VA > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 22:16

Liknande nyheter

Taggar: Se upp bitcoinkan skapa , kaosi din , deklaration
DI - 20 dec 17 kl. 10:17

Bitcoin-kaos: Nasdaq-aktie rusade 2.000 procent

Fintech-aktien Longfin rusar 2.000 procent bara dagar efter sin debut på Nasdaq i New York. Rusningen är det senaste exemplet på börsens Bitcoin-feber, rapporterar amerikanska tv-kanalen CNBC.

Cornucopia - 20 mar 18 kl. 15:16

Problem deklarera affärer i Bitcoin

Läsare rapporterar att Skatteverkets begränsningar i sin webtjänst gör det svårt att deklarera affärer i Bitcoin på ett korrekt sätt. Detta då man måste avrunda andelar till närmaste heltal.
I år igen...

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 09:50

Oklarheter om beskattningen av bitcoin -

Skatteverkets regler för deklaration av bitcoin är oklara, och som ett resultat av att man inte har stöd av finansmarknadens aktörer utan är outsiders saknas uttalanden från faktisk skattexpertkompetens. Detta gör att regeltolkningen är osäker.
Vägledande dom behövs.

Cornucopia - 25 jan 19 kl. 00:33

Första Bitcoin-skatteärendet till förvaltningsrätten

En första skattetvist kring Bitcoin-beskattningen går nu till förvaltningsrätten. En privatperson ska bli skyldig 8 - 10 miljoner till Skatteverket, eller 300% av hans vinst på Bitcoin, på grund av att man inte får dra av hela förlusterna vid trading i kryptovalutor, samt att verksamheten ska klassas som näringsverksamhet.
Bitcoin.

Cornucopia - 18 sep 18 kl. 10:04

Gästinlägg: Hur min Bitcoin resa slutade i en stor skatteskuld

Nedan är ett gästinlägg från en läsare.

Inledning

Jag kommer nästa år hamna hos Kronofogden på grund av en skatteskuld jag aldrig kommer kunna betala. Beloppet ligger på lite under en miljon kronor vilket gör att det inte känns som pengar längre utan mer ett irriterande event.

Cornucopia - 19 apr 18 kl. 11:27

Ny deklarationstjänst för Bitcoin - seminarium om GPDR och blockchain

Nu finns det ytterligare en Internettjänst för att deklarera Bitcoin-affärer. Det ordnas även ett seminarium kring vad som gäller för GDPR och det faktum att det lagras persondata i sk blockchainteknik, likt Bitcoin. Mer nedan.

Barometern - 7 timmar sedan

Förälder larmar om kaos på lågstadiet

Det är kaos i en av klasserna på lågstadiet, hävdar en förälder som kontaktat tidningen. Rektorn ville att föräldrarna skulle skriva på ett sekretessavtal..

HBL - 13 apr 13 kl. 10:56

Virtuella valutan Bitcoin kraschade

Som många varnat för kom i veckan den första riktigt stora kraschen för den virtuella valutan bitcoin. Från att ha köpts för 247 dollar per bitcoin på onsdagen var e-valutan nere i 54 dollar på fredagen. Analytiker tror dock inte att det är slutet för bitcoin, även om det dröjer några år innan värdet stabiliseras.

TA - 13 apr 13 kl. 09:29

Bitcoin-bubblan sprack


Som många varnat för kom i veckan den första riktigt stora kraschen för den virtuella valutan bitcoin. Från att ha köpts för 247 dollar per bitcoin på onsdagen var e-valutan nere i 54 dollar på fredagen. Analytiker tror dock inte att det är slutet för bitcoin, även om det dröjer några år innan värdet stabiliseras.

GöteborgsPosten - 25 nov 18 kl. 05:00

Ödesdag för brexit: Kan Theresa May undvika kaos?

Utträdesavtalet och en deklaration om den framtida relationen. Det är agendan när EU:s stats- och regeringschefer samlas i Bryssel på söndagen. Men om det är början på slutet, eller slutet på början av ett kaos, vet ingen.

Fler nyheter från VA

VA - 4 timmar sedan

Swedbanks vd: Väldigt svårt att kommentera då vi inte sett allt material

Vid en telefonkonferens på onsdagen kommenterade Swedbanks vd  Birgitte Bonnesen uppgifterna om penningtvätt som Uppdrag granskning presenterat. .

VA - 6 timmar sedan

Nominera till E-Prize 2019 – Sveriges största energipris

Nu är det dags att nominera till 2019 års upplaga av E-Prize! Utvecklar ni Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter? .

VA - 6 timmar sedan

Experttrojka: Nu kulminerar vår digitala olycka och ångest – det kan bara bli bättre

Vårt digitala liv måste inte göra oss mer olyckliga och mindre hälsosamma. Det hävdar en trojka experter som menar att det digitala livet kan ha nått samma ohälsosamma peak som rökning för gjorde för 55 år sedan och att positiva signaler nu pekar på en mer sund inställning till det digitala. .

VA - 6 timmar sedan

Vice riksbankschefen beklagar kronraset: ”Inte en välkommen utveckling”

Vice Riksbankschefen om tisdagens inflationsbesvikelse som triggade ras för kronan: "Det är ju inte en välkommen utveckling". .

VA - 7 timmar sedan

Så påverkas B2B-företagen av Amazon Business

Vad betyder egentligen Amazon Business intåg i Sverige för de svenska B2B-företagen? Enligt Jonas Ogvall, Brand Manager Payments på Collector Bank, blir det allt viktigare för företag att hitta en balans mellan ett digitalt erbjudande, en unik köpupplevelse och varumärkesbyggande. .

VA - 8 timmar sedan

Swedbank faller tvåsiffrigt och tynger börsen

Stockholmsbörsen inledde onsdagen med svagt negativ indexutveckling och dansade sedan runt omkring nollstrecket under förmiddagen. Swedbank föll tungt. .

VA - 8 timmar sedan

Oljejätten BP: Förnybar energi växer snabbare än något bränsle gjort historiskt

Förnybar energi kommer att vara den största energikällan år 2040, spår det brittiska oljebolaget BP. .

VA - 10 timmar sedan

Så kan Elon Musk bli Pewdiepies vapen i kampen om Youtube-tronen

Tesla-grundaren kan ge svensken draghjälp i kampen mot indiska utmanaren. .

VA - 10 timmar sedan

Chefen för Ericssons konsumentlabb trendspanar kring 5G, AR, röst och "zero-touch consumption"

Heja Framtiden träffar Pernilla Jonsson, chef för Ericsson Consumer and Industry Lab som berättar om telekomjättens senaste trendrapport som bland annat spanar om  "zero-touch consumption" och hur tekniker som AR/VR och AI samspelar. .

VA - 11 timmar sedan

Modulbyggaren Prime Livings aktie faller tvåsiffrigt efter storförlust

Studentbostadsbyggaren Prime Living redovisar ett rörelseresultat om -407 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (22), framgår av bokslutet för 2018. Vid 10.45-tiden var aktien drygt 10 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.