SVT > Inrikes

Thursday, 15 November, 03:33

SVT - 08 feb 18 kl. 22:14

Åkesson och Lövin drabbade samman om SverigebildenSverige som framgångsrikt och välskött – eller ett land på väg ned i djupaste förfall? Åsikterna gick ordentligt isär när Isabella Lövin (MP) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i Aktuellt för att diskutera Sverigebilden. Isabella Lövin (MP) varnade Jimmie Åkesson för att måla upp Sverige i så mörka färger. – Det ger människor en känsla av att det inte finns lösningar som samhället kan stå till tjänst med – och det är farligt, sade Lövin..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lövin, Sverigebilden, Isabella Lövin, Jimmie Åkesson, Aktuellt, Sverige

Dela artikeln

3324 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkessonoch , Lövin, drabbade, sammanom , Sverigebilden
Expressen - 22 maj 18 kl. 19:10

Lööf och Åkesson drabbade samman

I den fjärde duellen mellan Jimmie Åkesson och Annie Lööf bränner det till om integration och invandring.Återigen diskuteras de 9 000 ensamkommande afghanerna som nu ska ges möjlighet att stanna i Sverige. Trots att Centern stöttar regeringens förslag säger Annie Lööf att det handlar om en engångsföreteelse.

GöteborgsPosten - 11 sep 14 kl. 13:57

Åkesson och Ullenhag drabbar samman i Borås

Jimmie Åkesson och integrationsminister Erik Ullenhag drabbar i dag samman på Högskolan i Borås. Trots tidigare hård kritik mot en liknande debatt..

Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 14:07

Ullenhag (FP) fick publikens stöd mot Åkesson (SD)

Jimmie Åkesson (SD) och Erik Ullenhag (FP) drabbade samman i en fullsatt aula på Katedralskolan i Lund. Att döma av applåder och jubel tilldömde eleverna Ullenhag en solklar seger..

Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 14:07

Ullenhag (FP) fick publikens stöd mot Åkesson (SD)

Jimmie Åkesson (SD) och Erik Ullenhag (FP) drabbade samman i en fullsatt aula på Katedralskolan i Lund. Att döma av applåder och jubel tilldömde eleverna Ullenhag en solklar seger..

SR - 30 sep 16 kl. 13:46

Åkesson och Shekarabi i duell

Det blev storpublik i lilla skånska Bromölla när SD-ledaren Jimmie Åkesson drabbade samman med civilminister Ardalan Shekarabi. Debatten handlade om regeringen lagförslag mot social dumpning i offentliga sektorn, ett förslag som SD bestämt sig för att fälla..

Aftonbladet - 30 sep 16 kl. 11:01

Åkesson och Shekarabi drabbar samman

BT - 11 sep 14 kl. 20:16

Ullenhag blottade Åkessons "vi och dom"

Det var fullsatt i aulan i Högskolan i Borås när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på torsdagseftermiddagen drabbade samman med integrationsminister Erik Ullenhag (FP). Statsvetaren Andreas Johansson Heinö som också är krönikör vid BT:s ledarsida modererade och han påpekade att detta var den tredje debatten på kort tid mellan de två. Erik Ullenhag, som lätt kan framstå som en kall besserwisser, genomgick dessutom en förvandlig till ideologisk agitator när han debatterade med Åkesson.

DI - 22 maj 18 kl. 18:46

Så var partiledarduellen mellan Lööf och Åkesson

Klockan 19.00 på tisdagen drabbade SD:s Jimmie Åkesson och C:s Annie Lööf samman i en partiledarduell i Di TV och Expressen TV. Så här var den..

Expressen - 09 feb 18 kl. 02:07

Åkesson: ”Sverige är ett land i förfall”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin delar inte alls samma bild av Sverige. Det blev tydligt i torsdagskvällens debatt i SVT:s Aktuellt.Enligt Åkesson är Sverige ett land i förfall.

BT - 25 feb 14 kl. 18:31

Jimmie Åkesson till Borås i morgon: "Han har bett om att få besöka..."

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu på Sverigeturné. I dag besökte han Örebro och i morgon kommer han till Borås. Jimmie Åkesson ska besöka högskolan i Borås och SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Ny grundlagsändring upprör

Sveriges riksdag har röstat igenom en ändring av grundlagen, och den är ”helt tokig”. Det anser yttrandefrihetsexperten Mårten Schultz. Att ansvariga utgivare för publiceringar på nätet i vissa fall inte kommer behöva stå till svars för yttrandefrihetsbrott innebär en seger för högerextrema publicister, menar Schultz: – De enda som vinner på det här i praktiken är Nordfront, säger han..

SVT - 3 timmar sedan

Pamela Andersson: Träningen hjälpte mig bli gladare

När Pamela Andersson Alselind fick veta att hon hade en hjärntumör och sex veckor kvar till operation, sa läkarna att det inte fanns något hon kunde göra. Hon såg då träningen som ett sätt att ta makt över situationen, och göra något åt saken..

SVT - 3 timmar sedan

Forskning: Träning minskar cancerbehandlingens symptom

Forskare bakom en pågående studie blir allt mer övertygade om att träning kan motverka extrem utmattning hos cancerpatienter. I studien fick över 100 cancerdrabbade kvinnor ägna sig åt intensiv träning. – Många var osäkra på om patienterna skulle klara av det, men inte vi, säger professor Yvonne Wengström..

SVT - 4 timmar sedan

14 år av Alliansen – är det över nu?

Liberalerna och Centerpartiet har röstat nej till Ulf Kristersson som statsminister. Misstro präglar nu relationen mellan Allianspartierna, samtidigt som Alliansen går igenom sin värsta kris sedan bildandet år 2004. Och krisen kan komma att fördjupas ytterligare då Centerpartiet och Liberalerna har tryckt på de röda knapparna och tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet stoppar Kristerssons planer på att bli statsminister.

SVT - 9 timmar sedan

Jan Björklund: En formidabel hatkampanj

Liberalernas nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister har retat upp en del. Partiledaren Jan Björklund säger att han aldrig upplevt något som liknar den hatkampanj han mötts av den senaste tiden..

SVT - 13 timmar sedan

25 år med Hells Angels i Sverige

Första Hells Angels-klubben bildades i Fontana, Kalifornien år 1948 och sen dess har de spridits över hela världen. I stor utsträckning har medlemmarna med sina motorcyklar och numera välkända logotypen på ryggen sammankopplats med brottslig aktivitet..

SVT - 14 timmar sedan

Skolverket: Inte troligt att en lärare har alla nationella proven

Nationella proven för högstadieungdomar kommer fortsätta som vanligt, trots att fotografier på delar av dem publicerats på sociala medier. Anders Boman på Skolverket säger att läckan är frustrerande, men eftersom det handlar om muntliga prov bedöms skadan inte vara tillräckligt stor för att stoppa proven..

SVT - 16 timmar sedan

Riksdagen röstar nej till Kristersson som statsminister

Ulf Kristersson (M) blir inte ny statsminister. Mer än hälften av ledamöterna i Riksdagen röstade ner honom som statsministerkandidat. – Jag tycker vi har missat en möjlighet att lösa ett svårt problem, säger Kristersson..

SVT - 16 timmar sedan

Besvikelse och lättnad efter Kristerssons statsministeromröstning

Omröstningen om Moderaternas ledare Ulf Kristersson som statsminister blev historisk på flera sätt. – Det var första gången som kammaren röstade nej till talmannens förslag till statsminister, sa talmannen Andreas Norlén efter omröstningen..

SVT - 16 timmar sedan

Vad blir nästa steg för talmannen?

Ulf Kristersson har blivit nedröstad och Sverige saknar fortfarande – två månader efter valet – ett regeringsunderlag. Nu fortsätter talmannens sökande efter en statsministerkandidat som har ett stöd i riksdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.