister Erik Ullenhag (FP). Statsvetaren Andreas Johansson Heinö som också är krönikör vid BT:s ledarsida modererade och han påpekade att detta var den tredje debatten på kort tid mellan de två. Erik Ullenhag, som lätt kan framstå som en kall besserwisser, genomgick dessutom en förvandlig till ideologisk agitator när han debatterade med Åkesson.

DI - 22 maj 18 kl. 18:46

Så var partiledarduellen mellan Lööf och Åkesson

Klockan 19.00 på tisdagen drabbade SD:s Jimmie Åkesson och C:s Annie Lööf samman i en partiledarduell i Di TV och Expressen TV. Så här var den..

Expressen - 09 feb 18 kl. 02:07

Åkesson: ”Sverige är ett land i förfall”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin delar inte alls samma bild av Sverige. Det blev tydligt i torsdagskvällens debatt i SVT:s Aktuellt.Enligt Åkesson är Sverige ett land i förfall.

BT - 25 feb 14 kl. 18:31

Jimmie Åkesson till Borås i morgon: "Han har bett om att få besöka..."

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu på Sverigeturné. I dag besökte han Örebro och i morgon kommer han till Borås. Jimmie Åkesson ska besöka högskolan i Borås och SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Allt fler häktas för grova vapenbrott

Antalet personer som häktats misstänkta för grova vapenbrott har ökat markant, visar ny statistik från polisen. Gunnar Appelgren, expert på gängkriminalitet, hävdar att en ny lag om obligatorisk häktning har haft effekt. – Vi måste lagföra för att få bort de här kriminella individerna som skjuter på varandra, säger han..

SVT - 3 timmar sedan

SVT:s meteorolog om stormprognosen: Bohuslän kommer drabbas hårdast

Stormen Knud är på väg in över Sverige och SMHI har gått ut med varningar för de södra delarna av landet. SVT:s meteorolog Per Stenborg berättar hur stormbyarna kommer att röra sig in mot västkusten..

SVT - 3 timmar sedan

Så luras du av etiketten på vinflaskan

Handlar du vin efter etiketten på flaskan – och dras du till viner som är gjorda på slott? Många av slottsvinerna är rena hitte-på-viner som är gjorda i skjul, säger författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson. Dessutom är det som konsument svårt att ta reda på vilka tillsatser ett vin innehåller – för det finns ingen innehållsförteckning..

SVT - 5 timmar sedan

Hen kan bli ny talman i Sverige

På måndag ska Sveriges riksdag få en ny representant. Här är de kandidater som hittills föreslagits till posterna som talman och andre vice talman..

SVT - 7 timmar sedan

Socialdemokraterna kallar till presskonferens

Socialdemokraterna har kallat till presskonferens med anledning av måndagens val av talman till riksdagen. SVT sänder direkt med start klockan 15..

SVT - 7 timmar sedan

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna, säger hon till TT..

SVT - 8 timmar sedan

Isabella Lövin har delvis rätt om kärnkraften och vindkraftens kostnader

Om det är mer än dubbelt så dyrt med ny kärnkraft som med ny vindkraft beror på vilka exempel man lyfter fram..

SVT - 8 timmar sedan

Alliansen håller presskonferens

De fyra allianspartierna kallat till presskonferens i riksdagen. Mycket talar för att de enats om en gemensam kandidat till talmansposten. SVT sänder direkt med start klockan 13.

SVT - 12 timmar sedan

Snart avgörs regeringsfrågan – här är datumen att hålla koll på

Valresultatet är klart, men ännu återstår en hel del innan Sverige har en ny regering. Den närmsta tiden väntar talmansval, statsministeromröstning och budgetförslag. SVT Nyheter listar några viktiga datum att hålla koll på..

SVT - 14 timmar sedan

Varningen: Kraftiga vindar kan komma oväntat – i hela södra Sverige

Under fredagen drar stormen Knud in över Sverige. Flera tåg är inställda och SMHI har gått ut med varningar i hela södra Sverige. – Det kan vara extremt blåsigt med stormvindar under korta stunder nästan var som helst i södra Sverige, säger Tora Tomasdottir, SVT:s meteorolog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.